Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvanicno - treba. I u slucaju firme, mora (ili se ne priznaje legalnost).
E sad kako bi to uopste uradio kao fizicko lice - nemam pojma :D Mislim da i ne postoji put za to :)

Tacno tako, samo kod nas je sve zamrseno i spetljano, nazalost, bas zato i inspekcija kad oce uvek ima rupu da te kazni ako se ne drzizis svega 100% po PS-u pa cak i tada

Kazite dragicka... Carina izgleda ne radi danas, svaki zivi broj koji sam nasao sam zvao, NIKO se nije javio ni na jedan, iako sam zvao pre 5 minuta u ono vreme kad su rekli da primaju pozive stranaka (11-13h) da vidim sta mi je sa paketom od 31. kome se izgubio pisani trag, znaci racunajte na jos veca kasnjenja kad im se danas nagomilaju paketi...
Znamo da ne rade nisu updateovali nista danas, kao sto ni postari ne rade pa moram da cekam sutra paket.
A i ja stvarno ne razumem pa niste valjda mislili da ce za praznik da rade?
Mi bi samo da nesto praznujemo a da radimo, hmmm malko teze, bar neki ne svi.

Pandawill za 5% cene narudzbine prodaje osiguranje od carine i poreza. ako paket ne prođe ispod radara carine, panda navodno pokriva kompletne troskove carinjenja. jel neko koristio ovo? je li uspeo da dobije refund?

Ima toj informaciji mesec-dva, ne znam da li je ovde neko koristio, ali znam za neki drugi sajt koji to isto ima, naime osoba je platila troskove poslala skenirano to sto je dobila od carine i vratili joj po kursu.
Verovetno je i kod njih isto.

ja alalih juce 6$ za ovu namenu. obzirom da su mi zadnjih 4 narudzbine ocarinjene po punoj ceni, meni je ovo primamljivo. nadam se samo da ce da funkcionise.

Znamo da ne rade nisu updateovali nista danas, kao sto ni postari ne rade pa moram da cekam sutra paket.
A i ja stvarno ne razumem pa niste valjda mislili da ce za praznik da rade?
Mi bi samo da nesto praznujemo a da radimo, hmmm malko teze, bar neki ne svi.

Ma koji crni praznik, i otkad se to slavi?

Pa odlukom Vlade Republike Srbije 11.11 je nazalost neradan dan.
Posto verujem da 99% ljudi ovde kao i ti ne znate na taj dan je potpisano primirje u Prvom svetskom ratu.
Slavi se zadnjih 2godine.
Ali ne znam sto meni to spocitavas pa ja sam protiv PRAZNOVANJA bilo cega i Nove godine cak, ne znam sta da praznujemo to sto pola Srbije zivi u bedi(da se razumemo ja zivim lepo) zato sto nam je BDP najnizi u Evropi?
Ti ako volis da praznujes i podrzavas carinike neradnike nemam nista protiv ali... Hmmm nisam siguran da vecina deli tvoje misljenje.

Zaostrava se atmosfera na temi, jos jedan neradan dan u nedelji van vikenda i ima da prsti na carini kad im uleti neko sa teskim naoruzanjem :)

Btw. moj tablet, pristig'o 25.10. je jos na carinjenju, stiglo mi tek danas obavestenje postom da dostavim dokaz o vrednosti robe...

Moram da proverim gde sam zakopao one kasikare...

Meni telefon stigao na carinu 09.11. U sustini....da se ne nadam pre kraja novembra da cu videti svoj telefon!? :(

vrednost 10 dolara na popustu. stiglo da se plati 1092 dinara.

vidim stoji dugo na carini i posaljem im i sliku i link na aliexpressu ka predmetu koji je u medjuvremenu poskupeo na "neverovatnih" 16 dolara. (wifi mrezna kartica)

vraticu na carinjenje, pa ako ne priznaju zalbu nazad za kinu uz molbu da skinu srbiju sa liste zemalja u koju salju posiljke.

Ma da, da svoju sujetu zadovoljis *****aces sve nas, bas kolegijalno...

^^^ primetio sam da se na jednoj strani pozivaju clanovi/ gradjani da se bore za svoja prava, da ulazu zalbe i slicno, odnosno kritikuju kada odluce da plate i cute, a na drugoj obratno.
Covek ima prava da se bori za svoja prava, ponasanje vecine ce presuditi.

Bahat, neuk i lenj da utvrdi cenu proizvoda koji carini.
Smeo bih da se opkladim u ozbiljan novac da je posao dobio preko veze ili partijske knjizice.

Da li je po nasim zakonima moguce poruciti neke lekove, tacnije pomocna lekovita sredstva iz inostranstva?

Mene su sa poslednjim paketom odvalili od carine i pdv-a.:mad:
Vrednost koja je plaćena je oko 50$, kinez napisao 20$, oni procenili na 100$ i ojadili me... Paket išao na adresu roditelja koji nisu znali i platili, a posle me zvali da pitaju zašto je toliko skupo.

465 dinara je taksa za ponovljeno carinjenje tako da sam platio carinu u vrednosti 100% proizvoda, umesto takse od 50% cene. to je ta "evropa". u pravu je bio zevs.

Samo da javnem da sam preko eBay-a izlicitirao novu GA ploču koja mi je trebala. Stigla je iz Rige za 7 dana without PDV i carina (reko mi je posteman da nemam šta da platim).
:)

Samo da javnem da sam preko eBay-a izlicitirao novu GA ploču koja mi je trebala. Stigla je iz Rige za 7 dana without PDV i carina (reko mi je posteman da nemam šta da platim).
:)

Isto kao i ja za punjac ;) platio sam punjac i slanje a nista za carinu i posti.. Neka samo tako nastave ;)

Da, neka samo nastave... Upravo mi je stigao paket iz Kine, poslata uredno carini faktura i izvod iz banke kao dokaz o plaćenom iznosu.

Ishod - odrali mi kožu s' leđa: paket od 150$ su procenili na 15000din i odvalili carinu od 5000din. Znači bruka i sramota...

p.s. posle ponovo nek' pametnjakovići pišu ovde po temi da se trebaju prepravljati fakture u Photoshopu, a nas ostale koji funkcionišemo po nekim regulativama će sve više klepati po ušima

Poslednja izmena:
Pa koliko si ocekivao da ga procene? Ako se ne varam 150 $ je oko 14500 din.

Neće biti da je 5000din carina i pdv za paket od 150$. Rekao sam kevi (to sam njoj naručivao) da očekuje negde oko 4300din, max 4500.

Da, neka samo nastave... Upravo mi je stigao paket iz Kine, poslata uredno carini faktura i izvod iz banke kao dokaz o plaćenom iznosu.

Ishod - odrali mi kožu s' leđa: paket od 150$ su procenili na 15000din i odvalili carinu od 5000din. Znači bruka i sramota...

p.s. posle ponovo nek' pametnjakovići pišu ovde po temi da se trebaju prepravljati fakture u Photoshopu, a nas ostale koji funkcionišemo po nekim regulativama će sve više klepati po ušima

To za PS je bila sala sem ako nisi shvatio ili si bio preozbiljan u tom trenutku.

Nije problem kako sam ja shvatio, nisam dbl pa da ne razumem šalu. Problem je što većina ljudi zaista misli da niko od nadležnih organa ne obilazi ovakve forume i teme.

ajmo sada polako 150 usd u din = 150*96,65 din = 14497.5 din

Carin 10 % = 14497.5 *0.1=1449.75
PDV 20% = (14497.5+1449.75)*0.2=3189.45

Ukupno= 4639.2 carina + PDV
Otvaranje paketa i sl 300 din

Ukupno za placanje 4932.2 din dakle obra;unali si ti u dinar...nista te nisu odrali

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno