Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja sam kartice i usb disk kupio kod DX-a i jos rade ;)
Doduse nesto skuplje nego kod Alibabinih razbojnika

Ja sam pogledao na DXu sta se nudi i bar ja ono sto trazim i nije toliko jeftinije nego ovde.. Medjutim, cim je cena realna, realno je da ocekujem i da je proizvod ok :)

@jorgovan: 64GB SD za 8,7 dolara? Pa sta si ocekivao? ;)

Pre neki dan mi je sa AE stigla SD kartica od 32GB plaćena oko 13$. Zasad sam prezadovoljan, pravi kapacitet a velike fajlove piše brzinom od 20MB/s. Bio sam malo skeptičan pošto sam preko ebaya pre godinu dana pazario fake 32GB ali mi je prodavac vratio novac čim sam pripretio sa case-om.

Da sa h2testw_1.4 a i prebacivanjem gomile filmova na karticu

Ima neko iskustva sa Yanwen-om?

Tracking kaze:

Destination Country-Serbia
2014-11-29 00:00 Serbia Arrive at Serbia Airport-(YanWen the end of track)
Original Country-Yanwen[SZAA004550981] To China Post Air Mail[SZAA004550981]
2014-11-26 00:00 BeiJing Hand over to Airport
2014-11-25 00:00 BeiJing Departure from Outward Office of Exchange
2014-11-24 00:00 BeiJing Arrive at Post Office Processing Centre
2014-11-24 00:00 BeiJing Arrive at Outward Office of Exchange
2014-11-19 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2014-11-19 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center

Medjutim tracking broj nije validan kada ga ukucam na posta.rs. Po ovome bi posiljka trebala da je kod nas. E sad, posto je u pitanju zastita za ekran za telefon, sigurno ne ide na carinjenje i vec uveliko bi trebalo da je stigla. Nije problem u par dolara vec sto mi to stvarno treba i hteo bih nekako da vidim sta je sa posiljkom.

Meni stigla sajla za bicikl preko te poste ali isto taj broj ne radi za peacenje. Ne brini stici ce ;)

Porucio sam neki dzemper,medjutim rukavi su 4,5 cm kraci nego sto je opisano i pokrenuo sam dispute i za sat vremena mi je prodavac prihvatio i za 7-10 dana treba da mi vrate novac+ne moram da vracam dzemper.A sd kartica mi je radila samo jedan dan,vec sledeci je crkla.Tako da su uglavnom sve fake kartice.

Ima neko iskustva sa Yanwen-om?

Tracking kaze:

Destination Country-Serbia
2014-11-29 00:00 Serbia Arrive at Serbia Airport-(YanWen the end of track)
Original Country-Yanwen[SZAA004550981] To China Post Air Mail[SZAA004550981]
2014-11-26 00:00 BeiJing Hand over to Airport
2014-11-25 00:00 BeiJing Departure from Outward Office of Exchange
2014-11-24 00:00 BeiJing Arrive at Post Office Processing Centre
2014-11-24 00:00 BeiJing Arrive at Outward Office of Exchange
2014-11-19 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2014-11-19 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center

Medjutim tracking broj nije validan kada ga ukucam na posta.rs. Po ovome bi posiljka trebala da je kod nas. E sad, posto je u pitanju zastita za ekran za telefon, sigurno ne ide na carinjenje i vec uveliko bi trebalo da je stigla. Nije problem u par dolara vec sto mi to stvarno treba i hteo bih nekako da vidim sta je sa posiljkom.

Dobijao par puta preko Yanwen-a ne mozes da pratis preko nase poste, ali dolazi sigurno i bez naplate dazbina, hocu da kazem nemoj da brines stize ti to.

Jel imao neko slucaj da prodavac jednostavno iscezne a paket na putu? Imao je skoro perfektan fidbek a sad ga vise nema, jednostavno ne postoji ni on ni njegova prodavnica :D Roba je na carini i moze da se desi da probije byer protection za par dana. Sta da radim?

Preko yanwena sam cekao 2 meseca posiljku, svaki dam proveravao, da bi jednom izasao status kako je stigla u srbiju, a datum od pre 40 dana... Naravno, nikad je nisam dobio...

Meni paketi sa yawena stizu za 20 dana pratim dok ne izadju iz Kine posle toga nema statusa ali stigne vrlo brzo sto mi je najbitnije. Nadam se da ce tako ostati i u buduce i da necu imati problema kao neki ovde.

Mene upravo to buni, sto onaj tracking kaze da je paket jos 29.11 stigao u Srbiju. Dakle pre skoro dve nedelje. A kako je to "pismo" uveliko je vec trebalo da bude kod mene. A u posti ne mogu da pitam nista jer jelte nemam nikakvu informaciju o samom paketu. Nista, sacekacu jos par dana pa dispute.

sd kartica mi je radila samo jedan dan,vec sledeci je crkla.Tako da su uglavnom sve fake kartice.
Kupio sam KingMax SD 32GB class 10 za 10-ak dolara i sve radi, testirao i brzinu, jeste class 10.
Takodje kupio Transcend USB 3.0 16GB za 10-ak dolara, brzi je od drugih 2.0 USB-ova u 2.0 portu a lepo radi i kao USB 3.0.

Možda uzimati Kingston, Transcend, gledati feedback. Mada su cene ovih stvari iste kao u SRB. možda je čak i jeftinije ovde.

Mene upravo to buni, sto onaj tracking kaze da je paket jos 29.11 stigao u Srbiju. Dakle pre skoro dve nedelje. A kako je to "pismo" uveliko je vec trebalo da bude kod mene. A u posti ne mogu da pitam nista jer jelte nemam nikakvu informaciju o samom paketu. Nista, sacekacu jos par dana pa dispute.
Ja sam 19.11 kupio 4 kravate. Iako sam doplatio shipping za China Post registered airmail poslao je preko yanwen-a. Pretpostavljam da mu to potpada pod Seller's shipping method.
Poslednji status mi je kao tvoj, da je posiljka stigla na aerodrom kod nas 02/12/2014 i onda istog dana neki status na kineskom.

Jos kada je poslao posiljku sam ga obavestio da cu traziti nazad pare za doplacen tracking i danas sam mu poslao pitanje gde je posiljka posto ne mogu da je pratim.

Sto je najgore, desi se da postar ne ostavi cedulju pa kada nemam tracking zovem postu jednom nedeljno i trpim izivljavanje onih neljubaznih baba tamo.

Bas javi sta ti je odgovorio. Ja imam jos nekih 10tak dana do kraja protection perioda, sacekaco jos to malo pa pokrecem dispute. Uopste me ne zanima ko je kriv i sta je problem, ja sam istog momenta platio a posiljke evo vec koliko nema...

Najverovatnije nece nista da odgovori. :)
Pisem mu da mi bude laksi dispute posle. Napravim case i samo zviznem printscreen-ove i cao zdravo. :)

Ja sam dobio 2 paketa preko yanwen-a nemojete bezveze da panicite to je verovatno do nase carine. Dispute se otvara 2-3 dana pre kraja roka za isporuku ovako samo pravite problem prodavcu, a verovatno vam stize paket.

Sve vise prodavacima sa alija prestaje da salje za Srbiju zbog velikog broja sporova iz nase zemlje

Aj da i ja podelim prvo negativno iskustvo. Poručio Xiaomi Piston 2 14.novembra, sluške poslate tek 28.novembra i od tada nikakva promena statusa, samo da je poslato iz Kine. Do sada je sve što sam naručivao stizalo za max 5-6 dana iz Kine i onda se razvlačilo na našoj carini, međutim ovo ne stiže. Imam još 12-13 dana do kraja protection perioda.

Jel vam se dešavalo da nešto putuje preko 15 dana iz Kine?

U pitanju je proveren prodavac koji ima preko 200 feedback-a za Xiaomi Piston 2 i svi su sa 4-5 zvezdica.

Ja sam dobio 2 paketa preko yanwen-a nemojete bezveze da panicite to je verovatno do nase carine. Dispute se otvara 2-3 dana pre kraja roka za isporuku ovako samo pravite problem prodavcu, a verovatno vam stize paket.

Sve vise prodavacima sa alija prestaje da salje za Srbiju zbog velikog broja sporova iz nase zemlje
Ovo stize kao pismo, zastita za ekran, cak je manje od pisma i ne ide na carinu sigurno. A po onom trekingu bi trebalo da je stiglo ovde 29.11, dakle uveliko je vec trebalo da je kod mene. A nemam nacin da proverim da li je kinez to stvarno poslao ili je ovde mozda neko ukrao. Mada sumnjam da nekome treba nesto za OPO. Naravno, sacekacu sa dispute-om jos par dana, dok se ne priblizi kraj roka za isporuku. Uvek mi je sve stizalo za 2-3 nedelje i tracking uvek bio ispravan. Ovo je prvi put da je tracking los i evo mesec dana u putu, ako uopste putuje...

Upravo tako, stize vam ljudi opusteno primao sam pakete preko yanwen-a i uvek sam ih dobija.
Pravite prodavcu problem za dzabe, on je poslao i paket je u Srbiji, na carini je velika guzba, preko 10000 paketa lezi na carini, a ne mogu da zavrse dnevno vise od 2000, objasnio mi danas ljubazni radnik poste u GPC-u, znaju sve ali naprosto malo ljudi a previse posiljaka, ja reko pa zaposlite jos ljudi, naravno samo se nasmejao i rekao pa kako, nema zaposljavanja sad su nam smanjili plate(mislio je na onih 10%) i tako kaze covek ''nemoj da pricamo sad preko telefona znamo i vi i ja sta bi trebalo i kako, ali se nas dvojica ne pitamo'', rekoh jeste, hvala puno gospodine i cao.

Pravite problem svima jer ce sve vise prodavaca da brise Srbiju sa liste slanja a neke prodavnice i to jake su vec to uradile a posle cemo svi ovde kukati zasto nemozemo da narucujemo sa AE-a.

Ovo stize kao pismo, zastita za ekran, cak je manje od pisma i ne ide na carinu sigurno. A po onom trekingu bi trebalo da je stiglo ovde 29.11, dakle uveliko je vec trebalo da je kod mene. A nemam nacin da proverim da li je kinez to stvarno poslao ili je ovde mozda neko ukrao. Mada sumnjam da nekome treba nesto za OPO. Naravno, sacekacu sa dispute-om jos par dana, dok se ne priblizi kraj roka za isporuku. Uvek mi je sve stizalo za 2-3 nedelje i tracking uvek bio ispravan. Ovo je prvi put da je tracking los i evo mesec dana u putu, ako uopste putuje...
Nisi u pravu, a i napisao sam da se sutra tek rade paketi koji su stigli na carinu 1.12, a tvoj je na carinu stigao posle 1.12 znaci malo strpljenja.
Mogao bi mozda da dobijes sutra, u ponedeljak utorak ili sredu, nemoj da panicis. To sto je pismo ne znaci nista jer idu po datumima prispeca, pa ce ti se desiti da tog dana kad dodje paketi koji su 29.11 stigli u Srbiju tvoj ce proci bez dazbina naravno, dok ce drugi biti naplaceni koji su veci naravno.
Samo opusteno kazem ti ovo jer sam imao prilku da to dozivim nekoliko puta.
Ovaj tvoj TN je svakako ispravan i nije los, samo strpljenja pa kad dobijes videces;)

Poslednja izmena:
Nisi u pravu za cekanje na carinu i red carinjenja.
To sto si rekao odnosi se iskljucivo na pakete koji ulaze u carinsku proceduru, odnosno koji ce biti pregledani.
Paketi koji ne podlezu carini, prolaze carinu vec naredni dan, bez obzira koji se datum pregleda.
Po svakoj logici, paket koji ne podleze carini, ukoliko je stigao na aerodrom 29/11 je jos odavno morao biti u rukama narucioca.

Odakle to da se pismo (koverta) ne carini...
Dobio sam skoro posiljku preko yanwen-a i na carini je bila 15-20 dana, bez panike, za te stvari Kinezi nisu krivi...otvarano pismo(carinjeno), naplacen PDV

Meni stižu pisma i paketi sa pecatom "nije za carinjenje". I to odmah stigne, ne prolazi carinu. E, sad zasto je neko odlucio da lupi taj pečat to već ne znam. ;)

Vrh Dno