Kao da si mi pročitao misli, čak se i sa interpunkcijom slažem.
... Ovo je inače IT forum i ova njegova tema ne služi za razmenu wareza već za upoređivanje GPS i GIS komponenti različitih navi aplikacija na Android OS pa bi bilo dobro ako bismo temu ostavili rasterećenu spominjanja zasluga stečenih slanjem linkova ka "lekicima" na PM.
Da, ja sam iz tabora "navijača za iGO" i iako neki smatraju da je to nešto loše ja ne smatram. Svrstavanju u iGO tabor su prethodila iskustva korišćenja standalone TomTom i Garmin uređaja, njihovih portova na Symbian, Garminovog porta za WinCE i Windows Mobile, zatim i većine drugih aplikacija za Windows platformu - Ndrive, Mireo, iGO derivata Becker, miomap... Sve do njihovih izdanja za Android. IGO je avangardan od trenutka pojavljivanja što je očigledno i razlog za postojanje tolikog broja njegovih derivata. Osnovnu aplikaciju je razvio do najnaprednijeg nivoa A na kritike da je komplikovano njegovo korišćenje izbacuje amigo software koji je vrhunac u približavanju običnom korisniku - ne znam za slučaj da je neko napravio toliko *****friendly izdanje svoje osnovne aplikacije i ne mogu čudom da se načudim sposobnosti njihove programerske ekipe... Vremenom pred sebe postavljaju još viši cilj - u istu aplikaciju smestiti i performanse i lakoću korišćenja čega je produkt iGO Primo. Za one koji ne pamte ću reći da je prva navi aplikacija na Android bio MotoNav (iGO derivat radjen za motorolu) A sledeća MyWay... Obe su bile "amigolike" dakle *****friendly A onda kreće Primo ili 2u1 :d
Vremenom se pojavljuje konkurencija na Androidu i više kako ne bih ostao outdated pratim i konkurenciju. U ovom trenutku su mi "preživeli" na tabletu: iGO, Navitel, Sygic i Tomom poređani po kvalitetu same aplikacije - kada uključim GIS komponentu onda nažalost zbog zastarelih informacija Navitel pada na zadnje mesto dok ostale aplikacije zadržavaju redosled. U tom redosledu nije sve crno-belo, velik je prostor izmedju pojedinih i najbolje bi bilo ako razumemo da iGO ima trocifren broj bodova, Navitel dvocifren A zadnje dve jednocifren broj bodova.
Zašto ovako mislim napisaću u nekom od sledećih postova uz skrinsote A za ovaj post je i ovo bilo previše :d
Btw, verujem da će nekome biti korisno ovo sto pišem, na kraju krajeva zato to i radim ali ako staff smatra da je nekorisno ili da raspiruje negativnu energiju saglasan sam za brisanje.
EDIT: tipo