Šta je novo?

LG G2

Najbolje je da ides na xda forum i da vidis koji kerneli postoje a i tamo ti pise kako se instaliraju.

Ukoliko imate problem sa mikrofonom ili zvucnikom to je uglavnom zbog prasine. Jednostavno uzmite cetkicu za zube i lagano lupkajte vrhom cetkice tj nitima za pranje po rupicama zvucnika tj mikrofona. Iz rupica ce izaci dosta prasine koja je tu upala, a rezultat je glasniji zvuk i jacina mikrofona.

Posle 10f mi je ponudio 20a, ali nema dalje...

Je l' mogu ovom metodom da flesujem kdz skinut odavde?

Mislio sam da flesnem 20d euro open fw, trenutno mi je neka 20a-AME-xx verzija koje nema na listi zvanicnih fw i ni preko imei ne mogu da izvalim za koje trziste je telefon. *

Ako uradim ovo, da li cu moci kasnije da dobijem OTA update, ili mora opet fles kdz kao sto je sa 4X HD bio slucaj?

edit:
*izvalio sam, prodavac ipak nije lagao, telefon je najverovatnije iz Dubaija

Poslednja izmena:
Skoro sam se ponovio sa ovim telefonom. Pa, malo smaram :) Vidite li linije od touch-screena na suncu? Kad je ugasen vidi se kad iskosis telefon, a nekad i kad je upaljen displej kad je tamnija pozadina.
Na prethodnom Alcatel Idol X se jedva primecivalo, ali ovde je izrazenije.

OK, odradio sam root i instalirao autorec (veliko hvala @ bender_ 007 i ostalima). Ono što me interesuje jeste da li mi pored autorec treba TWRP ili ne, kao i šta činiti u slučaju da mi se ponudi recimo update na 20c - odraditi uninstal autorec pa onda update na 20c ili može da se odradi update bez uninstala autorec bez bojazni da se može desiti nešto neželjeno.

Auto rec apk kad ubacis to ti je automatski TWRP,znaci sada imas rikaveri. Sto se tice daljeg update-a ne smes nikako da radis OTA posto si ubacio TWRP. Moras prvo to da sklonis,pa gek ona update

Sredim u sljedecem updejtu da se moze vratiti stock. Dugacka TO DO lista.

Auto rec apk kad ubacis to ti je automatski TWRP,znaci sada imas rikaveri. Sto se tice daljeg update-a ne smes nikako da radis OTA posto si ubacio TWRP. Moras prvo to da sklonis,pa gek ona update

Jel ga sklanjam prostim uninstalom autoreca ili treba još nešto?

Btw. instalirao sam xdabebb 3.1 fix ali nigde ne mogu da nađem podešavanje opcija kada je fps u pitanju prilikom snimanja videa...

Nisam stručan,samo što sam i ja kao ti autorecom instalirao TWRP.Onda sam već dva puta flešnuo Custom rom i sad nemam instaliran Autorec a i dalje imam TWRP.Logično je onda da se TWRP ne briše aninstalom Autorec.Pretpostavljam da se briše ponovnom instalacijom Štok roma.Ako grešim,ispravite me napredniji korisnici!

AutoRec je samo installer(samo instalira twrp), mozes ga odmah obrisati naravno.

Zanima me da li je neko koristio neki cm11/PA ili tome slican rom, kako se pokazala baterija? Da li je slabije drzala od stock-a?

ljudi sta mislite treba mi priblizno tacan odgovor ako neko zna :) da li ce izlaskom g3 kod nas opasti cena g2 kod operatera? naravno pitam cim izadje a ne za 2-3 meseca i vise..

Kod operatera neće sigurno - prvo tamo će se pojaviti kao i G2, sa par meseci kašnjenja, zatim cena G3 će biti toliko velika da će i dakle biti veća potražnja za G2 što za njih znači da još mogu da drže cenu i na kraju i najbitnije - znaš i sam koliko retko se operateri odlučuju za smanjenje cena, čak i kad one značajno padnu u radnjama.

Kod operatera neće sigurno - prvo tamo će se pojaviti kao i G2, sa par meseci kašnjenja, zatim cena G3 će biti toliko velika da će i dakle biti veća potražnja za G2 što za njih znači da još mogu da drže cenu i na kraju i najbitnije - znaš i sam koliko retko se operateri odlučuju za smanjenje cena, čak i kad one značajno padnu u radnjama.

Погледај цену z1 и z2 у теленору, све ће ти бити јасно.

Posto mi niko nije odgovorio, da napisem sam sebi :)

Proverio sam i preko PC Suite, nije pokazivao da ima ikakvo azuriranje, pa sam odustao od kdz flesovanja i knock code-a, pa sam ga rutovao, ubacio recovery, ubacio xdabebb mod, temu od G3 i flesovao preko recovery Hid3rs mod i sad stock interfejs izgleda 3x lepse nego onaj na pocetku koji je bio preslikan sa ICS-a.

Primetio sam jedan bag kod ovog moda, zato sto modifikuje LGSystemUI.apk vise ne moze da se menja raspored onscreen dugmica, vec samo boja

Posle 10f mi je ponudio 20a, ali nema dalje...

Je l' mogu ovom metodom da flesujem kdz skinut odavde?

Mislio sam da flesnem 20d euro open fw, trenutno mi je neka 20a-AME-xx verzija koje nema na listi zvanicnih fw i ni preko imei ne mogu da izvalim za koje trziste je telefon. *

Ako uradim ovo, da li cu moci kasnije da dobijem OTA update, ili mora opet fles kdz kao sto je sa 4X HD bio slucaj?

edit:
*izvalio sam, prodavac ipak nije lagao, telefon je najverovatnije iz Dubaija

Proveri preko kompa koji ti je zadnji update za KitKat

http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=***************
Samo umesto zvezdica ukucaj tvoj IMEI broj sa telefona i poseti stranicu ;)

Meni je npr 20c što je treći update od izlaska KitKat-a (20A, 20B, 20C).
E sad, moj telefon je Tajvanac, za tvoj je moguće neka druga verzija...
Za koje tržište je pravljen telefon zavisi od sufiksa koji možeš da vidiš na ovom gore linku.

2lj117p.jpg
4ruobc.jpg
xepto2.jpg
1zvwdpu.jpg
2dw9qc2.jpg

Vremenska prognoza sa Flex roma, Nova Launcher Prime, G2 Xposed

Poslednja izmena:
Proveri preko kompa koji ti je zadnji update za KitKat

http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=***************
Samo umesto zvezdica ukucaj tvoj IMEI broj sa telefona i poseti stranicu ;)

Meni je npr 20c što je treći update od izlaska KitKat-a (20A, 20B, 20C).
E sad, moj telefon je Tajvanac, za tvoj je moguće neka druga verzija...

Ma to sam prvo probao, isto je i sa 4X HD koji sam imao pre ovoga, ali ne radi, nece da ucita stranicu. Cim ne izbacuje ni OTA ni preko PC Suite znaci da nema za ovog mog Arapa :)

Inace, izvalio sam resenje za ovaj problem:

Primetio sam jedan bag kod ovog moda, zato sto modifikuje LGSystemUI.apk vise ne moze da se menja raspored onscreen dugmica, vec samo boja

Treba samo da se flesne ovaj patch: link

Sve preporuke za ovaj mod:
ady5edes.jpg

Poslednja izmena:
Mora da radi, proveri da ti nije ostala adresa u host fajlu...
Pošalji IMEI da ti proverimo, ako i dalje ne radi :)

Poslednja izmena:
Probao sam sa 3 browsera i nije htelo, možda je do mog provajdera, ne znam sta bi drugo moglo da bude...
Preko onih linkova koje sam zakačio? Tamo nigde ne piše da li je za 32gb ili 16gb verziju.

I je l ću dobiti sledeće ažuriranje ota, ili sam posle osuđen na kdz-ovanje :)

Poslednja izmena:
Piše ti gore - imaš dva linka pa skini kdz koji odgovara tvojoj verziji telefona ...
Mislim da hoćeš, a i nije teško - jednom kada odradiš kdz posle ti bukvalno treba 5 minuta da sve završiš ;)

Nazad
Vrh Dno