Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

NOVO! iPhone 6 u mt:s ponudi :d

Poslovna saradnja kompanija Apple i Telekom Srbija uspešno je dovela do zvaničnog starta prodaje iPhone uređaja 31. oktobra, u okviru mt:s ponude. Tako će se jedan od najaktuelnijih mobilnih uređaja naći u našoj ponudi nedugo nakon svetske premijere.

Rezervacija najnovijih i najnaprednijih mobilnih uređaja iPhone 6 i iPhone 6 Plus biće ponuđena korisnicima putem preorder aplikacije od 24. oktobra na mts.rs/iphone, a već od sutra, 14. oktobra, najzainteresovaniji korisnici mogu se i registrovati za ove modele na [email protected].

Više informacija o iPhone uređajima možete naći na web adresi www.apple.com/iphone

http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/iphonestart.html

Znaci 4S,5S smo ga popu****?
Ja mislim da su se zeznuli ZESCE jer sta misle da bi mogli brze i bolje da da prodaju 4S u nekom paketu do 2000 din i max 200e ili 6 u nekom pakaketu od 2000 za 500 - 700e?

Mislim Iphone treba da bude dostupan siroj masi da se probije na trziste pa zar ne? pa eto im resenja 4S ?

Koja je filozofija Appla?
Kada dolazi na novo trziste,onaj fazon "ko ima para kupice nas ko nema moze da place pored radnje"

Stice se utisak od njih : ocemo odmah veliku lovu,necemo da damo predhodne dosta jeftinije modele da nedaj boze vise njih ne bi posedovalo nase proizvode?

Ako ne bude u ponudi 4S i 5S onda bravo Apple....

Poslednja izmena:
Telekom otvara novi ekskluzivni šop u Merakatoru i koliko sam shvatio između redova tamo će biti promocija iP6 i iP6 Plus.

A evo cene u Orange FR (slike).
2014-10-12 19.23.46.jpg 2014-10-12 19.22.28.jpg

Meni je glomazan iP6 Plus ali je odlično urađen uređaj i pleni izgledom.
iP5s je 100 evra jeftiniji od iP6 - 559

2014-10-12 19.22.17.jpg

Znaci 4S,5S smo ga popu****?
Ja mislim da su se zeznuli ZESCE jer sta misle da bi mogli brze i bolje da da prodaju 4S u nekom

А ја мислим да си пожурио са критиком, јер ће бити у продаји сви модели који Епл продаје и у другим земљама у окружењу. Не знам да ли ће бити 4Ѕ али ће 5С и 5Ѕ сигурно бити у понуди.

Где је сада овај теоретичар да нам објасни теорије завере о VOIP криминалу и како се чекало зелено светло америчке амбасаде... какве све типови су кометарисали у овој теми и какве све будалаштине су написане, па то је бре за рубрику веровали или не.

I ja čekam teoriju od teoretičara :d

Nema nikakvog smisla da telefon bude skuplji nego po oglasima, a na ugovor mora da bude 200e jeftiniji, sto se nikad nece desiti :)

U prevodu, nista se nece promeniti, hrvatski appstore ionako radi odavno, dobili smo bar ljudsku podrsku za nasu mrezu pa su nam brojevi telefona citljivi i radi iMessage, to je jedina prednost. Zato, palimo odavde :)

iMessage se sredio od 8.x.x softvera na ovamo. Kod svih operatera, koliko ja znam, a imam prijatelje na svim mrežama sa kojima se iMessageujem. Ono što i ja mislim je da nema šanse da će se isplatiti da se uzme na ugovor, osim ako baš nemaš para da daš za one na oglasu (mobilnisvet). Samo što sad neće biti 750/850e za 16/64gb verziju nego će biti 500 i 600e. Na ugovor da daš 400/500e i to uz paket od 3000 din (ja sam na onom od 2000), pa onda opet da imaš telefon zaključan na mrežu (što možda nije problem, ali neko voli i da promeni karticu kada putuje, recimo), plus telefon zaključan na mrežu će se uvek teže prodati (mada može da se otključa posle dve godine). Na kraju, zašto mislim da neće biti više od 500/600e na oglasu mobilnisvet.com (i ovde na benchu :D)? Poredim telefon sa cenama S5 / LG G3 / HTC One M8. Samsung je uvek najskuplji kod operatera, a najjeftiniji na oglasu, jer ih najviše ima u ponudi. LG G3 je noviji i nešto bolji telefon, a i ima ga manje pa je skuplji, dok je M8 najskuplji. I najbolji je i najmanje ga ima u ponudi. Apple je uvek važio za premium pa je logično da košta 600 do 700e na oglasu (ne računam prvih nekoliko dana ili nedelja dok bude frke i panike i mala količina u prodaji i čekanja - tada će cena biti malo viša i sličnija cenama kod preprodavaca). Međutim, jako brzo mora da padne na nivo pomenutih Androida samo zbog činjenice da su telefoni zaključani na mreže, a niko ne voli da koristi one sim-impostere ili da bude ograničen na mrežu (ili jednostavno želi da ima simfree, koji uvek ima višu cenu na tržištu). Upravo zato će cena biti niža. Verujem da je u Samsung-u panika, ali dosta su od firmi uzimali po 100-250e premiuma u odnosu na evropske cene.

I ja čekam teoriju od teoretičara :d

Ne moz reci da njegova prica nema osnovu. Inace ako bude 64gb iznad 1000, neka zaje*u oni to, ja idem preko da kupim i provedem se (ili svercovan). Ja najvise ocekujem od povecanog broja lokalnih aplikacija za iphone, a i da ja imam vecu publiku za moje aplikacije.

Ja cu i dalje iPhone nabavljati u USA a postpaid paket ovde uzimati na 50 posto.

Naravno da će se desiti. Pojaviće se mnogo veća ponuda telefona na oglasima, kao i uvek mnogi će ih dobiti kao nagradu kao corporate korisnici, biće i manijaka koji će uzeti na ugovor pa hteti da unovče itd. Takve stvari su debelo obarale cene na oglasima Android telefonima (pogledajte samo cene za Samsung s5 star 1 dan oglase), za iphone je realno očekivati pad od 10-15%. O domaćem servisu da ne pričam.

Manijaci su nažalost najčešće narkomani koji ili duguju pare ili su u frci, pa će potpisati ugovor i dati 2000-3000 prvu ratu samo da uzmu ške. A posle kad i kako će mu operator to naplatiti. To je jedan od razloga zbog koga su i cene telefona velike.

Ne moz reci da njegova prica nema osnovu. Inace ako bude 64gb iznad 1000, neka zaje*u oni to, ja idem preko da kupim i provedem se (ili svercovan). Ja najvise ocekujem od povecanog broja lokalnih aplikacija za iphone, a i da ja imam vecu publiku za moje aplikacije.

Em sto je rekao da ko zna kad će doći iPhone, pa sve ono šta je pričao... Bilo je svega.

Biće oko 900 +/- iP6

Mislim ako će bar ja mislim 700-750 za 16gb u slobodnoj prodaji, onda oko 900 očekuj iP6 64, ako misliš na njega, a ne na iP6+.

ip6+ 64gb cene bez ugovora (cene sa Apple sajta):
UK - 700 funti = 883e
Nemacka - 900e
Spanija - 900e
USA - $ 850 = 668e.

Ovde je nemoguce da cena bude niza nego u ostatku Evrope. Pogledajte ovaj slajd:
908d42d8fcddca8ba8405b1b825a7fbe.jpg

Apple ako zeli da cena ip6+ ostane 900e u Srbiji, morace da se odrekne dobrog dela zarade, jer neko treba da plati sve te dadzbine... ili... kurs dinara nije realan.. trebalo bi da je preko 140. Ja ocekujem da ce sim-free verzija da bude 120.000+ dinara.

Ja isto mislim da će biti 1000e kod nas zbog toga što naši trgovci računaju evro 150 din..inače šta znači realan kurs za trgovca, ako može da se kupi za 120 din 1 e onda je to realno....po teoriji što je jači dinar trebalo bi da bude veća kupovna moć pa i veći promet...tako za svako zato ima objašnjenje...uzgred i da je evro 200 din trgovci ovde bi obračunavali onda evro 300 din...takav smo narod, a i takva iskustva na žalost imamo iz prošlosti...sva sreća što je EU sada blizu...

Pa kad rade u državi koja ne može da garantuje ni kurs, ni plate, ni penzije, ni da će za mesec dana biti hleba na policama, moraju da se zaštite sami ....

A posebno uvoznici, koji sve plaćaju u EUR/USD, i koji su direktno vezani za kurs....

Aman ljudi sta ste zapeli za cenu, bice kolko bude (jeftin biti nece)!

Ne nadajte se previše jeftinoći, kod nas je ip5s 16 460eur sa 30 pretplate na 2 godine. možda kod vas bude povoljnije jer će ih biti kod svih operatera ali ne vjerujem nešto drastično

Citam vase postove i ne verujem, kakve gluposti pisete o ceni,pogotovo ovi strucnjaci sto se razumeju u racunanje carine pdv-a i ostalih troskova i dazbina....sacekajte pa da vidimo koja ce biti cena,ne potrebno spamujete temu, ne kaze za dzabe ona rekla za "lav pivo" najvise strucnjaka po glavi stanovnika.

Niko se i ne nada jeftinoci.
Bilo kakvo nagadjanje cena je smesno. Osim da vidite koliko ste omanuli kada se pojavi zvanicno :)

iPhone je skupa igračka kao i ostali Apple proizvodi i onaj ko je kupovao do sada i ne želi da menja za Samsung, Htc... kupovaće i dalje samo će imati jedan više izbor pri kupovini kao i App Store.

Isto tako postojale su osobe koje nisu htele da se zamlaćuju po oglasima, da traže da im neko donese iz inostranstva... i koje su kupovale preko operatera druge proizvode nadajući se da će iP doći u Srbiju.

Verovali ili ne postoje i one osobe koje nikada nisu ni čule za iP a žele telefon iz vrh ponude (na primer ja kada sam kupovao prvi računar nisam znao da postoji kompanija Apple i kupio sam PC, isto tako nisam znao da postoji bilo koji OS osim Windows-a).

Dobro je što ćemo imati kod operatera iP, prognoziramo cene iako ne znaju ni jedan od operatera kolika će da bude.

Strpite se sa prognozom, telefon je vrh ponuda, pripremite uz ugovor (ako želite da kupite preko operatera) nekoliko stotina evra i čekajte da ponude.

Zaista nema smisla za nas koji temu pratimo preko mail-a da svako malo iskače: biće hiljadu, ne, ne, biće tri hiljade evra, biće 300 evra uz ugovor od pet hiljada na tri godine...

Ovde je nemoguce da cena bude niza nego u ostatku Evrope. Pogledajte ovaj slajd:

Slajd ne kazuje nista. Svuda u svetu se placaju kojekakvi nameti. Cenu radne snage, skladistenja, poreza na prihod, obaveze placanja poreza i ostalih dadzbina u cent i na vreme ne treba ni pominjati.
Prvi problem je mentalitet. Ljudi hoce da se obogate preko noci. Razumljivo je. Nikad ne znas do kada ce 'tvoji' biti na vlasti.
Drugi problem je monopol ili oligopol. Najbolje se vidi kad odete u okruzenje i platite manju cenu za srpski proizvod nego kod kuce.

Citam vase postove i ne verujem, kakve gluposti pisete o ceni,pogotovo ovi strucnjaci sto se razumeju u racunanje carine pdv-a i ostalih troskova i dazbina....sacekajte pa da vidimo koja ce biti cena,ne potrebno spamujete temu, ne kaze za dzabe ona rekla za "lav pivo" najvise strucnjaka po glavi stanovnika.
Kakva hrabrost !! Juce se uclanio ,prvi post ,pa opleti !! Ti si ovde nov covece ,moras da budes tih ,da se obracas starijim clanovima (kao i ja ) spustenog pogleda, tihim glasicem. Niko se nije javio da se spamuje tema ,bas ti nasao.. U ostalom topic i sluzi kao najava zvanicnog dolaska Iphone-a u
Srbiju , tako da moze da nagadja i baljezga ko sta hoce . Ti si poslednji koji ima pravo da napusava nekog . Amin.
@ defcoon221
"Koja je filozofija Appla?
"Kada dolazi na novo trziste,onaj fazon "ko ima para kupice nas ko nema moze da place pored radnje" "

Matori ,zar to nije uvek i bila filozofija prodaje Apple-a ?
Nikad nije mogao da se uzme za male pare ,uvek je kostao manje vise ovoliko , i nikada nije bio za obicne smrtnike i gologuzije.
E sad, zelje su jedno ,a mogucnosti drugo ... Ja sam recimo video diivan "Rangerover " ali mu ne mogu ni prismrdeti,pa vozim "Punta".
Jednostavno , sirim se onoliko koliki mi jorgan.

Poslednja izmena:
Kakva hrabrost !! Juce se uclanio ,prvi post ,pa opleti !! Ti si ovde nov covece ,moras da budes tih ,da se obracas starijim clanovima (kao i ja ) spustenog pogleda, tihim glasicem. Niko se nije javio da se spamuje tema ,bas ti nasao.. U ostalom topic i sluzi kao najava zvanicnog dolaska Iphone-a u
Srbiju , tako da moze da nagadja i baljezga ko sta hoce . Ti si poslednji koji ima pravo da napusava nekog . Amin.

Ako si mu rekao :d:d

Poslednja izmena od urednika:
@ defcoon221
"Koja je filozofija Appla?
"Kada dolazi na novo trziste,onaj fazon "ko ima para kupice nas ko nema moze da place pored radnje" "

Matori ,zar to nije uvek i bila filozofija prodaje Apple-a ?
Nikad nije mogao da se uzme za male pare ,uvek je kostao manje vise ovoliko , i nikada nije bio za obicne smrtnike i gologuzije.
E sad, zelje su jedno ,a mogucnosti drugo ... Ja sam recimo video diivan "Rangerover " ali mu ne mogu ni prismrdeti,pa vozim "Punta".
Jednostavno , sirim se onoliko koliki mi jorgan.

Antologijski post.

Kako bilo...dobra je stvar da su najzad došli.Ma kakav Apple bio i koliko sam protiv njih...oni diktiraju tržište a imaju proizvode koji im pomažu u tome i to jaaako dobro.Sam njihov dolazak pokazuje da verovatno smatraju za nijansu stabilnim naše tržište i samim tim govore drugim potencijalnim velikim kompanijama da ulažu kod nas.A to dovodi do neminovno balansa cena i kvaliteta usluge prvenstveno pa onda i tehnologije.

Druga je stvar koliko ćemo se mi uklopiti u sve to i šta ćemo naučiti iz toga :D

hehehehe u pravu si za stručnjake...ali makar smo iole konstruktivni i koristimo umove za razmišljanje a ne za LOKANJE ;)

Prvo kakve veze ima da li sam ja registrovan danas ili pre 5 godina to je cista ******stina,
Drugo ako svi budu nagadjali i baljezgali bez bar nekakve informacije sta mislis u cega ce da se pretvori tema(u sta se vec pretvorila)
Kao trece ja nikog nisam napusavao nego skrenuo paznju da se ceka zvanicna informacija, mogao sam i ja da napisem da ja cenim da ce da iphone bud 3000€ i tako nas 200....
A to postovanje starijih na forumu decko hteli ste kapitalizam tako da sta da ti kazem socijalizam je pukao 1989. :);)

Poslednja izmena od urednika:
Prvo kakve veze ima da li sam ja registrovan danas ili pre 5 godina to je cista ******stina,
Drugo ako svi budu nagadjali i baljezgali bez bar nekakve informacije sta mislis u cega ce da se pretvori tema(u sta se vec pretvorila)
Kao trece ja nikog nisam napusavao nego skrenuo paznju da se ceka zvanicna informacija, mogao sam i ja da napisem da ja cenim da ce da iphone bud 3000€ i tako nas 200....
A to postovanje starijih na forumu decko hteli ste kapitalizam tako da sta da ti kazem socijalizam je pukao 1989. :);)
Postovanje starijih nema nikakve veze sa kapitalizmom ili socijalizmom, ima veze samo sa osnovnom kulturom, generalno svako ima pravo da kaze sta misli i to je cela prica, nagadjanje cena nije nikako zabranjeno vec je necije licno misljenje.

Eto ja sam postavio prvi pitanje oko toga...prosto me je zanimalo mišljenje drugih pošto mi danas stiže iP6 i želeo sam da vidim da li sam možda pogrešio u kupovini.
@Crov ti si upravo primer iz mog posta #1215 ... dok je takvih kao ti(ne mislim pogrdno) nama će se gaće same svlačiti od gluposti.... A evo ti primera kako bih recimo uljudno ja da sam nov dao do znanja kako i šta ljudi pišu i rade pa bih moožda dobio koji fin komentar..uljudan ;)

http://www.viralnova.com/dog-death-stare/?mb=pd

U ovom slučaju glupi i napaljeni bradonja je Srbija a pas je Apple :D

Kako bilo...dobra je stvar da su najzad došli.Ma kakav Apple bio i koliko sam protiv njih...oni diktiraju tržište a imaju proizvode koji im pomažu u tome i to jaaako dobro.Sam njihov dolazak pokazuje da verovatno smatraju za nijansu stabilnim naše tržište i samim tim govore drugim potencijalnim velikim kompanijama da ulažu kod nas.A to dovodi do neminovno balansa cena i kvaliteta usluge prvenstveno pa onda i tehnologije.

Druga je stvar koliko ćemo se mi uklopiti u sve to i šta ćemo naučiti iz toga :D

Oh, ne.. i ovde su dosli SNS botovi.
/off

Nazad
Vrh Dno