Šta je novo?

Pazite se kad kupujete iPhone u MTS-u!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zato sto ljudi u Srbiji misle da kad su kupili iphone da su kupili neki higend premium quality uredjaj, i prevarili su se u startu... iphone je obican smartphone, koga imaju milioni i milioni ljudi sirom sveta, nema nista premium u sebi.

mislim wtf ljudi stavljaju foliju na telefon koji je vrhunske izrade? case??

To si dobro rekao. Telefon kao i svaki drugi, i tako postupaju prema njemu, jedino se na Balkanu dize u nebesa i izdvaja.

I to sto kazes da je premium quality ne bi trebao da nosis futrole i folije da se ne polomi 😀
Ja jos nisam naletio na taj premium quality na ovim danasnjim touchscreen smartphoneima. Sve je to kurton sto se izrade i sveopsteg kvaliteta tice, niti se trude da tu nesto uloze. Ne znam za Nokiu nju nisam video godinama.

*** idemo u korak sa vremenom, danas se prave stvari da traju koliko i garancija, nije vise ko nekad ves masina i frizider da traju po 20-30 godina da se ne pokvari. Meni toliko vec traju, i uveliko ih jos uvijek koristim.

Zato ne treba se pogotovo danas zaludjivati nekim premium kvalitetima, pogotovo na ovoj potrosnoj robi koja ide ko alva.

Poslednja izmena:
Apple prodaje očekivanja i percepciju kao i bilo koji drugi brend. Da, njihov brend vide nekim drugim očima milioni ljudi širom sveta i vrede gomilu para ali to je samo telefon/laptop/štagod. Ne razumem tripovanje oko cena, dao sam toliko i ima da bude savršen. Što pre ljudi shvate da nije problem Apple-a cena i naša kupovna moć - bolje. iP šetaju i brokeri i taksisti i đubretari po Menhetnu. Nema tu ništa spektakularno.

Kao što reče čovek, odavno postoji planned obsolescence i kad crkne obično posle garancije, baciš i daj drugi. Ili može telefon da bude fetiš, što nikako ne preporučujem 🙂

Mislim da će se kvar na bilo kom telefonu desiti mnogo kasnije u odnosu na to kada nam se stvori "frka" da ga zamenimo za noviji.

Apple prodaje očekivanja i percepciju kao i bilo koji drugi brend. Da, njihov brend vide nekim drugim očima milioni ljudi širom sveta i vrede gomilu para ali to je samo telefon/laptop/štagod. Ne razumem tripovanje oko cena, dao sam toliko i ima da bude savršen. Što pre ljudi shvate da nije problem Apple-a cena i naša kupovna moć - bolje. iP šetaju i brokeri i taksisti i đubretari po Menhetnu. Nema tu ništa spektakularno.

Kao što reče čovek, odavno postoji planned obsolescence i kad crkne obično posle garancije, baciš i daj drugi. Ili može telefon da bude fetiš, što nikako ne preporučujem 🙂
Word! Samo što u zemlji u kojoj je 200 EUR nečija plata postoji adekvatno poremećen sistem vrednosti, pa se i na komad 'made in China' elektronike gleda kao na nešto posebno vredno.

Koliko ja vidim prituzbi na iphone na forumu ima vise nego za sve kineske telefone zajedno.....
Kada u tu jednacinu ubacis i ukupan broj kupljenih telefona, kao reputaciju i cenu iphone-a, dodjes do mnogo boljeg pokazatelja u korist kineskih telefona...

Jel mozes da kazes koliko si izbrojao, mene bas mrzi da brojim
Hvala

Koliko ja vidim prituzbi na iphone na forumu ima vise nego za sve kineske telefone zajedno.....
Kada u tu jednacinu ubacis i ukupan broj kupljenih telefona, kao reputaciju i cenu iphone-a, dodjes do mnogo boljeg pokazatelja u korist kineskih telefona...

Baci pogled na ono što se zove "reprezentativan uzorak", to pod jedan 🙂 Odmah da ti kažem, bilo koji forum po definiciji nije reprezentativan.
Drugo, pritužbe i očekivanja idu pod ruku sa cenom. Kad kupiš kineza za $200 i malo škripi ti kažeš, ma super za te pare yebe kevu.
Apple, sa druge strane, viđen kao premium brend drastično podiže očekivanja i otuda to cepidlačenje plus mnogi su sada prvi put imali priliku da koriste TAJ iPhone pa imaš i taj tahikardija efekat.
Treće, ljudi koji su zadovoljni uglavnom ne pišu o tome. Po pravilu se javljaju oni koji se žale.

Dolazak iPhone je reality-check. Mnoge iluzije se razbijaju i to ume da frustrira ozbiljne diehard fanove 🙂
I ja sam imao blage tripove u smislu da je Apple wow, ne kvari se ne baguje i sl. I onda sam dok sam tamo živeo imao taj iPhone pre nekoliko godina, video koliko mi ne odgovara, video šta znači u praksi kada majstor prodaje mu.da za bubrege itd.
Ne znam ni sam koliko sam iPhone doneo ljudima ovde i posle onog honeymoon perioda svi su se ohladili i shvatili da i taj iPhone u 99% situacija prima pozive šalje sms...

Jel moze neko najzad da preboji te silne defektne uredjaje, pa makar i digitron morao da koristi?
Ja ovde procitah:
1. mrtav piksel
2. ulubljena ledja
3. crko punjac

Molim za pomoc, ja ocigledno ne gledam na pravom mestu...

I jos da pitam u vezi naslova teme, jel neko proverio licno da ne mora da se pazi ako se kupuju uredjaji drugih proizvodjaca? Sve ostalo imaju na lageru i menjaju bez pogovora, odmah?

Poslednja izmena:
Bas je zanimljivo citati sve ove postove 🙂 ili mozda ipak nije ?
Iskreno, zao mi je pokretaca ove teme, totalno sam na njegovoj strani, nema potrebe da se napise da bih potpuno isto postupio da sam na njegovom mjestu ali evo, napisah 🙂
Sto se tice ove diskusije o samom iPhone-u...Ovde ima svasta i donekle je iDad dobro skuzio u cemu se u stvari ovde radi, da je to nazalost jedan djavolji mix opste neimastine, prilicne neinformisanosti, nerealnih ocekivanja, zavisti, ljubomore, kompleksa nize i vise vrijednosti itd. na ovim prostorima.
Recimo price da na ove prostore stizu modeli nizeg kvaliteta su totalne gluposti, bar kad se radi o iPhoneu sto recimo sa Nutellom, Milka cokoladama, Mars, Snickers, Heinz, cigaretama itd. itd. itd. uopste nije slucaj i drasticno se razlikuju (imao sam priliku da probam sve navedeno u nekoliko zapadnih zemalja kao i u BiH i SRB i razlika je drasticna i uocljiva! Da nisam probao te iste slatkise kao i ostalo tamo, ne bih znao kakvo djubre ovamo dolazi...).
Koristim iPhone od pocetka 2008. godine i stvarno imam samo rijeci hvale za taj uredjaj jer njegova fluidnost u radu fenomenalna i u stanju je da besprekorno radi po nekoliko godina u kontinuitetu bez ikakvog stekanja, stopanja, potrebe za restartom ili vadjenjem baterije(lol).
Takodje gdje god sam bio na zapadu primjetio sam da veeeelika vecina nosi iPhone, sasvim opusteno kao da je 3310, od smecara do direktora. Samo je na ovim prostorima to stvar prestiza!
Za sve kriticare(a primjetio sam da su pisali neke nebuloze) : jednostavno odredjeni proizvod morate koristiti odredjeni period da biste postali elokventni u pohvalama/kritikama a sve mimo toga je rekla-kazala...
Po meni, razlog tolike popularnosti iPhone lezi u odlicnom marketingu koji je opet potkrijepljen kvalitetom izrade i samom funkcionalnoscu gdje zaista nista ne steka, ne stopa i sl. kao i samom podrskom korisnicima. Ljudi vole i stvaraju kult o Apple uredjajima jer oni rade posao za koji su namjenjeni i to rade besprijekorno, od njih ne boli glava. Mogao bih jos pisati o samom iOS-u i ogranicenosti istog ali onda sam se sjetio jailbreakea za sve one kojima se zatvorenost iOS-a ne dopada...

I ja koliko znam bilo je 3-4 pritužbe po domaćim forumima... Od čega su neki jako glasni, pa deluje kao da su stotine. Apple je za iPhone 6 i + bio predvideo čuvanje 4% inventara za DOA... Na famoznih kod nas spominjanih 450 primeraka to bi bilo 18 telefona.

Molim pokretača teme da nas obavesti o napretku, ako ga ima.

Gledajuci ovu temu, pitam se da li ima neko ko je imao iP a da nije morao da ga menja tokom garancije? Vidim neki su morali i 3 puta da menjaju isti telefon...

Sto me navodi na razmisljanje da je Apple napravio toliko dobru korisnicku podrsku da im je zao da se ne koristi pa namerno povremeno pravi probleme kako bi ona dosla do izrazaja. Citajuci kako je podrska super, prosto covek pozeli da mu se pokvari iP, odes do radnje, dobijes kafu, veceru, muziku, druzis se sa cool Apple prodavcima, oni ti titraju, ti si car, kralj, ti si uvek u pravu, ti si nama glavni, ti si bog!!! Onda ti zamene telefon jednom, drugi, treci put koliko god treba... pa ko ne bi pozelo da dozivi takvo iskustvo.

Sa druge strane, nemam iskustva, ali rekao bih da Samsung ima ocajnu podrsku, jer evo vec peti Samsung telefon a nijednom nisam imao mogucnost da nesto reklamiram, sigurno im je podrska ocajna cim toliko izbegavaju da je ljudi koriste...

P.S.
Lele koliko ih ima na Mobilnom svetu u oglasima...

i donekle je iDad dobro skuzio u cemu se u stvari ovde radi,

Bok stari kak' je! Hvala za pohvalu 🙂
Nauči čovek i vidi puno živeći tamo preko, zato i pokušavam da budem glas razuma ovde na našem divnom benchu 🙂

Glavna stvar je nemati nikakvu emociju prema elektronici. Onda sve ostaje ogoljeno i kako jeste. Nažalost, apple je u biznisu elektronike koliko i u biznisu emocijama 🙂

Ljudi kakva ulubljena ledja?
Mrtav pixel?
Pa nije ovo alcatel,to je naucna fantastika ako se desi na iphone a pogotovo na iphone 6 i iphone 6+
Koristim iphone od prvog modela,mogucnost za bilo kakav kvar na iphonu a da nije prouzrokovan fizickim putem..jako jako tesko

Mrtav pixel?
Pa nije ovo alcatel,to je naucna fantastika ako se desi na iphone a pogotovo na iphone 6 i iphone 6+
Koristim iphone od prvog modela,mogucnost za bilo kakav kvar na iphonu a da nije prouzrokovan fizickim putem..jako jako tesko
Hahahahahahahahahahaa pa ovo je genijalno. Mogli bi umesto captcha pri registraciji da uvedu i onu igrackicu za decu, pojedini bi sigurno gurali kocku u mesto za krug dva dana

Poslednja izmena:
Mrtav pixel?

To je to, slazem se :d

Car 🙂 Pa na automobilima koji koštaju 100.000 evra pa se potkradaju greške, a ne na sokoćalu od 600evra 🙂 Nije bitno da li ima greške, već kako se odnose prema kupcu kad im na istu ukaže.

Mislim da su pocevsi od prvog modela iPhone telefoni sa definitivno najvise hardverskih problema OOTB, naravno Apple to "ispravi" dosta brzo, ali gotovo svaka serija je imala nekih problema na startu.
A ovo da iPhone telefoni ne dolaze sa mrtvim pixelima... :d

Poslednja izmena:
Car 🙂 Pa na automobilima koji koštaju 100.000 evra pa se potkradaju greške, a ne na sokoćalu od 600evra 🙂 Nije bitno da li ima greške, već kako se odnose prema kupcu kad im na istu ukaže.

Mi pricamo o telefonima a ne automobili ciji sklop broji preko 100 000 delova.
Ali vec kad spominjes aute,verujem da na novoj S klasi,mercedes u pitanju,neces naci tu gresku [emoji3]

Ma gdje god ima elektronike, to je podlozno i kvarovima. Mehanika (i jednostavnost naravno uz to) je zakon inace u votazi, to traje vjecno, i nikad ne izdaje! :smoke:

To omladina treba da shvati, emocije treba imati samo prema živim bićima... 😉

Hajd' je ti nemaj, kad nesto skupo platis, a rikne, ili nisi zadovoljan. Slomio bi i tu elektroniku i onoga ko ti je prodao,i onoga ko te nagovorio da kupis, sve iz izliva upravo tih emocija 😀

Poslednja izmena:
Sve na ovom svetu je podložno kvaru, mehanika, elektronika... Samo što oni koji prodaju kvalitetnu robu gotovo po pravilu daju doživotnu garanciju. Pa tako proizvođač koji ima bolji proizvodni proces, kontrolu kvaliteta... daje dužu garanciju. Oni koji proizvode robu osrednjeg ili lošeg kvaliteta daju garanciju samo onoliko koliko su zakonski obavezni i ni dan više.

Da osvežim temu. Kako mi se još nisu javili uzeo sam telefon malo pre, koji sad ide u oglase, ja sutra u Pragu uzimam sim free 🙂 Jednostavno ne mogu više da se natežem, a teraću ih kad se vratim, to je sigurno. Kome nije puno 550EUR, za telefon koji nije radio, a opet ovo sa slike mu ne smeta, nek mi se javi 🙂 Evo i kobne slike za koju mi je trebalo pola sata da bi pogodio ugao, ali se nadam da se vidi. 🙂

IMG_1317.jpg

Mi pricamo o telefonima a ne automobili ciji sklop broji preko 100 000 delova.
Ali vec kad spominjes aute,verujem da na novoj S klasi,mercedes u pitanju,neces naci tu gresku [emoji3]

Nema to nikakve veze, sustina je da se sve kvari samo je negde to vise izrazeno a negde manje. Ali s'obzirom na broj prodatih ajfonova i broj kvarova, verujem da de drze bolje od konkurencije.

I ti kad vec spominjes aute, recicu ti da je i nova s klasa w222 itekako kvarljiva. Licno znam jedan iz Cacka kome je Magic Body Control bio u qrtzu teskom. Na kraju krajeva mozes videti i druge probleme na autobild forumnu u vezi s klase gde se i mercedes oglasio povodom nekih oglasa i najavio izmene kod modela za '15-u.

Apple ne prodaje iPhone kao prozivod, vec ga ceni da napravi buku.
On prodaje digitalni sadrzaj kao posrednik u stvari. Njima se ne isplati da prodaje iPhone po vecoj ceni i ima manje trziste.
I zbog toga im se i ne isplati da ima bilo kakvog problema.

Ali sta nekima smeta, i sta se provlaci kao "problem" kod nekih fenboja... get a life!!!!!!!! (mislim na celokupni skup fenboja iPhonea, ne na Spejsa samo).

Matori ja niti nešto znam mnogo o iPhone-u, niti sam fanboy 🙂 uzeo sam ga da bi odmorio od Androida 🙂 (nosio Nosio Note 3, pa G3 pre toga)...

Nazad
Vrh Dno