Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Proizvođači GPU-a će morati još da se potrude da bi povećali prodaju, min 20% da spuste cene za početak....

Mozda i ne moraju da uvecavaju cenu, dovoljno je da cena DRK-a skoci na x3, a da diff ne ode mnogo gore, pa ces da vidis kako novopeceni mineri kupuju grafike jureci lak profit. I onda su mrmota zavili u foliju :D
@rajvosa svaka cast, ti si skoro otplatio svoju grafiku za manje od mesec dana kopanja :D.

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo pravo vreme da se izadje i uleti u LTC. Ali tera me nesto da jos malo sacekam mislim da jos ovde nije sve receno. Stavicu 40 kom na 029 pa ako prodje odo u LTC, mora i on da se probudi do nove godine.

Auuu koliki je dif, sa 20 mhsa (x11) se moze iskopati nesto preko pola DRK-a dnevno, ne treba ovo jos prodavati, treba sacekati i videti kada i gde ce se cena stabilizovati. Jos kad izadje na BTC-e, moze ovde svasta biti....
@ready tesko ces bilo sta iskopati sa jednom r9 280x, mozda oko 0,06 DRK-a dnevno....

Poslednja izmena:
Jel može neko da mi pojasni otkud sada mišljenje da cena "mora" da prati diff. Koliko se sećam uvek je diff pratio cenu (jer se svi nakače na profitabilni novčić) ali obrnuto nije baš pravilo...:trust:

Cena darka 3x gore, možda, čak i verovatno, ali ne u skorije vreme. Novi mineri nemaju neku računicu da sada počinju da kopaju dark sa ovaj diff, više se LTC isplati, jedino je potrošnja struje faktor koji može da prevagne....
Čim se LTC vrati bar na 15$ što je pitanje dana ako BTC ode bar na 550$, videćemo koliko će da se kopa drk....

Jel može neko da mi pojasni otkud sada mišljenje da cena "mora" da prati diff. Koliko se sećam uvek je diff pratio cenu (jer se svi nakače na profitabilni novčić) ali obrnuto nije baš pravilo...:trust:

Kolega i sam znas da je pravilo da nema pravila, sve je u dobrom osecaju :D.

Zameni za BTC ..ovako explozivan rast..prakticno 20 puta za mesec dana morace da ima i dobar pad

drk hashrate is 98,736 MH/s of 715,682 total MH/s (13.796%)

Bitno je kako će to da utiče na diff. Verujem uskoro ~5K.

Cena darka 3x gore, možda, čak i verovatno, ali ne u skorije vreme. Novi mineri nemaju neku računicu da sada počinju da kopaju dark sa ovaj diff, više se LTC isplati, jedino je potrošnja struje faktor koji može da prevagne....
Čim se LTC vrati bar na 15$ što je pitanje dana ako BTC ode bar na 550$, videćemo koliko će da se kopa drk....

A sta drugo mogu da kopaju ??? (LTC su prakticno preuzeli ASIC-i ili ce preuzeti u reoku od mesec-dva )...

ovo mi se svidja hash rate je isplratio sinocnji skok .. samo neka tako ostane ..
Net Hashrate
96,566.53 MH/s

EDIT. 2.38 sa 280x i novim minnerom jel to OK ?

Poslednja izmena:
Malo ti je to , moras bar 3.08 da bacis sa 1100/1500

A sta drugo mogu da kopaju ??? (LTC su prakticno preuzeli ASIC-i ili ce preuzeti u reoku od mesec-dva )...

ovo mi se svidja hash rate je isplratio sinocnji skok .. samo neka tako ostane ..
Net Hashrate
96,566.53 MH/s

EDIT. 2.38 sa 280x i novim minnerom jel to OK ?
JA imam 3.15 1150/1000

Imas sve u zadnjih par strana da ne ponavljamo sad , build 2 skini .

Hajmo ovako. Pitam rudare, ja sam trgovac :) Ali mi je bitno da bih razumeo buduca desavanja. Rig od 4x R9 280X, koliko trosi a koliko generise DRK-a za 24h? Ne vrede mi kalkulatori, samo praksa. I naravno, pri kom diffu? Posto za LTC to mogu precizno izracunati, pa mogu da osetim neko dno cene. Ovde mi nista nije jasno, jer ga nisam kopao, niti imam cime. Naravno da mi je jasno ako padne cena da ce pasti mreza, pa ce se kopati vise itd, ali me zanima ovo sto sam pitao. Konkretno. Dakle 4xr9 280x koliko darka u poslednjih 24h i pri kom diffu i potrosnji struje? Hvala unapred.

1 280x sa novim minerom baca 3MH/s a prosečan diff je oko 3300 u poslednjih 6h.
Dakle oko 0.08-9 drk-a po grafici/dnevno.

1 280x sa novim minerom baca 3MH/s a prosečan diff je oko 3300 u poslednjih 6h.
Dakle oko 0.08-9 drk-a po grafici/dnevno.

OK, to znaci da pomenuti rig generise ne vise od 0.4 komada dnevno, po trenutnim uslovima. LTC mining bi doneo ne vise od 0.37 LTC-a dnevno. To znaci da je trenutno kopanje DRK-a dosta isplativije od kopanja LTC-a, pogotovo kada se i potrosnja ubaci u kalkulaciju. LTC je suludo kopati gpu-ovima, diff ce tamo i kod ostalih scryptova ludacki rasti sa novim isporukama asica. Mislim da DRK ima prostora da ide jos malo, ili mnogo gore, proporcionalno povecanju diff-a u ovoj fazi. Izgleda da ce X11 biti buducnost za gpu rudare u narednim mesecima, a ako DRK ostane "vodja" X11 ekipe (kao sto je LTC za scrypt), mozemo ocekivati ostale X11 da se pumpuju i dumpuju po potrebi najvecih gpu farmera. Ne znam sta da radim, mozda mi je pametnije da pokupujem pomalo od ostalih X11 novcica, jer bi procentualno mogli daleko vise porasti od DRK-a u narednom periodu, pogotovo sto su svi u kanalu.

ima isplativijih valuta u odnosu na DRK (mislim X11 algoritam), na pr. sync, x11 coin

Imal neku multipool koji salta X11 valute ?

Može li neko da okači bat ili conf fajl za 280x za ovaj miner?
Hvala unapred :wave:

Edit: jel ovaj miner treba da skinem, za Win7? x11-sgminer-mingw-build2.zip

Poslednja izmena:
hmmm ja ne mogu da prebacim 2.5 .. ajd mi samo recite koji minner da skinem odavde posto ih ima 15 a obelezavanje mu nije ni za k ...

https://www.dropbox.com/sh/zhfbr8xh6zw0gi0/AACa7_sc0PiTYDPv6E3Ah

x11-sgminer-mingw-build2 skines

i bitno je da imas u podesavanjima -g 2 -w 256 -I 19

npr kao kod mene:

sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp://stratum-eu.suchpool.pw:3343 -u miks80.1 -p 123 -g 2 -w 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 --shaders 2048 -I 19 --gpu-vddc 1.100 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1500

i trebalo bi da imas oko 3150 Mhs

Nazad
Vrh Dno