Fotosopiraj printskrinove na 70$
JA se ne bih sa tim zezeao to je krivično delo i može da bude vrlo ozbiljno...ne kažem da ne može da prođe ali može i da se nadrlja i to dosta.
Fotosopiraj printskrinove na 70$
Meni je Niška carina ok, kinezi mi redovno stavljaju nižu cenu na kutiji i ovi sa carine mi PDV obračunavaju po toj ceni. Jeste da otvaraju paket i obračunavaju PDV i za 0.99$ što jeste cepidlačenje ali se ne može zameriti ali naplatiti otvaranje uvek 150 dinara mi je bezveze...dranje.Je li probao neko da od Kineza trazi da sa robom stave racun ili odstampani Paypal racun-pa da se plati realni pdv
Ovi klosari u Nis-koj ispostavi redovno stavljaju vece cene,otvaraju ,naplacuju i za 0.99 $
Ako ima neko lepo sastavljen taj zahtev Kinezima na Engleskom,mogao bi ga staviti ovde u temi
Haha, nikad brze
![]()
E sad da vidimo sta ce reci carina kolio ce biti kod njih, za 3 dana je doslo do Srbije(verovatno drzim rekord, cak da je islo DHL-om rok im je od 4-8 dana
Kupio tj. platio sam 3.11 poslali u HK postu 4.11 stiglo na carinu 7.11, znaci VRH.
Ovo jos nisma doziveo, dozivao sam za 7 dana da dodje ali za 3 to je svaka cast.
Ma daj ti dokaz, mozes ti da pricas sta hoces, mogao sam ja da kazem da mi je stiglo istog dana paket kad sam platioMeni stiglo za 1dan od trenutka slanja ali sam cekao nasu carinu da zavrsi jedno 20setak
Iz mog iskustva, kad god vidim yw tracking smuči mi se život, jer unapred znam da mi predstoji debelo čekanje.Ljudi,jel nekad neko cekao posiljku preko neke Yanwen poste?
http://www.yw56.com.cn//english//DIY.asp
taj link mi je dao prodavac na Aliju i rekao da pratim tu. ja cesto proveravao,nije se menjao status,poslednji bio da je na carini u Kini... Pogledam ja malo pre,kad ono dodato jos par statusa i pise da je jos 29.9 stiglo na aerodrom Srbije. A poslato 20.9... Znaci status nije zamenjen tada,nego sad ovih dana (40 dana kasnije)... Meni nije nista stiglo...
Pogledajte prilog 153779
Neki savet?
Da ja sam primao, samo mozes da pratis dok ne izadje iz Kine, posle nemas gde da pratis, ali sticice ti sigurno i brzo, tako je meni 5 puta stizalo brzo i bez placanja PDV-a.
[email protected] nije bg vec bb.
Да, оваква куповина полако губи смисао. Ево јуче сам на купујемпродајем три пута скупље него на Алију платио book cover за таблет зато што не могу да чекам 40+ дана.
evo bas brzo, 40 dana kasni status,a i posiljke nema![]()
Meni je Niška carina ok, kinezi mi redovno stavljaju nižu cenu na kutiji i ovi sa carine mi PDV obračunavaju po toj ceni. Jeste da otvaraju paket i obračunavaju PDV i za 0.99$ što jeste cepidlačenje ali se ne može zameriti ali naplatiti otvaranje uvek 150 dinara mi je bezveze...dranje.
Paket ti je u Pohorskoj stize ti u ponedeljak ocekuj postara.Pogledajte prilog 153800
Drugari jel moze neko da mi protumaci ovo ?Zanima me poslednja stavka: 10200 GPC BEOGRAD - 11070 Beograd 27, da li ovo znaci da stize na Novi Beograd i da sad oni nastavljaju da carine ili da ce mi do ponedeljka njvrv stici ?
Hvala !
Ne znas da se "ne moze", "ne znam" i slicno pisu odvojeno a ne spojeno, i zelis da se bavis uvozom???Pa pitao, u stavri sama sefica mi rekla i ako polozis depozit NEMOZE, da li su tu politiku menjali ili nisu neznam, meni CC treba zbog garancije da necu biti zeznut, jer za manej iznose od 200-300e nema sanse da direktno swift-om saljem kinezu pa dobijem sipak
@dapimp
ne razumem te, nigde nisi rekao sa cime se ne slazes.... ja sam imao robu na carini i 3 nedelje nisam sa 3 razlicita speditera uradio nista, tacno neka je bila za atest, neku nisu znali da uvrste jer se ne radi u BRAND robi da znaju da je sortiraju vec o malo specificnijoj
inace mala vrednost robe bila i nisam se dalje cimao, ali posto nemogu dobiti CC za sada sam od svega odustao, jer kao sto sam rekao ako bi uzimao od 10 kineza i svakom placao wire transferom i dvoje da me zavrnu ja sam na nuli... kad platim za svaku zasebno spediciju jer ne narucjem od jednog racunica je losa
takodje bilo je tu jos problema, kinez posalje 3 paketica da ustedi na tranposrtu, i jedan stigne swiss postom ostali CN, to je za treceg speditera bilo nedopustivo, pa sam na sve batalio
lobi uvoznika niko nesme otvorano da prica tako ako to mislis ostavi me tih prica da toga NEMA kad se tacno zna sta smes a sta ne smes da uvezes od primarnih proizvoda
PS: dacu i tacne primere da ne buda da "lazem"
- ima 10tak led sijalica, to se stvorila nauka kod dvoje da li treba ili ne treba atest (pa mi treci spediter kaze da radi sa uvoznikom istih i da se u zadnjih mesec dana javio problem da za sve vise modela traze ateste i da je sve puklo)
- usb AV kabal, ovo nikom jasno nije gde da ga uvrste
- IR termometar, prvo ne treba atest po posle 5 dana treba
- laptop tastature JEDINO 100% prolazi
PS: zet je kupio masinu za premotavanje folije i sve "OK" proslo osim sto je 2 nedleju gubio zivce jer mu se kinez nije javljao (koje je inace preko preporuke isao kao 100% sigurne), pa je uzeo najveceg speditera i prevoznika bas da ne bi imao probleme, pa na kraju spediter trazio original fakture kad je roba stigla ovde (koje nema jer je kinez poslao emailom) i neki dokaz da je kinez platio stovariste??? (tri dana se nervirao jer kinez taj papir nema, vec mu na kraju posalo sliku nekog dokumenta uslikanim mobilnim i tu mu rekao ja ovo imam i sad to ti je to...) a spediter je sam preuzeo robu pa su to nekako progurali, iskreno smesno zahtevaju papire koji direktno zavise od kineza i da nisu progurali sta bi bilo, pukao bi kes tek tako iz necijeg hira....... sto je najsmesnije spediter je pre posla njegov agent obecao da ce oni sve papire potrebne za carinjenje uzet od kineza prilikom preuzimanja robe sto je bila cista laz
I to je bila masina za primarnu obavaljanje delatnosti, za koju nejde atest i koja kao takva ne bi smelo da bude problem u uvozu
Ma daj ti dokaz, mozes ti da pricas sta hoces, mogao sam ja da kazem da mi je stiglo istog dana paket kad sam platiohehe
daj ti ovako nesto
![]()
i da kazi koliko ti je UKUPNO dana trebalo od dana placanja do dana dolaska u Srbiju.
Pricao sam o vremenu isporuke ne o vremenu koliko mu je trebalo iz Kine(kad je uslo u avion) do Nikole Tesle(kad je izaslo iz aviona).
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari