Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpuno pogrešno shvataš.

Zašto?

U čemu je razlika?

Oni pružaju te neke vidove zaštite, ocene (i na KP) plaćanje preko njih, i to, ali i ne moraju.

U čemu je razlika izmdju Limunda koji ustupa svoj WEB prostor za proviziju koju ti uzmu, da se ljudi nadju i izvrše neku transakciju, i recimo nekog tržnog centra, koji iznajmljuje lokale, ili pijace koja iznajmljuje tezge, ili autopijace i slično?

Čak i više pruže, imaju podatke o svakom , i po potrebi ako te neko debelo zavrne, ustupa ih policiji... ...

I KP ima podatke o svakome. Moraš da ih uneseš da postaviš oglas.

Već je rečeno gore zašto je drugačije.

@MagicMaster
Da li je isto ako ti izdaš lokal nekom ko prodaje kopije npr. nike trenerki, ili ti imaš određeni procenat od svake prodate trenerke?

Morate nešto da razgraničite kada upoređujete KP i limun, KP nema nikakve veze sa transakcijom između prodavca i kupca, a limun uzima proviziju, znači da učestvuje u transakciji i zbog toga mora da pruži neku sigurnost. Za čega uzima proviziju?? Ako uzme proviziju na prodaju prilikom prodaje kopija znači da je i on učesnik prodaje takvih proizvoda.

KP je takodje ucesnik bez obzira sto nema proviziju, mislim da ti gledas na to pogresno.

Na KP postoji prioritetan oglas koji dosta ljudi placa. Placaju ga jer je platforma na kojoj radi, uspesna na osnovu svih ostalih besplatnih oglasa. Reklame na kojima KP zaradjuje se isto zasnivaju na tome.

Limundo uzima proviziju direktno, KP uzima novac indirektno - uzrok je isti. To sto je u pojedinacnom slucaju prevaren KP kupac/Limundo kupac ne menja cinjenicu da i jedni i drugi zaradjuju, kao ida na oba sajta ima prevaranata, koji su stvar centrifuge goovana u kojoj zivimo a ne proizvod uzrocen autorima sajta.

Meni nikada KP nije uzeo proviziju kada sam nešto prodao, a limundo uvek. KP je isto što i paprina novina za oglase. Ako hoćeš na naslovnoj strani oglas, plati, ako hoćeš uokvireni plati, ako hoćeš običan ne plaćaš ništa, kod lumunda on uzima proviziju od prodate robe uvek, nikako ne može da bude isto.

@MagicMaster
Da li je isto ako ti izdaš lokal nekom ko prodaje kopije npr. nike trenerki, ili ti imaš određeni procenat od svake prodate trenerke?

To je samo stvar dogovora oko naplate, čista ekonomija/trgovina.... Verujem da bi dosta zakupaca lokala volelo da može da plaća procenat od PROMETA kao kiriju, pa kad ima, ima za obojicu, kad nema, nema ni za koga....

Ti sad banalizuješ odmah na kopije trenrki, ovde prilčamo o procentu prometa, bilo koje robe.

Ako imam lokal, i ako ponudim zakupcu da mi plaća kiriju, recimo, 3 posto od pormeta ... i on pristane,... i napravimo ugovor.... da li sam ja odgovran ŠTA on prodaje?

Jednostavno, on na taj način meni plaća kiriju ... napravio 1 000 000 kroz kasu (recimo da uzmemo fisklani isečak kao merodavan) moje je 30 000, i tako mi plaća kiriju za lokal...

Ok, svako ima svoje mišljenje o tome, ali da ne idemo više u offtopic.

Kao sto kod nas tesko prolazi limundo kes, paypal TEK ne bi prolazio, jer je fee paypal-a 5x veci of LC-a... jos kad se na to uzme da je vise od 50% srbije nezaposleno, nemaju ni tekuci a ne plastiku.... neznaju vecina 90% iz unutrasnjosti ni uplatnicu da popune, njima je domet pare na ruke postaru, nece se nista promenuti kad se mi sami ne menjamo

Ja bi prodavao samo preko LC da ljudi znaju da uplacuju i da cim im stigne premet u roku 12h kliknu na transakciju i daju ocenu a ne natezu se nedelje dana...

Poslednja izmena:
Ja sam se ponovo aktivirao na Limundu pošto sam kupio gramofon, a glavni izvor ploča je ipak tu.
Ipak, uzeo sam kontakte od prijatelja koji su mi sugerisali pouzdane prodavce ploča, pa od njih uglavnom i kupujem na aukcijama, uz poneko kockanje ako izleti baš, baš dobar LP.
Za sada, pu, pu, da ne čuje zlo, ima nekih 13 transakcija, sve su prošle kako treba, čak su i ploče bile kako treba.

Ipak, ima dosta toga što moraju da poprave i omoguće sigurnije poslovanje.

E ovo je vec mnogo neozbiljno

Dobio sam negativnu ocenu od coveka koji ima nula ocena, zivi u selu sa 300 stanovnika, neko Donje Posenje, koji mi je inace dao negativnu za Nike TN koje za razliku od moje ostale robe koju uzimam sa kosova, sam dobio iz Svajcarske na poklon, i fakticki ih dao za dzabe i generalno se zahebo sto sam stavio na Limundo

Sadrzaj kutije:

Nike Air MaxTN Tuned
NikePlus knjizica
bonus pertle
racun iz Lozane, za placene patike (dakle JBNI RACUN!!) al ko prica francuski u Donjem Posenju ...

"prodao mi losu kinesku kopiju, izbegavati saradnju"

nit me je kontaktirao za reklamaciju, nit mi je poslao poruku nit se javio, odma negativna

I onda krece agonija:

Dogovorim se sa covekom oko reklamacije, jedva, jer mi se na telefon javio covek zaista seljak, nije u pitanju uvreda vec legitimna deskripcija karaktera sa druge strane veze.

011 2259500 << Limundo podrska, sa namerom da odma sklonim negativnu, jer generalno uvazavam reklamaciju za coveka koji se uopste nije javio i meni kao prodavcu napravio problem.

evo vec sat ipo vremena, ja sam na Hold. Telefon stavio na speakerphone, cekam da se javi neko, ko je ocigledno u smeni za javljanje a otiso da spava il da radi nesto njemu zanimljivo ... 90 minuta slusam kako "su svi operateri zauzeti" i muzikicu ..

Limundo - zbog ovakvih stvari, zbog cinjenice da neki totalni duduk koji nit zna da procita pravila nit ima dovoljno razuma da TRAZI reklamaciju ako smatra da je ostecen, vi MORATE da imate nekog ko ce da sedi pored telefona i da resava ovakve probleme bezuslovno, odma, na licu mesta! Za koji djavo prima platu, ako uopste radi u kol centru, LT-u .. ? Kako moze radnim danom, sat ipo vremena da mi se ne javi ... ?

Prekjuce, stavim predmet na Kupindo, po ceni od 3500 dinara da prodam coveku koji je trazio odma bez aukcije po dogovrenoj ceni:

untitled.jpg

da nije malo mnogo 280 dinara na 3500 ?

Ja cu ovo uredno da platim, iako je previse, al isto tako ocekujem da mi se NEKO JAVI POSLE SAT IPO VREMENA zvanja Limundo Call Centra!

EDIT:

i onda dobijem kol centar, i dobijem Bot odgovor da ce da mi rese slucaj cim odgovore na sve ostale poruke po redu ... nema veze sto ja imam 40 aukcija nedeljno, sto placam 1500 din nedeljno za Limundo racun, sto imam 1700 ocena a lik koji mi je dao negativnu nemanijednu ocenu ... Nema prioriteta, moj problem je isti kao problem nekog sto je prodao salvetu i nekog ko je prodao auto.

Poslednja izmena:
E pa, baš zbog ovoga ja NIKADA neću biti prodavac na Limundu/Kupindu, već samo kupac ploča od proverenih prodavaca čije sam kontakte dobio od prijatelja.
Zaštita 0, provizija 8. Drž' da ga nabijem....

taj lik je stvarno neozbiljan. nadam se da ćeš da rešiš problem najbolje moguće.

Ja mislim da je neozbiljnost Limunda apsolvirana jos pre 30tak stranica. Sad ce da ti se javi limundo bot i da ti kaze kako ce poraditi na tome.

Pa ja ne verujem ko meni daje negativnu ...

upravo me zvao i citiram:

"nemoj da mi pricas da su original jer ja ceo zivot nosim Nike (gde li ih je kupio u Donjem Posenju ? ) u levoj patici ima neka rupa a u desnoj nema!!! Kakvo je ovo kinesko s*anje kad nisu ni iste patike, dao si mi razlicite patike levu i desnu!"

apsolutni hit ...

u pitanju je inace rupa za Nike Plus Apple sensor:

nike-plus-sensor-inside-.jpg

...

Pa ja ne verujem ko meni daje negativnu ...

upravo me zvao i citiram:

"nemoj da mi pricas da su original jer ja ceo zivot nosim Nike (gde li ih je kupio u Donjem Posenju ? ) u levoj patici ima neka rupa a u desnoj nema!!! Kakvo je ovo kinesko s*anje kad nisu ni iste patike, dao si mi razlicite patike levu i desnu!"

apsolutni hit ...

u pitanju je inace rupa za Nike Plus Apple sensor:
...

Ahahahahahaha jooooj plačem :d:d:d:d

mene sramota na njegov red... pa jesi mu objasnio barem?

Veruj mi ja sam nekada na limundu imao 50aukcija nedeljno pa sam dobio ban ;) broj njima nista ne znaci.. jako im lose ide matematika.. A sto se tice seljaka ne vredi njemu objasnjavati valjda on ceo zivot nosi nike ;)

Dzaba objasnjavati, ne znam odakle uopste uveden internet u Donje Posenje. Poslao sam mu link sta je Nike+, kako se koristi, i sta je iPod senzor, nisam dobio odgovor. Samo da ih on meni vrati bez kasapljenja, nadam se (eto jos jednog potencijalnog problema nitokuda)

Uzecu patike sebi, ionako sam ih stavio misleci da ce da dostignu bar 10 hiljada jer su u Lozani placene 140 svajcaraca. Narandzasto-sivo-metalna kombinacija (Tuned verzija zaista ima metalnu mrezicu ko Frodo-ov mitril) ali su vrhunske za trcanje. Ko zna mozda kupim i senzor pa da prekrijem "kinesku rupu" i da ih "uoriginalim" :)

Fascinantno mi je kako kupci reaguju. Sad mi jos jedan trazi reklamaciju za Pegasus koje je uzeo za 1300 din (ja ih uzeo u nabavci za 26 evra), kaze covek "nemaju Nike na djonu vec neku zemaljsku kuglu, fals su"

Ta zemaljska kugla je inace Logo za retro patike, Air Max 2, Max 4, Max 95, Pegasus, SkyLine, Air Jordans 1-13 itd, koje stavljaju jer se svi retro modeli prave iskljucivo u jednoj fabrici u Vijetnamu, VINH LONG FOOTWEAR CO., LTD gde su prebacene stare masine za pravljenje retro Converse-a i Nike-a, i patike su drasticno razlicite od onog kvaliteta koji je BIO 90ih kada su se te patike pravile kao glavni modeli.

Good Luck objasniti ovo nekome, sa sve linkovima. Naso sam ga na fejsu, veliki je fan Cece i JK

Jooj, Dzeksone, odavno se nisam ovako ismejao.... Xaxaxa... Extra... Nisu iste leva i desna.... Brate, ne znam sta da ti kažem

Ja cu polako da batalim novo,jer ocigledno ne ide. Polovno ide ko šaša, za novo stalno neki pametnjakovici.

Najcrnje je sto redovno dobijam reklamacije za "viri lepak, to nema sanse na originalu" sto obicno napisu ljudi koji nisu ni iz izloga pogledali original. Jer da jesu znali bi da ni patika iz Sportvision-a ne moze da bude bez mikro-gresaka.

Slika preuzeta sa Nike sajta, u pitanju je retro Air Max 90 Essential model, dakle uslikano u Nike marketinskom studiju, original Nike patika:

90.png

^^^ e zbog ovog se meni zale kad ih dobiju za ekstra male pare

Ove patike prave maltretirane zene u Vijetnamu, a ne roboti u NASA-i. A Srbin kad bi kupio u radnji za 22 hiljade iskulirao bi g*vno od pola kile u patici, al zato kad kupi na netu ima da ih stavi pod mikroskop i da se zali sto ih je uzeo za 4000 din.

Poslednja izmena:
Aj sibni mi na pm tvoj nalog, kupovao sam patike pre nekih 10tak dana pa bih da kupim jos jedan par ali nekih od tih kopija cisto da vidim kakve su. Poslednji put sam kupio neoriginalnu patiku pre 15 godina i tad se videla razlika u odnosu na original, bas me zanima kakve su sad.

care, citas li ? ja nemam kopije, pisao pre par strana. Imam patike koje se donose iz amerike, ostavio sam i hintove gde sta kako, posto nije u pitanju legalni put robe :)

nemam trenutno aktivne aukcije sa novim predmetima, imas PM

Aj da prestante da smarate da vam da nalog ?
NIje covek slep, da je zelo da postavi link , postavio bi posle prvog pitanja pre 20 postova.
Jel stvarno mislite ako pitate 10 puta isto pitanje i ne dobijete odgvoro , da cete 11 put dobiti ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno