Šta je novo?

COOLPAD F1

Trebalo bi, to je za mob koji ima slične karakteristike kao f1 osim 32gb, 5.5 ekran ostalo je isto samo ko je raspoložen da proba

Poslednja izmena:
A je l se zna je l te 4.4 verzije imaju neke bagove? Tipa, me radi notifikacija ili poruke od banke?

poruke od banke ne rade i dalje i resavaju se isto kao i na JB,kamera odlicna i notifikacije rade.Kome znaci 3d skor na testu je oko 6500 znaci mani je od jb koji je 8000,ukupan skor na 019 -30700

Ljudi ja što više čitam manje mi jasno. Hiljade nekih alata, filova.... Znači trebam root, custom recovery i custom rom (vjerovatno aosp 4.4 jer vidim da na modacu ima najviše glasova). Koji alat da koristim za root (ako ima link da radi) i imal kakvo uputstvo? Koji custom recovery i kako ga instaliram? Mislio sam kad jedan android telefon savladaš da si savladao sve, ali ima puno razlika. Pomagajte :(
Da li ovaj aosp 4.4 ima bugova i koji su?
Hvala!

Probao sam par ovih novijih Romova i ostajem na Coolui (eventualno neki AOSP), flashovao sam poslednju KK verziju 021 i jedini problem (pored SMS problema) je sa kontaktima, tj puca app kad otvorim kontakte, ne mogu da pozovem ni izmenim kontakt i sada sam ustanovio da je do google aplikacija koje se instaliraju iz recoverija.

Da li si probao ova dva roma a ako jesi napiši utiske Emotion 3.0 ,A310,021 ima li neke razlike u odnosu na stariju verziju 018- hvala pozdrav

Poslednja izmena:
Ne, probao sam ovaj POMP , koji se toliko razlikuje od svih ostalih da sam 10 min tražio kako da prebacim na eng i Color os kod kog ne može da se isključi 3G i to mi je bilo dovoljno, bukvalno sam i jednom i drugom posvetio po 10min. Za 021 je još rano a i pitanje dal ima vidljivih razlika.
E ne znam za taj A310, to je rekao bih nešto slično AOSP romovima.

A310 je klon coolpada f1 i ima AOSP stock rom.
sad je izašla i druga verzija a ima custom izdanje na modacu. Ima snižen minimum napona za isključivanje mobitela.

Duze traje baterija ili?

Malo je prejadna zvanicna podrska za F1. Dok se svi ostali trude oko Lolipopa, Coolpad nema ni krsteni kitkat nego sve neke bete.

Ljudi pomagajte ja ovo čudo ne mogu niakako root-at. Probao vroot, eroot, baidu, par aplikacija i ništa :(
@Dovahpig
U pravu si. I nekako mi sve razbacano. Odem na modaco i sve mi nekako utrpano u jednu temu pa se teško snači. Ni sami roomovi nemaju zasebnu temu (istina da neki imaju) a pogotovo uputstva.
Trebalo bi to nekako posložiti, kao što sam imao priliku vidjeti za telefone koje sam ranije koristio (prijedlog kolegi dakok-u) i otvoriti teme tipa:
- Kako instalirati orginalni firmware na Coolpad F1 putem pc-a
- Kako root-ati Colpad F1 (navesti programe koji se preporučuju i koji su testirani)
- Kako instalirati custom recovery na Coolpad F1
- Kako flashati custom room na Coolpad F1
...

Hvala kolegi dakok-u na trudu i neka ovo shvati kao dobronamjeran prijedlog, a sad idem na modaco da i tamo predložim isto :)

U pravu si, a glavni razlog je što je modako tek naknadno otvorio mogućnost postavljanja posebnih tema za coolpad i coolpad f1. Zato sam i pokrenuo sve unutar iste teme. Ako te ide engleski slobodno tamo otvori navedeno. S tim da već imaš detaljno i precizno objašnjeno instaliranje stock domova.

Nisam baš "na ti" sa engleskim al google translate pomogne :)
Stavio sam i tamo prijedlog, čisto da bude preglednije, ako ništa da se za svaki custom rom otvori tema,a oficial verzije mogu biti podijeljene u dvije teme (4.2 i 4.4).
Imaš li možda prijedlog kako da riješim root? Probao gore navedeno al ne ide :(

Jesi li instalirao drajvere? Ja sam imao problema dok nisam povezao telefon preko jedne od usb utičnica na zadnjoj strani kompa. Ove prednje kao rade (nema problema sa kopiranjem podataka) ali sam imao problema sa drajverima. Komp čas vidi čas ne vidi telefon. Onda, da prostiš, ubo od pozadi i sve prošlo bez problema. Čini mi se da sam koristio eroot ali već nisam siguran.

Probao sam danas emui 3.0 :
Lep rom i puno opcija
Ima hrvatski nema srpski jezik
Nisam mogao ništa sa kompjutera da prebacim na sd karticu
Ne piše coolpad
Slike dobre ali nema 13mp 16/9 već 4/3 ,9mp je 16/9
Test i izgled na slikama
Vratio se na 019
2151f928c5a7a89a0c4f5d6db0d09aa8.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416858648663.jpeg
    uploadfromtaptalk1416858648663.jpeg
    774.2 KB · Pregleda: 107
  • uploadfromtaptalk1416858703366.jpeg
    uploadfromtaptalk1416858703366.jpeg
    263.5 KB · Pregleda: 117
  • uploadfromtaptalk1416858717284.jpeg
    uploadfromtaptalk1416858717284.jpeg
    198.6 KB · Pregleda: 108
  • uploadfromtaptalk1416858732119.jpeg
    uploadfromtaptalk1416858732119.jpeg
    304.3 KB · Pregleda: 120
  • uploadfromtaptalk1416858765592.jpeg
    uploadfromtaptalk1416858765592.jpeg
    464.7 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Pa kad prije se vratio?
Jesi uključio USB debugging, probao drugu kameru i ono što je najzanimljivije - kako je s baterijom?
E baš nemaš strpljenja, ccc :)

Pa kad prije se vratio?
Jesi uključio USB debugging, probao drugu kameru i ono što je najzanimljivije - kako je s baterijom?
E baš nemaš strpljenja, ccc :)

jesam ukljucio sam i nije hteo ka sd a sa sd je radelo i to me posebno iznerviralo a i priraso mi ovaj coolui pa se vratih na 019.
mora da se ubaci pach i gapps ali sve radi .
Probao sam i A310-2 i odlican je rom ko voli AOSP i evropski izgled i puno je bolji od leak roma sto se tice fotografija i izgleda te preporucujem ga sa nova launcherom.Jedino sto nema ni jedan jezik sa ovih prostora ali ima gapps.

Danas mi stigao jos jedan F1, 3250 sam platio carinu.
@dakok
Probao sam sa Vroot-om, ali odradi ceo proces i na kraju ne uspe root. Sta mislis, sta bi moglo biti u pitanju? Imam 0.41.

Ima neki pach na xda zaboravio sam od koga sam čuo ali proveri to.

019 i sada sam pregledao slike i još uvek su slike na coolui najbolje .evo ovde ima podešenja za full screen to jest 16/9

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416865229682.png
    uploadfromtaptalk1416865229682.png
    79.8 KB · Pregleda: 102
Probao sam i A310-2 i odlican je rom ko voli AOSP i evropski izgled i puno je bolji od leak roma sto se tice fotografija i izgleda te preporucujem ga sa nova launcherom.Jedino sto nema ni jedan jezik sa ovih prostora ali ima gapps.
Jel se flashuje iz recoveryja ili mora ovaj YGDP
i što opet 019 kad je izaso 021?

Danas mi stigao jos jedan F1, 3250 sam platio carinu.
@dakok
Probao sam sa Vroot-om, ali odradi ceo proces i na kraju ne uspe root. Sta mislis, sta bi moglo biti u pitanju? Imam 0.41.

Pogledaj na modacu, imaš temu sa root i tip objašnjava kako ide official root na official rom preko official recoveryja :D

Koji sam ja baksuz. Nakon bezuspješnih pokušaja da uradim root na 036 fabričkoj verziji CoolUI pročitao sam na jednom forumu da je još jedan momak imao isti problem i da je riješio na taj način što je prvo nadogradio na 039 i onda mu je root prošao iz prve. Odlučio sam se da i ja probam na taj način, ali... Nakon što sam pokušao instalirati pomoću YGDP zapelo je na 10% i stajalo tako oko pola sata. Vidjevši da nema smisla više čekati odstpojio sam mobitel i pokušao ga upaliti. Međutim, sada mi na ekranu samo stoji Coolpad logo i na početku kratko u gornjem dijelu ekrana piše factory mode. Šta da radim?
PS: Pisao sam i na drugom forumu pa gdje se prije neko javi :) A baš mi danas treba telefon :(

evo za tebe a i za druge postupak:
4.2.039.P0.140801.8297W.CPB ovako npr. izgleda fajl sto si skinuo,otvoris YGDP ,pretisnes na config -levo tri tockica,otvorice ti se prozor download configuration tu sa leve strane medju ponudjenim modelima izaberes 8297W onda sa desne strane prozora kliknes na -please select cpb file i tu izaberes fajl tj nadjes ga gde si ga stavio na komp i selektujes i otvoris i pretisnes dole aply. Program ce tada da verifikuje fajl i da ga unzipuje i kada to zavrsi pisace ti u donjem levom uglu verify data file ok.Tu sada ne diras nista nego otvoris file menager(explorer) i ides
u C particiju nadjes folder YLXZGJ/YGDP/DownFiles/8297W i u tom folderu ubacis CWM recovery i prekopiras taj sto je tamo.Sada se vracas na YGDP koji nisi gasio i stoji u pozadini i ako ti je telefon prikljucen pretisnes START i videces progres na cell 0. Kada se sve zavrsi izvadis kablu pokrenes telefon i pokrenuce ti se telefon ,ubaci zip koji sam ti poslao na sd karticu direktno ne u folder.ugasi ga i pretisno pow + vol+ i drzi 10 s i uci ces u recovery tu ides instal from external izaberes taj zip -super su ,ok i kada odradi dobio si root.Ako neces taj rom ne moras ga rootovati da bi ubacio sledeci rom a to je vec drugi postupak
https://www.dropbox.com/s/343lnbj3sr7ha0c/4.2_SuperSU-v1.65.zip?dl=0 ovo je super su zip format za instalaciju preko recovery za 4.2.2 rom
https://www.dropbox.com/s/08wirmktu5e1wtz/recovery.img?dl=0 CWM recovery

Poslednja izmena:
Fali ti tamo "ugasiš telefon" prije onog "...i ako ti je telefon priključen..."

Vrh Dno