Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedva sam uspeo da uhvatim jednu sliku i to na 1/30, aparat je pretežak za malu devojčicu :S

Ja nisam mala devojcica - daj ga meni, a ja cu joj dati 1100D :d
Elem, ja bih otisao malo levo sa kadrom, tako da devojcica bude malo vise desno, ovako mi je em sto je ona centralno kadrirana, em cilja na levo, i jos se stice utisak da je jako tesno levo, a desno prazno bez potrebe.

Odlicna fotka, samo da je crop malo manje insta 🙂

Ovo je specifična situacija gde drajver uzme da piše nešto kako treba da se radi, a nigde nisam video jednu fotku da je napravio i da zna to da primeni u praksi. Jel kapiraš šta hoću da kažem?

Ko kaze da foto kriticar mora da zna da fotografise?? Recimo veliki svetski urednici magazina koji biraju i kritikuju fotke nisu fotografi niti su ikada bili,a smatraju se bogovima i kroje sudbinu fotografa... Nauci da primis kritiku,smorio si ovu temu sa tvojim odbranama losih fotki

ps mogao bi pogledati neki workshop Zack Ariasa covek jako dobar stav ima sto bi rekli ameri "down to earth" i trudi se da ljudi nauce od njega

Poslednja izmena:
U pravu ste svi, možda sam ja i previše defanzivan, ali to mi zaista nije namera. To objašnjavanje je verovatno nepotrebno, zato ću ga i izbegavati od sad. Niti mi je namera da se raspravljam sa nekim oko fotki, niti sam umišljen, ali kad stvoriš lošu sliku o nekome onda je teško da ga shvatiš ozbiljno. Nemam ja ni sa kim problem, svi su se potrudili da pomognu čak i kad sam bio tvrdoglav, tako da određene osobe odavde zaista cenim.

Sa druge strane, ne menjam mišljenje o drajveru, za sedam godina koliko sam na forumu sve što sam video od njega je da kroz skoro svaki post provuče neko podbadanje, podsmevanje ili sarkazam. Naravno da ima i gomilu korisnih postova, ali uvek je prisutan taj nadmeni stav. Ne sumnjam ja u njegovu želju da pomogne, niti u znanje, ali zaista je teško proceniti kada je ozbiljan a kada hoće jednostavno da ti se podsmeva. Sigurno nisam jedini koji je to primetio 🙂

Što se tiče da savete može da deli svako... to je jedna komplikovana tema, ali internet je prepun samoproklamovanih kritičara. Kao kad bih ja sad uzeo da nekog savetujem Micka o nečemu što i sam nemam ličnog iskustva, nego sam negde pročitao na internetu. Evo neću više da smaram sa kilometarskim tekstovima, ostavljam temu na miru, obećavam 🙂

Да, да... то ти је Драјвер, сурови учитељ ПаиМеи... па ти види шта ћеш...paimei.jpg

To je IGoortiza stari 😀

s16 > dobar je Srki model , samo nemoj iz profila da slikas nikad 😀

salim se naranvo 🙂

^ Hahaha ok :d

@Gizmo, kapiram sta ti pricas, i kapiram zasto to moze da te nervira, ali svaku kritiku saslusaj, probaj da je razumes, ne vezano za to da li taj ima dobre fotke ili ne. Trazi na YT-u tutorial vezano za odredjenu kritiku, i onda probaj to da uradis bolje sledeci put. Kritiku na foruma shvati kao ideju, kao prvu stvar koju (verovatno) treba popraviti. Da se razumemo, ljudi ce uvek, koliko god fotka bila dobra, objektivno ili subjektivno, imati kritiku, od dobre konstruktivne kritike pa do onih "cudno joj izgleda nokat na malom prstu leve ruke koja joj je iza glave"...

A bre ljudi manite vise da ga savetujete, nije covek malouman pa da ne razume, pustite ga da vezba i uci, niko se naucen nije rodio, postovace i on dobre fotografije, polako.

Jel to ona sa laznom-PS bradom koju je dodao s16 ili sam nesto istripov'o? 😀

E sad mi nista nije jasno :d al ono stvarno deluje ko PS brada, na fotkama od pre par meseci..

E sad mi nista nije jasno :d al ono stvarno deluje ko PS brada, na fotkama od pre par meseci..

Ovo je moja fotka objavljena na aerodromu u Rimu, a ono od ranije sam ja kod Micka u studiju sa bradom.. Micko uglavnom radi sa zenskim modelima, pa me picnuo tako da mi je cela faca prepeglana 😀 zato mi i brada deluje kao da korisitm shaumu, ali nije 😉

Не капирам шта ће твоја фотка на аеродрому у Риму? Продајеш то или?

Jedna iz setnje

6fc3e3208523b1ab8fe757ff4c2bb902

Mogu reći svakako upitan izbor scene 🙂

edit:

@hsv

Zezaš da si mislio da mu je stvarno dodao bradu u PS 🙂 Mislim i mene je istrolovao u početku, ali rekoh gde može tako realistično da ispadne dodavanje brade 😀

Poslednja izmena:
Ja se i bavim komercijalnom fotografijom 🙂
Зато и питам. Али чудно да се фотка налази на аеродрому у Риму баш🙂. Када неко откупи твоју фотку да ли знаш где то иде или небитно? И ако није тајна колико се продаје таква једна фотка?

Зато и питам. Али чудно да се фотка налази на аеродрому у Риму баш🙂. Када неко откупи твоју фотку да ли знаш где то иде или небитно? И ако није тајна колико се продаје таква једна фотка?

Kud sam uopste okacio :-D... znas zemlju gde ide fotka, plate je, ne znam da li sam jednu fotku prodao u nasoj zemlji, i ne vidim zasto je to bitno? Od toliko fotki koje imas na netu, izabrali su bas moju da je koriste kao reklamu na ulazu i to mi se bas dopalo i to bas u Italiji i bas u Rimu! 🙂 vrh!

Poslednja izmena:
@Henry

Cuo si za stock,ne? Okacis svoje slike i ljudi kupuju ti dobijes kintu svakog meseca od toga koliko se prodalo slika,gde ta slika zavrsi nemas pojma ali zato ti i model dajete saglasnost(model release). Nisam bas najsrecnije objasnio ali shvatas poentu 😉

Poslednja izmena:
Kud sam uopste okacio :-D... znas zemlju gde ide fotka, plate je, ne znam da li sam jednu fotku prodao u nasoj zemlji, i ne vidim zasto je to bitno? Od toliko fotki koje imas na netu, izabrali su bas moju da je koriste kao reklamu na ulazu i to mi se bas dopalo i to bas u Italiji i bas u Rimu! 🙂 vrh!
Није битно него ме лично заинтригирало. Занимало ме пошто не знам како иде та прича са комерцијалом. Можда си помислио да сам саркастичан или се лоше изразих па ево да ти кажем да нисам него честитке и свака част😉.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno