@Nikola
Super analogija ... not. Al' zato mi na Balkanu dobijemo Golfa koji je sklapan u petak pred kraj radnog vremena 😉. I plaćamo ga više nego švabo svojeg koji je sklopljen u srijedu u 11:00 ujutro.
Nije drugde ništa bolja situacija nego kod nas. Drug mi preprodaje telefone iz Mađarske i znalo se često desiti da vraća u Mediamarkt ili Edigital iphone..ništa manje često u odnosu na ostale telefone...uglavnom zbog mrtvih piksela, probijanja svetlosti na ćošku ekrana, itd.
Kupovina "na ulici" je podrivanje ekonomije jedne drzave, secenje grane na kojoj svi sedimo. Onako, uopsteno, moralno i zakonski ispravno receno. Svestan sam da postoje dobri razlozi da se sistem podriva, potkrada, ali takvim cinjenjem postajemo isti kao oni zbog kojih pravdamo takvo cinjenje.
Smatram pogresnim reci nekome da je tako nesto i zasluzio jer je kupio telefon na potpuno legalan nacin i vredjati tu osobu uporedjujuci je sa vlasnicima bmw-a koji nemaju ni gorivo da sipaju za 1000 din.
Takvi kupci novog bmw-a ne postoje. Postoje vlasnici starih bmw-a koji su mozda takvi ali njih svakako pre treba uporediti sa vlasnicima iphone-a kupljenog na ulici, a nikako sa kupcem legalnog proizvoda.
***. Da mi nije ispricao burazer ne bih ni ja verovao.Ma ispada da apple deli telefone za dž. Znači čovek ni ne mora da kupuje iphone više puta samo jednom, i onda posle dve godine ode i kaže baterija oslabila i dobije novi telefon (verovatno noviji jer petice više nema).
Spejs lepo da se pokupi, kupi neku jeftinu avionsku kartu za najblizu zemlju koja ima Apple store, ponese svoj osteceni telefon, kad stigne tamo platice mu rucak u obliznjem restoranu, dace mu dve cure da se zanima dok ceka, i zamenice mu telefon i dati jos jedan na poklon koji posle moze da proda ili pokloni zajednici ovde.Ne znam sto ne vjerujete covjeku, rodjeni brat ga ne bi slagao 🙂
Moguce. 🙂
U linku pise da menjaju baterije a on tvrdi da mu je zamenjen telefon.
Menjaju telefon, ali se ne dobija nov uredjaj nego refurbished...
@njikolaj: U smislu da ga odnese napolje u apple store da mi to zamene? Nije mi ni palo na pamet 🙂 Mislio sam mozda da ga odnesem u iphone srbija ili kako se vec zovu oni likovi u kosovskoj da zamene bateriju.. nisam ni sam pametan 🙂
Dok se iPhone nije zvanično pojavio kod nas, svi su ga predstavljali kao svetinju, nešto što se ne kvari, nešto čemu ne treba servis, najbolja podrška.... A listajući malo komentare u ovih par tema se vidi da to nije ni približno tako. I još ko zna koliko ljudi je imalo probleme ali ih nema na forumu. Da me ne shvatite pogrešno, nisam pljuvač, čak sam se i sam razmišljao da uzmem 5s (6 mi se ne svidja), ali mi se čini da je usledilo jedno veeeeliko otrežnjenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari