Šta je novo?

Far Cry 4

MA ne vidi se na videu to kako treba. Na mnogo mjesta sam citao istu stvar, par review-a isto tvrde. Napljuvase Ubisoft najcrnje! Imam ja SSD al dzaba.
Nekome to mozda ni ne smeta. Al sam ja skoro presao Crysis 3, Witcher 2 i BF4 i kad sam ovo poceo igrati, nema sanse, mnogo mi smeta....

Nista kada to nece kod vas, ne skidajte, ne kupujte, ne igrajte...
Evo ja cu da je odigram, pa cu da vam je prepricam u kratkim crtama..

To je individualna stvar sve. Ja npr. odem kod drugara on igra a skype ukljucen, firefox, kojekakvi antivirusi, tray pun ikonica. Sve to srce ram i cpu cikluse. Dzabe i jaka graficka i sve ako si majmunar.
Brzo se pegla FC4 i sto se tice drajvera i oficijelnih peceva. Ja cekam jos malo i krecem sa igrom.

Nista kada to nece kod vas, ne skidajte, ne kupujte, ne igrajte...
Evo ja cu da je odigram, pa cu da vam je prepricam u kratkim crtama..

Nema potrebe, igrao sam sat vremena i vidio isto onoliko koliko ces i ti vidjeti za 10 dana igranja :D

@Dovahpig - Ma i ja cekam istu stvar, ali se ne nadam mnogo. Meni FC4 dodje kao lako stivo 30-tak minuta da se malo "ispucam" i to je to. CIsto da mi razbije monotoniju malo.

Poslednja izmena:
Nema potrebe, igrao sam sat vremena i vidio isto onoliko koliko ces i ti vidjeti za 10 dana igranja :D
Eto vidis koliko sam ja u prednosti, ti ces igru da skarbudzis za 5 sati i sta onda..
A ja? igracu nedeljama i nece mi promaci ni jedan frejm.

Poslednja izmena:
Vama je baš dobro :)

@Kal-El - E nek` si mu vala objasnio :D

Par korisnih stvari za skip intro i disable mouse acc
Okay, and about that annoying intro screen that we looked at on Monday. Far Cry 4 features a number of unskippable intro cut scenes and splash screens from the likes of Nvidia, but there’s now a fix out there. To get this to work you’ll need a Far Cry 4 executable, which can be created upon installation on Uplay or by right-clicking and selecting ‘Create Desktop Shortcut’.

Once the Far Cry 4 shortcut has appeared on your desktop, right click on it and select ‘Properties’. In the ‘Target’ box simply add “-skipintro” minus the quotes and click okay to confirm. For the Far Cry 4 intro skip to work, Far Cry 4 must be launched through the desktop executable rather than through your Uplay library.

How to Disable Mouse Acceleration in Far Cry 4
There’s probably nothing on this planet more annoying than mouse acceleration, except probably Adam Sandler, and it was with some grievances we noticed it cropping up in Far Cry 4 with no obvious way to get rid of it. To banish mouse acceleration for good in Far Cry 4 there’s a simple workaround. As with the Far Cry 4 stuttering fix, navigate your way to your Far Cry 4 config file, which is typically located at My Documents\My Games\Far Cry 4\[account id name]\GamerProfile.xml and open it with a text editor.

Inside you’re going to want to find the following four sections:

•MouseAccelerationOn="1"
•MouseAcceleration="1"
•Smoothness="1"
•Smoothness_Ironsight="1"
•UseMouseSmooth="1"
What you’re going to want to do is ensure that all five of settings are set to “0”, so delete and “1”s and replace them with zeros, and this should disable all mouse acceleration and smoothing.

Za nVidia usere, kazu da stuttering nestaje
Go to Nvidia Control panel and set Power management mode to use prefer maximum performance and change maximum pre rendered frames to 3.

Poslednja izmena:
Igram rl 1.3 verziju 15 ak minuta i sve lepo radi kao i sve druge rl igre do sada. Prosek je 50 ak fps sto je vise nego u fc3 koji paralelno picim ( sve je na ultra u obe igre ! ), nema nikakvog stuteringa ili bilo kakvih drugih problema. Prosto ne mogu da verujem da je ovaj forum pun pljuvaca o svemu i svacemu i kritikovanju hardvera kompanija itd ne znam ko im sve nije kriv...Igra kao igra je blago presvuceni fc3 u drugoj klimatskoj zoni i meni se svidja. Sa decenijom igrackog staza (imao sam razne tada ATI i nvidie i igre podjednako rade presao sam ih stotine). Svoje frustracije lecite na drugom mestu a ovde pustite ljude da uzivaju i diskutuju o igri ( ceo FC serijal je po meni biser iako ima stvari normalno koje sam voleo i koje bas i nisam). Pitacu vas za pomoc ako i ja ne budem mogao da nadjem te jarceve :p

Au nestade mi save sreca pa sam igrao samo 15 minuta, pitanje je vredi li nastavljati jer ako bi opet igrao pola sata sat pa da opet ostanem bez savea ode sav trud u vodu.Ima li neko resenje za nestajanje saveova ?

Bravo! gledajte i ucite se kako se izvlaci informacija o lokaciji jarceva.

^ samo to? ne treba neki fix?

stize mi rl verzija sa 1.03 apdejtom, valjda ce to biti dovoljno za normalno igranje bez problema sa save game?

Ja sam na pocetku igrao,tako sto sam pokretao "run as administrator" ali posle 1.3 sam probao bez toga i radi!Sejvuje igru bez problema.

A to u vezi jarceva,ta slicica koja pokazuje mesto gde navodno postoje te zivotinje,je samo informativno tu,podrucje na kome se krecu te odredjene zivotinje je mnogo vece,tako da ne treba stajati u mestu i cekati,nego ih treba traziti.Slobodno i po 50-70 metara unaokolo ih trazite-tu su sigurno.A isto tako mnoge zivotinje i nisu obelezene na mapi,a tu su.Ja sam iskraftovao sve,tako da sad,sto se mene tice-mirne su!:d

Na pocetku je bitno napraviti onaj weapon holster sa sto vise oruzja (maksimalno 4) da bi posle igrali opustenije.Isto tako i onu torbu za sve i svasta,treba je sto pre iskraftovati zbog mogucnosti skupljanja vise stvari u toku igre.

@stankovic82

Meni je pomoglo smanjivanje tekstura u opcijama,sad su ti "dropovi" mnogo slabije izrazeni.

Poslednja izmena:
Na pocetku je bitno napraviti onaj weapon holster sa sto vise oruzja (maksimalno 4) da bi posle igrali opustenije.Isto tako i onu torbu za sve i svasta,treba je sto pre iskraftovati zbog mogucnosti skupljanja vise stvari u toku igre.

Znaci da se trudim da dodatno olaksam igranje generalno prelake decje igre? :d

Pa meni je najveci trip u fc3 bio da se sunjam sa ak47 uz veoma ogranicenu municiju, tada je igranje bilo pravo uzivanje. Tako sam i presao fc3, sa sto losijim oruzjem, sto manje medicine itd, posle kada sam zavrsio sve pokupovao sam sva oruzja i ono nije realno, sa zavezanim ocima sa onakvim arsenalom mozes da sameljes celu mapu od 300km2 :d

Tako cu i ovo da igram, velika mapa, sloboda kretanja, solidna grafika..pa i te zivotinje znace za atmosferu, na sta bi licila tolika mapa samo za zbunjem, stenama i drvecem. Sve to ima poseban trip tek kada igras sa ogranicenim naoruzanjem, sto starije i nepreciznije to bolje. Zato i gorivim far cry i pored toga sto je propao i sto je za kilavu decu, ipak pruza mogucnost da igru predjem kako hocu, na tezi nacin. Jos da stigne onaj hc mod sa boljim zvukom, bez tagovanja protivnika..

Ima li negde podatak koja je velicina cele mape? Koliko znam fc2 je oko 50km2 a fc3 oko 300km2.

Poslednja izmena:
^ ne lupetaj, nije to nikakav ''baja'' pristup nego neophodnost da bi ova igra bila zanimljiva a ocigledno da je pravljena za sve kilaviju decu a i odrasle sa manjkom test-a :d :d

Ne lupetam ja,nego se ti tu provaljujes sa forama-"ovo je decija igra,a ja sam rambo i meni je ovo laganica"!Pa onda ti lepo kazem,predji je sa nozem samo,da ne bi bio "klinac".

hsv.stoned je donekle u pravu, igre su prelake niti u jednoj nema vise onog suspensa tj razmisljanja sta cu i kako cu i da li cu moci uopste. Sve se prelaze lako posebno cod naslovi koje je moguce preci lupanjem nosa po tastaturi :p Far Cry je tu otisao korak dalje sto se izazovnosti fajta tice (barem na najvecem nivou tezine ) ali programeri su procenili da bi ako igra bude teza vecina priglupih i manje skilled gamera ( citaj dece ) jednostavno odustala i ne bi ih vise kupovala te bi oni izgubili novac. I to razumem ali zato bi povecavanje / smanjivanje nivoa tezine trebalo da zadovolji svaciji ukus sa naglaskom na trebalo- ne uspevaju bas u tome. Jos jedna stvar na koju treba da se obrati paznja su po meni u svakoj igri *****ne kriptovane sekvence tipa pritisci brzo w pa onda brzo space pa c klikci klikci..... one bi mozda bile neprelazne u tom slucaju mada moj glas ide ka tome da se takve sekvence totalno ukinu.

Ne lupetam ja,nego se ti tu provaljujes sa forama-"ovo je decija igra,a ja sam rambo i meni je ovo laganica"!Pa onda ti lepo kazem,predji je sa nozem samo,da ne bi bio "klinac".

Opet lupetas, ovo je igra koja je prelaka cak i za mene koji nemam nikakve posebne ''igracke'' skilove, desi se da po 6 meseci ne upalim ni jednu igru a u zivotu ih i nisam nesto mnogo presao, znaci ja sam klasican zimsko-sezonski-igram po 2h nedeljno ''igrac'' i stvarno ne vidim razlog da neko provede sate i sate u dranju planinskih jaraca samo da bi imao sto vise slotova za ubojit arsenal u igri koja je pravljena za prosecno debelo (ultimativno ograniceno) dete 21. veka.

A ako je tebi to potrebno u nedostatku cojonesa ti onda deri mrmote i stekaj najjace oruzje za eliminisanje retardiranog ai :d :d

Poslednja izmena:
Ma OK,ali ja sam dobronamerno savetovao ljudima koji ce ovu igru preci kako je i zamisljeno da se predje.Vec sam na polovini igre i znam da treba taj "weapon holster" zato sto ima raznoraznih misija,gde ti treba RPG ili snajper ili onih "stelt" misija gde ces morati koristiti samo one nozeve za bacanje.Zato to pricam,a on poceo da vredja.E sad,ako neko hoce da se izivljava-slobodno...

EDIT:

Sad vidim tvoju poruku...opet vredjas.Valjda drugacije ne znas...OK.

Poslednja izmena:
Igra je copy-paste far cry 3, i tamo su drali varane i leoparde zbog vise slotova za oruzje ali ako mislis da si trebao da savetujes ljude onda ne sumnjam da ce ti se neko vec zahvaliti jer ipak je bilo tesko naslutiti koji je fazon fc4 :d

Ne vidim ja tu nikakvo vredjanje, ti si napisao da glumim ''baju i ramba'' a ja ovo iznad, opusti se ;)

Poslednja izmena:
Prepakovan FC3. Igrao sam 30tak minuta i koliko vidim ne donosi nista novo, klasican FC3 u next gen grafici...

Koja Ubisoft igra nije copy-paste zadnje 3-4 godine?? Ima li je? :d
Mene je FC3 smorio posle 3 sata.

Ok ljudi, svi smo mi ljubitelji gaminga i narocito far cry ja inace ne bi bili ovde.Nema potrebe da se vredjate a inace svaki komentar i tip je dobrodosao.Ako imate neslaganja uvek mozete da ukrstite koplja u multiplayeru :) Singleplayer je takav kakav je, po meni odlican, ja bi i fc3 i fc4 dao ocenu 90 s obzirom na open world, grafiku,napucavanje i zivi zivotinjski svet sa mnostvom boja side misions...Repetativnosti svakako ima ali za druge singleplaer igre far cry je ultra nelinearan i heterogen

^ da je ovo hodnik kao cod nikada ne bih instalirao ali posto je mapa ocigledno velika i postoji sloboda kretanja i mogucnost za improvizaciju.. probacu pa dokle stignem mada cu verovatno preci kao i fc2 i fc3.

Nazad
Vrh Dno