Šta je novo?

Far Cry 4

Da ista 5850 :) ... I prva verzija igre je radila ok , nista specijalno, bilo je trzanja ali moglo se izgurati nego mi je problem pravila sa sejvovima tako da sam je morao obrisati . Jos malo pa cu probati ovu drugu verziju

Aj pa javi kako radi i koje tacno drajvere koristis..

Nisam, nema potrebe zaista, sve je up to date sa ponovo napunjenim :D

@subzero

Ja imam 4gb DDR2 :p i nema stuteringa... secne tek ponekad ali nemam nekog stuteringa koji bi iritirao, nznm na sta tacno mislis?

Mislim na stuttering tokom cele igre, znači cele. Cutscene ne, ali u toku igre, nekad toliko štuca da je neigrivo. Secka kao ludo. Pogotovu ako je recimo na ekranu eksplozija ili neka vatra i dim

Jesi neki patch instalirao ?

Zar je toliko teško prvo pročitati nfo od izdanja, umesto da se raspravlja o nečemu o čemu ovde ne bi trebalo da se raspravlja? Ta verzija o kojoj pričate sadrži 1.3 u sebi kao što i piše u nfo.

Ako ste imali neko drugi izdanje, posle uninstall-a obrišite i folder prethodne instalacije, jer ostavlja za sobom fajlove koji mogu praviti probleme...

Poslednja izmena:
Rešio sam stuttering, ala sam glup- za medalju! Trebalo je samo smanjiti teksture na medim i to j to :D

Evo ga i 1.04... ja ne diram nista :D :D

Izaslo na partisu nesto novo, update 1.04, a unutra u opisu pise 1.4
Update v1.4.0 PC:

• NVIDIA HairWorks fully enabled for GeForce GTX gamers.
PVP + Co-Op
• The game will no longer freeze if a player accepts a Co-Op invite while in the Uplay App after quickly selecting a storage device.
• Players will no longer experience very low FPS if they join a friend in a PvP lobbly while in the Uplay browser.
• The game will no longer remain on a black screen if they use the Fast Travel feature immediately after the Bell Tower unlock cinematic.
• Resolved certain issues that prevented a player from returning to the Story Mode from the Co-Op tab.
Progression
• Players will now be able to achieve 100% progression if they do not drive a snowmobile when the vehicle is available.
• Players will now be able to reach 100% progression after the "Day 1" Patch is applied.
Trophies
• Corrected an issue where Trophies would not be rewarded for several weapons.
Main Menu
• The player will now hear ambient sound if they return tot he Main Menu from the Uplay App.

!!! IT WONT WORK ON RELOADED RELEASE !!!

Rešio sam stuttering, ala sam glup- za medalju! Trebalo je samo smanjiti teksture na medim i to j to :D

Pa ako imas grafu sa 1gb kao i ja, High detalji je pojedu bukvalno :D 1gb je sad ultra malo , ehh da sam znao

Igra je radjena za nVidia-u i taj recept Zeleni nece da daju Crvenima. Nikakav patch, update ili sta ti ja znam nece rjesiti probleme na amd kartama. Ljudi za 290x se zale na ogroman stuttering, low fps, fluidnost - Even with a 290X on medium settings, we experienced frame stuttering and choppiness (similar to what we saw in Watch_Dogs) that was jarring enough to be considered “unplayable.”
Dok sa nVidia sa mnogo slabijom kartom radi fluidno, uprkos nizem fps-u. Sta meni vrijedi prosjecan fps od 60-70, kada od stutteringa ne mogu da igram. Dzaba 60fps kad nije fluidno. Non stop nesto stuca i sjecka i tu nema lijeka u ovoj igri.

Evo jedan realan opis koji lijepo kaze "Optimization is Great... for Half the Market"
Read more at http://www.gamersnexus.net/game-ben...hmark-amd-is-broken-again#Il8RU03ZD0eXVWtP.99

http://www.gamersnexus.net/game-bench/1701-far-cry-4-gpu-benchmark-amd-is-broken-again

Poslednja izmena:
Aj pa javi kako radi i koje tacno drajvere koristis..
Mozda radi malo bolje od prosle, ali sve je to i dalje jadno , stuteringa naravno opet ima , smanjio sam texture na medium , ostalo je na high, ima tu preko 30 pa do 70fps ali smesno koliko je to neigrivo barem za moje pojmove. Na onom defaultnom smesnom ''Zoom" FOV fps poraste za 20% ali je po meni takav fov nemoguc za jedan monitor . Takodje mi ni atmosfera u igri nesto ne prija. Za mene je igra zavrsila i probanje i dalje igranje. Vracam se na Assetto Corsu koja sa mojom masinom radi i dalje odlicno, a i vise me vuku simulacije voznji... Izgleda sam prerastao ove fps arkadice. Drajveri su mi poslednji beta. Sad mi je drago sto sam "ispraznio budzet" na 18 coli felne i gume pa nemam za apgrejd racunara.

Poslednja izmena:
Mene mnogo nervira sto koci dok se vozim... Ostalo je podnosljivo, tj ne zeza toliko bas... Ali voznja ocaj...
I nestala su podesavanja za lightning na patchu, uopste nema te opcije...

Imam osećaj da će da leti neodigran, ako se ne zakrpi ubrzo. I onda možda nekad, kad bude doveden u red, budem igrao.

Onda će trajno da leti kao Watch Dogs. Koji mi je jednako išao na nerve, a i nikakav je. Jedino su mnogo dobro napravili trejlere, da sam i ja poverovao da će da valja.

Ja sam bas mislio da ce raditi lose na mojoj konfiguraciji(tako je i radilo kad je igra izasla),ali sada bukvalno leti,barem za moje oci(nikad ne koristim fraps pa ne znam koji je fps u igri)!Imam metal izdanje,patch 1.3,poslednje drajvere,sve na high i bas je smooth,cak i za vreme eksplozija,kidanja,rasturanja i ostalih dekstruktivnih radnji!Ne menjam vise nista!Jedino sto mi je onaj PostFX ili kako se vec zove na low,on mi dosta obara perfomanse,a ne vidim da je graficki ista bolje kada je na high!

Poslednja izmena:
Ne moze se zakrpit, pisan je takav kakav je. NEma lijeka za AMD nazalost....

Mene cudi to sto fc4 radi sa dosta manje stucanja i vise fps od fc3 na istim (very high sa AA) podesavanjima na mom krsu (40-60 fps), mozda je dobitna kombinacija 5850 i malo bajati drajveri :d

Poslednja izmena:
Ljudi skinite RLD verziju igre i necete imati problema...meni radi super.Sve na ultra,msaa 2x,fps 45-75

Ne odustajte tako lako i ja sam mislio da odustanem od AC unity ali..

"Konacno mogu da igram koliko toliko normalno na high podesavanjima.
Umesto win 8.1 instalirana win 10 TP , zadnje 14.11.2 beta, Visual C++ 2005 -2013.
Update igru na 1.2 verziju I igra prodisala umesto 15 fps kao ranije sada igrivih 30-35 fps."

We are pleased to say that we have been able to remedy the issue (identified in our Known Issues list yesterday) which caused some PC versions of Far Cry 4 to go directly to a black screen due to the presence of external USB devices. Some players have been able to temporarily fix this problem by disabling USB devices and certain drivers, but we realize this was in no way ideal.

For that reason, this Friday, November 21st, we’ll be releasing Patch 1.4.0 for PC that should remedy the problem and allow you, as a PC player to enjoy the game as normal.

Though Patch 1.4.0 will contain additional fixes on release, we wanted to let users know that the black screen issue has been tackled. An update containing the full list of fixes will be posted to the News Section of the Far Cry 4 page prior to the patch being released on Friday.

If you would like additional help, please click on the link to update this ticket.

Thank you for your patience.

KAko ne shvatate, nema veza koja je verzija igre.... Dal je pirat, orginal, RLD, itd.... Igra je radjena za nVidia, podrzavajuci stvari koje ima nVidia i koje AMD to uopste nema. LJudi koji imaju 290X CF se zale da im fps ide na 30 i da stuca kao lud, da nije nimalo fluidan, a ovdje ljudima leti sa 270x, jednom leti na low i sl. Vama ako leti, znaci da su vam kriterijumu veoma niski ili prosto ne vidite stuttering. Mozete se vi tjesiti kako ste nasli kombinaciju podesavanja da vam "leti" ali lazete sami sebe. JA na 280x spustim sve na low-med i opet ima stutteringa a radi na +100fps. Ovdje ljudima izgleda cim igra radi na +30fps "leti". Kako moze da leti na 30fps? PO meni je minimum 60fps da bi igra iole normalno radila.
Spustim na low - med i gledam GPU kako radi. 99,98,60,99,98,59,....

@jandza - svima spada na 45. Meni koji imam 280x i ljudma sa 290x u CF spada na isti FPS (30-45). Zar ne mislis da tu nesto "ne stima" ? 290x CF je pricno jaci i od tvoje i od moje karte.

Poslednja izmena:
KAko ne shvatate, nema veza koja je verzija igre.... Dal je pirat, orginal, RLD, itd.... Igra je radjena za nVidia, podrzavajuci stvari koje ima nVidia i koje AMD to uopste nema. LJudi koji imaju 290X CF se zale da im fps ide na 30 i da stuca kao lud, da nije nimalo fluidan, a ovdje ljudima leti sa 270x, jednom leti na low i sl. Vama ako leti, znaci da su vam kriterijumu veoma niski ili prosto ne vidite stuttering.

Ne pricaj gluposti, RLD izdanje je nebo i zemlj u odnosu na shitrow... Znam da ti je krivo sto i tebi ne radi :p ali sta onda mi svi kojima igra radi lazemo ili lupamo gluposti

ja sam rasturio svoje majning rigove i igram ovo na amd-u, dok nisam stavio boardless bilo je shutteringa, sad ga nema. ima poneki drop fps dok jurcam po planini, ali toga je bilo i u trici. mene jedino muči što mome oku sve bolje izgleda na high nego na ultra???

Stuttering, low fps... jaka stvar, ne zurim ja nikuda.
Kada se covek navikne na 20 fps sve preko toga je uzivanje.

Ne pricaj gluposti, RLD izdanje je nebo i zemlj u odnosu na shitrow... Znam da ti je krivo sto i tebi ne radi :p ali sta onda mi svi kojima igra radi lazemo ili lupamo gluposti

hahaha pa meni je avg 65-70fps sve na ultra. ZNaci i meni leti hahahah. Upravo ponovonapuneni i koristim.

@errorsonogsveta - `cu probam i to kad dodjem s posla.

@Dovahpig - U testu je ista rez kao i moja i isti nam je scor. 60-70 avg fps. Samo ima mnogo stutteringa i cestih padova fps. Test je na mjestu. Samo sto na nVidia kad radi na 50fps radi mnogo fluidnije nego na 60fps na amd.

Poslednja izmena:
Privremeni fix za stuttering (kod koga se desava), kod mene je pomoglo i to dosta, nema trzanja vise kada se vozi.

Many gamers playing Far Cry 4 have been experiencing some pretty gamebreaking stuttering issues, but there is a workaround for now until Ubisoft manages to sort this out. Navigate to the Far Cry 4 config file, which is typically located at My Documents\My Games\Far Cry 4\[account id name]\GamerProfile.xml and open it with WordPad or any other text editor.
Search for “setDisableLoadingMip0” and change the 0 to a 1.

Dakle, treba da stoji ovako: DisableLoadingMip0="1"

Ja sam i to i jos mnogo toga ispravio na tom mjestu sa 0 na 1 al opet ga ima mnogo, kao i drop fps.

@Dovahpig - U testu je ista rez kao i moja i isti nam je scor. 60-70 avg fps. Samo ima mnogo stutteringa i cestih padova fps. Test je na mjestu. Samo sto na nVidia kad radi na 50fps radi mnogo fluidnije nego na 60fps na amd.
Voleo bih da vidim neki video dokaz toga, dakle uporedni video. Sa identicnim podesavanjima, pribliznim procesorima. Kontam da i ssd igra veliku ulogu ovde u smanjivanju stutteringa.

Vrh Dno