Šta je novo?

nVidia Maxwell

u pitanju je 1080p , napajanje corsair HX850 - jeste da je matoro (pet godina) ali jos uvek radi ;)

odlicni su hx korseri,nema tu sekirancije.ti biras,ali ja licno sad da moram da kupujem,ganjao bi lepog polovnog havajca.inace i sam merkam grafe,ali ja definitivno cekam i novog vesca i nove radeonke.

Nema sanse polovno, reklamirao sam gtx770, tako da dobijam istu ili ako mi se posreci nesto u zamenu uz doplatu.

Ovo sto je uradili nv je jedan veliki minus , izgubice dosta potencijalnih musterija a verni kupci su pod znakom pitanja.

Nema sanse polovno, reklamirao sam gtx770, tako da dobijam istu ili ako mi se posreci nesto u zamenu uz doplatu.

Ovo sto je uradili nv je jedan veliki minus , izgubice dosta potencijalnih musterija a verni kupci su pod znakom pitanja.

taf lak buraz,najgore vreme za reklamaciju karte odavno.preti trzisnom i trazi kes nazad,galami,sta drugo da se radi...amd bi mogao bar da ubije cenu 290x bar na 970gtx nivo stvarno,da ima neko razuman u toj kompaniji...

Ipak ljudi gledajte na ovo drugacije, karta je bolja od gtx 780, a pritom i jeftinija. Cak imate i bonus od 0.5gb, sto je opet boljitak. Jeste, *****ali su stvar laznim marketingom i to vredja kupca, ali da sam ja u situaciji da biram izmedju ove dve karte, opet bih se odlucio za gtx 970. Cak ni amd nema odgovor na ovakvu kartu.

Sad nakon svega postaje malo jasnije zasto GTX960 nisu izbacili na Gm204 cipu, da su ga jos sjeckali ko zna na sta bi ispalo, nakon ovoga pitanje je hoce li izaci ikakva karta izemdju GTX970 i GTX960.

Karta je pocela da pokazuje problem krajem decembra, ko bi pomislio da ce se nv ovako poneti prema kupcima - laznom specifikacijom :(
Na zalost gledano u napred mogu ocekivati samo probleme sa gtx970, zamalo da je uzmem ...

taf lak buraz,najgore vreme za reklamaciju karte odavno.preti trzisnom i trazi kes nazad,galami,sta drugo da se radi...amd bi mogao bar da ubije cenu 290x bar na 970gtx nivo stvarno,da ima neko razuman u toj kompaniji...

Izvod iz naseg zakona:

2. Saobraznost robe

Saobraznost ugovoru

Član 50

Prodavac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru.

Pretpostavlja se da je isporučena roba saobrazna ugovoru:

1) ako odgovara opisu koji je dao prodavac i ako ima svojstva robe koju je prodavac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;

2) ako ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata prodavcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;

3) ako ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste;

4) ako po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe data od strane prodavca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe.

Odgovornost za nesaobraznost

Član 51

Prodavac odgovara za nesaobraznosti isporučene robe ugovoru ako:

1) je postojala u času prelaska rizika na potrošača, bez obzira na to da li je za tu nesaobraznost prodavac znao;

2) se pojavila posle prelaska rizika na potrošača, ako potiče od uzroka koji je postojao pre prelaska rizika na potrošača;

3) je potrošač mogao lako uočiti, ukoliko je prodavac izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

Prodavac je odgovoran i za nesaobraznost nastalu zbog nepravilnog pakovanja, nepravilne instalacije ili montaže koju je izvršio on ili lice pod njegovim nadzorom, kao i kada je nepravilna instalacija ili montaža robe posledica nedostatka u uputstvu koje je predao potrošaču radi samostalne instalacije ili montaže.

Prodavac ne odgovara za nesaobraznost ako je u trenutku zaključenja ugovora potrošaču bilo poznato ili mu nije moglo ostati nepoznato da roba nije saobrazna ugovoru ili ako je uzrok nesaobraznosti u materijalu koji je dao potrošač.

Odgovornost prodavca za nesaobraznost robe ugovoru ne sme biti ograničena ili izuzeta suprotno odredbama ovog zakona.

Prodavac nije vezan javnim obećanjem u pogledu svojstava robe ako:

1) nije znao ili nije mogao znati za dato obećanje;

2) je pre zaključenja ugovora objavljena ispravka obećanja;

3) obećanje nije moglo uticati na odluku potrošača da zaključi ugovor.

http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_potrosaca.html

Poslednja izmena:
Ma treba stoku kapitalisticku tuziti u sto vecem broju, treba ih razapeti od tuzbi samo iz jednog jedinog razloga : L A Z N O O G L A S A V A NJ E i naravno ocito nepostovanje prema svojim kupcima i fanovima!

Ma nisam ni mislio da ove nase banana drzavice vec prvenstveno na USA, ako nista ne poduzmu povodom ovoga onda se definitivno otvaraju vrata za buduce mozda i vece p*sanje po kupcima i fanovima...

pa niste vi gledali shejdere i kolko ce da koristi memorije, nego razno razne testove ... kolko je trebalo vremena da "strucnjaci" skapiraju kolko ona kortisti..... nVidia treba da zahvali Shadow of Morderu i Nai's Benchu! ;) Treba svima da vrate pare, a 980-ki jos da podignu cenu, pa jurite parama shacicu frejmova!

to ti je kao da kupis mobilni od 400-500e a on ne snima u 30fps (kako se reklamira) nego ima varijacije od 26-31fps. treba da daju drugi? sta?

Poslednja izmena:
Nvidia je dala specifikacije kada je izasla karta, na osnuvu tih specifikacija su korisnici kupovali proizvod ili su proizvod kupovali na osnovu savjeta raznoraznih renomiranih sajtova koji su bili u zabludi i tako obmanuli korisnike, po spskom zakonu ima osnova za povrat novca i to nema potrebe za tuzbom nego jednostavno trzisna isnpekcija samo postupi po zakonu jer je proizvod ne ispunjava specifikacije koje je naveo proizvodjac.
Evo na slici se jasno vidi kako je proizvod reklamiran, a kakav je realno
nvds.png

au,ja ne videh da su slagali za 8 ROP-ova...

Jos i memory bus width nije 256bit vec 224+32bit kako se jasno vidi sa novog dijagrama. Cak ni za prvih 3,5GB nije 256 vec 224. To se vidi i u manjem transferu na onom testu. Svuda je pisalo 4GB 256, a u stvari je 3,5GB 224bit + 0,5GB 32bit. Dakle nije istinito. Mislim da ce biti bez problema ko zeli da vrati kartu, ko nece koristice je i dalje. Ta karta radi istom brzinom i danas kao sto je radila i u petak.

Nisam pametan... Mislim da Nvidia mora zvanicno da izadje sa svojim objasnjenjem, mislim na javni video...nije u redu, ipak je to jedan gigant, a ne srbski yugo hehe :D

Mnogo je ljudi prevareno, 970gtx je prodavana sumanuto brzo, a reklama je bila lazna... pa ja bi je kupio i da su je stavili 3.5gb samo da znam sta sam kupio to je poenta cele price...Grafika stvarno sjajno radi, cak i puni tu memoriju koja je tajna :D

Poslednja izmena:
Treba vratiti, samo ne treba zuriti, sacekati malo da izadje R9 380x i za iste pare kupiti jacu kartu :-devil-:

Pazite da to ne prodje u zemlji Serbiji.

Jedino moze proci ako oficijelno nvidija da zeleno svetlo za zamenu, kao sto je Intel uradio sa failovanim p67 chipsetom. A jedan lep class-action lawsuit treba protiv nvidije da se odigra, cisto da se malo opamete.

Ja bih svima predlozio da kupe 970, jer ce nvidija sigurno da vam da 980 u zamenu.

:D

Poslednja izmena:
jel' se ko seca jel' kod nas radjena zamena tih p67 ploca?

Bez zvanicne izjave Nvidie ovi nasi prodavci nece nista da urade jer i nemaju odakle. Kamo srece da otvore tu opciju za povracaj novca/zamenu..

Jedino moze proci ako oficijelno nvidija da zeleno svetlo za zamenu, kao sto je Intel uradio sa failovanim p67 chipsetom. A jedan lep class-action lawsuit treba protiv nvidije da se odigra, cisto da se malo opamete.

Ja bih svima predlozio da kupe 970, jer ce nvidija sigurno da vam da 980 u zamenu.

:D
Tacno
inace nikad nikome nece biti uvazena reklamacija ako Nv to zvanicno ne objavi, a kako mi se cini oni i ne pomisljaju na to nego jos dalje lazu i navode da su greskom objavljene specifikacije, s ovim su pali nisko...Intel je gigant oni bi ovo za 1h rjesili, a Nv 99% nikad nikome nece uvazit reklamaciju zivi bili pa vidjeli.

@umart Nije samo p67 nego i h67 i z68, sigurno se sjecas da su te ploce imale b3 oznaku, e to su kojima su zamjenjene sve falicne, besplatno i kod nas.

Wcq4OBo.gif

:d

Bez greske je menjano, ali to je Intel, a ovo su pilicari. Intel je sam rekao imamo BUG, svi ih belo gledali, krenuli u zamenu i svima zamenili. NVidiju pritisli uza zid, cvili, skici i pisti, al ne priznaje 2 dana, tek treci dan iscupamo istinu iz njih. Jos je bilo i ovde i na stranim forumima oprecnih misljenja, kao fake je benchmark, ovo ono, kad medjutim benchmark 100% tacan, samo niko racionalan nije mogao da poveruje da su tako uk*kili motku, da 0,5GB ima 7x sporiju brzinu od prva 3,5GB. To je prosto bilo neshvatljivo, zato su svi i sumnjali u benchmark. NVidija se nekoliko puta obrukala u vezi ovoga:

1. prvo su skoro mesec dana (ko prati zna od kad se vuce problem) negirali da ima bilo kakve brige/problema
2. posle par dana izadje benchmark i donese konkretne rezultate, i dalje negiraju, cute...
3. pocne lozana po forumima, fanbojevi brane, oni cute. Dodatno ih pritisnu, kazu "we are investigation this issue". Cuj istrazuju, a projektovali tako
4. ceo dan u nedelju traje rat da bi tek tada pred kraj dana izasli sa objasnjenjem, sturim....
5. tek u ponedeljak saznajemo pravu istinu
6. kod saopstavanja prave isitne lazu da marketing i inzenjeri nisu imali dobru komunikaciju, a 100x review na 100 sajtova. Niko od ing. da kaze hej ovo nije tacno. Kazu ko nije radio u velikoj firmi ne zna da moras cutati, pa verujem da su ing. morali cutati.
7. ako uzmemo u obzir da su morali cutati, onda dolazimo do toga da su svesno iz marketinga znali da to nije full 256bit, ali da su vrsili pritisak na ing. odeljenje da cuti, a sve u cilju laznog reklamiranja da ima pravih 4GB, jer da su rekli ima 3 ili 3,5 ili 3,5+0,5 prodali bi manje karata jer bi neko kupio mozda ATI R9 290/290x. Sve je dakle u parama, prokleti novac.

E pa ako je sve u parama, ako je u pitanju prokleti novac BICU I JA PROKLET, trazicu svoje pare nazad, moje nece vise videti. TACKA!

Poslednja izmena:
Vrh Dno