Bez greske je menjano, ali to je Intel, a ovo su pilicari. Intel je sam rekao imamo BUG, svi ih belo gledali, krenuli u zamenu i svima zamenili. NVidiju pritisli uza zid, cvili, skici i pisti, al ne priznaje 2 dana, tek treci dan iscupamo istinu iz njih. Jos je bilo i ovde i na stranim forumima oprecnih misljenja, kao fake je benchmark, ovo ono, kad medjutim benchmark 100% tacan, samo niko racionalan nije mogao da poveruje da su tako uk*kili motku, da 0,5GB ima 7x sporiju brzinu od prva 3,5GB. To je prosto bilo neshvatljivo, zato su svi i sumnjali u benchmark. NVidija se nekoliko puta obrukala u vezi ovoga:
1. prvo su skoro mesec dana (ko prati zna od kad se vuce problem) negirali da ima bilo kakve brige/problema
2. posle par dana izadje benchmark i donese konkretne rezultate, i dalje negiraju, cute...
3. pocne lozana po forumima, fanbojevi brane, oni cute. Dodatno ih pritisnu, kazu "we are investigation this issue". Cuj istrazuju, a projektovali tako
4. ceo dan u nedelju traje rat da bi tek tada pred kraj dana izasli sa objasnjenjem, sturim....
5. tek u ponedeljak saznajemo pravu istinu
6. kod saopstavanja prave isitne lazu da marketing i inzenjeri nisu imali dobru komunikaciju, a 100x review na 100 sajtova. Niko od ing. da kaze hej ovo nije tacno. Kazu ko nije radio u velikoj firmi ne zna da moras cutati, pa verujem da su ing. morali cutati.
7. ako uzmemo u obzir da su morali cutati, onda dolazimo do toga da su svesno iz marketinga znali da to nije full 256bit, ali da su vrsili pritisak na ing. odeljenje da cuti, a sve u cilju laznog reklamiranja da ima pravih 4GB, jer da su rekli ima 3 ili 3,5 ili 3,5+0,5 prodali bi manje karata jer bi neko kupio mozda ATI R9 290/290x. Sve je dakle u parama, prokleti novac.
E pa ako je sve u parama, ako je u pitanju prokleti novac BICU I JA PROKLET, trazicu svoje pare nazad, moje nece vise videti. TACKA!