D
Deleted member 2563
Guest
Ovo me loži da ponovo kupim opremu - svaka čast, odlična serija.
Старица, Мајданпек, Млечни Пут[/url] by Marko (M) Popovic, on Flickr
Није ме било, да освежим мало...
Ja samo da se pohvalim, drugar mi bio u Rimu, pa video moju fotku na aerodromu :eyebrows:
Pogledajte prilog 163073 Pogledajte prilog 163074
Oduvek sam hteo da pokušam ovako nešto da uradim, samo da li bi negde ovako nešto moglo da se postigne bilo gde iz Beograda, zbog svetlosnog zagađenja?
Пази ни ово није једна фотка већ 20ак по 20 секунди. Планина је експозиција за себе. Такође је светлосно загађење убило и боје и све, али сам извукао.Oduvek sam hteo da pokušam ovako nešto da uradim, samo da li bi negde ovako nešto moglo da se postigne bilo gde iz Beograda, zbog svetlosnog zagađenja?
A da diskutujete to u mod delu, obzirom da razglabate o necemu sto mi obicni korisnici ne vidimo. Ili nam dajte da vidimo, ili pricajte u tajnosti :dPa i nije, lepo je i kulturno napisao, a što se tiče prevelike priče o opremi a malo konkretnih rezultata i u tome svakako ima istine. Sa druge strane ovo je više tehnički nego umetnički forum, pa tako nešto i prolazi.
Нема шансе из БГ-а. Имаш на нету сајт са мерама загађености и осветљења региона нешто blue...кад нађем шаљем.Oduvek sam hteo da pokušam ovako nešto da uradim, samo da li bi negde ovako nešto moglo da se postigne bilo gde iz Beograda, zbog svetlosnog zagađenja?
A da diskutujete to u mod delu, obzirom da razglabate o necemu sto mi obicni korisnici ne vidimo. Ili nam dajte da vidimo, ili pricajte u tajnosti :d
Ne slazem se 100% sa komentarom, ali ima dosta stvari koje su na mestu. Iskreno ni ja ne znam onda sto si to obrisao, poenta foruma i jeste da se iznese misljenje. Meni je samo zao sto ovaj podforum nije malo zivlji i bolje organizovan po temama, ali sta ces...
Nista specijalno nisam napisao, ni sam se ne secam, ali sam iskritikovao Atmo fotku, bez ikakve zle namere, jer je dosadna, nikakav kadar, nema nikakav umetnicki dojam, nista apsolutno, tri kontejnera, lose i postavljena, i trola iza, pa bar neka macka da prolazi, ili neko cigance, ili da neko gleda iz trole, ili neka reklama na troli, ili nesto, ja gledam i gledam fotku, ali nista, i iznervirao sam se sto sam izgubio nekoliko minuta trazeci poentu koje nema, kao fotka kontejnera i to je to! D fak 😀 i kao to je street fotografija..
Ali tehnicki, obrada kakvu bih voleo sam da umem da napravim ali ne umem, i vidi se da je fotkano dobrom opremom, a opet, to je ne cini dobrom... dok sa druge strane imamo Miska, koji fotka film i dalje, i odlican je!
Ne svidja mi se sto su ovde vecinom kriticari, imamo par mucenika koji kace svoje fotke, i onda se kriticari kao lesinari skupe da ga rasture sto gore... a glavna stvar je da kada neko, da kazemo "ozbiljniji", okaci svoju fotku, tajac... pa dok neko od iskusnijih igraca ne napise svoje misljenje, niko nece ni napisati, i onda, ako je dobro, pojavice se jos lepih komentara, ako je lose, osuce se paljba po njemu... i tako stalno!
I takodje, po pravilu bi fotke koje se kace trebalo da imaju exif, da moze da se vidi i tehnicka strana opreme, kao sto je Bane sad okacio u susednoj temi one fotke, sto se meni npr. dopada, napisao je, evo da vidite tehnicku stranu, i okinuo fotke sa razlicitim blendama...
A bilo bi lepo npr. da imamo neke podatke, pa sad neko, ko gleda da kupi neki objektiv, ovde moze da pogleda kako to izgleda kada neko od clanova napravi fotku, a to mi je nekako sigurniji test nego ono sto mogu da najdem po netu, jer realno ne znam koliko je to namesteno...
I tako, jer bi ovo zapravo trebalo da bude mesto istomisljenika, gde bi inspirisali jedni druge a ne da se takmicimo ko ce koga da usere sto vise! To sam otprilike napisao, pa mi bilo glupo, kao sto mi je i sada, pa sam i obrisao sve 😀
Микеле, можда они "неозбиљнији" чекају одговор јер нису сигурни у оно што виде и како би се изразили а да не попасу Драјверове сувопарне и болне сарказме иако су рецимо понекад истинити? Толеранција нам свима никад није била јача страна.
Svaka ti je na mestu...
Bilo bi mnogo vise slika u temi da nema i previse komentara tipa "bolje da ovo nisi ni postavi". Recimo ja kao pocetnik da postavim neku sliku, voleo bih da dobijem pozitivan komentara i neko obrazlozenje zasto je to dobro, ali mi ne bi smetao ni komentar da nista ne valja uz obrazlozenje sta nije dobro, kako to da popravim itd. Jednako je korisno, i jedno, i drugo. Da se neka sira diskusija povede o tome kako bi nesto trebalo da se radi, zasto je to tako dobro itd, da moze nesto da se nauci iz toga. Kada bi bilo vise konstruktivnih komentara, bilo bi vise i slika... Ovde covek malo toga moze da naucu na osnovu kritike, jer uglavnom nema kritike, preovladjuje hvaljenje i pljuvanje... Kao da smo zaboravili da se niko od nas nije naucen rodio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari