Šta je novo?

LG G2

Previse je to skup telefon da bi trpeo tako nesto. Ja bih ga reklamirao još juče. Pošto je star manje od 7 dana mislim da bi trebalo i da ga zamene (nek me ispravi neko ako grešim).

Grešiš, nisu u obavezi, ali bi bilo fer. Ali ne znamo gde je kupio telefon. Svakako je trebao da reklamira odmah danas (kada je primetio linije).

Da li imam bilo kakvu osnovu da trazim zamenu tj da li ostali telefoni nemaju taj problem?

To nije rasprostranjen problem kod G2. Reklamiraj što pre.

Poslednja izmena:
da li ima neki sajt na kom mogu da vidim changelog izmedju d802f verzije i d verzije...nije mi bitno za ovu verziju nego za ubuduce recimo da ne pitam a nisam nasao nigde

qu8a8uju.jpg
eba4a5eq.jpg

Šta li tripujete sad oko memorije...
2GB je sasvim dosta za bilo koji Android telefon ;)
Brdo aplikacija koje koristim instalirano i nikad nema manje od 500 mb slobodno i to na ovom G3 romu...

Poslednja izmena:
To kako tebi stoji jeste super.
Mada vidim radi greenify :) šta si ubacio u njega?
Ali vidiš u G3 temi čoveku zauzeto skoro 2 giga na 3 gb verziji

Nema Facebook, nema WhatsApp, nema Viber, nema Hangouts, ali nema nekih widget-a :D Naravno da će biti rama.

Poslednja izmena:
To kako tebi stoji jeste super.
Mada vidim radi greenify :) šta si ubacio u njega?
Ali vidiš u G3 temi čoveku zauzeto skoro 2 giga na 3 gb verziji
Ko zna šta oni rade :)
Sve radi kao sat iako je tek druga verzija G3 roma...
Nista nije brisano od sistemskih aplikacija tako da i tu ima lufta ako bude zafalilo.

Baterija isto drži fenomenalno, a nije ni Dorimanx kernel instaliran, tako da i tu ima lufta :)

ps. Imao sam već dve ponude da menjam G2 za S4 uz malu doplatu (njihovu doplatu) i nisam pristao...

Poslednja izmena:
jesu li tebi ova 2 ekrana sve iz running?

qu8a8uju.jpg
eba4a5eq.jpg

Šta li tripujete sad oko memorije...
2GB je sasvim dosta za bilo koji Android telefon ;)
Brdo aplikacija koje koristim instalirano i nikad nema manje od 500 mb slobodno i to na ovom G3 romu...
I meni je slično bilo na G3 romovima, oko 1-1.1gb zauzeto i oko 700-800mb slobodno, baš sam juče gledao kad je krenula ta priča u G3 temi. Sinoć sam se vratio na Cloudy Pro, čini mi se da je bolja baterija na njemu, ovde je slobodan ram oko 500-600mb.

U suštini je sve to nebitno, ne čistim skoro nikad recent apps ni na N7 koji ima 1gb ram, ni na G2, sve radi kao podmazano na oba. N7 se ponekad muči par sekundi dok otvori neku aplikaciju koja bi trebalo da bude keširana, G2 praktično nikad.

Zdravo drugari.

Imam jedno pitanje, da li na istom sajtu na kome se kupuje kod za otključavanje G2, može da se otključa i G2 mini?

Baš i ja sad gledam ono što je Danilo postovao za zauzeće memorije. Kod mene sve stock, nisam neki heavy user, ništa nisam sklanjao, gasio, prvenstveno jer nisam primetio neke smetnje u radu, cepkanja i sl., ali nisam ni "štedeo" sa aplikacijama, ono što mi treba, tu je. Uglavnom je slobodno oko 500-600MB, telefon lepo reguliše ram, ne koristim nikakav pomoćni program za to, za 10 meseci korištenja nisam imao ni jedan restart, mislim kao grešku naravno - neželjeni :d.

screenshot2014-07-21-07-.png

Dva - tri puta sam imao problem pri javljanu na poziv - nisam mogao da se javim, pretpostavljam da je to neki bag sa proksimitijem (telefon vađen iz džepa) - morao sam da prekinem poziv na dugme, pa nazovem. To je jedino što me nakratko iznerviralo, a što se tiče sofvera, meni je ok i opcije i izgled, ništa me ne vuče da ga menjam.

Ovako zanima me koja kombinacija ROMa i kamere daje najbolje rezultate. Imam trenutno CloudyG3 i stock kameru od ROMa. Idem iduci tjedan na GP u Budapest pa hocu najbolje od kamere na G2 :)

Salenjak 500 -600 mb slobodno je normalno za stock ...
+Što na ovim slikama prepoznajem brdo nekih sistemskih aplikacija koje sam odmah brisao dok sam bio na stock-u :)
To kad bi pobrisao ili disable-ovao i ti bi otišao na 750-800 mb free što je i više nego dovoljno da telefon radi glatko ;)

Samo da prijavim Cloudy G3 + Dori 6.1 baterija je odlicna

Ja se razmišljam da stavim Dori na G3 rom, ali neko reče da nije bila ok v6.0 pre neki dan sa ovim romom...

Ovako zanima me koja kombinacija ROMa i kamere daje najbolje rezultate. Imam trenutno CloudyG3 i stock kameru od ROMa. Idem iduci tjedan na GP u Budapest pa hocu najbolje od kamere na G2 :)

Ili G3 rom koji već imaš ili http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2680745
A možeš i da flešuješ GPro 2 kameru na G3 rom - http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358559030 što ti je najbolja opcija ;)

Poslednja izmena:
I, što da ode na 800 MB, da ih gledam i divim se? Druže o tome pričam, sve radi ok što da nepotrebno gubim vreme, drndam, flešujem, podešavam, svaki dan sve ispočetka. Drugo je ako si mlad, pa još i ne radiš, još i raspust, ok, ali za mene je raspust davno, davno prošao, hehe. Mislim, ne znam o tebi, govorim generalno, neko ima vremena za takve stvari, neko ne, a mene jednostavno mrzi. Pogotovo što mi je posao vezan za računare, ne daj Bože da još moram i s telefonima da se zaje...vam.

Poslednja izmena:
I, što da ode na 800 MB, da ih gledam i divim se? Druže o tome pričam, sve radi ok što da nepotrebno gubim vreme, drndam, flešujem, podešavam, svaki dan sve ispočetka. Drugo je ako si mlad, pa još i ne radiš, još i raspust, ok, ali za mene je raspust davno, davno prošao, hehe.

I za mene je, a i nisam više tako mlad - 27 godina nije malo :D
Samo *** volim da prčkam sa romovima i npr ja nisam mogao da držim On screen phone, Software updates, ovaj buđavi LG log manager, Slide Aside, CloudHUB i Weather ...
A i ovaj Music nema šta da traži pored kupljene PowerAMP aplikcije *** :)

A inače G2 lepo radi i sa mnogo manje slobodne memorije - npr 300-400 mb radi ok, tako da ako te mrzi i ne mora ništa da se dira ;)

Poslednja izmena:
Evo posle mesec dana koriscenja,zeleo bih da napisem neke svoje utiske o ovom telefonu.
Kada sam ga uzimao,birao sam izmedju njega(G2) i Nexusa 5.Jedino sto me je sprecilo da uzmem N5 je to,sto telenor nije u datom trenutnku mogao da nabavi N5,a bio je hitno potreban telefon.Tako da je izbor smanjen,i uzeo sam G2.Telefon me je cim sam ga uzeo u ruke odusevio kako lepo lezi u ruci.Do sada nisam nikada imao telefon od 5 i vise inca,iskreno ne znam kako sam do sada koristio telefon sa manjim ekranom ali ok.Jedina zamerka,mi je naravno kamera.Planirao sam da ga rutujem i da sredim kameru,ali posto je ne koristim cesto mislim da nema potrebe da je sredjujem ,barem jos neki period.
Svako ko je u dilemi izmedju N5 i G2,neka uzme G2 nece se pokajati.

Drugari imam jedan veliki problem, vec duze vreme mi se zale svi da me ne cuju dok razgovaramo, mnogo slabo i mutno, da li to kod svih problem ili samo kod mene ?

I, što da ode na 800 MB, da ih gledam i divim se? Druže o tome pričam, sve radi ok što da nepotrebno gubim vreme, drndam, flešujem, podešavam, svaki dan sve ispočetka.

Ne moraš ništa da flešuješ i podešavaš, dovoljno je da uradiš disable aplikacija koje ne koristiš a stalno stoje u pozadini, za to ti ne treba ni root. Ja bi to uradio za Task manager, Slide aside, Life square manager, Screen on phone, E-mail, Music (pošto već imaš PowerAmp) i još par njih u tvom slučaju :)

Drugari imam jedan veliki problem, vec duze vreme mi se zale svi da me ne cuju dok razgovaramo, mnogo slabo i mutno, da li to kod svih problem ili samo kod mene ?

Ima bar 20tak postova o tom problemu. Resenje je da drzis telefon blize kada razgovaras.

Ma znam druže, to radim kod klinaca na slabijim telefonima, hteo sam samo reći da na ovom telefonu i ako ništa ne diraš - sve radi kako treba, ne treba se patiti (neki već godinu dana) - ovakav rom, onakav kernel, ovo radi, ovo ne radi, brickovao, zaje..o, upomoć, kako spasiti. Zato sam i kupio ovaj tel. Ništa mu ne diram i zadovoljan sam. Tu i tamo pogledam ovu temu i dalje non-stop jedno te isto, mesecima. Neko to voli, meni je to smaranje, svejedno, zahvaljujem se momcima na nekim sitnim odgovorima ranije, nekome možda smešnim pitanjima, ali meni interesantnim informacijama. Tako da u suštini, da mene neko pita, ja bih odvojio stock topic od modovanog. Jel ako neko kao ja traži neku informaciju za stock, pre bi pročitao Anu Karenjinu nego našao šta mu treba, pa ako pita nešto što je već bilo možda nekoliko puta, neki se naljute da je to već pisano i tako. Eto, neka sugestija od mene. Možda za ubuduće.

Poslednja izmena:
Izadje cp, cs, cf pa je to onda mislim si kraj za cp posto cs sad ima sve od cp..

Ljudi, ima li neki AOSP rom koji podržava 4k snimanje ili ako može da se nabaci neki mod?

Ljudi jel dobra kamera na g2 naravno na g3 romu ili nekom drugom, dosadio mi nexus 5 pa planiram da menjam

Molim vas da mi neko odgovori na post #10099, ako nije problem.

Nazad
Vrh Dno