Nabavio sam Asus R9280X-DC2T-V2 pa ako moze neki savetInace temp VRM je solidno nizi u odnosu na temp gpu core. Idle oko 34C, Furmark 79C, ingame 69C. Napon ne prelazi 1.17V to je max koji je zabelezen sa najnovijim GPU-Z. Zanima me ako postoji neko podesavanje da se malo spusti napon i mozda potrosnja? Ne planiram da klokujem,znaci za trenutne vrednosti ako je moguce spustiti voltazu bilo bi extra.
u oba vrm taba u gpu-z u furmarku su temperature ispod gpu temp?to znaci da si bio bas srecan,nismo jos na forumu culi da je neko imao takav dvoslotni asus.sto se tice andervolta,nema neke filozofije,bilo koji program koji te pusta da manipulises naponom,i smanjuj dok ne krenu brljotine.samo sto mi se cini da to ne radis da smanjis potrosnju,posto tako neces dobiti previse ustede sa nasom cenom struje,racunaj 100-200dinara i to najvise i to ako ti karta bude u loadu bar 5-6 sati svakodnevno.
@GiBo2pac
I ti imas isti model karticeKakva podesavanja koristis, kada nikada nisi video 70C? Ako ti nije problem daj sve detalje
![]()
Uradio par screen-ova pa da vidite kako stoje stvari i da li bi moglo da se undervoltuje.
@GiBo2pac
Na poslednjoj slici su tvoji rezultati sa leve strane a moji sa desne. Koliko vidim kod tebe ventovi rade za 1000 obrtaja brze. Asus gpu tweek mi ne dozvoljava promenu brzine ventilatora, taj deo je zasencen.
u oba vrm taba u gpu-z u furmarku su temperature ispod gpu temp?to znaci da si bio bas srecan,nismo jos na forumu culi da je neko imao takav dvoslotni asus.sto se tice andervolta,nema neke filozofije,bilo koji program koji te pusta da manipulises naponom,i smanjuj dok ne krenu brljotine.samo sto mi se cini da to ne radis da smanjis potrosnju,posto tako neces dobiti previse ustede sa nasom cenom struje,racunaj 100-200dinara i to najvise i to ako ti karta bude u loadu bar 5-6 sati svakodnevno.
kakav je to load vram-a od 680mb?neki test?provrti keve ti TR bench,ostavi ga da se vrti jedno 20-30 min da vidimo kakve su im temperature onda.jel' ti zatvorena stranica?teras ih u CFX?
Pozdrav, na mojoj R9 280X je otisao DP slot. Provereno sa dva kabla i 2 monitora. Sve radi sem njega,znaci jednostavno otkazao. Zna li neko kakva je procedura,uvoznik je CT. Sta sledi posle utvrdjivanja da je stanje kako sam naveo, neko duze cekanje, zamena za drugu, mozda popravka??? Iskren da budem ne bih voleo da otvaraju karticu![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari