Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sorry ali ceplidlačiš i hejtuješ bez razloga. Da je nešto revolucionarno nikad nigde viđeno, naravno da ne. Ali, da, jeste plati na mail a ne na račun, jer je meni potrebno da znam tvoj email, [email protected], ne moram ni ime ni prezime, ni broj računa niti bilo šta. Još jednostavnije je sa brojem mobilnog. I to bez ikakve sumnje umnogome olakšava slanje novca nekome.

Ovo me podseća na onaj vic koji se završava sa "A šta dete zna šta je 250 kila?" Pogledaj moj prethodni odgovor.

Mislis da ce ova solucija raditi bez PIN koda (ili slicnog) koji TI (kao posiljalac) moras dati primaocu licno (da li ces to uraditi pozivom, SMSom ili emailom je vec tvoja stvar!)? To ne ocekujem ni od Telenora, koji je tek zasao u bankarske vode:)

Ovo me podseća na onaj vic koji se završava sa "A šta dete zna šta je 250 kila?" Pogledaj moj prethodni odgovor.

Ništa konkretno nisi rekao a mene mrzi da se nastavljam ni oko čega. Dakle za pristup svom emailu, svom telefonu, svom ebank nalogu itd si odgovoran ti. Sistem je siguran pod pretpostavkom da ti nisi zakazao a tada se sve ruši bez obzira na banku i način plaćanja, a ako pretpostavimo da ti nisi zakazao gde je problem? U transakciji su jasno imenom i prezimenom, broj računa itd jasno identifikovani i nalogodavac i primalac i sve je čisto tu. Samo što ovde postoji međukorak u vidu emaila/mobilnog koji umnogome olakšava transakciju. Ne vidim nigde problem.

A ti si neki extremista koji se extremno malo razume u ovo. Ja sam pisao o isplatama u kešu, na šta asocira "plati na email". Ako neko može da ti plati (u kešu, kako drukčije) na email, onda ti ne treba račun. A isplata u kešu košta prilično - pogledaj samo tarife Western Uniona.

Ako se cela stvar svodi na to da novac dobiješ na račun kod Telenora ili kod druge banke - to u ovoj zemlji postoji već par stotina godina. I ponavljam, stvar tehnike je da li ćeš obaveštenje o uplati dobiti na kućnu adresu, na email adresu, ili na neregistrovani prepaid broj kod tog ili drugog mobilnog provajdera. I da ne ponavljam ono o problemima identifikacije primaoca....
Kakva crna isplata u kesu?! Sta, neko ti uplati cash na tvoj broj mobilnog i stize sisata plavusa iz Telenora i donosi ti kes na ruke? Ahahahaha ***.
U kojoj drugoj banci neko moze da ti uplati kes na racun bez znanja broja racuna (ili u Posti bez znanja adrese)? A? Ne mora par stotina godina, moze i samo poslednjih par godina.

p.s. Ako si stvarno neki "bankar" (megatrend ili sl.) kazi bar u kojoj banci radis, da ne zalazimo tamo.
A ako si samo neki redneck nalozen na war-on-terror/war-on-drugs, "pranje novca" i sl. potencijalne rizike, onda laku noc...

Poslednja izmena:
Citiram

"

Ukoliko je broj mobilnog telefona ili imejl primaoca registrovan i povezan sa računom u Telenor banci, prenos će biti izvršen automatski. Ukoliko to nije slučaj, primalac će dobiti uputstvo kako da podigne svoj novac onlajn i prebaci ga na željeni račun.

Maksimalni iznos prenosa je 5000 dinara, a tvoj novac je zaštićen sigurnosnim kodom za identifikaciju primaoca.
"

Znaci nema kes. Dobijes u sms poruci pin kod/broj od deset cifara ili ne znam sta, odes na sajt, ulogujes se tim brojem, upises svoj racun i zavrsis posao.

Poslednja izmena:
Ako se prenos vrsi automatski, bez koda, kada mail/broj jesu povezani za racun u TB, to mi se ne svidja. Koliko je lako pogresiti cifru telefona ili email adresu (za email su sanse male da neko ima bas tu pogresnu adresu i racun u TB, ali da ima pogresan broj telefona i racun u TB je za ocekivati).

Kakva crna isplata u kesu?! Sta, neko ti uplati cash na tvoj broj mobilnog i stize sisata plavusa iz Telenora i donosi ti kes na ruke? Ahahahaha ***.
U kojoj drugoj banci neko moze da ti uplati kes na racun bez znanja broja racuna (ili u Posti bez znanja adrese)? A? Ne mora par stotina godina, moze i samo poslednjih par godina.

p.s. Ako si stvarno neki "bankar" (megatrend ili sl.) kazi bar u kojoj banci radis, da ne zalazimo tamo.

Ukoliko je broj mobilnog telefona ili imejl primaoca registrovan i povezan sa računom u Telenor banci, prenos će biti izvršen automatski. Ukoliko to nije slučaj, primalac će dobiti uputstvo kako da podigne svoj novacUkoliko je broj mobilnog telefona ili imejl primaoca registrovan i povezan sa računom u Telenor banci, prenos će biti izvršen automatski. Ukoliko to nije slučaj, primalac će dobiti uputstvo kako da podigne svoj novac
A ako si samo neki redneck nalozen na war-on-terror/war-on-drugs, "pranje novca" i sl. potencijalne rizike, onda laku noc...

Ja samo čitam napisano, a to je ovde citirao i teslaboj: "Ukoliko je broj mobilnog telefona ili imejl primaoca registrovan i povezan sa računom u Telenor banci, prenos će biti izvršen automatski. Ukoliko to nije slučaj, primalac će dobiti uputstvo kako da podigne svoj novac". A "podići svoj novac" znači prvenstveno isplatu u kešu. Tako da možeš da i dalje sanjaš tvoje sisate plavuše. I još jednom ti savetujem - vidi kako to radi Western Union (u kešu) bez broja računa.

P.S.: Ti pre zvučiš kao neko ko je svršio Megatrend, ne samo zbog sisatih plavuša. Ja sam svršio neku drugu univerzu.

Maksimalni iznos prenosa je 5000 dinara, a tvoj novac je zaštićen sigurnosnim kodom za identifikaciju primaoca.
"
Znaci nema kes. Dobijes u sms poruci pin kod/broj od deset cifara ili ne znam sta, odes na sajt, ulogujes se tim brojem, upises svoj racun i zavrsis posao.

Budiboksnama. Ovo je totalno kršenje zakona. Zato su i uveli limit od 5000 tako da to bude manje od limita iz AML propisa, pa se nadaju da će tako prolaziti.

Vi silni akademici bi ste ustedeli sebi mnogo vremena, da ste procitali post koji sam ostavio pre 3, skoro 4 nedelje, kada sam drugu uplatio na br.
Mlatite tu nesto, nadjebavate se za fakultete, a duplo golo...

Vi silni akademici bi ste ustedeli sebi mnogo vremena, da ste procitali post koji sam ostavio pre 3, skoro 4 nedelje, kada sam drugu uplatio na br.
Mlatite tu nesto, nadjebavate se za fakultete, a duplo golo...

U porukama od 28. i 29.9. nisi ništa konkretno napisao, niti kako je tvoj drug "podigao svoj novac". Ako se ložiš na duplo golo, to je duplo golo i onda razumem.

U porukama od 28. i 29.9. nisi ništa konkretno napisao, niti kako je tvoj drug "podigao svoj novac". Ako se ložiš na duplo golo, to je duplo golo i onda razumem.

Citaj malo vise. Stigla mu je poruka. Posetio link iz poruke. Tamo uneo svoje podatke i TR. Sutradan dobio novac. Mali hint, za vas lenje

Nece on da cita, vec fantazira o isplati u kesu, borbi protiv pranja novca, preuzimanju identiteta i zloupotrebama i sl. glupostima
Ja samo čitam napisano, a to je ovde citirao i teslaboj: "Ukoliko je broj mobilnog telefona ili imejl primaoca registrovan i povezan sa računom u Telenor banci, prenos će biti izvršen automatski. Ukoliko to nije slučaj, primalac će dobiti uputstvo kako da podigne svoj novac". A "podići svoj novac" znači prvenstveno isplatu u kešu. Tako da možeš da i dalje sanjaš tvoje sisate plavuše. I još jednom ti savetujem - vidi kako to radi Western Union (u kešu) bez broja računa.

P.S.: Ti pre zvučiš kao neko ko je svršio Megatrend, ne samo zbog sisatih plavuša. Ja sam svršio neku drugu univerzu.
Ostavi se WU, Poste i sl. isplate kesa bez broja racuna, nema to veze s tim, ovde nema kesa nigde u celoj prici. Ne radi se uopste o olaksici za primaoca vec uplatioca...
p.s. Ako nije Megatrend onda mora da je Pravni iz Kragujevca, taman tako i tumacis propise...

Poslednja izmena:
Da li je obavezno uplatiti dinare na račun da bi se mogli plaćati Telenor računi? To jest, mogu li da uplatim recimo 100 evra, i onda, kad mi dođe Telenorov račun za mobilni telefon, ja platim, a banka skine evre sa računa?

Pa ako na racunu nema dinara, trebalo bi da moze. Bar tako funkcionise u obrnutom slucaju (kod placanja u inostranstvu)

Da li je obavezno uplatiti dinare na račun da bi se mogli plaćati Telenor računi? To jest, mogu li da uplatim recimo 100 evra, i onda, kad mi dođe Telenorov račun za mobilni telefon, ja platim, a banka skine evre sa računa?

Moze, posto na proveri stanja evre pretvara u dinare i prikazuje ih kao raspoloziva sredstva.

Dobro bi bilo kada bi na klik to moglo da se bira.

stigla kartica sada oko 14 sati kao kod jednog sa foruma sto mi odgovorio hvala.:)

13 neradnih ili 8 ili 9 radnih dana.aktivirana na sajtu jos da odem da je aktiviram na bankomatu dovoljno pogledati stanje.

Dovoljno je na sajtu da je aktiviras.
Ubaci lovu i pravac sa devojcicom u šoping (ubaci dovoljno :))

moze li se aktivirati i povezati sa moneybookers,neteller,paypal.

zvao sam ih kaze za moneybookers da nemoze jer je NBS zabranila rad sa moneybookers.

Opet to je do NBS-a ne do Telenora.

Ne vidim kako može NBS da to zabrani (ili telenor)... Sada sam registrovao jednu visa karticu iz Raiff.banke. Skinuli mi nešto sitno radi potvrde kartice. Probaću za neki dan i da prebacim koji euro na skrill nalog.
Mislim da se ljudima u NBS ne sviđa to što preko Skrill mogu da se i šalju i primaju pare, i to već poodavno.
Sećam se da su me pre nekoliko godina u Raiff.banci uveravali da ni na koji način ne može devizna uplata da dođe na njihovu kreditnu visa karticu, a naročito ne iz inostanstva. Onda sam ih zamolio da mi očitaju sve uplate; kad vidi ono uplata od PayPal :)

Poslednja izmena:
javi kada uradis uplatu na moneybookers da bih onda i ja registrovao mastercard od telenora.

Ostavi se WU, Poste i sl. isplate kesa bez broja racuna, nema to veze s tim, ovde nema kesa nigde u celoj prici. Ne radi se uopste o olaksici za primaoca vec uplatioca...
p.s. Ako nije Megatrend onda mora da je Pravni iz Kragujevca, taman tako i tumacis propise...

Ti baš dosta teško komuniciraš sa onim što ti se napiše. Kada ti neko napiše "plati na email" i "dobićeš uputstvo kako da podigneš svoj novac", ti shvatiš da će ti se dati banana. Kao olakšica za primaoca.

• Like
Reagovanja: M J
steta sto ovo ranije nije doslo da povezem karticu sa netellerom i ostalim procesorima placanja.

Zavisi za sta - reklo bi se da ili oni misle na koriscenje za KLADJENJE, ili si to pitao, pa je odgovor negativan (ne mozes koristiti nase kartice za placanje bilo cega sto je za kladjenje, ukljucujuci i Skrill/Netteller nalog koji se primarno koristi za kladjenje).

nisam pomenuo kladjenje pitao sam jer mogu sa mastecard debit da uplacujem na skrill.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno