Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Cudno iskreno:

Sto se tice kontakata, ovo sam nasao za tu gresku, nije ono sto je svima pravilo problem ranije na 8.0:

I fixed the issue.
The issue was from the pictures associated with the contacts at Google so I removed all of the pictures then the sync worked perfect.
The pictures may be too large for Windows Phone to handle.

Probaj:

1. Make sure your smart phone is connected to Internet
2. Navigate to Settings -> email+accounts
3. Remove the existing Google account (if present)
4. Tap "add an account"
5. Tap "advanced setup"
6. Enter your gmail e-mail address
7. Enter your gmail password. If you are using Application-specific passwords with your Google account, generate and enter a new Application-specific password
8. Tap the "next" button
9. Select "Exchange ActiveSync"
10. Leave Domain empty
11. Enter Server "m.google.com"
12. Tap the "sign in" button (optionally set some further options, if needed)
13. Wait till the synchronization is finished (this could take up to half an hour if you have many contacts, e-mails, etc.)
14. All done :)

Poslednja izmena:
e7u9aju7.png

USA region. I kad ubacim google account imam kontakte.

Exchange Active Sync metod više ne radi, Google je ukinuo podršku za to, a preko Google naloga neće sinhronizovati kontakte zbog nekih kontakt slika (nisam otkrio koje kontakt slike prave problem, ali neka sitnica je u pitanju).

Kontakte je najbolje prebaciti na compu.
Uđeš u svoj gmail.com, napraviš export u outlook format, onda import u M$ (@live.com)
Prije prebacivanja središ brojeve na gmail-u tako da svi imaju puni format +38xxxxxxxx

Da, ali to onda nije dvosmerna sinhronizacija. Za ljude koji imaju i Android telefon, to nije adekvatno rešenje.

Ko je ima android pa kupio windows ,samo ides u transfer my data i prebacis sve kontaknte sa androida za cas :)

@nvukelic, zezao sam se sat vremena, neće pa neće. Zaboravio sam da je ukino podršku, jao, kako izgubi vreme.

@Spacer, sređen mi je imenik na google, zato ga i koristim. To je promoravanje na nešto što ne koristim, neću da mi bude imenik na live, neću ni da se cimam posle sa live da prebacujem na google (nove kontakte).

Zar je moguće da imenik ne može prosto i jednostavno da se ubaci kao na ostalim platformama?
Ne mogu da verujem, toliko ovde nahvaliste wp a imenik ne mogu da učitam. Šta je ovo? Da li sređeno na 8.1?

Edit:
Ubačen 8.1 DP. Sada je iz prve uvezao imenik sa google, mail, kalendar... nikakav problem. 8.1 može već da se koristi, što ne bih rekao za 8.0.

Hvala @Darko1290, @Coni, @nvukelic i @Spacer.

Poslednja izmena:
Ivane,
baš sam ti htio reći da ubaciš 8.1 i sinhronizacija radi odlično.
Napravio sam par kontakata na gmail, i sinhroniziraju se bez problema.
Kada praviš novi kontakt na wp-u, prva opcija je da izabereš "spremi na", i normalno da prvo nudi Hotmail, ali ti možeš prebaciti na Google, i svi kontakti će biti samo na Google.

edit:

nakon prvog (glavnog) 8.1 DP su izašla dva update-a po 20-tak MB, pa čekiraj "projeri ima li ažuriranja" sve dok ti ne kaže da imaš zadnju verziju softvera.

Poslednja izmena:
Ima, izbacio mi odmah update iako je teg instaliran 8.1, upravo radi update. Hvala još jednom.

Što se tiče app Lumia Update, neće kada je izabran Srb region:
2014-07-26124251.jpg

Prebacio sam na USA, tastatura je ostala Srb... onda može, pošalju na mail link za skidanje:
2014-07-26124328.jpg

Ponekad se desi da ne skine automatski nego ti posalju mejl, ne znam zasto...

Kako da iskljućim predloge za app? Non stop stižu obaveštenja za nove app/igre da isntaliram.

Gleda, nemam tu opciju:

Kada kliknem na "Predlozi":

?

Kada si kao na ovoj drugoj slici stisni "da", zatim ponovo "predlozi" pa onda isključi predloge.

To je to, sada ima opcija. Hvala. Ubiše sa reklamama za app.

Nemam gore izmeni.
Isključio sam, ali ponovo su počele da stižu reklame. Uđem i vidim da je uključeno, isključim ponovo i odmah uđem da proverim da li je ostalo isključeno ono ponovo uključeno? Wtf :smash:

Ovo izluđuje, baš postaje iritantno. Zna li neko reše da ovo ugasim? Malo malo pa pišti telefon, preterano.

Šta bih dao za malo mira i da kod mene ne radi. Baš postaje iritantno, na svakih 30min zvrcka telefon :mad:

Na 20 min dobijam obaveštenja :wave:

Meni je izlazilo kad sam instalirao gmail , neki od you tubea , google pretragu neku....

Onda je do googlimira, ja sam im skinuo kapu i rekao "putuj igumane"... Dosadilo mi njihovo zezanje...
Osim ako M$ ne pređe na android... Zvaršio sam sa njima.. :D

Isključio sam Store, prestale su moje muke:

Sad nesto razmisljam, jel si instalirao neku 3rd party gmail ili youtube aplikaciju? Ovo mi deluje kao da neka od njih salje reklame. Preporuke za app na wp uopste ne bi trebalo da se pojavljuju ovako kako je kod tebe na SS vec bi trebao da imas zasebnu sekciju u okviru store-a. Cak mislim da to i ne radi na nasem regionu...

Pa vidi se da je instalirao 3rd party YouTube koja mu salje Te notifikacije....instaliraj mytube ili metrotube...

Vrh Dno