Šta je novo?

Tasker - saveti i trikovi (Lista u prvom postu)

što ne staviš da nemaš uopšte vibracije kada ti je uključen ekran (pod pretpostavkom da tada već držiš i gledaš telefon, pa ti ne treba obaveštenje vibracijom)? to je lakše

Može vibracija da se namesti, profil je state, display state, promeni na on, task je vibrate pattern, upišeš 200, 50. Exit task je isto vibrate pattern, samo stavi 200, 200. Prvi broj je pauza, drugi dužina vibracije u milisekundama. Nisam siguran za ove brojeve, mislim da je ovako, a možda treba nabrojati ceo niz pauza i vibracija, potraži neko uputstvo.

Inače, instalirao sam autovoice i ovo radi fino, palim i gasim, zaključavam displej glasom, uključujem i isključujem wifi, gps, zvuk, bluetooth, data... glasom, pokrećem aplikacije... Još samo da sredim pozive glasom, pa ću okačiti neko uputstvo.

Može vibracija da se namesti, profil je state, display state, promeni na on, task je vibrate pattern, upišeš 200, 50. Exit task je isto vibrate pattern, samo stavi 200, 200. Prvi broj je pauza, drugi dužina vibracije u milisekundama. Nisam siguran za ove brojeve, mislim da je ovako, a možda treba nabrojati ceo niz pauza i vibracija, potraži neko uputstvo.

Inače, instalirao sam autovoice i ovo radi fino, palim i gasim, zaključavam displej glasom, uključujem i isključujem wifi, gps, zvuk, bluetooth, data... glasom, pokrećem aplikacije... Još samo da sredim pozive glasom, pa ću okačiti neko uputstvo.

Cim napravis upustvo salji, bas me zanima ovo da namestim i ja :)

E da, može li se namestiti da Tasker proverava da li kroz wifi konekciju ima interneta, pa ako nema da je ugasi, tj. prebaci na mobile data? Zbog povremenih prekida u sbb vezi, kao i skrnavog sbb rutera, dešava mi se da telefon bude nakačen na wifi, ali da net ne radi, pa bih to da izbegnem. Ako je moguće i da povremeno proverava da li je internet proradio kroz wifi, pa ako jeste da uradi suprotne akcije.

mislim da sa HTTP Get ili HTTP Post (Net) možeš proveravati da li imaš internet

Prilozi

• Screenshot_2014-01-24-17-55-39.png
    Screenshot_2014-01-24-17-55-39.png
    71.1 KB · Pregleda: 207
Poslednja izmena:
Promenio se apn verovatno. Promeni na odgovarajući ili napravi novi.

Promenio se apn verovatno. Promeni na odgovarajući ili napravi novi.

Sam sam kriv ali da nisi spomenuo APN ne bih našao rešenje! ;) Tako da - hvala!
Naime, disable-ova sam servis "Dialer"-a vezan za APN pošto koristim drugi (lakši i brži) dialer. Nisam restartovao telefon nekoliko dana i posle prvog restarta sam izgubio "Data" funkciju. :)

Ima li šta od ovoga? :)

Ne vredi, počinjem dva puta da pišem dugački post i oba puta mi se sruši firefox. :smash: Evo odgledajte ovaj video, lepo je objašnjeno šta treba raditi da bi se omogućila glasovna kontrola telefona:

[YOUTUBE]J259WzkO3-Y[/YOUTUBE]

Da bi ovo radilo morate imati uključenu glasovnu pretragu na telefonu i stalnu i kvalitetnu vezu sa internetom. Brzina odziva za pojedine glasovne komande zavisi od toga koliko brzo će google voice searh naći i prepoznati zadati termin.

Autovoice ima tendenciju da brzo troši bateriju, zato je pametnije koristiti ga samo po potrebi, lako se uključuje i isključuje ili jednokratno pokreće preko prečica.

U google voice search podešavanjima možete staviti srpski i engleski, sasvim pristojno radi i sa komandama na srpskom.

Evo dva primera profila za zaključavanje i uključivanje i otključavanje displeja:

screenshot2014-01-31-13-.png

Poslednja izmena:
Tasker Autovoice and AutoLaunch - glasovno pokretanje aplikacija.

Tasker AutoContacts Voice Call - glasovno pozivanje.

Mali hint vezan za GPS. Nemate potrebe da isključujete GPS, ako nije pokrenuta neka aplikacija koja ga koristi, tj. ako ga nema gore u status baru on ne troši bateriju. Kod mene je GPS stalno uključen, već godinama.

Nisam siguran ali mislim da neke aplikacije ostaju da rade u pozadini i koriste GPS, npr. Bus Plus, Sports Tracker i stalno traže lokaciju.

Ne znam za te dve, ne koristim ih. Al kao što napisah meni je gps stalno uključen.

E sad, ako koristiš neku aplikaciju koja proverava lokaciju samo putem gpsa svakih sat, dva tri (recimo vremenska prognoza koja nema network beside lokaciju) takve su verovatno i te dve. Onda ima uticaj na bateriju. Mada generalno gps treba samo za navigaciju, za ostalo bi moralo da moze samo preko mreže.

Dugo koristim Sports Tracker, koristi GPS samo dok snima trening, čim prekineš snimanje treninga više ne drži GPS uključenim, pa čak i ako ga baciš u pozadinu...

evo bas sam sad proverila ona nezvanicna busplus aplikacija ne aktivira gps kad se pokrene, samo kad se ode na karticu lokacija,sto je i normalno.apexova,kakav krs od aplikacije,cim se pokrene iako se uopste ne trazi lokacija,sto ja inace retko i radim.naravoucenije gps mi ukljuci tasker po potreba,brzo me nadje,tako da nije problem :)

kako bih mogao da taskerom povremeno proveravam neki stari nalog na gmailu ali ne preko app za gmail (jer neću taj akont da stavljam na tel)?

zanima me jedino taskerom, ne bih stavljao neku dodatnu mail app

e ovo je vec nesto,radi za poweramp,imdb,youtube,sto mi je i najbitnije.moze i besplatna verzija autolaunch,samo sto je ogranicena na 20 aplikacija.
AutoLaunch And AutoShare Search: http://youtu.be/Ds3GtmX-ZnE

na dve stvari sam bio zapeo dok nisam našao rešenje, pa kačim, možda nekome pomogne.

(ovo važi samo za android 4.2 i više) airplane mode se taskerom može isključivati i uključivati samo pomoću security settings dodatka, naravno, zahteva root.

isključivanje led notifikacija pomoću taskera na LG G2 ide preko skript komande:
settings put system lge_notification_light_pulse #

gde je #=0 za isklj.
odnosno #=1 za uklj.

Najnoviji apdejt Autovoice aplikacije omogućava integraciju sa Google Now bez root-a i xposed modula. To znači da se preko G Now mogu zadavati glasovne komande definisane u taskeru u kontinualnom modu sa znatno smanjenom potrošnjom baterije u odnosu na ranije verzije.

kako da napravim task koji mi otvara app info za određenu app?

Developer koji stoji iza aplikacija Autovoice, Autocontacts i sl. izbacio je aplikaciju Autoinput. U suštini, to je plugin za tasker koji radi bez ruta, a omogućava automatizaciju radnji za svaku aplikaciju, kao i glasovni unos in app komandi (zvezdane staze alike :) ). Npr. može se napraviti prečica koja će automatski pustiti zadatu pesmu u plejeru, može napraviti kamera prečicu koja će pokrenuti automatski timelaps snimanje. U suštini, trebalo bi da je moguće napraviti in app prečicu svake radnje za svaku aplikaciju, ili bar za većinu njih. Naravno, svime ovime se može i glasovno upravljati, ali to radi lepo samo na engleskom (zbog prepoznavanja jezika u G Now).

imam pitanje, u toku izvršenja jednog taska mi se pojavljuje scena u kojoj bih trebao da dam opciju zaustavljanja daljeg izvršenja taska. nisam našao ni jednu mogućnost osim disable (tasker).
da li neko zna elegantniji način?

Jel se u Taskeru moze podesiti sledeće i kako?

-If connected to home or work wi-fi network than security = none
-if not connected to any of above networks than security = pattern or pin

I u svakom drugom slučaju ( no connection, airplane mode, data disabled, 2G, 3G) security = pattern or pin.

Jel najpre treba da stavim pin ili pattern i onda da dodam da ih ugasi kad se konektuje na dve ili tri navedene wi-fi mreže?

varijbla %WIFII ti sadrži podatke o wifi na koji si zakačen. iz nje izvučeš u neku drugu varijablu podatak npr o imenu tvoje kućne mreže.
postaviš uslov da ako se ime poklapa isključi lockscreen, a ako ne, onda da ga uključi.
mislim da to za lockscreen moraš raditi preko security settings (dodatak taskeru)

Vrh Dno