Šta je novo?

COOLPAD F1

Evo baterije na 019 K. K.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415641793251.png
    uploadfromtaptalk1415641793251.png
    111.1 KB · Pregleda: 126
  • uploadfromtaptalk1415641841899.png
    uploadfromtaptalk1415641841899.png
    175.9 KB · Pregleda: 124
  • uploadfromtaptalk1415641854820.png
    uploadfromtaptalk1415641854820.png
    89.7 KB · Pregleda: 132
Kad pomenu bateriju, pre par dana sam nesto slabije drndao telefon, mada sam imao par sati razgovora, mozda oko 100 SMS-ova/poruka (Viber/Fejs), i oko dan ukljucen wireless sve skupa, i posle 3 (TRI) dana mi je do uvece ostalo jos 17% baterije, nisam hteo da cekam bas dok se skroz isprazni ali i ovo je odlicno!! Inace mi je prosek 2 dana lagano sa mojim koriscenjem...

Za 8297 model (bez W, znači mob za Kinu, gdje koriste gsm & td-scdma) su Kinezi več stavili fabrički 4.4 fw
Kod:
http://tinyurl.com/pqdfoul
treči sa desne 相关下载 -> 大神F1(移动版)安卓4.4_035版.rar 2014-11-04 580.94M .

"TD-SCDMA -> WCDMA rom conversion hack" i "root update" možete nači na m0dac0 forumu (dakok #2).

Ako ima netko vremena i muda nek proba :smoke: , u teoriji bi trebalo da radi.

Poslednja izmena:
Kod:
http://bbs.coolpad.com/thread-3661157-13-1.html
Čitajuči ovo uz pomoč translate.google.com se čini da ima ovaj fabrički fw 4.4 još puno bugova, koristnici nisu bar sretni, još če trebati nekoliko vremena da popeglaju fw kako treba.

ja nemam neke bagove na kk 018 by atx

Sem problema sa porukama koji su resivi i nizeg 3D skora u testovima K.K COOLLIFE UI i nema nekih bagova tj sve radi korektno a sto ima poneka kineska aplikacija pa kupili smo kineski telefon :) .Preporucio bih ubacivanje roma koji je doradila grupa ATX jer je rootovan,pojacan ton u slusalici i dolaznog poziva itd. link:
http://pan.baidu.com/share/home?uk=1109748163&view=share#category/type=0
Za one koji su tek uzeli telefon preporucio bih da prvo kupe sd karticu klase 10(ako hocete da snimate video zapise u HD itd) najmanje od 16gb zato sto je jedan beckup 2gb,pa ako imate titanijum ,neka igrica zacas se popuni.Znaci prvo sd kartica pa onda se krece u zamenu roma jer treba prvo da napravite beckup ako nesto lose krene zacas vracate stari rom . Telefon ima fenomenalnu zajednicu i odlicnu podrsku sve preporuke. :banana:

Poslednja izmena:
Sto najmanje od 16GB, pa koliki su mu snimci, tipa 1min=xx(x)MB? A na Class 6 u koliko bi snimao, ne moze u HD sigurno, 100%, jer imam jednu od bese 8GB pa da ne stoji badava?

Vrsice ti posao i ta(1 beckup=2gb,titanijum 800mb-1gb itd) ja samo kazem kada se vec kupuje kartica da se ne omasi jer je mala razlika u lovi . klasa 10 ima drastično veće brzine upisa i brzina se ne smanjuje sa većim fajlovima. Testovi na ovoj kartici su se završili mnogo brže nego na karticama nižih klasa, što je logično. Moj savet je da, ukoliko imate sporu karticu, kupite karticu klase 6 ili 10, jer ćete stvarno primetiti brži rad telefona!

Poslednja izmena:
Danasnja zanimljivost - sedam u kola, krecem da vozim, a prethodno zaboravih telefon na krovu auta. Par sati kasnije, jedna fina devojka mi vratila telefon.
Pogledam ekran, folija bukvalno urnisana na 20ak mesta. Nazad i sa strane soft case odradio posao ali svakako kontam da je roknuo na ekran. Skinem foliju - na ekranu ni mrlja! :)

Obećao sam prevod onih uputa s Modaka pa evo - možda će biti od pomoći nekome kome je engleski problem:

Coolpad F1 priručnik :)

Wirt - spasila te gorila :)

Poslednja izmena:
Povezem telefon kao MTP (na USB samo mogu da vidim fajlove, ni da kopiram ni brisem neda, kaze write protected) mod, i on kao nesto instalira drajvere (iako sam ih vec ubacio), i vrti tako neko vreme, kaze Failed, i telefon se naravno ne poveze, ne mogu da vidim ROM memoriju uopste, WTF?
U pitanju je USB konekcija naravno, kablom od punjaca (nemam BT u laptopu), Windows 7 operativni sistem, radilo kad sam instalirao drajvere da ubacim fajlove za fles AOSP-a, a sad ne radi... Nista se nije promenilo ni kad sam deinstalirao Coolpad drajver, i instalirao PDANet drajvere.

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje na ovom AOSP 4.2 verziji i zadovoljan sam skoro svime osim:

1. Kamera mi nije nešto (flešovao sam ovu prema Ristinom uputstvu). Skinuh Camera Zoom fx preko Amazona juče, al još nisam imao vremena da se igram sa njom. Osim ove stock 041 kamere, promenio sam još par (od 10 najboljih prema raznim recenzijama) camera aplikacija, i ni jedna ne pravi neku razliku - stock app je i dalje najbolji iako nije nešto posebno.

2. Problem sa storage-om se ponavlja.

Posle izvesnog vremena uopšte neće da čita media fajlove, niti sd karticu telefon. Tek kada obrišem i zaustavim media storage i com.android.sharedstorgaebackup iz app menadžera i restartujem fon ponovo proradi - pre toga neće da učita sdkarticu ni galeriju (a slike su na memoriji telefona).

Verujem da je do jedne od ove dve app koje stopiram, ali ne znam koje i ne znam kako da rešim to. Možda je i do obe?

I meni se to juce desilo, zence trazila da vidi moj telefon, ja joj dam, kaze ona sto nece da ti udje u galeriju da vidim kakve slike pravi, ja pogledam i stvarno, pise da ne moze da ucita MicroSD?

Ima ovde:

http://www.needrom.com/download/coolpad-f1-8297w-pure-aosp/

U koments piše:

COMMENTS:
- With this rom, the phone memory becomes internal memory, you'll have almost 6gb to install apps, but then necessarily need a MicroSD storage.
WARNING: DO NOT FORMAT THE SD SINCE THE TERMINAL WITH THIS ROM. With no dealings original memory can bricking the mobile

Al meni nije jasno šta ovo znači _/

Prvo pomoću titanijuma zamrznes aplikaciju za sms,ubacis handcent ili go sms(ova je ako saljes sa obe kartice),pomocu system app mover apk prebacis je da bude sistemska restartujes telefon i to je to.

.kada sve ubacis i sredis ne bi bilo lose da u CWM :advancent menu-wipe delvik cache i glavni meni- wipe cache partition i restartujes ,imas malo da cekas kao kada si ubacio rom a ovo se preporucuje kada nesto dodatno instaliras u sistem.
I dalje mi ne radi sms od banke.

I dalje mi ne radi sms od banke.
Ajde nemoj da zezas da to nisi resio?

Instaliraj rootbrowser i nadji sistemsku sms app i jednostavno je obrisi ili preimenuj i na njeno mesto instaliraj neku drugu, textra ili ove sto je rista1 isprobao.
Radi bez greske.

Ja sam i dalje na 4.2.036, bas sve lepo radi, ni jedan bag nema kada sredite sms.
Ovih dana izasao update za novi google maps, i sada se ta app rusi, negde sam procitao da za novi maps treba 4.4...?

jel neko probao zvanicni stock 4.4 rom i na kakve bagove je nailazio?
Da li stock 4.4 dolazi za Coollife UI 5.5?

Instaliraj rootbrowser i nadji sistemsku sms app i jednostavno je obrisi ili preimenuj i na njeno mesto instaliraj neku drugu, textra ili ove sto je rista1 isprobao.
Radi bez greske.

Ja sam i dalje na 4.2.036, bas sve lepo radi, ni jedan bag nema kada sredite sms.

Da, ali onda ne radi signalna lampica za poruke, eto ti bag-a

Poslednja izmena:

Radi bez greske.

Ovih dana izasao update za novi google maps, i sada se ta app rusi, negde sam procitao da za novi maps treba 4.4...?

jel neko probao zvanicni stock 4.4 rom i na kakve bagove je nailazio?
Da li stock 4.4 dolazi za Coollife UI 5.5?
Radio sam po Ristinom uputstvu, u TItanijumu sam zamrzao stock app, instalirao GO sms i preko link2sd prebacio u sistemske. Mozda to nije dovoljno, pa treba da se preimenuje/potpuno obrise.

ps

ovaj rom ima samo eng i kineski , menjao sam malo font i cesto mi se pojavljuju kvadratici umesto slova.

Poslednja izmena:
meni sa Handcent SMS i textra apk radi probaj jos da u CWM :advancent-wipe devilk cache i wipe cache partition i ukljuci mob i malo ces cekati kao kad ubacis novi rom.
sa zamrzavanjem sam radio na 4.4 a za 4.2 sam tada pomocu Root Browsera preimenovao aplikaciju ides u sistem app i nadjes mislim da je sms ili pise mms .apk uglavnom do njega je isti fajl sa tim imenom i .odex i preimenjujes ih npr gde je .odex stavis da bude .odexBECKUP i tako isto gde je .apk u .apkBECKUP i posle restartujes fon i probaj go sms(probao sam ga na 4.2) tako sto prebaci da nisi na mrezi i pozovi tvoj broj i posle ukljci mrezu i vidi da li ces dobiti poruku da si bio nedostupan .Dobijam poruke iz banke,promocija prodavnica parkinga itd.mislim da u go sms imas u opcijama da stikliras push message probaj i to da ukljucis jer kao sto sam i napomenuo sada koristim handcent

Poslednja izmena:
I ja očekujem da mi uskoro stigne Coolpad F1. Nadam se ugodnom druženju i razmjeni iskustava ;)
Nego, na stranici odakle sam naručio (to2c) piše da dolazi sa KitKat-om. Kakva su iskustva sa zvaničnom verzijom "čokoladice"? Da li ima bugova i koji su? Da li ide root?

Meni niko nije odgovorio na ovo?

Ako niko nije probao...ja cu, samo recite odakle da skinem rutovanu stock verziju?

bagove sem poruka nisam primetio radi mi odlicno i mislim da je i bolji prijem signala sada kako 3g tako i wireless ,za verziju softvera ne mogu da se setim posto sam preimenovao tu gde pise na moje ime ili je 5.5 ili 5.7 uglavnom radi odlicno i kamera je najbolja do sada.Vec sam pisao izbacio sam aplikaciju sa plavim stitom i kineske pregledace i to je to .Coolmaneger vrsi odlican posao i ima sve opcije koje su potrebne a ide se u security i tu ulazite i u njemu prevucite na levo i dobicete citav niz opcija pocev od za bateriju,pracenje interneta,antivirusa itd te vam nikakve druge aplikacije u vezi toga nece trebati.u vezi poruka i omugucavanja led diodice sam vec pisao .Za propustane pozive je plava boja leda.
http://pan.baidu.com/s/1kTLw9s7 ovo je 018 stabilna -ima sat na sredini
http://pan.baidu.com/s/1mgwrTnq ovo je 019 ovu sada koristim

meni sa Handcent SMS i textra apk radi probaj jos da u CWM :advancent-wipe devilk cache i wipe cache partition i ukljuci mob i malo ces cekati kao kad ubacis novi rom.
sa zamrzavanjem sam radio na 4.4 a za 4.2 sam tada pomocu Root Browsera preimenovao aplikaciju ides u sistem app i nadjes mislim da je sms ili pise mms .apk uglavnom do njega je isti fajl sa tim imenom i .odex i preimenjujes ih npr gde je .odex stavis da bude .odexBECKUP i tako isto gde je .apk u .apkBECKUP i posle restartujes fon i probaj go sms(probao sam ga na 4.2) tako sto prebaci da nisi na mrezi i pozovi tvoj broj i posle ukljci mrezu i vidi da li ces dobiti poruku da si bio nedostupan .Dobijam poruke iz banke,promocija prodavnica parkinga itd.mislim da u go sms imas u opcijama da stikliras push message probaj i to da ukljucis jer kao sto sam i napomenuo sada koristim handcent
ma jesam i to u cwm odradio. Moguce da u gosms treba nesto da se podesi.

odmrzni aplikaciju i probaj sa preimenovanjem.

prednost 4.2 u odnosu na 4.4 je jedino sto na antutu testi 4.2 ima bolji 3d rezultat(mozda nekom znaci zbog nekih zahtevnijih igara) a ukupan rezultat mi je 30700

Poslednja izmena:
bagove sem poruka nisam primetio radi mi odlicno i mislim da je i bolji prijem signala sada kako 3g tako i wireless ,za verziju softvera ne mogu da se setim posto sam preimenovao tu gde pise na moje ime ili je 5.5 ili 5.7 uglavnom radi odlicno i kamera je najbolja do sada.Vec sam pisao izbacio sam aplikaciju sa plavim stitom i kineske pregledace i to je to .Coolmaneger vrsi odlican posao i ima sve opcije koje su potrebne a ide se u security i tu ulazite i u njemu prevucite na levo i dobicete citav niz opcija pocev od za bateriju,pracenje interneta,antivirusa itd te vam nikakve druge aplikacije u vezi toga nece trebati.u vezi poruka i omugucavanja led diodice sam vec pisao .Za propustane pozive je plava boja leda.
http://pan.baidu.com/s/1kTLw9s7 ovo je 018 stabilna -ima sat na sredini
http://pan.baidu.com/s/1mgwrTnq ovo je 019 ovu sada koristim
Znaci samo poruke su bag, a to je resivo na isti nacin?
Sta preporucujes da instaliram tu 19 betu ili stable 18?

Cool UI imaju obe verzije?
pitam posto pise lite u nazivu?

ma jesam i to u cwm odradio. Moguce da u gosms treba nesto da se podesi.
Ma obrisi je skroz, nece nista lose da se desi.

Poslednja izmena:
poruke resi sa zamrzavanjem apk to sam i ja uradeo.018 ima sat na sredini pa ko voli a ima i 020 beta verzija.Ova 019 ima po definiciji u status baru merenje kolicine protoka interneta pa izaberi da li hoces to ili sat na sredini ostalo je manje vise isto.Cool ui je na svim verzijama i meni se svidja.Lite verzije su oslobodjene vecine kineskih aplikacija i nepotrebnih(reklamnih apk)

Vrh Dno