Šta je novo?

LG G2

Kada radim backup ROM-a preko TWRP, a vec sam prethodno radio jedan backup - da li novi gazi onaj stari i ostaje jedini ili pravi novi pored starog tako da mi ostaju oba?

Ako je ovo drugo u pitanju, koji je najbolji nacin da pre izrade novog backupa ROM-a obrisem vec postojeci? Jel smem samo da obrisem ceo backup folder ili...

OK, hvala. Pošto su mi dva već suvišna kako da izbrišem onaj stari? Da prosto izbrišem postojeći backup folder sa svim sadržajem u njenu ili ima neki drugi način iz TWRP?

Zamenio sam danas moj stari i pohabani Iphone 5(glavu za glavu) za G2 skoro nov(15 dan star).Moje pocetno odusevljenje je brzo splasnulo,zvuk u mikrofnu i slusalicama u odnosu na IP5 veoma los,slike po slabom osvetljenju nisu bas nesto.baterija je stvarno izvanredna.Primetio sam jos par sitnih lagova-bagova,sve u svemu,dosta dobar telefon,(prevelik za moj ukus) ali jos daleko od stabilnosti i fluidnosti iosa

Pogledaj dole na forumu.

Trenutna verzija 20b, dobio sam obaveštenje o abdejtu V20c od 107 MB preko wifija ili da odradim preko pc suite (koji koliko ja znam skida ceo kdz fajl pa instalira preko njega, pa hard reset...). Jel ima nešto zbog čega vredi zezancija. Negde sam našao: knock code improvements, battery, wifi, ništa ne vidim za kameru,... itd. Odnosno, da li se preporučuje hard reset?

Trenutna verzija 20b, dobio sam obaveštenje o abdejtu V20c od 107 MB preko wifija ili da odradim preko pc suite (koji koliko ja znam skida ceo kdz fajl pa instalira preko njega, pa hard reset...). Jel ima nešto zbog čega vredi zezancija. Negde sam našao: knock code improvements, battery, wifi, ništa ne vidim za kameru,... itd. Odnosno, da li se preporučuje hard reset?

Kdz i pc suite nije isto. I kad updatujes preko pc suite-a neće uradati hard reset i skinuce samo onih 107 MB. I nemoras da radis hard reset, to je mali update odnosno ista je verzija androida.

Sad imam ja jedno pitanje: drugaru sam odradio samo root, recovery nisam cackao što znači da je stock. Jel mogu da uradim update preko pc suite-a ili OTA bez neke bojazni da cu nešto zeznuti?

Poslednja izmena:
Kod tih sitnijih update-ova nekada se ne izgubi root, mada sigurnije je da lepo unroot-ujes, odradis update i opet root-ujes. To ti je dva min vise posla.

Hm, ne znam da li ste kad radili abdejt preko pc suite.? Ja jesam, tri puta, svaki put je skidao full kdz fajl, koji su bili od 1.7 do 2GB, hard reset sam morao sam uraditi, jel inače uradi abgrejd na postojeće. Kod mene je uvek sve bilo stock i ostaće, tako da se ne brinem za nikakav root i sl., telefon funkcioniše savršeno za moje potrebe, pa ne eksperimentišem. Zato sam pitao, da li vredi cimanje, hard reset i sl., pošto ni ovako nemam nikakvih zamerki.

Pa posto je mali update ne treba ti hard reset, samo opici ota update :D

Poslednja izmena:
Definitivno 2GB rama postaje malo. Potpuno deblotovan G3 rom, pokrenuto desetak aplikacija, slobodno 100 MB u proseku. :confused:

vise lagova sam imao sa G2 za 3-4 dana koriscenja nego sa Iphone 5 za godinu dana,ovo sam sad uzeo android i nikada vise

Definitivno 2GB rama postaje malo. Potpuno deblotovan G3 rom, pokrenuto desetak aplikacija, slobodno 100 MB u proseku. :confused:
Debloatovan?
Nešto tu ne štima, ne sme toliko zauzeće biti ni na full stock.
Na primer kod mene (Xperia Z1c sa 2GB rama) je prosečno zauzeće 900-1100MB.

Nije valjda sve to za 3,4 dana? :) Nije android u pitanju, već lg i njihova ne tako dobra optimizacija. Ako nećeš lagove, uzmi nexus, ili instaliraj neki aosp rom na G2, ili prebaci na art i vozi.

Kod mene na stock nikako da ode ishod 378 slobodnih MB tako da kod tebe nešto verovatno nije u redu.

Nije valjda sve to za 3,4 dana? :) Nije android u pitanju, već lg i njihova ne tako dobra optimizacija. Ako nećeš lagove, uzmi nexus, ili instaliraj neki aosp rom na G2, ili prebaci na art i vozi.
Kapiram ja razliku izmedju LG i Sony UI-a i romova :)
Eto i @Martin Mystere ti potvrdjuje, 100 mb prosečno slobodno od 2 gigabajta znači da imaš memory leak ili neki drugi problem.

Tako sam namerno namestio u kernelu, dobro je da ram bude zauzet. Probajte da otvorite nekoliko aplikacija jednu za drugom pa pogledajte slobodan ram.

vise lagova sam imao sa G2 za 3-4 dana koriscenja nego sa Iphone 5 za godinu dana,ovo sam sad uzeo android i nikada vise

Pa ne uzima se LG ili neki drugi, nego Nexus. *** prelaziš sa iPhone-a na skinovan Android, ne znam šta si očekivao? Nexus je pravo Android iskustvo... Možda si mogao i HTC One M7/M8 on je isto munja, samo kamera mu je mali fail.

ja opet moram da kažem da je bitno kako softver u kom gledate slobodan ram radi, odnosno da li računa keširane aplikacije u zauzetu memoriju. ono što je ugrađeno u android (settings/apps/running) NE uzima keširane aplikacije u obzir i koliko sam do sad video jedini je task manager koji tako radi. svi ostali računaju i keširane aplikacije u zauzetu memoriju. tako da ako se gleda u nekom softveru iz druge grupe, sama činjenica da je ne znam 1.8 gb zauzeto ne govori ništa, bitno je koliki procenat tu otpada na keširane aplikacije a koliki na ono što je nonstop u ramu. ali zato ako android task manager kaže 100 mb free to je onda jako loše...

Tako sam namerno namestio u kernelu, dobro je da ram bude zauzet. Probajte da otvorite nekoliko aplikacija jednu za drugom pa pogledajte slobodan ram.
Čekaj namerno si namestio u kernelu da ti bude zauzet ceo ram?
Zašto si onda confused?
Meni to nema smisla, protivrečni su mi tvoji postovi.
Btw, zašto se petljati u rad ram mendžmenta?

Zato što volim da čačkam i eksperimenteisem. :) Nije mi dovoljno jasna cela ta stvar sa ramom, vratio sam na default, sad je oko 300 slobodno. Zašto ne valja manje slobodnog rama, zar nije više slobodnog rama, više killed aplikacija?

Poslednja izmena:
Pa mozda čovek hoće više aplikacija u pozadini? :)

Što da ne uradi kad može, samo što to može biti mač sa dve oštrice, ako dozvoliš više, a npr aplikacija kao Facebook se osili i jede 200+ MB

Kupio sam ovaj telefon pre 3 dana i danas sam poceo da primecujem vertikalne linije na beloj boji najvise. Linije su sivkaste boje, i jasno ih vidim svuda cak i na google play prodavnici. Ne vidim ih samo na crnoj pozadini. Koliko sam uspeo da procitam na internetu taj efekat proizvodi - digitizer. Stvar je zaista iritirajuca jer te linije jasno vidim uglavnom svuda :( . Neko je vec pisao o tome ovde i na mom telefonu te linije su jos izrazenije. Da li je ovo normalna stvar i treba li da reklamiram svoj telefon?

Previse je to skup telefon da bi trpeo tako nesto. Ja bih ga reklamirao još juče. Pošto je star manje od 7 dana mislim da bi trebalo i da ga zamene (nek me ispravi neko ako grešim).

Znaci svi vi koji imate LG G2 ne vidite vertikalne linije na svetlijim pozadinama ili aplikacijama?

@poolmaker
Čudno mi je što sam pobrisao (zamrzao) većinu lg aplikacija, neke google-ove i što je nakon restarta već 1 GB zauzeto. Doduše, ja imam instalirano sve i svašta i svi google servisi su aktivni, hteo sam ovime da postignem da mi ne učitava ponovo neke aplikacije kada ih bacim u pozadinu.
Mislim da bi bilo bolje sa 3 GB. :)

Nazad
Vrh Dno