Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

ljudi kinez mi je poslao obucu 3 broja vecu od porucene, moze savet sta raditi?

ljudi kinez mi je poslao obucu 3 broja vecu od porucene, moze savet sta raditi?

Dispute, pa kako se dogovorite je jedno resenje.....ili mozda da prosledis nekome kome znas da bi velicina odgovarala (clan porodice, drugar, itd.), naravno sa upozorenjem ako nije bas orginal proizvod da izbegava aerodrome :) heheh

Imaj na umu da ako bi vracao porudzbinu, u vecini slucajeva sam placas postarinu, koja nije mala..

Javi sta si uradio :) puno srece

Evo jednog primera konferzije valuta na na AE i AIK banke. Plaćeno je dinarskom karticom.

Obe stvari su koštale 17.99$, prva je plaćena u dolarima a druga u evrima:

05.12.2014 WWW.ALIEXPRESS.COM INTERNET GB 1.784,13 RSD
05.12.2014 ALIBABA.COM LONDON GB 1.768,78 RSD

Tako da definitivno stoji premisa da treba na Aliju izabrati dolare.

ja placam sa visa virtuon karticom i uvek u evrima .... nisam ni obratio paznju na razliku ... i nisam ni siguran da postoji.

Ovo za dinarske racune .... ko narucuje cesto sa Alija .... otvaranje virtuon kartice je "besplatno" tj ... ostavlja se 20e depozit koj se vraca ako se zatvara racun ... i nesto tipa 250din godisnje.

NA aliju placam u eurima i sve do jajca :)

Vidim da mnogi postuju probleme sa prodavcima .... evo ja da ispricam moje iskustvo.

Kupio bateriju na aliju za lap top ... sve me izaslo 35e sa PDVom ovde ..... stiglo 2 dana pre isteka zastite na aliju.
Narucim jos jednu istu takvu bateriju .... evojos je nema ... a danas istice rok zastite, medjutim ja lepo poslao pre 3 dana prodavcu poruku ... objasnio problem ... reko da sam vec narucivao i slicno .... i car se izvini lepo ... i produzi mi zastitu jos 60 dana :) Sa takvima treba poslovati ... mufljuze sto lelemude treba oznacavati i izbegavati .... mozda da se napravi neki stick posti sa listom *****a sa Alija :)

Poslednja izmena:
I njemu je tako dobro, znaci da ima jos 60 dana fore da koristi tvoje pare pa ako ti ne stigne i kad to istekne, i da ti vrati pare nije na gubitku, oni to dobijaju bar 30-50% jeftinije nego sto prodaju nama!

Новац остаје код Алија све док купац не одобри пријем робе. Продавац због своје користи продужује "заштиту" купца од пријема робе.

Хтео сам да кажем да уколико роба не стигне у гарантованом року, продавац купцу исплаћује пун износ робе, а купац онда не преузима робу када стигне, већ се враћа продавцу. Ако је преузме, мора продавцу да исплати вредност робе, али не и трошкове слања.

Despute се покреће ако роба није стигла на време, а купац не жели да продужи време заштите купца које гарантује продавац и томе може да добије пун износ који је уплатио продавцу. Наравно ако добије спор, купац не би требао преузети робу, већ се врати продавцу. Ако купац преузме робу и Али види да је роба преузета, тражиће од купца да исплати продавца, односно продавац се исплаћује од износа који стоји код Алија. Због тога се refund исплаћује са минимум недељу дана закашњења.

Пажљиво ово прочитајте и ако ван нешто није јасно, питајте слободно.

Imao sam jedan dispute posto prodavac nije poslao robu (trebao je sa dhl). Dispute je prihvacen i koliko se secam novac mi je bio na racunu za 3-4 dana.

Pise ali bude ranije.

Nece da vrati pare, kaze da mu posaljem nazad proizvod, jel neko slao nekad nazad za kinu, kako to ide i koliko kosta, ako je nesto skupo necu ni da pokusavam

Ako su neke teze cizme recimo, i ne pokusavaj, za lakse stvari nije skupo, pisano je vec u nekoj temi (valjda Carina) da je nekoliko stotina dinara. A ti trazi manji refund onda pa ih prodaj nekom za neke pare koje bi dao sigurno.

Cudno....Upravo sam dobio ovaj mail od aliexpressa...

You order is currently frozen, due to the sellers suspicious trading activities.
We have suspended this seller’s account because we have detected unsafe trading activities. We have therefore requested the seller to provide sufficient evidence, such as shipping documents and certificates which they must provide within 3 business days (not calendar days).

Ovo je neka druga porudzbina, potpuno nevezana za dispute od ranije. Ja nista nisam pokretao, ali iskreno jeste mi malo cudno sto evo, 20ak dana je proslo, a tracking code za tu porudzbinu jos nije aktivan. Nesto smesno je od mozda 2 eura, zato mi ni nije bilo cudno, jer nekada za jeftinije porudzine bude tako, ali uvek dodje..

Sta ako ali ponisti porudzbinu, a ona stigne?

Meni u poslednje 2 nedelje vec 3 takve porudzbine je aliexpress zamrznuo, proveravaju prodavca. Za 2 su mi vec vratili novac, pretpostavljam da ce i za treci. Ni ne ocekujem da ce paketi stici. Pretpostavljam da je to tamo oko 11.-og bilo puno novih naloga, sve sa namerom da prevare kupce.
Aliexpress me bas pozitivno iznenadio sto sami pronalaze i resavaju ovakve pokusaje prevare.

Pa moraju. Ogroman je to sistem. Drugi posle ebaya

Meni u poslednje 2 nedelje vec 3 takve porudzbine je aliexpress zamrznuo, proveravaju prodavca. Za 2 su mi vec vratili novac, pretpostavljam da ce i za treci. Ni ne ocekujem da ce paketi stici. Pretpostavljam da je to tamo oko 11.-og bilo puno novih naloga, sve sa namerom da prevare kupce.
Aliexpress me bas pozitivno iznenadio sto sami pronalaze i resavaju ovakve pokusaje prevare.

Aha.. Hvala :) Nisam znao, ali da svaka im cast, realno na ovaj nacin odrzavaju poverenje kupaca i to je super..

Nece da vrati pare, kaze da mu posaljem nazad proizvod, jel neko slao nekad nazad za kinu, kako to ide i koliko kosta, ako je nesto skupo necu ni da pokusavam
Nemoj ni da pokušavaš . Ako si tražio full refund , napiši da ti je skupo . Imaš pravo da tražiš i partial refund , bez vraćanja paketa . Ostani još malo u komunikaciji sa Kinezom , budi vrlo učtiv i ljubazan , pa onda reci da ti je iskreno žao sto niste našli zajednički jezik , pa klikni na ono escalate dispute i čekaj Alijevce ili ovaj da pristane . Spremaj dokaze , njegovu tabelu , obuću uslikaj pored metra , ako ima broj , uslikaj i to itd . Screen vaše komunikacije gde se vidi da si kulturno pokušao itd ... znači sve . Ili će dati vrati pare , ili pije negativni feedback u svakom slučaju . Obuću ne prodaji dok se dispute ne završi , možda ti zatraži da je uslikaš kako je uništavaš .

Slao ja telefon nazad u Kinu prodavcu. Naša pošta dere po ušima - slanje sam platio oko 1700din.

Evo malo i mog iskustva - taman sam se spremao da pokrenem dispute - posiljka (ko zna cija) isla za Sloveniju (Kinezu izgleda isto Slovenija i Srbija, a jos i ne odgovara na poruke), kad Ali smrznu porudzbinu i sad cekam pare nazad.

ma to on kaze nece...ali cekaj da odluci aliexpress tim :) znaci samo otvori dispute i cekaj da se zavrsi da vidis sta ce da bude...lepo okacis sliku koji si broj narucio..i drugu sliku koji si dobio broj...aliexpress ce da odluci u tvoju korist

Gde brijače da naručuješ na Aliju!? Ja imam utisak da se i originali brzo tupe, mogu misliti koliko su loše ove jeftine kopije. Za memoriju je već standardno. Ono što je najgore je što i jedan i drugi proizvod imaju brdo pozitivnih ocena.

Kupio karticu
http://www.aliexpress.com/snapshot/6335885925.html?orderId=64521440791314

prepuna grešaka

slično i sa brijačima

http://www.aliexpress.com/snapshot/6335885928.html?orderId=64521440801314

čupaju, iritiraju.... nikad gore iskustvo.

Prodavcu brijača sam samo dao lošu ocenu, a za karticu tražim refund, za sada direktno prodavcu a ako ne prođe otvaram dispute.

Bas mi je zao, pogotovo sto se vidi da je radnja sa bas velikim brojem prodaja, ali izgleda da je stvarno kupovina memorije sa alija, pa recimo kocka da zvucim ok :D hehehehe Ja sam na kraju odlucio da ovde kupim flesh.... Nadam se da ces dobiti refund, a za brijace, mislim da si u nekoj od domacih prodavnica kozmetike mogao jeftinije da prodjes, ako ne i isto, samo moje misljenje..

Ja sam kartice i usb disk kupio kod DX-a i jos rade ;)
Doduse nesto skuplje nego kod Alibabinih razbojnika

I kod mene zaledise 3 transakcije, ali i jeste bilo sve sumnjivo...sad ce refund valjda

Nazad
Vrh Dno