Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Ja sam veliki obozavatelj ovakvih igara, ali nisam dao ni dinara do sada jer jednostavno ne znam na sta ce sve to liciti dok ne dodje do neke verzije 1.5.

Kad stigne tamo negde 2016 do 1.5 i budem znao za sta dajem novac nece biti problem ni 100 e. Samo da valja i da bude ono sto ja hocu da igram.

Ja to gledam iz malo drugačijeg ugla - Kris Roberts je pravio igre koje su me oduševljavale ceo moj život. I danas sa 35 godina se najbolje sećam upravo njegovih igara. Kada je EA otkupio i ugasio Origin, osetio sam se kao da su korporativne @&€)(;(& ubile jedan lep deo mog života. Prvom prilikom kada sam skapirao da je Kris Roberts ponovo u sedlu :) i da se pravi nova svemirska simulacija i još MMO, želeo sam da učestvujem u tome. Ni najmanje ne sumnjam da će ovo ispasti kako treba.

Za one koji ovo gledaju ekonomski - biće duplo skuplje kupiti kada igra izađe.

Kao što štovani gosn' Vlasterx reče, ja sam odrastao uz Wing Commander-e i nije mi frka da keširam unapred, jer Chris Roberts kod mene ima debeo kredit odaaavno :)

Izgleda da nam sutra stiže Arena Commander :)

O tome kad ce, odlucice danas... jos se ne zna.

Da ali kažu da nema više "blocker" bugova (koje su otkrili :d)

Inače AC će biti puuuuno zahtevniji od hangara, tako su rekli :d

Unable to load metafile...grrrrrr

Malo mi žao što nisu igre izgledale (bar) ovako kada sam bio klinac.... Elite recimo, brodovi su bile jednobojne kocke....ali je ipak bilo zabavno :type:

Ovo se krpi 200-300 kb/s...navala.

Jel samo mene ovaj UI neopisivo nervira, sa ovim crvenim prsetnovima i lokovanjem sto zaklanja ceo ekran?

Predatorski. :) Slazem se...previse nabudzeno.

To lokovanje sam komentarisao jos pre par meseci. Pomislih da preterujem, ali sto neko rece igra ide u tom pravcu da ce verovatno uvesti i kill streak bonuse onako da iskacu po sred ekrana.

Ja nema sanse da probam u dogledno vreme, moracu da instaliram sve od nule izgleda zbog ovog metafile problema.
Jel probao neko keyboard+mouse VS Joystick kombinaciju, to me trenutno najvise interesuje?

Meni na ovom gameplay-u sto je Pera okacio deluje kao da ovaj Hornet visi na kanapu... Ne moze da ga stabilizuje po vertikalnoj osi. Ne znam da li je to zbog gamepad-a ili cega vec?

Ma najbolje instalacija od nule samo što ide dosta sporo :)
Moći će kasnije da se namešta HUD donekle, za sada samo ovaj default izgled je moguć

Meni na ovom gameplay-u sto je Pera okacio deluje kao da ovaj Hornet visi na kanapu... Ne moze da ga stabilizuje po vertikalnoj osi. Ne znam da li je to zbog gamepad-a ili cega vec?

Veliki deadzone... inace za sada je flight model mnogo realniji nego u Elite: Dangerous. Problem je sto u pocetku nije jednako zabavan, jako cudno deluje i ima mnogo veci skill ceiling. E: D je u principu kao IL2 u svemiru, nikakve razlike nema izmedju njihovog flight modela i flight modela modernih jet-ova u zemljinoj atmosferi. Dok se Star Citizen brodovi ipak ponasaju kao da su u svemiru, gde nema gravitacije, oblaka, vazduha itd.

Videcemo kako ce prici tom problemu. Meni se na primer E: D flight model dopada ali je ipak jako prost i jednostavan. Posle par partija udaras u zid, nema vise napredovanja u skilu. Pitch, roll, pitch, roll, dodji zguza pa raspali po mrskom neprijatelju. Citav combat se zasniva na jurenju repa. To isprva deluje atraktivno i zabavno je ali to nije ni realno niti narocito izazovno.

Kao sto sam vec rekao ranije, cilj SC je bio WWII dogfighting in space a Elite realisticna simulacija borbe u svemiru sa Newtonian flight modelom. Na kraju je ispalo potpuno suprotno. Niti Elite ima newtonian flight model, niti je realan, zapravo je savrsen primer WWII dogfighting u svemiru. Dok SC ce uskoro dobiti full newtonian flight model (jos nije zavrsen) i nikakve veze nema sa WWII sto se flight modela tice. Jedino sto brodovi u Elite deluju futuristicki, dok su u SC klasicni. Ali sto se tice flight modela tu su zamenili uloge. Cak i oruzje u SC, i to balisticko, ima futuristicki look & feel dok u E: D kao da pucas iz smajsera kada koristis balisticko oruzje.

Kako se izlazi iz hangara? :))

Moras da stavis kacigu. Potrazi je u hangaru, trebala bi da je tamo gde te igra spawnuje na ulasku u hangar.

Paradoksalno, sve mnogo bolje izgleda iz treceg lica a nije ni teska. Ne znam sta da mislim o ovome... meni se nekako i dopada ideja da igram ovaj MMOG iz treceg lica, pogotovo sto necu morati da gledam onaj ruzni GUI.

Stavim kacigu udjem u brod i nista se ne desava.

Edit: izgleda da imaju probleme sa serverima, sad mi je izasao arena menu.

Koliko vidim na mojoj konfiguraciji na high radi odlicno.

Poslednja izmena:
Evo kako radi kod mene na najjačim detaljima u 1920x1200

Ja sam zadovoljan, nema pada fps-a koliko sam primetio (nisam merio), kombo miš i tastatura nekako... hm... nije tečno kao u recimo World of Warplanes, ali može da se igra. Treba malo da upeglaju osetljivost miša, da porade na interfejsu... sve u svemu, ja zadovoljan! :D

Koje ****** ovaj pogled iz prvog lica, a to je najvise zahvalan ovaj nesretni interfejs od kog se nista ne moze vidjeti. Meni se ovo nista ne svidja, bolje bi bilo iz treceg lica da se igra ili da interfejs skroz redizajniraju. Jos jedna stvar koja mi je upala u oko je ova palica sto se vidi u kokpitu, tuzno izgleda i nema potrebe da se toliko vidi sa sve krzavim animacijama.

Koje ****** ovaj pogled iz prvog lica, a to je najvise zahvalan ovaj nesretni interfejs od kog se nista ne moze vidjeti. Meni se ovo nista ne svidja, bolje bi bilo iz treceg lica da se igra ili da interfejs skroz redizajniraju. Jos jedna stvar koja mi je upala u oko je ova palica sto se vidi u kokpitu, tuzno izgleda i nema potrebe da se toliko vidi sa sve krzavim animacijama.

^^

Poslednja izmena:

Slazem se u potpunosti Elite ih je sto se tice interfejsa a i zvuka debelo presisao. Dok npr smao okrzuenje zigleda daleko bolje nego u Elitu.

Ima tu jos mnogo, mnogo da se radi. Takodje mi je i cockpit aurore mnogo skrnav jako je losa vidljivost, mada je to starter ship tako da mozda i treba da bude krs :D

@Vlasterx ne znam sta pokusavas da mi odgovoris sa tim video klipom?! Kako god, meni je interfejs zivo ****** i pravi konzolaski preko cijelog ekrana ili po sred ekrana. Neka je i pre, pre alfa tako je kako je, sta ce biti kasnije ja to ne znam, trenutno moze samo ova verzija da se komentarise, zar ne?! Ili da ga drkamo na svaki video klip, wow, wow...

Vrh Dno