Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

koliko se isplati monero po scrypt megahesu?

Sa snagom 15x280x 0.034 - 0.036

hvala na odgovoru, sadda vidim da se vratim opet malo

--------
edit:

hm, sad mi pokazuje da imam 0.6 monera u waletu a imao sam 1.5,
kopao sam ga jos pre 10 dana i nisam ni palio wallet od tad, a nisam slao nigde novcice

Poslednja izmena:

--------
edit:

kopao sam ga jos pre 10 dana i nisam ni palio wallet od tad, a nisam slao nigde novcice

Mozda ti net negde curi, pa komsija hakuje. Imas zayeban komsiluk...

--------
edit:

jesi odradio refresh? ako jesi jedino da sve obrises osim wallet.keys i wallet.address pa ponovo obrisi i wallet bin

Moguceee da imam haklere po komsiluku :p

Odradio sam refresh, zadnji put kad je bio upaljen pokazivao je tacno 1.5, odradio sm save pa exit

Kratko sam imao vremena da testiram 0.5 proxy sa 4.2 verzijom i desava mi se da pool prikazuje da je poslednji hash bio pre recimo 10 minuta, pa onda prokine i radi normalno par minuta, pa opt zablokira tako na odredjeni period.

Kratko sam imao vremena da testiram 0.5 proxy sa 4.2 verzijom i desava mi se da pool prikazuje da je poslednji hash bio pre recimo 10 minuta, pa onda prokine i radi normalno par minuta, pa opt zablokira tako na odredjeni period.

To valjda zavisi od share targeta tj. diff-a, on varira pa nekad treba vise nekad manje vremena da se pronadje share.. vazan je prosecan hashrate koji izracuna pool
a i nemoj da stavljas port sa prevelikim diffom ako nemas jaku masinu.. onda dok nadje share moze da potraje nekoliko minuta

Šta mislite? Hoće pasti ispod 300 da se bega dok je vreme... Mislim da ovoliko nije ni u prošlom dumpu pao. Nešto imam loš feeling.

Jer ima neki majner za 32 bitni WIn 7 ..imam masinu sa 32 bitnim windowsom a stvarno me mrzi da ponovo instaliram windows i sve

Dampuje ovaj, dampuje onaj, "mintpal efekat", krivi Kinezi, Bušmani, i tako u nedogled. Niko ne sme da prizna sebi da je priča sa stabilnim valutama završena i da je jedino btc zadržao neki smisao. Neće biti valute broj 2, valute broj 3, a pogotovo to neće biti monero. Sve je prešlo u P&D i otišlo u PM. Čuvanje manjih količina da bi se ogrebali kod nekog eventualnog skoka ima smisla, ali koliko i odlazak u sportsku kladionicu. Gomilanje jedne valute je postalo preopasno i finansijski suicidno i mislim da će se u to, na žalost, prvi uveriti LTC holderi koji poslednje nade polažu u "veliki skok" zbog najavljenog kopanja asic-ima. Ova trenutna monero histerija je toliko puta viđena, da se zapitam da nas nije neko isprogramirao nekakvom online hipnozom? Po čemu se ovo ludilo razlikuje od qubit ludila? Uvek se složi nekakvo opravdanje zašto je baš ovaj novčić "drukčiji" i "bolji" od prethodnih. Ružno je rušiti nečije snove, ali još ružnije ne probuditi nekog ko spava za volanom.

Dampuje ovaj, dampuje onaj, "mintpal efekat", krivi Kinezi, Bušmani, i tako u nedogled. Niko ne sme da prizna sebi da je priča sa stabilnim valutama završena i da je jedino btc zadržao neki smisao. Neće biti valute broj 2, valute broj 3, a pogotovo to neće biti monero. Sve je prešlo u P&D i otišlo u PM. Čuvanje manjih količina da bi se ogrebali kod nekog eventualnog skoka ima smisla, ali koliko i odlazak u sportsku kladionicu. Gomilanje jedne valute je postalo preopasno i finansijski suicidno i mislim da će se u to, na žalost, prvi uveriti LTC holderi koji poslednje nade polažu u "veliki skok" zbog najavljenog kopanja asic-ima. Ova trenutna monero histerija je toliko puta viđena, da se zapitam da nas nije neko isprogramirao nekakvom online hipnozom? Po čemu se ovo ludilo razlikuje od qubit ludila? Uvek se složi nekakvo opravdanje zašto je baš ovaj novčić "drukčiji" i "bolji" od prethodnih. Ružno je rušiti nečije snove, ali još ružnije ne probuditi nekog ko spava za volanom.

Naivno kolega, naivno. Podlegao si pricama koje ti serviraju, ocekivao sam vise od tebe.

Naivno kolega, naivno. Podlegao si pricama koje ti serviraju, ocekivao sam vise od tebe.

Samo mogu da ti kažem da bih zaista voleo da grešim, nisam bolesnik, ne radujem se ničijem gubitku. Propagiram opreznost, kritikujem zaslepljenost. Došlo je vreme kada je neizvesnost sa apsolutno svim valutama prešla granice do kojih je bilo kakvo planiranje bilo moguće. To je gadno, ali bilo je za očekivati. Previše je svakakvih novčića stvoreno, niču dnevno kao pečurke posle kiše, izbor je ogroman i jednostavno više nema realne potrebe za vezivanjem za neki posebno, osim btc-a. U svetu klasičnog novca (dolar, euro, jen, švajcarac) podela na njih postoji prvenstveno iz ekonomsko-političkih razloga. BTC nije pod uticajem nijedne vlade, nametnuo se prvi i postao prirodan reper. Sve ostalo dobilo je klasičnu kupi-preprodaj namenu, pa ko pukne, ko zaradi. Klasična berza (čitaj kocka). Samo bi neki spektakularni 1 sec confirmation algoritam koji troši 5% struje u odnosu na najbolja današnja rešenja mogao naterati ljude na neko čudo, ali ubrzo bi se pojavili klonovi, pa bi sve opet otišlo u P&D. Ali to je samo viđenje mene grešnoga, mrskog nevernika koji je često dovoljno nesmotren da izjavi neku jeres pred uvaženom kripto-inkvizicijom. Ono što me čudi kod velikih holdera (nije bitno koje valute osim btc-a) je kako do sad nisu primetili da se dogodi uglavnom suprotno onome što većina očekuje, a ako su toga svesni, zašto ne preduzimaju neke mere u cilju zaštite onoga što su do sad stvorili? Svi se nadamo da ćemo postati milioneri preko noći, btc scenario. Koliko je to još uvek realno? Jesmo li to svi postali kockari? Pa zar nije normalno da nekad velike valute prirodno gube vrednost kada se resursi (BTC + rudari) rasipaju na sve strane zbog enormne konkurencije? Ovo svakako nije piramidalna šema, ali neki elementi su ipak zajednički, a osnovni je da je rast moguć samo dok postoji priliv resursa. I na ovakvo pitanje, umesto racionalnog odgovora, ili pametne diskusije uglavnom ide drvlje i kamenje. Kao da živimo u pećini, a ja izjavio da su se nečije dabrove kože ubuđale. Prosvetlite me, žeđam za znanjem!!!

apsolutno se slazem..srecom uvek sam sve iskopano menjao odmah za btc i nijednom se nisam pokajao..samo se stancuju sit coini ,napravi se hype i onda ode na mint pal gde bude inicijalni pump i onda krece lagani ili brzi dump u zavisnosti koliko se napumpao..sve te coine pravi par ekipa i bog samo zna koliko su para tako namlatili i koliko bag holdera zilion sit coina ostavili iza sebe.
Al ipak mislim da mora bude jos neki coin..jednostavno mi ovaj BTC prespor u ovom stanju..cekam po pola sata za depozit na menjacnici dok neki coini su za minut tu

Ako nekog zanima, prepravio sam klejmorov GPU miner da radi sa DASH coin-om..
Posto jos nema verzije GPU minera koja podrzava ovaj koin, da se nakopamo ko ljudi :) .. mozda bude nesto od njega

Imas li link ka temi o DASH coin-u? I ima li sanse da imas CPU-miner? :D Posto imam Nvidie :(

EDIT: Pa to je cryptonote, sad vidim, ne znam kako ga nisam video odmah...

Poslednja izmena:
Skines claymore CPU miner, napravis bat fajl sledece sadrzine : NsCpuCNMiner64.exe -o stratum+tcp://aeon.extremepool.org:5555 -u WmsqKu1iYoeVZr2N1WS7ZzXTZ2AGQEXL8hYyfeujcRJR9vwrXkGKcj9Tu73SXyrNhrC6cDKCfAJGGJPmjqjocasR1234f4HJY -p x -t 7

Gde moju adresu zamenis svojom ( :d ), a pod -t argumentom stavis broj threadova.

Ako nekog zanima, prepravio sam klejmorov GPU miner da radi sa DASH coin-om..
Posto jos nema verzije GPU minera koja podrzava ovaj koin, da se nakopamo ko ljudi :) .. mozda bude nesto od njega
lepo bogami a kako da daodjemo do tvog minera???

Cek, nista mi nije jasno, pa ovde radi i obican CCminer, ovo je standardni cryptonight. Znaci da bi trebao i claymoure da radi, zar ne? Ako on ima neku restrikciju vezanu za adresu, onda ok. Ali zato ga wolf kopa i ne pita ;)

Skines claymore CPU miner, napravis bat fajl sledece sadrzine : NsCpuCNMiner64.exe -o stratum+tcp://aeon.extremepool.org:5555 -u WmsqKu1iYoeVZr2N1WS7ZzXTZ2AGQEXL8hYyfeujcRJR9vwrXkGKcj9Tu73SXyrNhrC6cDKCfAJGGJPmjqjocasR1234f4HJY -p x -t 7

Gde moju adresu zamenis svojom ( :d ), a pod -t argumentom stavis broj threadova.

thx

Nazad
Vrh Dno