Šta je novo?

LG G2

U cemu je problem sa ovim restore-om?
Vec treci put mi zabada na 27%

untitled.jpg

Pocetkom maja mi je telefon skinuo onaj update koji je sa sobom nosio knock code. Pre par minuta sam dobio jos jedan update od 70ak mb...Da li se zna sta je novo u tom updateu? gde to mogu da pogledam?

Jel jos nekom izbacuje "unable to brighten due to temperature increase" kad je na punjacu. Skoro sam uzeo pa ga akam non-stop. Vidim da se lepo ugreje kod kamere

To je zastita od pregrevanja. I kad je na punjacu mnogo brze ce se ugrejati ako ga cackas posto baterija kad se puni ona se greje a ti ga jos vise opterecujes time sto ga cackas.

Znam sta znaci poruka :) Nego, me zanimalo da li se to svima desava, ili sam ubo falican primerak :) Koliko vidim normalno je, odnosno desava se

Pusti taj update da se uradi. Kopka me sada sta su menjali,posto kazes da si vec dobio knock code

Poslednja izmena:
Mozda su dodali da nestaju dugmici prilikom ulaska u aplikacije. Daj molim te odradi update pa javi sta je promenilo

Stigao i za Tajvanca D80220C_00.kdz, a šta donosi nemam pojma :)

edit : aplikacije
E3r8Zcn.png

Nije tako mali update ...
slika.png

Poslednja izmena:
Pustio sam ja update jos sinoc.. e sad ne znam da li sam ja ovo imao ranije ali sad imam i neku guglovu opciju pretvaranja teksta u govor... da budem iskren ja ni za prosli update ne bih znao da je bilo sta doneo da nisam procitao na forumu da se ocekuje knock code..(doduse za prosli sam primetio otklanjanje jednog sitnog buga). Da li postoji neki nacin ili izvor na netu gde moze da se sazna sta donose ti apdejtovi?

Jesi li se snasao? Ako ne da ti uoloadujem na server moju navugaciju sto mi je na g2..

snasao sam se :) pomogao malo link od drazon-a malo guglovanja da sredim sys i spakovao sam sve veoma brzo
2500km po bugarskoj tamo i vamo i bez ikakvih problema

hvala !

Da li zna neko da li moze da se zameni samo touch i staklo na LG G2, ili mora i lcd da se menja? I gde bi to najjeftinije mogao da uradim?

Mora sve zajedno da ide...

Kakav je zvuk u slusalicama na G2 vs Samsung sa Wolfson chipom?

Jak je dosta zvuk samo nema bass. Naravno možeš da tweak-ujes npr V4A, ali pričam ovako stock vs stock. Mislim ko da ne znaš da se ništa ne može porediti sa Wolfson-om ;)

Tebe sam bas i cekao da odgovoris :) taman da te priupitam zasto si batalio G2? Razmisljam se da batalim Note i da predjem na ovaj.Malo ce dijagonala da mu fali ali baterija mi je main!
Znaci cist i glasan zvuk bez basa, super... tweak ce da ide obavezno.

Poslednja izmena:
U prvom trenutku su mi trebali posto poto pare, ali vidim da sam i dobro prosao tad dok je bio na ceni i zaradio koji dinar :)

U drugom trenutku tesio sam sebe da je dobra kamera (mnostvo fixeva tad flesovao, nema sta nisam radio, sa KK-om neki kazu da se to popravilo (mozda se isto tese ko i ja, ali sem onih laznih slika gde G2 "ubija" S5 (samo izvadi se link iz bookmark-a i paste ovde, umesto svoje neke slike da se ostave) mislim ocigledne nesto nije u redu) nisam video neko da je pravio takve slike. Ne vredi dolazi stres da telefon tada koji je flagship ne moze da opali sliku ako se neko mrdne, a hvala bogu ljudi se smeju kad se napiju i ne moze biti mirno i uvek neko ostane mutan. I tako zivci su popustali dok nisam odlucio da zavrsim sa tim. Kit Kat se cekao dugo i tu sam rekao ajde popravice, bice mi zao sto sam prodao, ali ne ono i dalje mu treba "100 godina" da fokusira.

Ekran je odlican, iako vuce malo na hladno, meni nije smetalo. Lep sklad 5.2" na onu velicinu telefona.

Zvucnik dosta tih (eksterni zvucnik). U razgovoru lepo cujes sagovornika preko slusalice, ali tebe ne cuju ljudi ako malo odaljis telefon od lica. To je bug koji ima svaki G2 (5 komada sam probao) i svaki N5. To je neki LG feature.

Baterija fantasticna (usled kasnjenja notifikacija kad si na wifi-u) ima neka podesavanja zbog cega se dobija toliko na wifi-u, ali to zavisi od korisnika do korisnika. Nekome ne smeta, meni je smetalo. Kad se namesti lepo da dolaze na vreme (kasnjenje od 0-1 minuta) tad baterija krace traje usled "normalnog" podesavanja.

Ono sto trazis ti, a to je baterija, dobijas u svakom smislu i tu si miran, ali izgubices na drugim poljima... Pa sad ti vidi.

Nije da ces nesto imati bolju bateriju u odnosu na N3, mozda 10-15% nek bude i 20%, ali da li si spreman ostale stvari da izgubis. Moje misljenje je ne, a sad opet tvoje su pare, ti mozes da radis sta hoces.

Ima tu jos nekih stvari, ali nisu vredne pomena, usput i zurim ;)

Poslednja izmena:
Tebe sam bas i cekao da odgovoris :) taman da te priupitam zasto si batalio G2? Razmisljam se da batalim Note i da predjem na ovaj.Malo ce dijagonala da mu fali ali baterija mi je main!
Znaci cist i glasan zvuk bez basa, super... tweak ce da ide obavezno.

Sa power amp plejerom zvuk preko in ear slusalice je cist, ima dovoljno basa i jacina je sasvim dovoljna (napon na izlazu verovatno nije dovoljan za 32Ω+ ''velike aka prave'' slusalice ali je za in ear (koje su uglavnom 16oma) dovoljno glasan. Ali da znas da su tu iphone/htc u prednosti a N3 u maloj prednosti (sto je jacine zvuka tice).

O kameri je napisao djilkos, ja sam probao bez fikseva i samo sa zvanicnim sitnim apdejtovima, preko dana kvalitet je odlican (i ako mislim da su Samsung/Sony tu malo bolji) a low light je.. pa da se kaze problematican jer kamera kilavi. Kazu da postoje neka resenja ali stvarno nisam probao. Redukcija suma u LL uslovima je dosta agresivna pa na prvi pogled fotografije deluju ''cisto'' ali su u stvari plasticne i neprirodne. Ali opet i takve mogu da prodju.

Ubedljivo najveci problem sa G2 je osnovna funkcija telefona - katastrofalan audio kvalitet tj zvuk koji cuju sagovornici. Veruj mi da nista gore skoro nisam cuo a imao sam fon sa slicnim problemom (samsung E720, vrh fon za to vreme ali uz tu jednu uzasnu manu). Znaci ti cujes ljude normalno ali oni tebe.. pa bukvalno toliko lose da losije ne moze (e720 je u svim situacijama imao ocajan zvuk u toku razgovora).

I za ovo kazu da postoji resenje ali opet ja nisam probao.

Ako se sve ovo resi citanjem xda onda je G2 odlican telefon za te pare.

I jos nesto, koga zanima kakva je G2 kamera u globalu evo 2 testa sa kojima se skoro u potpunosti slazem na osnovu onoga sto sam probao :

Camera review: LG's G2 smartphone is first 13MP Android with OIS

LG G2 overview: Ambitious challenger

Imajte u vidu da je ovo radjeno sa ''pocetnim'' fabrickim softverom i da su u pitanju ozbiljne test ekipe koje inace testiraju kamere/kamkordere a ne neke tamo arene.

Zakljucak je da je G2 kamera dosta solidna i pored tih problema.

Poslednja izmena:
Niko mi se za 6 meseci nije pozalio da me lose ili nerazgovetno cuje,to su ******stine.
Da je to ogroman problem xda bi brujao o tome,a posto nema nijedne prituzbe na los kvalitet razgovora s jedne i druge strane mislim da je stvar jasna.

Djilke ako su ovakve slike lose onda ne znam.

Slikacemo kad se budemo videli, istu stvar :) Bez fixa i sa fixom. Po danu su tu, ali preko noci dok se ovde saceka da fokusira i sve i dok ljudi budu nepomicni ti izgubis zelju za slikanjem.

Mislim smesno je da glavni model LG-a (ne racunam ajde sad je G3 izasao) treba da se uporedjuje sa 2 godine starijim modelom. To znaci da je napredak slab.

Evo ti jedna slicica

Poslednja izmena:
@ chobby ^ pa evo djilkos je rekao da je probao na 5 telefona a ja mogu da potpisem za telefon ovog ortaka koji ima G2 vec vise od pola godine. Nema razloga da izmisljam, ljudi koji razgovaraju sa njim kazu da ga bukvalo nista ne razumeju/ne cuju a i ja to mogu da potpisem (80% razgovora ga ne razumem sta prica). Sta je tacno problem ne znam, kazu da je to da kad malo odmaknes telefon od lica ili neka redukcija zvuka u okruzenju, nemam pojma stvarno ali toliko iritira da bih ja razbio telefon samo da je moj. Naravno pre toga bih pokusao da resim nekako :d

I da, sve ovo sto sam napisao se odnosi samo na zvanicne apdejtove.

Poslednja izmena:
Ne poredim ja nista,meni je kamera pri dnu prioriteta pri izboru telefona,ekran i baterija su najvazniji.
Ti si negde pisao kao g2 njesra kamera pa si uzeo s3 jer su klasika dobri na tom polju.
Ne slikam se pijan nocu po klubovima pa ne znam koliko lose fokusira telefon,po danu sam prezadovoljan slikama.

Nisam ni ja svaki dan po nocnim klubovima, ali kad mi treba, ne zelim da kidam zivce.

Nazad
Vrh Dno