Šta je novo?

Nexus 6

Isto to su najavili pre oko nedelju dana tako da je očekivano, ne verujem da je iko mislio da će biti ista cena kao N5.

Logicno da nece biti cena ista pogledaj specifikacije...

Bz_ASTCCYAE7y6-.jpg

650e, jeftino nema sta. :d 32GB 80e, odusevljen sam.

Znaci jedno je kad telefon radi LG, a drugo kad pravi Lenovorola, "Made in USA" je to. :d

Mene je do sada kod novog Nexusa zanimala samo cena, tj da li cu moci uz doplatu od 100e preci sa N5 na N6.
Medjutim ako budu ovakve cene bojim se da ce broj prodatih telefona moci da nabroje na prste

Bilo bi cool da se pojavi neki 4.5" mini Nexus, sa istim hardware, samo ekran da bude 720p. Ali mislim da od toga ništa neće biti.

Sledece godine treba da dodje Ara, tako da mislim da ce to biti ta "mini" varijanta...

Moje pitanje je zasto Nexus telefon ima 5.9" ekran?

Definitivno ciljaju na konkurenciju iPhone-u 6+ ali mislim da ce sami sebi da pucaju u nogu.

Ne verujem da nexus cilja na isto trziste kao iphone, ali znalo se da ce biti ogroman

Sledece godine treba da dodje Ara, tako da mislim da ce to biti ta "mini" varijanta...
Project Ara?
Kakve on veze ima sa tim?
Tetsuo je govorio o "mini" verziji Nexusa koja poseduje identičan hw većoj, poput xperie z1c/z3c.
A ne o konceptu modularnog telefona, kojeg će btw biti u više veličina.

Ima, jer je i to Google-ov projekat koji ce se masovno proizvoditi...zasto bi se mlatili dalje sa Nexusima i sebi pravili konkurenciju?

Ne pucaju oni sebi u nogu ,niti ce,to sto se nekima ne svidja toliki phablet je njihov problem
Oni nikada nisu krili da je Nexus tu da se obogate i naprave neki profit,niti ce to da rade dokle god su vlasnici hiljade patenata koje isporucuju drugim firmama i to debelo napacuju
Nexus je tu iskljucivo za developere i ljude koji od telefona hoce nesto vise ,tipa ig:anja romovima,karnelima itd
Zato oni nikada nece napraviti nexus da bude ono sto bi realno mogao da bude ,a to je najbolji telefon sa cistim androidom
Ovako bice ono sto je i uvek bio do sada,dobar telefon i nista vise(samo sto ce sada ako cena bude velika)prodati malo manje nego inace
Ne verujem da ce se preterano uzbuditi

ta slika gore nema veza sa istinom. mislim mozda bude imala ali taj sajt koji je to zakacio je u rangu kurira. drugo ,ta cena koju si zakacio nije za pley store nego za retail prodavnice u nemackoj gde je cena uvek 100e veca u startu. i nexus 5 je tu kostao 450e kada se pojavio umesto 350

^ Moguće to za cenu, ali će kod nas biti retail cena jer tako nabavljaju dileri. Isto kao što je i N5 bio nešto preko 400 u startu.

da,na pocetku ce biti ogromna. a posle ce da padne na oko 350e. jer ce da ga nabavljaju na veliko u tajwanu ili canadi/usa gde je cena u dolarima

DE/AT -pocetna cena za Nexus 5 je bila 400 odnosno 450e za verzije od 16 tj 32 gb (kod prodavaca), na playstoru je bila manja... Ne sumnjam da ce za Motorolu biti oko 450-500e ,jer su njihovi uredjaji u Evropi nenormalno skupi iz nekog razloga (u pocetku) a onda sledi drastican pad cena...

Nexus 5 32 GB je 400 dolara sto izadje oko 320 eura a ja sam svoj platio 325 eura

400 dolara bez prevoza i poreza. izadje oko 450 u nekim drzavama u usa. naravno u drzavama gde nema poreza ili je veoma mali izadje nesto malo jace od 400

pocetna cena za nexus 6 na play storu ce biti 450 dolara/evra ili eventualno 500.

Sad gledam u ogasima Nexus 5 16GB ima i po 200€, propada cijena ko zeton :D Posle nove godine ce biti nov toliko :) Extra.

Kao sto sam i davno rekao, kad izadje N6, N5 ce postati best buy telefon.

Nexus 5 32 GB je 400 dolara sto izadje oko 320 eura a ja sam svoj platio 325 eura

I ja sam moj platio 300e u januaru ove godine, u prodavnici u Austriji sa dve godine garancije (imao sam prijatelja koji je bio zaposljen u istoj pa sam mogao da iskoristim popust za zaposlene), a cena mu je tada bila 400 za 16gb dok se 32gb skoro nije mogao naci, pa nikom nista...

A verovatno i sam znas da se cena u dolarima u Evropi uvek prenese u evro... Ne mlatite praznu slamu...

Sad gledam u ogasima Nexus 5 16GB ima i po 200€, propada cijena ko zeton :D Posle nove godine ce biti nov toliko :) Extra.
Nece biti tako, verovatno ce povuci nexus 5 kao sto je bilo i sa svim prethodnim do sada.

U oglasima si ga mogao naci za te pare i pre par meseci, za onoga ko hoce da kupi polovan telefon.

Poslednja izmena:
Ovako izguljen ni ne vredi više.

Kako li si to primjetio na ovim slikama :p

Nerealna je ovo cena.

Tesko da ima mesta za jos veci pad cene. Najjeftinije se mogao uzeti N5 preko US play stora i tako je izasao 280e. I indenticna mu je cena ovde, verovatno jer ljudi hoce da ga se sto pre otarase nebi li povratili novce. A posto je jako redak u narodu mislim da ce jos drzati cenu kao polovan - kao i htc one npr.

Ma kod nas narod odredjuje cijene a ne trziste. Ne ide ovde ko alva, ljudi nemaju novca pa su primorani snizavati da ga prodaju. Nije ti ovo zapad :) Jos znas kako ide na oglasima cenkanje, pa ga spustis jos malo... :D Ovde kad imas svjez novac da manipulises u najboljoj si prilici.

Poslednja izmena:
Vrh Dno