Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l' imao ko ovo:
Exchange Bureau in Guangzhou, has opened
pa onda:
Exchange Bureau in Guangzhou, (National Council)

Piston 2 narucio.

Meni je danas stigao paket 150din a pise ne podleze carini i ulepljena je koverta.
Pakete otvara carina a ne posta.
Postari otvaraju pakete, ne carinici oni samo carine ili ti odredjuju sta se koliko i da li se placa.
Pisano 1000000 puta brate.

Ja narucio 2. februara sa ali ekpresa poklopac baterije za telefon, danas stigao na kucnu adresu , nisam nista morao da platim, cak nije ni otvaran paket. Ne znam da li ja imam srece ili su ovi nasi vojvodjani takvi :)

Au, nisi ovo trebao reci, sad kad ti zeljko objasni nekoliko stvari :D :D :D

pozdrav narode, daj te mi predlog gde cu bolje proci, trebam far a motor da porucim sa ebaya, brine me carina i ti dodatni troskovi pored online cene

opcija 1 je od kineskog prodavca cena 75e i free shiping

opcija 2 od amera, cena 40$ i 65$ shiping ~ 92e

E sad da li ce ta opcija 2 izbeci carinu ili ce izazvati jos vecu sumnju pa ce lupiti po kataloskoj ceni carinu koja je negde oko 250-300e ( naravno pricam o novim farovima u oba slucaja) ono sto me brine taj paket nece biti bas toliko ni mali far je nesto manji od fudbalske lopte(al sam shopio poredjenje al imate sliku) i tezak skoro 2 kile, opet negde sam cuo kao vise sumljaju u kineske pakete nego kad stizu iz EU ili amerike da li je to istina ne znam.. sta raditi, koje je manje zlo, koliko mogu da mi lupe carinu, dal ipak uzeti prvu opciju?

"Zavisi na koju nogu ustane tog dana".

Inace, evo kakvih problema sada imaju za uvoz u Koreju:
"As of January 1, 2015, Korean Customs began requiring a Korean Personal Customs Code (PCC). "
PCCC je poseban kod, vezan za osobu I ADRESU, i neophodan je za porucivanje.
Da bi se isti dobio:
http://www.iherb.com/info/personal-Customs-Code
neophodan je elektronski sertifikat :D i naravno jos 25 ActiveX i AV kontrola koje se moraju instalirati da bi se mogao koristiti sajt carine:)

Sta zelim reci? Ako primetimo da se ista vise sprema kod nas - blokada autoputa:)

Ne kapiram šta im je cilj s tim, a ni zašto ne treba da mi se sviđa. :)

Cilj je kontrola koliko ko moze uvoziti godisnje (za sada naravno nigde se ne kaze tako :D), kao i otezavanje porucivanja sto je vise moguce. Ko nema sertifikat, smaranje za vadjenje je isto kao kod nas, cak treba vise vremena (zbog saobracaja).

Just keep your eyes open for trouble ;)

Ma gde, Juzna Koreja je jos pre za fazon online igre trazila KSSN (JMBG) da bi mogao da napravis account za MMOove i ostalo.

Ja ne znam, ili sam ja neki sreckovic ili sta, ali prvo sam naruci meizu mx4 i platio sve dadzbine 1040 din, sada ovaj poklopac bez ikakvih dadzbina, jos cekam jos jedan kozni poklopac, videcemo kako ce to proci. za sada sam sreckovic :)

Zezaj se ti, Sladoledu, ali ovo ce doci kod nas jako brzo, ako se ne pazi! :)

Ne zezam se ozbiljno, postavio sam sliku koliko me je izasao mobilni, i sad ovaj poklopac bez dadzbina.

Nije bila tebi upucena poruka, vec sladoledu ;)

Treba mi mala pomoc,nisam uspeo da nadjem odgovor na temu.. Kupio sam nesto preko ebay-a(preko paypala vezanog za intesa visa internet katicu)od neke nemacke firme i sada treba da mi refundiraju 19%..kako to ide? Da li ce pare moci da legnu na tu visu? Hvala unapred

Bez ikakvih problema će leći, samo će Intesa da kilavi sa proknjižavanjem. Meni je nekoliko puta refundirano na razne debitne kartice, uključujući i tu.

To nije novost uopste, osim ako si mislio da je to novost za tebe.

@slavisa
Sa kog sajta si uzeo Meizu MX4?
Sta ti pisalo uopste na carinskoj deklaraciji kad samo 1000din uzeli.
Uzeo sam Telefon sa sajta 234buy.fr . Telefon poslat Holandskom postom. Holandjani precrtali kinesku deklaraciju da je rec o poklonu, i napisali da je rec o celluar phone ( mobilni telefon) i da je vrednost 10$.
Izgleda ovi nasi prihvatili na carini.

novost je zato sto nesposobnjakovici u intesi ne znaju da visa moze da primi povracaj... sve sam na tezi nacin naucio i sebe,a bogme i njih \o/

novost je zato sto nesposobnjakovici u intesi ne znaju da visa moze da primi povracaj... sve sam na tezi nacin naucio i sebe,a bogme i njih \o/
Meni u Intesi na Slaviji rekli da moze iz inostranstva da primi novac bez problema (ukljucijuci i povracaj). Samo mi nisu rekli u prvi mah da ce 15ak dana trebati.

Meni je jedan povracaj sa Ali-ja na Intesa Internet karticu legao za manje od nedelju dana.

Nemaju oni blage veze.. meni rekli u Intesi da moze samo da se uplati novac,nema podizanja vise sa nje,da nema povracaja i drugih uplata. takodje su mi rekli da ne moze da se prebacuje sa visa deviznog racuna na obican devizni.. haos od neznanja..

p.s. ne razumem kako moze neko da ti uplacuje na devizni racun osim ako nema ovlascenje ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno