Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

^ i mytube ili metrotube se plaćaju. Zar za YT nema normalna free app? Na wp se free app za ostale OS plaćaju, mislim stvarno, pa i za dropbox moram da platim da dobijem funkcionalan. Nije uredu, em su im app sakate. Prvi lično kupim pro verziju, ali app koje su free naplatiti :smash:

Za dropbox ne moras, nasao sam dve app a verovatno ih ima vise koje rade bas ono sto si trazio i ne trebas nista za to da platis. Takodje metrotube je free, cena je tu iskljucivo ako hoces da podrzis rad autora. Nema ni reklama a i funkcionalnost nije ni na koji nacin ogranicena. U svakom slucaju za YT preporucujem Tubecast. Takodje se "placa" tj YT kao takav je neogranicen i besplatan a doplata je ukoliko zelis da imas mogucnost cast-a na neki DLNA uredjaj.

Em platis uredjaj 400-500 eura, em platis jos 50 eura da kupis aplikacije koje bi trebalo da su free... Malo ciganski sto se mene tice...

50e je inace reda 1000din, ni toliko, koliko sam dao za SVE sto mi je potrebno od aplikacija. Racunajuci onih 300 i nesto jer sam hteo odmah Tapatalk a ne da sacekam koji dan vise dok bude free...

Znam, ali opet uzimas WP koji je daleko od savrsenog i odrices se nekih stvari u odnosu na 2 ostala sistema, placas visoku cenu kao da si uzeo i bilo koji flagship android ili iphone, a na sve to placas aplikacije koje su besplate kod ovih drugih. Umesto WP da te primami bar sa tim, mislim razumem i programere, treba naplatiti svoj rad, al' sto MS ne uzme iz svog dzepa i plati, pa da bude lakse kad prelazis sa jednog OS-a, na drugi...

50e nije bukvalno :)

Deinstaliraj to Youtube ****** i stavi Metrotube - *Unlimited & unrestricted free trial!* (If you love the app, consider buying it to help us out)

Gmail - potpuno nepotrebna app, sve super radi sa nativnom E-mail aplikacijom, ja imam hotmail (@live.com), @gmail.com i još jednu poslovnu, sve tri spojene u jedan pretinac i sve je pregledno i jednostavno.

Nešto treba platiti, ali zato dobiješ Office i Here Drive+ gratis.

^ i mytube ili metrotube se plaćaju. Zar za YT nema normalna free app? Na wp se free app za ostale OS plaćaju, mislim stvarno, pa i za dropbox moram da platim da dobijem funkcionalan. Nije uredu, em su im app sakate. Prvi lično kupim pro verziju, ali app koje su free naplatiti :smash:

Probaj youtube hd ili onetube ,ja sam my tube ulovio kad je bio free.

Opet se vracamo na staru pricu u smislu da je to jako diskutabilno ko se cega i da li se uopste necega odrice. Onaj ko se i odrice nekih stvari taj mislim da ni ne treba da gleda WP ili bilo koju drugu platformu koja mu ne odgovara u tom smislu.

Sto se tice ovog drugog, slazem se, MS to generalno i radi u smislu da svuda po EU ti uz telefon dobijes neki poklon paket dodatne opreme i vaucer za app. To sto smo mi nebitno trziste ili sto je jos verovatnije sto je uvoznik takav kakav je to je druga stvar. Uz recimo Lumiu 930 sada se dobija u UK bezicni punjac, BT zvucnik i vaucer od 20 funti za kupovinu app koj ce vrlo verovatno da podmiri potrebe 99% korisnika za sve app koje ce mu ikada trebati.

vaucer od 20 funti za kupovinu app koj ce vrlo verovatno da podmiri potrebe 99% korisnika za sve app koje ce mu ikada trebati.

Aaaaaaaaaaaa, pa to onda menja stvar... Znaci ipak daju... Posteno onda :) E sad ne razumem, mi placamo isto telefon (mozda i skuplje nego evropljani), pa opet ne dobijamo vaucer, a moze da se kupuje na MS Store-u iz Srbije... Mislim pare dobijaju isto i od nas i od njih...

Pa eto konkretno trenutni flagship placamo 100-150e vise nego bilo gde u Evropi i ne dobijamo nista uz njega. Onaj gore navedeni poklon je reda 150e da kupis sve odvojeno u radnji, pa ti sracunaj na kraju. Ali to nije nedostatak ni WP, ni Androida ni bilo cega slicnog vec toga sto smo malo trziste i kao takvo ocigledno nebitno. Na to dodas i verovatno alavog uvoznika i dobijemo to sto dobijemo.

Realno ovde da daju za bilo koji OS gratis vaucer od 5e za aplikacije to ce da podmiri preko 90% korisnika.

Meni nije problem da platim app, kad kupim iGo mogu i sitne ove. Problem je kao što je Đilkoš gore napisao, free app se naplaćuju, i to na platvormi koja poprilično kasni za druge dve. Kad već pristajem da budem eksperiment wp-a, bar ne moraju da prave ovakve poteze.
Ako je ovo tačno za 930 i UK tržište, to je baš ono što će privući korisnike, mene prvog, i onda bih kupio free app (one koje se plaćaju na wp). Kao da su i oni svesni, pa su to odradili.

Jeste, dobijaju se Here, ali nisam video da su upotrebljive kao iGO. Npr. ajde ukucaj grad, onda ulicu, onda da ukucam određen broj nemam?

Imas i broj, samo treba da probas pre nego kazes da nema :)

Otkucas lepo Dzona Kenedija 33 i ona sam nadje gde je i pita te da pokrene navigaciju.

Sto se ostalih app tice, nacelno kritika je na mestu ali je previse faktora tu ukljuceno da bi se tako crno/belo gledalo. Jel si probao ove YT aplikacije koje smo ti preporucili kao i ono za DB? Jel ima nesto da ne radi sad onako kako si rekao da ti treba posto mislim da bi moralo sve da radi.

Sto se UK tice, da istina je, ovo se dobija:

WP_20140728_07_44_13_Pro_thumb.jpg

WP_20140728_07_53_52_Pro_thumb.jpg

Ivane I,
pa pitaj neke stvari koje ti nisu jasne, glupo je da otkrivaš "toplu vodu".

Naravno da ima ulica i kućni broj, odmah napišeš zajedno "beograd, srbija, maršala tita 4" i dobiješ na karti tu zgradu.

Ne mora ni toliko, moze samo adresu i broj da napise, on ce sam da pronadje sve gradove koje imaju tu adresu i da mu ih ponudi, od najblizih ka najdaljem. Navigacija je fenomenalno odradjena, mnogo je koristim i apsolutno nikakvih problema u radu.

U tome i jeste meni minus za here, što moram tačno da otkucam ime cele ulice i broj. Na igo sam izlista ulice čim unesem par slova, odmah izbaci dostupne bojeve. Ovo je dugačko za kucanje, treba tačno otkucati... a ako ne ukucaš tačno a ulica poznata, izbaci krš ulica u svim gradovima sa istim imenom pa ti traži... Minus je što ne mogu da izaberem grad, pa u tom gradu da pretražim ulice sa samo par početnih slova (ako nisam siguran a tačan naziv ulice). Sledeća stvar koja je minus meni što nema ulicu koja seče tj. poprečnu. Ima stari koja fale, ne kažem da ne valja here, naprotiv, super je jer je besplatna i meni je to plus, ali da je ne predstavljamo kao savršenu kad nije, ima boljih sa mnogo više opcija.

Za dropbox ne moras, nasao sam dve app a verovatno ih ima vise koje rade bas ono sto si trazio i ne trebas nista za to da platis.
Jel si probao ove YT aplikacije koje smo ti preporucili kao i ono za DB? Jel ima nesto da ne radi sad onako kako si rekao da ti treba posto mislim da bi moralo sve da radi.

Koje dve za DB? Isprobah nekoliko i ne radi ni jedna. Za YT sam instalirao metro, videću večeras kad legnem da odmorim kako radi.

Poslednja izmena:
Pa valjda ako ti je potrebna tacna adresa onda istu i posedujes zar ne? Dok ti otkucas grad, pa par slova ulice pa... Ja sam vec 6 puta ovako nasao tacnu adresu i zapoceo rutiranje. Ako nemas kompletne podatke, uvek mozes delimicno da otkucas adresu i on ce ti ponuditi sve sto je nasao da sadrzi tvoj upit. U principu sve sto si naveo kao minus ja podvodim pod plus, no ok ukusi su razliciti. Rekoh, bas dosta koristim navigaciju i treba mi pouzdana i tacna. iGo mi je bio primarni izbor na androidu ali ovo se za moje potrebe a mogu da kazem da spadam u zahtevnije po tom pitanju pokazala kao bolja. I po pitanju kvaliteta mapa i po pitanju samog rutiranja. Na stranu sto je besplatna i app i mape i to sve za ceo svet.

Sto se app za DB tice, promaklo ti je izgleda:

Našao sam rešenje. Jeste app koja se plaća ali je razlika između trial i full ta što u trial može jedan cloud nalog a u full više. Inače je skroz funkcionalna u trial. Instalirao i lično probao, uđeš u file manager, selektuješ par slika, copy, odeš u željeni dropbox folder, paste, radi sve... App: File Manager, Dev: Cheetah Mobile

Cloudmesh takođe radi isto, sad probao i radi manuelni upload više fajlova odjednom na isti način kao kod ove gore aplikacije...

Poslednja izmena:
Već smo rekli da nekoliko aplikacija treba kupiti, a iste takve su besplatne na androidu.
Ponavljam opet, ako kupuješ kupi onda najbolji Pocket File Manager, košta 2$ i više ne razmišljaš o tome

Da, ja sam ciljao na free verzije jer se o tome pricalo. Ako je paid u pitanju onda je PFM bez konkurencije apsolutno...

znaci cena vecine najkoriscenijih aplikacija je 1-4$ kako vidim po forumima.
Sto znaci da recimo za 10 najbitnijih aplikacija treba izdvojiti manje od 40$.
Ne vidim u cemu je tu problem.
Radije bih dao tu lovu za aplikacije samo da mi se skinu reklame.
Nadam se da kad se kupi aplikacija nema reklama i ne moram da "aceptujem" da aplikacija ima uvid u moje kontakte i sve zivo po telefonu

Pod uslovom da se tih 10 aplikacija placaju. U praksi naravno nije tako u smislu da prosecno mozda 2-3 ces imati potrebu da kupis, ostalo je free.

Recimo ja imam 26 app instaliranih ne racunajuci fabricke i ostale naknadno instalirane MS/Nokia app. Dakle 26 od svih ostalih, od toga su 3 placene. I imam apsolutno sve sto mi treba.

Cloudmesh radi na način kako si opisao @Darko1290, hvala. Ali ne može video da se pošalje. Znači ni on nije funkcionalan.

Pocket File Manager koji toliko nahvaliste može jednu po jednu sliku? Ili je to zato što je probna verzija? Nemam opcije da pošaljem pesmu ili neki drugi fajl? Ima li u plaćenoj verziji?

Poslednja izmena:
Pretpostavljam zato sto je probna, nemam ga ni ja kupljenog pa ne mogu da probam ali koliko se secam sve nazovi napredne funkcije a pa njima tu su i copy/paste funkcije dolaze uz paid verziju. No to nek potvrdi neko ko ima PFM full verziju...

Nije problem da kupim PFM, jer mi ni Cloudmesh ne završava posao. Ali da li pro verzija radi sve?
Ili da kupim CloudMesh Pro, ali ne vidim u pro verziji da šalje video, samo slike mogu da se izaberu. A gde je mp3, txt fajl...

U placenoj verziji ,mozes da saljes koliko hoces fajlova i koji god hoces fajl ,slike,pesme,video....
Cak ako imas prevod za neki film ,imas opciju da ga ukljucis dok gledas.

Poslednja izmena:
Sacekaj da probam sa Cloudmesh, sa File manager sam bez problema sad uploadovao video na DB. Doduse probni snimak kamerom, reda 15tak mb, mozda ima neko ogranicenje sam DB po pitanju velicine?

Ili je problem sa velicinom fajla ili nesto ne radis kako treba. Evo sad sam probao i sa file manager i sa cloudmesh radi upload i vise slika odjednom i vise video snimaka odjednom, multiselect 2 fajla na memoriji telefona, odem u zeljeni dropbox folder, paste, sve radi...

U placenoj verziji ,mozes da saljes koliko hoces fajlova i koji god hoces fajl ,slike,pesme,video....

Cak ako imas prevod za neki film ,imas opciju da ga ukljucis dok gledas.

Ako se ovo odnosi na PFM onda potvrđujem, upravo sam probao :)

Nazad
Vrh Dno