Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Hehehe :D

Skoro sam citao intervju sa tvorcem Kerbal Space Programa koji ima slican gejming setup, u stvari ima par kontrolera vise.

Ako nekoga zanima, ono sto sam pricao za razliku izmedju letenja u Elite i Star Citizenu ne vazi. U Elite podrazumevano je asistirano letenje, kada se iskljuce pomoci letenje je jednako erratic kao u SC.

Ne secam da li sam kacio ovu sliku. Pokazuje brod veci od Bengal Carriera, doduse samo ce AI moci njime da upravlja.

tumblr_n1d2ykkGbm1rlmcw3o1_1280.jpg

Dogfighting alpha startuje za dve nedelje.

U novom nedeljnom izveštaju smo dobili video sa predstavljenom malo izmenjenom mehanikom upravljanja brodovima:

https://www.youtube.com/watch?v=pP1mlIUZYqI

Ukratko: uveli su još jedan režim letenja, tako da sada imamo dva "fly-by-wire" režima, u videu se lepo vidi razlika između dva režima.
Treći režim vam daje potpunu kontrola u manevrisanju i on u ovom videu nije prikazan ali to smo videli ranije, na PAX East-u su prikazali.

Koliko mogu da zaključim iz ovog kratkog videa, sa IFCS uključenim će biti sasvim prijatno upravljati džojstikom, brod je dosta mirniji i upravljiviji (nema više ludih vratolomija kao na ringišpilu).
Kada se IFCS isključi, možete raditi zanimljive manevre ali čini mi se da se gubi na preciznosti prilikom "proklizavanja" što je i normalno.

Predviđeni termin za izlazak Arena Commandera je kraj maja, u početku će postepeno (prema datumu pledga) davati ljudima mogućnost za multiplayer, zbog testiranja servera, dok će svi moći da igraju vs. AI

Poslednja izmena:
da ga vidim da fizicki izvede full roll , dive , i 180 turn :p

Roll se lagano izvodi. Dive isto tako. 180 usled fizike u igri ne moze da se izvede u igri nego postepeno.

Moze i ovako:

ili ovako :d

Poslednja izmena:
Datum izlaska Arena Commandera (Dogfighting module) potvrdjen, krece 29. maja.

Samo me jedna stvar plasi, FPS modul razvija Ilfonic. Tim koji je radio Nexuiz, sto bas i nije pohvalno. Ali s obzirom da nije mnogo bitan deo igre, bice dovoljno da iskopiraju Tribes za SC kao sto su iskopirali UT (Nexuiz).

FPS modul je i onako tu kako neki bonus side game. Nije preterano bitan.

Znaci sutra startujemo?

Offline ako ništa drugo :)
Mada gledajući hardversku zahtevnost, pre će biti da ću da gledam slajd-šou :d

Sutra samo horde mod (Vanduul Storm), bez podesavanja letelica, bez podesavanja komandi. Kasnije ce i to omoguciti ali prvi build ce biti test build i zato nece biti nekih ocekivanih opcija.

Bolje i odlaganje, nego poluzavršeni shit, nešto kakve su sve "završene" igre danas...

Ovo ce biti jezivo zahtevno. Bez 680GTX i i5/i7 klokovanog CPU-a ne ocekujte da igrate preko low/medium 1080p.

Dok se igra pojavi (a pitanje da li će to biti 2015) nadam se da će svako moći da priušti soldinu konfiguraciju da je potera.

Nadam se da ce svemir da odrade da bude fenomenalan. Kad se setim samo Homeworlda i onih nebula i sazvezdja prosto zaboravis na misiju dok razgledas okolo :D

Dok se igra pojavi (a pitanje da li će to biti 2015) nadam se da će svako moći da priušti soldinu konfiguraciju da je potera.

Mislim da ce kada sve ubace sto su planirali, biti potrebna konfiguracija od 2000 evra aktuelna u tom momentu. Nema sanse da full igra radi na danasnjim grafikama kako treba u najvisim detaljima. Najveci problem za sada je procesor i to ce verovatno tako i ostati, bez klokovanog i7 nema dobrog fpsa sa jakim detaljima, nezavisno od graficke. Osim ako ne prebace kalkulacije u compute shadere, preko Direct Compute, CUDA ili OpenCL sto je jako pipav posao.

pa dobro kraj 2015 i to ce biti taman neki prosek :D

Arena Commander teaser:

Kod mene radi sasvim ok u garaži na mom hardveru.

Ovo je snimljeno sa najzahtevnijim detaljima u 1920x1200. Vidi se da ima bagova igra još uvek... propadanje kroz modele (lift), nestajanje modela (top na streljani)

PC config:
---------------
CPU: i5 3470 @ 3.2 GHz
MoBo: GA-Z77X-UD3H
RAM: 2x4 GB DDR3 HyperX Beast @ 2400 MHz
VGA: GeForce GTX760 MSI GAMING OC 2GB
MON: DELL U2412M (1920x1200 native res)
HDD: Samsung 830 SSD 256GB + WD Black 1000GB

Ništa nije klokovano.

Poslednja izmena:
Ja nisam plegdovao bas zato sto sam siguran da bi dogfighting lose radio na ovoj mojoj konfiguraciji.... Cekam ovu novu Nvidia seriju pa da vidim sta se onda isplati uzimati :)

A ko zna mozda i na ovoj mojoj konfi bude igrivo posle par patcheva na medium ili low :)

Par novih slika Banu broda, ova prva je novi dizajn sa novim motorima. Eh kada bi se skupili i uzeli ovaj brod :D

Vrh Dno