Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može info oko ubacivanja para u bankomat, kakav je postupak.... sve odjednom ili ?

Slozi ih glavu na glavu , malo ih ispeglaj pre toga i stavi u centar halavih usta :D i pomoli se bogu da ti neku ne odbije ;) npr onu od 2000din.

Poslednja izmena:
ako odbije, opet ? a euro ? isto ? jel se kuca koliki iznos na bankomatu ....

ako odbije, opet ? a euro ? isto ? jel se kuca koliki iznos na bankomatu ....

Ako odbije,ponovo dok ne prihvati.
I za euro sve isto.
Ne kucaš ništa,samo ubaciš i pozdravi se sa lovom. ;)

Ma kako eBanking rascisti BackOffice?

Instalirao malopre mobilnu aplikaciju za iPhone - i imam problem. Aplikacija kao da se ne prijavi za push notifikacije u iOS-u. Niti me je prilikom prvog pokretanja pitala da dozvolim, niti se posle u podešavanjima iOS-a uopšte pojavljuje tamo gde se nameštaju push notifikacije. Probao da reinstaliram, isto. iOS 8.1 jb-ovan. Da li se još nekome to dešava?

Ma kako eBanking rascisti BackOffice?

Pomenuo sam "rastereti" a ne rascisti, nije isto...

@kibicer
Bojim se da te niko nista nije pitao, nema potrebe da skreces paznju adminu posto pisem o necemu sto se tice bankarstva a ne avio mehanike itd.
Tako da cu i da prestanem sa pisanjem, posto izgleda nemam ovlascenje.

Poslednja izmena:
Čekaj, upravo si rekao da se može pisati samo ako ti nešto pitaš?
Primaš se bezveze, moj komentar se nije odnosio na tebe. Nisi valjda od juče na forumu.

Nemam račun u nijednoj banci i nemam redovna primanja a treba mi kartica na koju ću po potrebi uplacivati i kupovati preko interneta, da li biste mi preporučili telenor, vidim na sajtu telenora da imaju bankomat u mom mestu u Čačku ako je to tačno.

Da preporucili bi ti iz vise razloga

Nemam račun u nijednoj banci i nemam redovna primanja a treba mi kartica na koju ću po potrebi uplacivati i kupovati preko interneta, da li biste mi preporučili telenor, vidim na sajtu telenora da imaju bankomat u mom mestu u Čačku ako je to tačno.

mozes koristiti i njih jer je njihova Mastercard univerzalna i radi sa svim vrstama usluga (prodanvnice, bankomat, internet) u vise valuta (dinari, evri, americski dolari, norveske krune, engleska funta i svajcarski franak)

danas ti gotovo sve banke nude neku karticu koja se moze koristiti na internetu pitanje samo po kojoj ceni

i nisi u obavezi da imas redovna primanja kako bi otvorio tekuci racun

Kod ljudi koji nemaju redovna primanja bitno je da je odrzavanje racuna besplatno, kao i da nema godisnje naknade za karticu. Doduse, kod TB se placa kartica jednokratno 500 din za 4 god (ako sam ih dobro razumeo)

Poslednja izmena:
Ok hvala na odgovorima, interesujeme još jedna stvar jel obavezan postupak registrovanja preko aplikacije, ili mogu da odem odmah u telenor i da obavim sve jer vidim da su neke ponovo registrovali a blokirali već napravljen profil preko aplikacije.

Mozes preporucljivo je bas tako da sam ja znao ovo sto sad znam ne bih preko aplikacije to radio.
Ti imas srece da pitas nas koji smo vec to prosli pa znamo.

da ali ona bas hoce da ide u poslovnicu da ne otvara preko aplikacije da nebi onda morala da pravi novi username kao sto sma ja to morao.
Registrovao sam se preko aplikacije sa jednom, kad sma dosao tamo MORAO sam da izaberem drugo jer on kako mi rece sluzi samo za inicijalizaciju ili tako nesto pa je NEMOGUCE posle da imas isti username koji si prvobitno zeleo, totalno glupo sa njihove strane ne vidim poentu, a BTW to su mogli i da kazu(napisu) da ljudi znaju da ne odabiru bas onaj username koji zele, ali eto.
Moja preporuka da odes u poslovnicu.

Meni je kao napravio novi username, ali isti sam koristio ipak za mBanking.

Inace, vec sam zaboravio koja mi je lozinka i moram da zovem da odblokiram nalog... navikne se covek na mBanking previse brzo! (plus... ko jos pamti kad je zadnji put se logovao na Webbanking?)

Danas podigao sa inteze 30k, uplatio na bankomatu, vraca 3 novcanice kao neispravne... Naravno u NS ne postoji poslovnica da rucno uplatis... No comment... -.-

Bio danas da prebacim deo primanja na račun TB, ali mnoooogo komplikovano jerbo su mi primanja opterećena nekim kreditićima kod par raznih banaka. A i trajalo bi poduže, tj, ne može lako i odmah. Pa tako onih 6 x 50% popusta otpada u startu. Znaju oni da to nije tako jednostavno, zato nigde tu mogućnost i ne prikazuju. Forsiraju ovaj popust na 2 meseca po 50%, bez prenosa primanja na račun, ali uzimaju 500 dindži za karticu. I ode pola popusta :d Znači, račun bez išta :) U tom slučaju biva kao sledeći primer:

Danas podigao sa inteze 30k, uplatio na bankomatu, vraca 3 novcanice kao neispravne... Naravno u NS ne postoji poslovnica da rucno uplatis... No comment... -.-

A to je baš vrhunac mbankinga :p Ništa lično i ništa protiv, samo sam ovaj slučaj naveo kao primer onoga što nikako ne želim da sledim, jer skoro da i nema razlike u odnosu na čučanje pred šalterima.

Naravno, ako je tek.račun opterećen administrativnom zabranom zbog postojećih kredita, banka davalac kredita je može i hoće aktivirati u slučaju prenosa zarade u drugu banku. To nema veze sa TB niti bilo kojom drugom bankom.
Sama uplata zarade, na bilo koji t.r. zaposlenog, je inače najjednostavnija stvar u (skoro) svim firmama.
Inače tu mogućnost, za taj popust, poprilično prikazuju - na velikom baneru na sajtu www.telenor.rs. Kompletan info je tu.

Edit: Pošto neki ljudi često koriste TB uglavnom za online plaćanja, nikakvo čučanje po šalterima i ispred bankomata nije potrebno za prebacivanju novca na račun u TB. Mnooogo je lakše, brže i jeftinije prebaciti novac elektronski (npr. Komercijalna->TB i sl.)

Poslednja izmena:
Ako bankomat vrati novcanicu onda ponovo pokusati, obicno propusti iz drugog pokusaja.

@jurke:
Cini se da si malo nerealan u sagledavanju i da si posledicno promasio krivca za svoju nemogucnost prenosa plate.:) Ne blokira tebe TB nego nekoliko kredita koje si povukao u razlicitim bankama i nema vrdanja sa platom. To je normalna stvar.

Drugo, ovo sto n1tro kaze je normalna pojava da bankomat vrati koju novcanicu. Cela ponovna procedura traje 30 sekundi.
Meni je vracalo do sada nekoliko puta, u proseku od 10 novcanica 1 ce da odbije.

Poslednja izmena:
Pa tako onih 6 x 50% popusta otpada u startu. Znaju oni da to nije tako jednostavno, zato nigde tu mogućnost i ne prikazuju.

Da, veoma je komplikovano dati računovodstvu u firmi tvoj novi broj računa i reći procenat plate koji bi da ide na taj račun. :)

@jurke:
Cini se da si malo nerealan u sagledavanju i da si posledicno promasio krivca za svoju nemogucnost prenosa plate.:) Ne blokira tebe TB nego nekoliko kredita koje si povukao u razlicitim bankama i nema vrdanja sa platom. To je normalna stvar.

+1

Ma znam ja da TB nije kriva za moja zaduženje, nego mi malo smešan taj popust od 2 x 50% uz 500 dinara za karticu na kojoj nema ništa :) U tom kontekstu sam citirao post misleći na ovaj prvi deo rečenice.

Danas podigao sa inteze 30k, uplatio na bankomatu ...

Čučao tamo ili čučao vamo, svakako čučiš :) Nastranu što bih morao ići u prestonicu da uguram neku kintu u bankomat, jer ovde kod mene ga nemaju. Tako da dok TB i provinciju ne zarazi bankomatima, ništa od mBankinga. Možda samo taj popust 2 X 50% za neki skuplji paket. Za jeftine pakete ispadne skuplja kartica od popusta :) I to prazna :) Ali dobro, biće bolje :)

Sto je cudno sto sto placas karticu 500din kada je odrzavanje besplatno? To ti je ionako u drugim bankama za 3 meseca odrzavanje i to osnovnog racuna... ili re izdavanje kartice...koje moze biti i preko 500din u pojedinim bankama.

Pa i nije smesan popust od 50% ako imas mozda racun od 4000 ;) ili Premium od 7000din ;) znaci taj popust ;)

Poslednja izmena:
Jurke, iskoristiš ovo:
Što se tiče elektronskog plaćanja, to već imam kod svoje banke.
pa ne moraš da radiš ovo:
ali nešto ne vidim sebe u tome da prvo čučim u nekoj banci da dignem keš, onda taj keš, milom ili silom, uguravam u bankomat

Mada, ako već ne možeš da iskoristiš popust, možda i ne vredi cimanja.

Poslednja izmena:
...
Pa i nije smesan popust od 50% ako imas mozda racun od 4000 ;) ili Premium od 7000din ;) znaci taj popust ;)

Pa to sam i rekao, za te skupe pakete je i 1 X 50% savim OK a 2 X 50% premija :)

Nego taj mBanking ... zvuči zanimljivo, ali mi glupo imati prazan račun. I nema još taj gutač banknota kod mene. A i da ga ima, opet moraš da se cimaš do nekog šaltera. Ono, p(eške)Banking :) Videću od nedelje da nekako izboksujem prebacivanje nekokolikog procenta primanja na račun TB, pa da se posvetim modernom mbankingu :)

@Desp,
na tako neku šemu sam mislo

Poslednja izmena:
Imam problem sa notifikacijama. Pojavi se push poruka, nakon što kliknem otvori mi aplikaciju i traži pin. Nakon unošenja pina nigde više sadržaj notifikacione poruke ne mogu da vidim. Prekopah celu aplikaciju i nigde nisam našao sadržaj. Isključio sam push poruke samo na jednom mestu gde je bilo u setovanjima aplikacije po defaultu.

Ne vraca kao neispravne vec lose slozene onda pokusas ponovo.
Pisao sam o tome cuni mi se stranu unazad.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno