Šta je novo?

LG Nexus 4

Root access possibly lost. Fix root?

Yes - Fix Root
No

Zasto ovo stalno dobijam u CWMu i nakon ponovnog flashovanja su-a, i update binary-a i sta god da uradim, istoo?

Poslednja izmena:
Tripuje se tako cwm... U twrp nema toga

Kako ja da instaliram svaku novu verziju Cyanogenmoda a da ne moram ispocetka sve da podesavam i da instaliram (na aplikacije mislim)?

Dobro, ali koja je procedura a da ne izgubim sva podesavanja i sve aplikacije?

Pa ne radiš wipe, nego samo instaliraš rom.

Aaaaaaaa
Procedura je da uradiš tačno ono što piše u tom postu *** :D

Pa tako reci, da ne radim wipe nego samo roknem install.... :) Nije u redu da se sprdas tako, nisu svi kao ti rodjeni nauceni. ;)

Da samo što mislim da ti ovo nije prvo flesovanje i da svaki put pitaš kad hoćeš da flesujes, pa čovek konta da si nesto i naučio tokom ovog vremena provedenog na forumu...

Radio sam clean flesovanje, nikad nisam radio sa cuvanjem podataka, zato i pitam, a jako mi je bitno da sacuvam podatke. ;)

Imam samo jos jedno pitanje sto se tice google apps, da li moram i svaki put google apps da instaliram ili ne? I gde mogu naci google apps? Da li se redovno updateuju itd?

Poslednja izmena:
A da ti nas ipak malo ne zekiš... Ajde MOLIM TE pročitaj taj moj post opet

Šta ti nije jasno?
Je l' lepo piše nova verzija i gapps, piše, a to znači flešuješ novu verziju ROM-a i GAPPS.
A zašto mora, pa ***. mora, inače nećeš imati google aplikacije u telefonu...

pa svaki nego šta :D zato što rom ima skriptu koja pri instalaciji briše /system particiju a na njoj budu instalirane gapps kad ih flešuješ. aplikacije i podešavanja su na /data koju ne diraš. ostaje da obrišeš cache i dalvik cache jer tu budu keširane stare verzije sistemskih aplikacija koje menjaš instaliranjem novog roma, pa se ne bi poklapale verzije aplikacije i keša = najčešće bootloop

E sad si lepo objasnio. :) Hvala puno, ali evo jos samo jedno pitanje. Da li je to ista verzija gapps ili mora da se skida neka nova? I gde mogu da skidam gapps? Hvala unapred, i bez ljutnje! ;)

ima na CM sajtu koliko se sećam, ima gde hoćeš manje više. samo pogodi verziju androida. možeš kad se setiš da pogledaš da li ima neka nova verzija, mada nije mnogo bitno, ažuriraće se same aplikacije koje su unutra kad budeš na netu.

Super, hvala puno! Meni je u principu najbitnije da ne moram ponovo sve da podesavam, da instaliram aplikacije, da se logujem na svaku itd...

Pa u principu, za to imaš titanium backup i kad radiš clean flash :)

Ima li jos neko problem da ne moze slika pozadinu sa kombinacijom power dugme i volume - . sve je stock tel nije ni rutovan, je li moguce da je to zbog toga sto je zauzece sistema preko 700mb da pravi problem?

Edit: poslije restarta radi. Ma je*eni google, ne umiju ni krsteni update da izbace, kad moram tel da restartujem jednom nedeljno.

Poslednja izmena:
Nakon flešovanja roma i gapsa, skinuo sam Supersu sa Playstora, ali ne mogu da pristupim aplikaciji (There is no Su binary installed, and SuperSu cannot install it)...

Čita li iko ovde šta pišem :D
flešuj SuperSU, nikakav play store nisam pominjao. Imaš link za zip u njegovoj temi na xda.

@Mashoni1991
Isto sam i ja to imao na stocku zabaguje posle nekog vremena rada čini mi se posle 70+sati, i jedino restart pomaže.

Da li prelazak sa 4.4 na 5 apdejtuje i radio/bootloader?

Vojkane dzaba ti. Tesko je nekome zapamtiti tri najjednostavnije stvari.

Mislio sam samo da snimim Lollipop rom, ali sam ipak uradio clean flash. Za sada radi podjednako dobro kao i na N5, a mislio sam da ce da bude dosta sporiji, no videcemo. N4 nema HDRI+?

Vrh Dno