Šta je novo?

Android navigacija i mape

roadracer, ne vidim razlog da napadaš zx16 jer ti čovek samo odgovara, a i van tvog pitanja je pomogao svima po malo. shvatam tvoju frustraciju oko jezika, i sam ne volim srpski, pogotovu što mi nikad neće biti jezik na kome radim čak i u srbiji gde sam rođen i živim celi život moram da radim na engleskom i uvek ću morati.

elem, niko da kaže šta će se desiti sa sygicom kad istekne tih sedam dana. oh whell to ću videti i sam, pa ću napisati ovde... :D

Tipujem da ces prema mapama moći da se odnosis kao prema atlasu - bez navigacionih mogućnosti. Što je i dalje više nego sa offline Google maps. Ali kome takvo nešto treba?

Poslednja izmena:
elem, niko da kaže šta će se desiti sa sygicom kad istekne tih sedam dana. oh whell to ću videti i sam, pa ću napisati ovde... :D
Neće raditi, a šta?
Sa ovim cenama, koje su zaista prihvatljive, nema razloga ne kupiti istu.
Mene samo interesuje, u slučaju promene telefona da li licenca ostaje ili važi samo za jednu instalaciju?
Planiram da menjam telefon a hoću i da kupim Sygic.

Kao da si mi pročitao misli, čak se i sa interpunkcijom slažem.

... Ovo je inače IT forum i ova njegova tema ne služi za razmenu wareza već za upoređivanje GPS i GIS komponenti različitih navi aplikacija na Android OS pa bi bilo dobro ako bismo temu ostavili rasterećenu spominjanja zasluga stečenih slanjem linkova ka "lekicima" na PM.

Da, ja sam iz tabora "navijača za iGO" i iako neki smatraju da je to nešto loše ja ne smatram. Svrstavanju u iGO tabor su prethodila iskustva korišćenja standalone TomTom i Garmin uređaja, njihovih portova na Symbian, Garminovog porta za WinCE i Windows Mobile, zatim i većine drugih aplikacija za Windows platformu - Ndrive, Mireo, iGO derivata Becker, miomap... Sve do njihovih izdanja za Android. IGO je avangardan od trenutka pojavljivanja što je očigledno i razlog za postojanje tolikog broja njegovih derivata. Osnovnu aplikaciju je razvio do najnaprednijeg nivoa A na kritike da je komplikovano njegovo korišćenje izbacuje amigo software koji je vrhunac u približavanju običnom korisniku - ne znam za slučaj da je neko napravio toliko *****friendly izdanje svoje osnovne aplikacije i ne mogu čudom da se načudim sposobnosti njihove programerske ekipe... Vremenom pred sebe postavljaju još viši cilj - u istu aplikaciju smestiti i performanse i lakoću korišćenja čega je produkt iGO Primo. Za one koji ne pamte ću reći da je prva navi aplikacija na Android bio MotoNav (iGO derivat radjen za motorolu) A sledeća MyWay... Obe su bile "amigolike" dakle *****friendly A onda kreće Primo ili 2u1 :d
Vremenom se pojavljuje konkurencija na Androidu i više kako ne bih ostao outdated pratim i konkurenciju. U ovom trenutku su mi "preživeli" na tabletu: iGO, Navitel, Sygic i Tomom poređani po kvalitetu same aplikacije - kada uključim GIS komponentu onda nažalost zbog zastarelih informacija Navitel pada na zadnje mesto dok ostale aplikacije zadržavaju redosled. U tom redosledu nije sve crno-belo, velik je prostor izmedju pojedinih i najbolje bi bilo ako razumemo da iGO ima trocifren broj bodova, Navitel dvocifren A zadnje dve jednocifren broj bodova.

Zašto ovako mislim napisaću u nekom od sledećih postova uz skrinsote A za ovaj post je i ovo bilo previše :d

Btw, verujem da će nekome biti korisno ovo sto pišem, na kraju krajeva zato to i radim ali ako staff smatra da je nekorisno ili da raspiruje negativnu energiju saglasan sam za brisanje.

EDIT: tipo

Poslednja izmena:
yqazyha3.jpg

Da li je moguće namestiti ovakav prikaz na androidu,pošto je ovo slika sa windows-a?

Za baš takav nisam siguran ali ako pitaš da li se može koristiti junction view - može.

Sledeci put ce biti warnova za offtopic i za svako krsenje pravila.

Nije mi jasna potreba ljudi da postuje , kad neam nista pametno da kaze,pita, odgovori.

Takodje , verujem da je na benchu vecina inteligentinih ljudi. Lekove i ostala da ne kazem sta, mozete izgooglati za pet minuta. Ne vidm potrebu da se razmenjuju PMovi i zahvaljuje na pomoci za nesto sto je protiv pravila foruma.
Ovo nije forum za te stvari.

Poslednja izmena:
Ne, to gore je signpost A taj sam grafički prikaz izdvajanja je junction view.

Poslednja izmena:
Pošto se ovaj forum zalaže za legalno i regularno, best buy navigacija je Sygic!
Prelistao sam još neke forume, izlazio na google play i sve sabrao, oduzeo i konkurencije nema. Za te novce niko vam ne nudi navigaciju tih mogućnosti.
Priča o iGO ne spada u taj domen jer je čista piraterija!

Nije u Izraelu.
kako ćeš istu kupiti iz Srbije sa mapama Srbije ako se ne nudi?
To je isto kao i iphone kod naših prodavaca. Možeš da ga kupiš ali ne regularno kako to nalaže njegov proizvođač!
Nadam se da si shvatio?
Uzgred, napisao sam i best buy!!! Za 20 eura ceo svet + Rusija!
Tebi je kontra mapa izraela za 65 dolara?!
Ne vidim kakva je tu veza?

Poslednja izmena:
Dobra je skroz cena za Sygic. Mada i Garmin je 10$ mapa Evrope :D

Da samo ne računate da je ovo cena trenutna na akciji koja važi do 29.06 (70% popust koji se poklopio sa dolaskom Garmin navigacije na Android) ;)

Ko je kupio ranije dobro se zeznuo...

Poslednja izmena:
Nije u Izraelu.
kako ćeš istu kupiti iz Srbije sa mapama Srbije ako se ne nudi?
To je isto kao i iphone kod naših prodavaca. Možeš da ga kupiš ali ne regularno kako to nalaže njegov proizvođač!
Nadam se da si shvatio?
Uzgred, napisao sam i best buy!!! Za 20 eura ceo svet + Rusija!
Tebi je kontra mapa izraela za 65 dolara?!
Ne vidim kakva je tu veza?

Veza je da tvoja ocena da je svaka prica o IGO piraterija.

Da samo ne računate da je ovo cena trenutna na akciji koja važi do 29.06 (70% popust koji se poklopio sa dolaskom Garmin navigacije na Android) ;)

Ko je kupio ranije dobro se zeznuo...
Promeni ploču! Ponavljaš jedno te isto u krug. Sem što se poklopilo, koji konkretan dokaz za takvu tvrdnju imaš?
Čak i da je tačna tvrdnja, jel to znači da se posle 29. Garmin povlači pa neće biti konkurentan?
Taj Garmin, takav kakav je sad ne da nije konkurencija nego je razlog više da se kupi Sygic!
Veza je da tvoja ocena da je svaka prica o IGO piraterija.
Reč je o navigacijama za ovaj region!!!
Čak se i ta navigacija ne može kupiti iz Srbije niti nudi download mapa?!
Daj link ka iGO navigaciji za Evropu, ili istočnu Evropu, ma bilo koji link koji nudu legalnu instalaciju i mape Srbije i Evrope.
U prevodu, sve što se ovde provlači u vezi iGO-a je čista piraterija. Sygic je neko i kupio, neka je to i 1%, iGO nije niko, nula kupaca i legalnih korisnika!!!

Ja sam iskoristio akciju, i kupio Sygic. Cena je odlična za legalnu navigaciju, pa je šteta da se ne iskoristi, iako trenutno nemam auto. Dobio sam i neki kod sa 25% popusta, pa kome treba nek' pošalje PP. Ne znam da li može da se kombinuje sa postojećim akcijama.
Jedno pitanje, kako da se prebace karte na SD karticu, nisam video tu opciju u programu?

Radi se na Sygic-u:)
yFqgg49.png
Sygic 14.5 New Ui Release. Mada sam razočaran, jer na Alcatelu 997 nisam uspeo da instaliram free verziju od 7 dana.???

Vi koji ste kupili Sygic, koje karte ste dobili? Vidim da na sajtu piše da je Srbija pokrivena samo tranzitnim putevima.

Jel se kupuje Sygic (sa free lifetime mapama) ili se kupuju mape za free program?

Teleatlasove. Najbolje ti je da sam pogledas. Imas 7 dana trial
Po meni su dobre i detaljne.

Malopre sam probao sygic,
kao prvo moja ulica nema kucnih brojeva,
kao drugo pokusam da trazim poi, ambasada sad, adresa stara, dakle pogresna. Doduse, konkretno za ambasadu i na igo contrast je pogresna adresa, stara, ali su mape skroz matore vec. Sta je izgovor za sygic ne znam.

Mene dalje od ovoga mrzi da se bakcem, dovoljno mi je sto moja ulica nema kucnih brojeva, ostaje igo za sada, iako su lepi popusti trenutno za sygic.

Vi koji ste kupili Sygic, koje karte ste dobili? Vidim da na sajtu piše da je Srbija pokrivena samo tranzitnim putevima.
Karta je detaljna (koristim je kao i navteq sa tim što iz navteq-a treba prebaciti određene fajlove) a biće još detaljnija jer je zx16 postavio još pre mesec-dva link ka oglasu za zapošljavanje u kancelariji tomtom-a u Srbiji.
Mrzi me da tražim taj link.
Sa poiplaza možete poskidati sve tačke interesa za POI.

Nazad
Vrh Dno