Šta je novo?

LG Nexus 4

Jedno pitanje, koristim Nexus 4 kao sluzbeni fon radi na 5.0.1 i franco kernelu r215 sa nekim osnovnim telenor biznis paketom bez neta, problem je sto mi je stigao racun za novembar i decembar od par hiljada rsd-a preko uobicajenog za internet saobracaj od nekoliko stotina MB iako mi je cellular data konstantno na off-u, u histori mi stoji 0,3 MB potrosnje za period od mesec dana(poslao par MMS-a) to je bio izuzetak da na minut ukljucim cellular data inace je iskljucen. Ovo mi se desava uzastupno vec 2 meseca simpomaticno od kako sam presao na lollipop pre toga na KK 4.4.4 i ranijim verzijama androida za vise od godinu dana nisam imao nikakvih problema sa "fantomskim" netom. Pitanje je da li je dovoljno iskljuciti cellular data kako bi u potpunosti iskljucili mobilni internet ili postoje jos neke stvari tipa background procesi itd, inace konstantno mi je fon na wireless-u kuci i na poslu, za svaku sugestiju unapred hvala.

Meni je cellular data isključen i nemam nikakve troškove po tom pitanju.

Dok ne rešiš problem (reset sistema bi ti trebao rešiti stvar u krajnjem slučaju) samo izbriši acess point, ili uđi u njega i promeni bilo koji od parametara (password na primer) sa nasumičnim podatcima pa sačuvaj izmene.
Bez AP-a ili sa neispravnim AP-om telefon se ne može povezati ni na koji način na data mrežu pa ćeš dok ne rešiš problem biti pošteđen dodatnih troškova.

OK odma cu da probam, hvala.

Dao sam devojci ovaj telefon, pre toga factory reset i flash factory image (5.0.1), znaci kompletno stock, mislim da sam samo rutovao telefon. Malopre uzmem nešto da pogledam, kaže spor joj internet, kad ono, potrošila sav internet po punoj brzini. Ja kažem šta je, ona kaže da ga ni ne koristi van kuće. Kad ono, uopšte ne radi wifi! Znači konektuje se, ali pored ikonice stoji uzvičnik i koristi mobilni net. U čemu može da bude problem? Kako da rešim to? Dok je kod mene telefon bio nije se ništa slično dešavalo.

Koji ruter je u pitanju? Meni radi odlično sa Linksys E900 ruterom. Negde sam pročitao da 5.0 ima probleme sa wifi, ali se kod mene ne manifestuju.

Tp link wdr3600. Što se tiče njega sve sam pokušavao. Povezivao na 2.4 i 5 ghz, skidao šifre, menjao tip zaštite, menjao kanale... Ništa ne funkcioniše.

Stavljen najnoviji čim sam ga uzeo (pre manje od mesec dana). Možda da stavim dd-wrt, ali me smara to, ne znam ništa oko toga...

Pogledaj ovo, možda pomogne i tebi. Meni sa WDR4300 radi bez WiFi problema na fabričkom firmware.

3G znaci dere bateriju na LP. Nikakvih wakelocklova, ali statistika kaze da ekran najmanje trosi baterriju. Koji je ovo djavo sad, ovo mobile data active mi je sumnjivo.

Ja sam u tripu da mi je baterija 'otisla', jesam li u krivu ili... ? 3G konstantno ukljucen, Auto-sync ukljucen, sta mi je ciniti

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421258896409.png
    uploadfromtaptalk1421258896409.png
    88.7 KB · Pregleda: 205
3G znaci dere bateriju na LP. Nikakvih wakelocklova, ali statistika kaze da ekran najmanje trosi baterriju. Koji je ovo djavo sad, ovo mobile data active mi je sumnjivo.

Ja sam u tripu da mi je baterija 'otisla', jesam li u krivu ili... ? 3G konstantno ukljucen, Auto-sync ukljucen, sta mi je ciniti
Da, 3g pojede bateriju lagano.

Procitah skoro kao poznati bug na lollipopu 'mobile radio active' na 3G. Koje smece ovaj LP, moram gasiti 3G, izem ti taj 'smartphone'.

Ljudovi, dali je moguce nekako sakriti status bar na lolipopu? Samo me nervira i totalno mi je nepotreban.
Neki custom rom, app, ili tweak?

Znam za to Espada, al nova skriva status bar samo na home screen-ovima, a ja hocu da ga uklonim skroz u svim aplikacijama.

Zadnjih 10 dana dogadja mi se cudna stvar sa tel.. oprilike svaki dan po 1x ili 2x totalno poblesavi, znaci kao da sam ispretiskao 100x po ekranu i on sam ulazi izlazi a ja nista nisam takao, i to prekinem da ga zakljucam i otkljucam, i onda se sve vrati u normalu. Prepostavljam da mi ekran crkava, iako mi nije ispadao preko pola godine.

Moze li link ka kernelu? Koliko traje baterija, probao?
Postoji li za lolipop?

Poslednja izmena:
Moze li link ka kernelu? Koliko traje baterija, probao?
Postoji li za lolipop?

http://forum.xda-developers.com/nexus-4/orig-development/kernel-semaphore-n4-2-2-2-t2232898

Baterija, zavisi, oko 4-4.5h SoT, uz malo jace od dan koriscenja, ali na WiFi, sa 3G, duplo manje. :)

Semaphore je kernel blizak stocku uz par nekih izmjena. Mozda nije bogat masom feature-a kao neki ostali kerneli, ali je samim tim najstabilniji. Semaphore ima tacno ono sto treba, nista vise, nista manje. :)

Poslednja izmena:
I od mene preporuka za semaphore, pored njega sam ubacio purity i evo juče sam izgurao negde oko 30sati sa 3sot uz povremeni WiFi, razgovor, i poruke wa, viber preko 2g.

Ko hoce prakticno unbloat-ovan stock ROM preporuka za Rastapop (baziran na AOSPu). U kombinaciji sa Semaphore-om zavrsava odlicno posao. Logika je, sve sto je blize stocku (bez velikih izmjena) je potencijalno manje bagovitije, sve sto nije prenatrpano opcijama ima bolje performanse itd :)

Instalira se preko CWM-a? Mogu li nekako da ga instaliram a da mi ne brise sva podesavanja.... Zakljucao sam telefon kada sam vratio sve stock. :/

Instalira se preko CWM-a? Mogu li nekako da ga instaliram a da mi ne brise sva podesavanja.... Zakljucao sam telefon kada sam vratio sve stock. :/

Full wipe obavezan.

Sačuvaj sa Titaniumom aplikacije.

Restore traje par minuta da vratiš sve kako je bilo. Settings itd.

Poslednja izmena:
Preporucujem TWRP umesto CWM. Ako si pod zakljucan mislio na bootloader, onda cim ga otkljucas automatski ce ti obrisati sve.

Vrh Dno