Meni je najjaca izjava jednog ortaka iz srednje skole, lik je stvarno hc nokijas (menjao najbolje nokia ali i druge telefone na mesecnom nivou). Kupio L920 pa onda menjao razne androide i jednom rece da mu je LG L9 laptop (u smislu mogucnosti) u odnosu na L920, ej LG L9 🙂 Kaze nokia je kao tenk, kvalitetna, kamera odlicna ali sta vredi kad kao da koristim telefon sa nekim prastarim sistemom. Naravno i on kaze da je wp brzi i stabilniji od androida na L9 ali taj telefon je proslost i nikako ne moze da bude merilo trenutnog kvaliteta nekog sistema, android je stvarno do ICS bio neoptimizovano djubre, poluproizvod bukvalno, i sada ima manjih problema ali od 4.1 je na pravom putu, kao sto je i wp8.1 napredovao. Ali je cinjenica da je Android sada uz ios ubedljivo najbolji os, mogucnosti su prakticno neogranicene a stabilnost i brzina dovedeni na veoma visok nivo. Sad sto proizvodjaci trpaju svoj bloat i koji nekima kvari opsti utisak.. uvek postoji nexus kao opcija mada ni ovi novi skinovi uopste nisu losi i rade bolje nego pre.
Ili jos ovaj primer, lik kupio L820 i u pocetku bio odusevljen, evo vec sad kuka za androidom.. sa druge strane ortak koji je godinama koristio samo SE k750/800 kupio 520 pa 525 jer je prvi razlupao i zadovoljan je telefonom, ne treba mu nista bolje kako sam kaze. Znaci sve zavisi ko sta ocekuje od os-a/telefona.
Ali sam primetio da neki ovde hejtuju android kao da je ostao na uzasnom nivou od ranije (recimo do druge polovine 2012). Pa kao sto vi branite wp8 tako sto pisete kako je napredovao od dumb wp7 i kako je 8.1 prava stvar (u prevodu sad je do jaja sve ono sto je ranije bila glupost i nije bilo potrebno :d) tako je i android znacajno napredovao sto se svega tice ali ostaje problem ponude u najnizoj klasi, tu proizvodjaci ne obracaju mnogo paznju na hardver i softver uredjaja i zato su jeftinije lumie bolje, to je realnost.
Ja realno nisam odusevljen nijednim sistemom, kod svakog mi nesto smeta.. ali ipak je cinjenica da su ios/android na vrhu sto je valjda svima jasno. Sto ne znaci da je wp8.1 los, jednostavno su ovi bolji.