Zeljko. 100 CAD$=70EUR. Znaci prelaxi granicu za fizicka lica za sve.
ovo za banke i internet kartice nije tacno. Kreditne nece ali ja imam Visa Electron na ime firme bez ikakvih troskova i papira sem zahteva. Bukvalno. To je dovoljno da ne ide wire.
za ono pod jedan te ne shvatam mozds ali ti mozes dobiti PayPal invoice kao firma i platiti. A mozes i karticom nije problem. Ili kao ranije platis karticom fizickog lica a podignes dinare kao materojalne troskove.
Ovo pod 2 i 3 si vec u pravu.
Ima jedan problem, ja imam firmu ali uopste "ne mogu" uzet za istu, problema ima gomilu, u prevodu drzava stiti velike uvoznije, ni spediter ni banka a ni drzava ne zeli male privrednike i zanatlije
1. nemozes kupiti posredstvom paypal-a i alipay-a kao firma jer nemas izvod iz banke na ime fakture
2. atesti idu na tonu elektronskih stvari i samo maramice prolaze... ni jedan spediter ti nece garantovat za sta ti ne treba atest vec ce te zavlacit i bezat kad cuje sta zelis da kupis
3. spediteri guraju "odredjenu" robu i kad se javis sa par artikla na 20-50 komada nisi im interesantan, u prevodu kad malo popricas sa njima ispadne da to "ne treba" ti da radis vec da kupujes od vecih uvoznika
4. banke ne izdaju internet kartice za preduzetnike osim ako nemaju garanciju kreditnog biroa itd... jednostavno cim su culi za iznose od 1000-2000e rakli su batali to, znaci ostaje opcija placanje wire transferom koja niej beznacajna i na koju imas NULA garancije da te nece druga strana zeznuti, a da ne pricam da nemozes tek tako uplatiti kes na devizni vec dinare pa konverzija pa odobrenje poreske da smes da izvrsis transfer, itd
Ovo vam niko direktno nece reci o postojanju uvoznickog lobija, tacno se zna ko sta drzi i cije je sta, tek kad uvezete napravice vam problem, mozda prvi put i prodje ali psole toga jok, i ako puste ima da vas zavlace svi, mozes kupiti neku masinu sto ne postoji kod nas i to ce proci, ali sve ostalo sto spada u neciju interesnu grupu jok, u stvari proce ali kad sve polacate i podmitite bicete u minusu i sa kesom i naracoto sa zivcima
Jedino ako se ozbiljno time bavite da uvozite na 10K eura onda se mozda i sve isplati, jer je ista cena svih troskova kupili 10 tastaturi ili 20 000 istih
Zeljko mozes dobiti u Intesi cc uz depozit fizickog lica.
I moze pp invoice.
Ali to je stvarno nebitno uz ovo ostalo za sta jesi u pravu za elektroniku.
Ljudi pomagajte danas trebao da stigne paket sa aliexpressa i ja sva srecna cekam ceo dan i nema ga rekoh sutra ce bacim pogled na trackig pise podigao ga slavisa petrovic iz sremske mitrovice a ja zivim u Bg i sutra cu ih zvati da vidim sta je sa paketom zivo me zanima kako ih nije srampta, da li mislite da cu imati problema sa tim?
BLAGO TEBI!!! Tebi bar ima paket statuse, a sta reci kad ti pise 31.10 - 11003 - Za carinu... I od tada do dan danas PRAZNINA, nijednom otprema, ma nista, kao da su ga izgubili cim im je stigao u carinu (a nije meni stigao)...
@zeljko a Jesi li probao da špediciju rešiš direktno sa poštom? I pošta ima svoju špeditersku službu i koliko se sećam bar na početku su pričali da je to odlično za male firme i fizička lica koja hoće nešto da rade?
http://www.posta.rs/struktura/lat/logistika/postanska-spedicija.asp
Možda pomogne pošto su oni državna firma.
Pa verovatno su sitnicu samo otpemili dalje bez gledanja i otvaranjaJos iz EU i nema frke.
To je super ako tako prolazi. Promenis cifru u PS i caoOdradi print screen stranice sa alija gde se vidi i broj posiljke i placena suma pa im posalji mejlom ja sam tako uradio za sat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari