Šta je novo?

Tasker - saveti i trikovi (Lista u prvom postu)

Ajde pomoć:
834dd6d3581a3a09692e752b5917fd19.jpg

Dodam profile pa locations i dodam moju trenutnu lokaciju i sta treba da stavim pod task?

Ili pod profile stavim near network ta i ta sta da stavim pod task?

ako tako ideš, onda neka ti okidač profila bude: state/net/wifi connect

Namestio sam. Pod profile sam isao na Location i dodam moju kućnu lokaciju, za lociranje sam izabrao samo Network a radius lokacije sam stavio na 50m.

Posle sam pod Task napravio jedan task za kad sam kuci. Tu sam namestio ringtone volume, notification volume i sve ostalo i posle sam dodao Secure Settings. Ovo mi je predstavljalo problem prvi put pošto nigde nisam mogao da ga nadjem a trebalo je samo dole u polje filter kad se dodaje akcija ukucati Secure Settings. Posle je samo trebalo naći pattern u Root Settings i namestiti ga da je uključeno ili isključeno.

Namestio sam i exit task da mi upali pattern kad odlazim od kuće.

Puno hvala na pomoći. :)

Ovo je uputstvo za:
-uključivanje kompjutera jednim klikom sa telefona;
-uključivanje kompjutera glasovnom komandom sa telefona.

Potrebno je u biosu omogućiti wake on lan funkciju. Zatim u device manager-u na lan adapteru selektovati pod power managment alow the device to wake computer (i only magic packet). Potrebno je još nekoliko manjih podešavnja, uključujući i port forward na ruteru. Ako imate tasker i autovoice, možete komp uključivati glasom. Prilično je jednostavno, ja sam namestio za 10 minuta, evo i video uputstva. Ima puno WOL aplikacija na GP, ova je ok i ima plugin za tasker https://play.google.com/store/apps/details?id=at.increase.wakeonlan

update taskera, između ostalog dobio je i step by step test task :)

Kako da stavim da mi od 01-08 isključi ringtone i notification ali samo kad sam u to vreme kući? Mislim znam otprilike ali dodam taj task i namestim if %TIME
a u value upišem 01:00-08:00 i neće...

Možeš dodati još jedan state, prvo napravi profil sa datumima, stavi task i exit task, onda long click na datume i add location.

Ovo je uputstvo za:

Potrebno je u biosu omogućiti wake on lan funkciju. Zatim u device manager-u na lan adapteru selektovati pod power managment alow the device to wake computer (i only magic packet). Potrebno je još nekoliko manjih podešavnja, uključujući i port forward na ruteru.
baš mi je ovo trebalo, a nikako da se skanim da potražim. zaista može za par minuta da se namesti.
tnx!
:)

hteo bih da mi se restartuje telefon svaki put kada je na punjaču i kada dostigne 100%.......sve sam ja to lepo opravio medjutim čim prodje onih 15 sekundi zadrške (posle restarta) telefon se restartuje ponovo.......kako da podesim profil da mi task odradi jednom i da onda pauzira 12 sati npr?!?!ukoliko u settings-u profila podesim limit repeats onda stane i isključi mi profil...........u čemu grešim

Restart u određeno vreme? Cenim da je na punjaču svaki dan u isto vreme?

stavi varijablu koja kada krene u restart dobije vrednost 1, a kada telefon otkačinješ sa punjača kada je sistem podignut, dobija vrednost 0 i uslovi izvršenje taska za restart time da varijabla mora biti 0.
time dobijaš da ti se samo 1x restartuje u procesu punjenja. to je jedan od načina. čak nisam siguran da je i ta jedna varijabla i uslov dovoljan.
ovako kako si ti namestio dobijaš beskonačnu petlju
edit: naravno, varijablu moraš dati da se upiše u neki fajl zbog restarta...
edit 2 : mislim da ti je jednostavnije da ne vezuješ restart za procenat napunjenosti!

Poslednja izmena:
Za restart u odredjeno vreme znam kako podesiti tasker medjutim nikada se telefon ne potroši u isto vreme niti mi odgovara zbog raznih razloga da ga punim u isto vreme i zbog toga sam baš hteo da mu podesim neki drugi uslov(state) kao okidač...............hvala na idejama svakako

moram novi post pošto je prošao sat...............naime rešio sam moj problem i to vrlo jednostavno:

- novi profil>state>power>power (source) na AC (jer je to brže punjenje a značajno je zbog restarta)

+ task >system>reboot>normal uz variablu if %BATT equals 90 ili koji god procenat vi

želite ali moj savet je da ne stavljate 100 jer će vam se onda restartovati sve dok ga ne skinete sa punjača..............živeli

"možda nekom pomogne,da smeta neće sigurno..."

Poslednja izmena:
super!
jedino mi nije jasno (napamet pričam-nisam probao) ako se on puni do npr 90% i onda se restartuje jer je ispunio "if.." i kada se ponovo podiže i dalje je prikačen na punjač i ulazi u profil "state>power..."
zbog restarta mu je pala za koji % baterija npr 89%.
zar se on ne restartuje ponovo kad dođe do 90%?

Iimaš if statement za up time. Stavi u reboot task if %ups grater than 1000 sekundi, tako se neće restartovati ponovo dok ne prođe to vreme i dok state ne bude ponovo ispunjen.

kod mene(G3) nije bilo potrebno dodavati ništa jer dok se restartuje telefon taman podigne 1% i to je to,svejedno hvala svima na savetima i idejama..........

edit:to sve sada može da se "začini" startovanjem aplikacija koje bi ste inače palili ručno......... :)

Poslednja izmena:
Ovo je uputstvo za:

Potrebno je u biosu omogućiti wake on lan funkciju. Zatim u device manager-u na lan adapteru selektovati pod power managment alow the device to wake computer (i only magic packet). Potrebno je još nekoliko manjih podešavnja, uključujući i port forward na ruteru. Ako imate tasker i autovoice, možete komp uključivati glasom. Prilično je jednostavno, ja sam namestio za 10 minuta, evo i video uputstva. Ima puno WOL aplikacija na GP, ova je ok i ima plugin za tasker https://play.google.com/store/apps/details?id=at.increase.wakeonlan

Jel moguće ovo da se koristi i da se Windows skroz podigne iako ima login Password? Mislim jel se moze nekako remote ukucati Password?
Može biti naprimer korisno ako mi treba neki file sa i nisam pored kompa.

Može. Bear with me. ☺ Prosto je.

Treba ti Google Chrome i ekstenzija Chrome remote desktop. Zatim na telefon instaliraj aplikaciju Chrome remote desktop:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.chromeremotedesktop

Otvori aplikaciju, podesi pin i to je to. Kad Windows dođe do logina, startuj aplikaciju i možeš da ukucaš password i da radiš sve kao da si pored računara.

Poslednja izmena:
Još nešto. Hoću da namestim da kad sam kući i telefon je na punjaču nek se restartuje u 05:00 ali samo ako je baterija napunjena 90% ili više. Jel ovo dobro: ( ovo za uptime sam dao na osnovu prethodnih postova ne znam dal' treba)

Task sam vezao za home profil gde se nalazi sve sto treba da se odradi kad stignem kući.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421185975666.png
    uploadfromtaptalk1421185975666.png
    91.1 KB · Pregleda: 185
Trebalo bi da je dobro, stavi sadašnje vreme pa testiraj.
Ako ne radi dodaj u profile uz location (ako ti je location based) time 5:00, a izbaci ovu varijablu iz taska. Mada bi moralo da radi i sa ovim.

Trebalo bi da je dobro, stavi sadašnje vreme pa testiraj.
Ako ne radi dodaj u profile uz location (ako ti je location based) time 5:00, a izbaci ovu varijablu iz taska. Mada bi moralo da radi i sa ovim.

Ne mogu da testiram nisam kući a profile je location based.

A ovo za wake on lan jel mi mozes pomoći?

Napisah, pogledaj par postova iza.
Ja imam ovaj telekomov hg 531 v1, malo sam lutao dok sam našao gde se forward-uju portovi, jer je drugačije nego na tp linku.

Napisah, pogledaj par postova iza.
Ja imam ovaj telekomov hg 531 v1, malo sam lutao dok sam našao gde se forward-uju portovi, jer je drugačije nego na tp linku.
Nešto sam namestio ali ne znam kako zaobići Windows login? Pošto mi je PC Password protected.

Ne može se zaobići login, ali možeš preko telefona ukucati šifru, tj. imaš pregled pc monitora na telefonu kao na team viewer-u.

Na računaru instaliraj Google Chrome i ekstenziju Chrome remote desktop: https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-remote-desktop/gbchcmhmhahfdphkhkmpfmihenigjmpp

Na telefonu instaliraš istoimenu aplikaciju.

Kucaj u Chrome na računaru chrome://apps/, otvoriće se lista Chrome aplikacija, pokreni Chrome remote desktop i uradi inicijalno podešavanje. Na telefonu otvori aplikaciju, videće se kompjuter koji si podesio, kucaj šifru za Chome remote koju si izabrao pri podešavanju aplikacije na računaru i prikazaće ti se desktop računara.

Na cm 12 je root ugrađen u privacu guard. Može li se preko taskera namestiti da kad god root zatraži dozvolu da mu dopustim bez da me pita?

Kako da namestim da kad pokrenem QuickPic, Piktures ili stock gallery da brightness bude na 100% nezavisno od toga sto je naprimer na aktualnom tasku setovan na 25% i da kad izađem iz tih aplikacija vrati na ono što je bilo u prethodnom tasku?

Kako da namestim da kad pokrenem QuickPic, Piktures ili stock gallery da brightness bude na 100% nezavisno od toga sto je naprimer na aktualnom tasku setovan na 25% i da kad izađem iz tih aplikacija vrati na ono što je bilo u prethodnom tasku?

QuickPic ima tu opciju i bez Tasker-a. Promena nivoa osvetljenja sa Tasker-om moguća je samo ako se NE koristi auto brightness.

QuickPic ima tu opciju i bez Tasker-a. Promena nivoa osvetljenja sa Tasker-om moguća je samo ako se NE koristi auto brightness.
Da ima. Ali iz nekog razloga nece da radi. Ni ja QuickPic ni na Piktures. Možda je Lux Autobrightness razlog?

Da ima. Ali iz nekog razloga nece da radi. Ni ja QuickPic ni na Piktures. Možda je Lux Autobrightness razlog?
Moguće da je do njega. Meni radi na QP bez problema. Brightness mi je na auto ali stock podešavanje, bez dodatnih aplikacija.

Vrh Dno