Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Gdje kopate monero?
Ne mogu naci nijedan pool da u roku par dana daje bar priblizno kalkulatoru.

Probaj extremehash, meni daje priblizno po kalkulatoru i solidno je stabilan, nema pucanja daemona poodavno.

Ranije je kippo bio slican kao extreme sada ali je nazalost totalno pukao.

Probaj extremehash, meni daje priblizno po kalkulatoru i solidno je stabilan, nema pucanja daemona poodavno.

Ranije je kippo bio slican kao extreme sada ali je nazalost totalno pukao.

On mi je prvi backup pool, ali ni on ne daje ni priblicno kalkulatoru.
Takodje, primjetio sam da skoro svi pool-ovi manjim miner-ima isplacuju priblizno kalkulatoru - imam 4-5 minera koje odrzavam, snage 1-3kh/s, i tu je stanje priblizno ok.
Kod mene, sa nekih 20kh/s, pool-ovi kradu preko 20% kad se uracuna claymore-ovih 5% i pool fee.

Ja napravim pool, al sta vredi kad nema minera, a skoro uvek sam dostupan i preko foruma i na email ako negde zapne, i fee je onoliko koliko pise, sad sto se sporo pronalaze blokovi, *** em je diff ogroman, em na luck niko ne moze da utice, ***

Vidim i da si update-ovao pool, što većina nije uradila. Tebi, svaka čast. ;) I, (čini mi se) Air jordan-u za domen. Kao što rekoh, vraćam se obavezno, dok se nešto nakopam dash-a koliko još može, jer sam mali miner sa svojih 400-600 H/s. Ljudi, ne znam šta je problem? Kukate kako kradu, a pool Vam je tu. Sa nekoliko desetina kH/s, bilo bi najmanje par blokova dnevno. Pohvala i za onog ko je kopao sa svojih 10-20-tak kH/s-a, proteklih dana, ali eto nije nažalost bilo bloka.

vlax, na strani za Aeon nigde nema informacije o portovima.

nema, suspendovao sam ga jel se niko nije kacio, ako ti treba startovacu

Ja bih rado kopao, mogao bih za pocetak da pustim oko 2 KH/s.

Vidim i da si update-ovao pool, što većina nije uradila. Tebi, svaka čast. ;) I, (čini mi se) Air jordan-u za domen. Kao što rekoh, vraćam se obavezno, dok se nešto nakopam dash-a koliko još može, jer sam mali miner sa svojih 400-600 H/s. Ljudi, ne znam šta je problem? Kukate kako kradu, a pool Vam je tu. Sa nekoliko desetina kH/s, bilo bi najmanje par blokova dnevno. Pohvala i za onog ko je kopao sa svojih 10-20-tak kH/s-a, proteklih dana, ali eto nije nažalost bilo bloka.

Ja sam vec ranije pisao da sam za to da se kopa na nasem pool-u, ali je problem sto nas nema dovoljno, a ne mogu sebi dozvoliti luksuz da nekoliko dana kopam u prazno sa ovom snagom.
Ako je neko voljan da okupi user-e sa ove teme, pa da se svi zajedno prebacimo, ja sam za - prebacicu svih 20kh/s.
Mozemo ovdje i neki spisak napraviti, da vidimo koliko mozemo skupiti kh/s.

Za Monero nisam siguran da bismo konstantno mogli da odrzavamo dovoljan hashrate, ali za brze akcije sa novim valutama je nas pool idealan. Mozda napraviti i mailing listu, da bismo se sto brze organizovali.

^ ja sam za, samo mi se mora na vrijeme javiti :))

Ja sam vec ranije pisao da sam za to da se kopa na nasem pool-u, ali je problem sto nas nema dovoljno, a ne mogu sebi dozvoliti luksuz da nekoliko dana kopam u prazno sa ovom snagom.

Potpuno razumljivo. Da "dodam ulje na vatru", da je kojim slučajem blok sledeći bio orphan, tad bi se svako živi smorio. No, eto bio sam malo dosadan, "promovisao" pool, slažem se da postoji rizik za sve. Ok, priznajem da sam malo alergičan na kukanje, pogotovo kad postoji izbor. Nadam se da si dobijao koliko treba, otprilike. :D

Evo ja sam prebacio nekoliko kartica, ovde se dosta lakse nalaze blokovi, ne bi trebalo da bude celodnevnog cekanja. :)

@tiptop

Druze, imam jednu ideju, vidi pa razmisli, mislim da je odlicna, a ti realizuj ako mozes. Dace Bog i da se oparis malo na tome.

Pa da pocnem, 'vako:

CNmulti - univerzalan Cryptonote coin mining proxy, olaksa Vam zivot i poboljsava efikasnost.
Kako? Ovako:

Startujes program, popunis podatke u settings:
1.) tvoju XMR, BCN, Aeon, i ostale adrese CN novcica...
2.) za svaki novcic uneses poolove (3-5 je vise nego dovoljno).
3.) kreiras rudare, za svaki namestis vreme u minutama za koliko se aktivira IDLE miner notification.
4.) save settings, start proxy

na svakoj masini startujes miner, adresa je ime rudara, npr masinadnevnasoba password iskreno nebitan, tj whatever.
u programu tj proxyju se pored imena tog rudara pojavljuje zelena tacka umesto crvene, kad krene da prima shareove.

share-ove svih masina prosledjuje proxy na pool odabranog novcica i naravno adresu korisnika.

Idle notification mozes preko maila, sasvim je dovoljno i extra ako mene pitas.

Proxy nam pustis da testiramo sa Vlaxovim poolovima, kad se izbace bugovi ako ih bude bilo, ides worldwide.
Imas proizvod koji trenutno niko nema i koristice ga svako iole malo ozbiljniji rudar.

E sad jos dve stvari:
-smisli kako fee da uzmes
-planiraj gde ces pare da potrosis :)

sad cu i ja prebaciti dve kartice ne daje po kalkulatoru na extremepool i koliko sam racunao bajt je bio najisplativiji juce

Imate blok. :)

@Arrow

Nije losa ideja. To sve moze bez problema da se napravi. Nesto slicno sam i ja razmisljao, mozda cak i neka opcija da switchuje najisplativiji koin...
Notifikacija, (email ili neka druga) isto nije problem.. cak bi mogao i neku android aplikaciju da napravim za monitoring....
E sad, to je dosta cimanja.. ne znam da li se to isplati i da li ce CN novcici uopste da zazive, a i ljudi su skepticni kad nije opensource....
sta znam.. aj razmislicu.. hvala u svakom slucaju na predlogu

U medjuvremenu sam napravio statistiku onog sto prodje kroz proxy.. (broj konekrovanih majnera, poslatih share-ova, hashrate i tako to..),
bice u nekoj od sledecih verzija. Razmisljao sam mozda da dodam i neki grafik.. itd... ali otom potom...

Nego da vrebamo mi kad se pojavi neki novi CN, vlax moze da napravi pool, ja cu da sredim GPU majner da radi, pa da opalimo po njemu :)

Gde nestade blok? :D Nasli smo drugi, ali prvog nema.

Ipak ima 9 Aeona u pending balance.

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo da iz fx 8320 iscedim 380 khs. 4ghz 1.35v claymore v 3.2

tu su blokovi, samo sa svim updateovima poola, promakla mi je jedna stavka u configu :)

Pool odlicno radi, zarada je sasvim u redu. Pretpostavljam da vlax misli na ono sto ne ispisuje istoriju blokova, vec samo napise koliko ih je ukupno iskopano?

Kad iz pending prelazi u paid?

Pool odlicno radi, zarada je sasvim u redu. Pretpostavljam da vlax misli na ono sto ne ispisuje istoriju blokova, vec samo napise koliko ih je ukupno iskopano?

Kad iz pending prelazi u paid?

evo ih, krecu, wallet se zabagovao :)

a inace da, rekli ste nestao blok, nije nestao nego je posle dodat u config da ispisuje samo odredjenu kolicinu blokova u istoriji, a ja to sam propustio da dodam posle updateovanja poola.
sad je ok

Poslednja izmena:
Vrh Dno