Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Pa naj noviji FF 34.00 ver. moze biti i da je do adobe flasha i te fore. Slične stvari su mi se desavale sa 5850 i sa jednom serijom drajvera.Da budem precizan Bag 99%gpu load ko se seća.
A ovo neznam može biti i da je do verzije Biosa na grafi nemogu da lupam glavu. Bitno je da grafa radi i nepravi nikakav problem.

attachment.php

Malo agresivniji profil za vent, pretpostavljam da je custom, a ne iz VBIOS-a? Možda je u pitanju modovani VBIOS? I kako to radi sve sa naponom od 1018 mV? Otkud toliko nizak napon?

Moja radi na 1100/1600 sa 1019mV naponom. :)

To nema nikakve logike.

Pogledaj u HWinfo, tamo imaš napon VRM-a. Ako je podržan, naravno.

vdrop ...

Sa fabričkih 1200 mV??? To nema ni na karti od 10 evra. Nemojte me zezati, na toj frekvenciji i na tom naponu, ne može da radi, pa i da je ASIC 100%.

Poslednja izmena:
A ipak nije 1019 kao što mi stoji u afterburneru :(
Ide do 1105mV, koliko je i default.

Sa fabričkih 1200 mV??? To nema ni na karti od 10 evra. Nemojte me zezati, na toj frekvenciji i na tom naponu, ne može da radi, pa i da je ASIC 100%.
Nisam ni rekao da moze da radi na tom naponu vec da postoji vdrop :D

Poslednja izmena:
Evo :)
Untitled.png
To je napon dok je išao 3dmark, nadam se da je sad do tačno...

Odlično, odgovara i temperatura. Sad nešto mislim (iako ASIC nije neko merilo), imaš sigurno viši ASIC od mog koji iznosi 52%. Pričam o MSI 280X Gaming 3GB sa modovanim VBIOS-om zbog "kidanja" slike, moj slučaj.

Poslednja izmena:
Ima ASIC 78%.

Da se menjamo? :d

Menjam je samo za gtx970 :p

Ja sam sa kartom koju sam reklamirao imao ASIC od 68,8%.(nije merilo uopšte)Čime si izmenio bios?

Menjam je samo za gtx970 :p

:D

Ja sam sa kartom koju sam reklamirao imao ASIC od 68,8%.(nije merilo uopšte)Čime si izmenio bios?

Nisam ja (kamo lepe sreće da mogu da izmodujem napon :D), već neko ko ima veze sa MSI-jem. Pretpostavljam sam MSI. Sve ovde.

Pažnja!

Karta sa ovim VBIOS-om (nije UEFI) u linku, radi u tri stanja:

500/1500 (idle)
1000/1500
1020/1500 (full load)

Naravno, uz više temperature u idle-u.

Pored nekih problema koji su opisani, dogodile su se (pri regularnom 350 VBIOS-u) više temperature u idle i to na 300/150. Razlog tome je, zaglavljen VRM na oko 1200 mV. (vidi se u HWinfo) Rešenje je, ugasite računar i napajanje, "ispraznite" za svaki slučaj struju pritiskom na taster za paljenje i to je to.

Poslednja izmena:
Zapravo, mislim da radi, ali samo ako je na karti CHiL VRM. Ne znam koja to V277-xxSB serija ima, jedino da se rastavlja karta, pa da se vidi. Ili možda da se pogleda bus u MSI AB. Uglavnom, IR je kupio CHiL i neznatno izmenio VRM i ode sve u *****.

V277-xxSB -> oznaka na kutiji, gde je xx broj

pise i u hwinfo-u,u senzor skrinu,kod mene je chil.

Stigla karta.Za sad sve ok.Probaću kasnije OC da vidim limit.U ovom režimu je u opšte ne čujem.ASIC 62,3
Untitled.pngUntitled1.png

Poslednja izmena:
pise i u hwinfo-u,u senzor skrinu,kod mene je chil.

Ne znam na šta misliš. Na ovo:"CHiL/IR PMBus"? Kao što vidiš, to je sad IR, ne CHiL. U ovom slučaju, najbolje rastaviti kartu, pa videti. Moja karta je V277-38SB sa International Rectifier VRM-om. Probaj pogledati koji ti je zapravo VRM iz MSI AB.

Untitled.png

@spaad

Iščupaj VBIOS uz pomoć GPU-Z, pogledaš koji ti je VBIOS iz VBE, ne RBE.

Pogledaj VRM iz MSI AB i koja je oznaka na kutiji. Čisto informativno.

Poslednja izmena:
Oznaka na kutiji je V277-067,a evo i očitavanja
Untitled.png

@umart

Verovatno onda, i zaista imaš CHiL-ov VRM, pa možeš slobodno editovati VBIOS, odnosno napon po želji.

@spaad

Neki novi momenti, nova verzija karte i novi VBIOS. Pretpostavljam (prema slici), da je to i dalje VRM koji je proizveo IR, tako da ništa od editovanja. Nadam se će neko napisati novu verziju VBE-a za IR, jednog lepog dana.

Karta ide iz CCC graphics overdrive na 1100/1650 skroz stabilno,na power limitu od 0%.70C max. temperatura.Uopšte je ne čujem,što je meni vrlo bitno.Verovatno bi sa 1.250 klok bio veći(toliko sam imao po def. sa prethodnom),a ne verujem da bi 0,05 napona podiglo temp na 90-100C na ovoj karti,koliko sam imao na prošloj?Ako neko odradi novu verziju probam.
Hvala na sugestijama i savetima.
:wave:

Karta ide iz CCC graphics overdrive na 1100/1650 skroz stabilno,na power limitu od 0%.70C max. temperatura.Uopšte je ne čujem,što je meni vrlo bitno.Verovatno bi sa 1.250 klok bio veći(toliko sam imao po def. sa prethodnom),a ne verujem da bi 0,05 napona podiglo temp na 90-100C na ovoj karti,koliko sam imao na prošloj?Ako neko odradi novu verziju probam.
Hvala na sugestijama i savetima.
:wave:

To je skroz ok. Ne mora da znaci da bi sa 1.25v imao veci klok. Mojoj karti sve preko 1.18v ne prija i pocinje da baca artifakte. 1.18v i radi na 1190/1700

Pozdrav drustvo, jutros sam dobio VAPOR-X 280x (OC ver.) [link ovdje]
i interesuje me koliko je pametno da je guram na MS 550W napajanju :smoke:
.........................
pitanje280x1.JPG
.........................

Poslednja izmena:
Malo agresivniji profil za vent, pretpostavljam da je custom, a ne iz VBIOS-a? Možda je u pitanju modovani VBIOS? I kako to radi sve sa naponom od 1018 mV? Otkud toliko nizak napon?

Da custom profil iz MSI afterburnera. Ne- mislim da nije modovan bios. A 1,018 mV??? Qrca ce ga znati. Non stop to prikazuje a ubedjen sam da to nije tacno . Verovatno pogresno ocitavanje. HW info - bar moja verzija ne ocitava te parametre. MSI je stedeo na tim senzorima izgleda.

edit. Skinuo sam verziju 4.48 HW info i ona prikazuje te vrednosti >
Untitled-1.jpg
Bas me briga u krajnjem slucaju na koliko radi. Bitno je da dobro radi.:)
A vidim da nam ni bios kartice nije isti. Na tvom je 015.041 a na mom 015.040
bios.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno