Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

meni, da kazem, radi ok, na serveru baca vishe i mozda je malko povecan stejl, ali nishta strashno.
ono shto je loshe u celoj prichi je to da ce na kraju svi morati preci na taj miner, dici ce se dif, opet cemo isto praviti samo za 2% manje koliko lik uzima.
i ima on da se ukaki od para. takodjer, mislim da izbacivanje novog minera znachi i da su verovatno oni imali njega ili mozda imaju i bolje majnere,
i da su svo vreme kopali sa njime...a na primeru kjubita smo videli da to bash i nije sjajna ideja.

tako da...i pored darksenda, mislim da ce cena sada na dole da ide zbog ovih gluposti sa majnerom i sa zilion verzija wallet-a

Moguce je da ce cena jos da raste do forka, posle bi trebalo da opada i tada bi trebalo kupovati. Znalo se da postoji bolji miner cim je ustanovljeno da 750ti moze da kopa kao R9 280x sto jednostavno nije realno. Verujem da ima jos bolji i optimizovaniji miner od ovog novog koji se trenutno koristi,na zalost sa njim od starta kopaju samo privilegovani.....

AKo neko uspe da namesti novi sgminer na Smos-u neka ostavi uputstvo.

meni ovo ne izgleda normalno ...
drkekrke.jpg

sa ovolkim restartovima kad stize da baca sherove, dzaba tamo pool belezi povecanje snage ako ne bacas dovoljan broj sherova ...

Moguce je da ce cena jos da raste do forka, posle bi trebalo da opada i tada bi trebalo kupovati. Znalo se da postoji bolji miner cim je ustanovljeno da 750ti moze da kopa kao R9 280x sto jednostavno nije realno. Verujem da ima jos bolji i optimizovaniji miner od ovog novog koji se trenutno koristi,na zalost sa njim od starta kopaju samo privilegovani.....

AKo neko uspe da namesti novi sgminer na Smos-u neka ostavi uputstvo.

to sam ja od pocetka govorio, cim karta nije opterecena.. pojavice je jos brzi miner sigurno
nego mene nesto drugo brine, a to je da su mineri poceli da se naplacuju, tj. vise nisu open source
mislim nije problem dati procenat nekom ko se namucio da napravi, ali mogu ti uvaliti svako djubre koje radi ko zna sta...

Ljudi sta se tripujete? Pool vam brzinu racuna na osnovu broja bacenih serova i to je sve. Boli vas dupe sta ce miner da pise sve dok pool registruje brzinu i daje vam novcice.

Sto se tice samog minera, da, lose je sto se miner naplacuje ali ja sam spreman par dana da mu dajem par procenata za trud.

Gaco, nema sanse vise da pohvatam gde se vise kopa ali diff na ltc-u ce toliko da skoci da necu vise ni da razmisljam o njemu. Ovo mi je sjajno zbog smanjene potrosnje, stedim karte...

Potrošnja po kartici raste oko 15w sa novim minerom. Znači nešto radi, samo je pitanje kome :)

meni, da kazem, radi ok, na serveru baca vishe i mozda je malko povecan stejl, ali nishta strashno.
ono shto je loshe u celoj prichi je to da ce na kraju svi morati preci na taj miner, dici ce se dif, opet cemo isto praviti samo za 2% manje koliko lik uzima.

Upravo tako ;)

Ja se nadam da ce neko do tada srediti da miner ne baca tih 2% developeru. Ja da umem vec bih to odradio.

Nije pistanje opasno po kartice ali jeste opasno za zivce ;)

Kako je pohlepan lik, 2% je minimum 60drk na dnevnom nivou ccc...

Poslednja izmena:
Ja nemam nista protiv da on uzme 2% za neki period ali ne da sledecih 2 godine poseduje 2% mreze.

Ovo mozda uklanja tih 2%, jos sam na starom mineru pa nisam isprobavao.
I was able to drop the 2% fee using IFMI Pool Manager Wink

Originally it loads a Pool 0 with a set p2p pool and quota. IFMO showed a fair share of accepted/rejected for this pool. Once I ran the steps below I'm at 600 accepted for my pool1 and 0 accepted shares for the fee Pool0

Here are the steps I followed (Sorry OP -- but this is GNU)

1. In cgminer.conf: "load-balance" : true,

2. Open IFMI Pool Manager and you will now see the quota for that Pool 0, the fee pool.

3. Change the quota to 0

4. Cgminer report 9.356 Mh/s now (Originally with sgminer 4.1 it was 8.0 Mh/s), and trademybit shows me at 9.5Mh/s... So success?

ovo probam veceras kad dodjem sa posla !!!!

Kako je pohlepan lik, 2% je minimum 60drk na dnevnom nivou ccc...

To uopste nije puno, kad bi ta predpostavka bila tacna on bi uzimao 1 BTC dnevno -> neka zaokruzimo na 500$...

za 7 dana 3500$
za 30 dana 15 000$

Kad uzmes u obzir

- Da je radio par meseci i da mu je plata i ovako verovano 5000-6000$ ...
- Nije imao nikakve garancije da ce mu se rad isplatiti
- Da sigunrno ne uzima 60DRK-a dnevno (ne kopaju ljudi iskljcivo ATI karticama i nisu svi instalirali taj minner)
- Vec ljudi nalaze resenje da zaobidju tih 2%, a minner je izasao pre par dana.

Mislim da je covek u potpunosti realan ...

pa pulovi uzimaju 2% pa se niko ne buni..

btw pool0 i 2% kvota iz minera se lako skida preko api-ja :)

Par meseci da je radio na izmeni minera? odakle ti ovo

Vispreno! :D

hahaha za lika sa 2% fee
nikako da namestim skroz da mi 750ti kopa zajedno sa 5870
nevole se
rade 2x 5870 + 750ti al na sgmineru nepokazuje mi temp i obrtaje vent. a jedna je na 80C a druga na 67C
nvidiju mogu preko AB da cackam, dok radeoni rade kako oce
jel neko zna sta treba da upisem u .bat u sgmineru

drugari koliko je bitna vram za dcoin ? i koliko bi mogo da clocnem 6870 sa 2 ventilatora verzija...? pustio sam malopre da vadi dcoin testa radi kaze 1.045mh/s a ne greje uopste pa sam kontao da dignem malo clock gpu-a radi boljeg rezultata :) dajte predloge sta da radim. DAT podesavanja --auto-fan --temp-target 73 --thread-concurrency 4800 --gpu-engine 920 --gpu-memclock 1050

hahaha za lika sa 2% fee
nikako da namestim skroz da mi 750ti kopa zajedno sa 5870
nevole se
rade 2x 5870 + 750ti al na sgmineru nepokazuje mi temp i obrtaje vent. a jedna je na 80C a druga na 67C
nvidiju mogu preko AB da cackam, dok radeoni rade kako oce
jel neko zna sta treba da upisem u .bat u sgmineru
Daj podesavanja za 750ti koji miner odakle da skinem koje klokove za tu kartu i koliko daje .

Definitivno CGWatcher 1.3.8 odmah prilikom startovanja detektuje drugi nezeljeni pool i njega automtski blokira, posle toga i kada se CGWatcher iskljuci kopa se samo na primarnom poolu. Tako da bi to trebalo da bude resenje za sve koje ne zele da doniraju 2%.

drugari koliko je bitna vram za dcoin ? i koliko bi mogo da clocnem 6870 sa 2 ventilatora verzija...? pustio sam malopre da vadi dcoin testa radi kaze 1.045mh/s a ne greje uopste pa sam kontao da dignem malo clock gpu-a radi boljeg rezultata :) dajte predloge sta da radim. DAT podesavanja --auto-fan --temp-target 73 --thread-concurrency 4800 --gpu-engine 920 --gpu-memclock 1050

koliko je intensiti sa 1,045mh/s ? stavi dodaj -i 18 ili -i 19 ... i trebalo bi da je to to

Definitivno CGWatcher 1.3.8 odmah prilikom startovanja detektuje drugi nezeljeni pool i njega automtski blokira, posle toga i kada se CGWatcher iskljuci kopa se samo na primarnom poolu. Tako da bi to trebalo da bude resenje za sve koje ne zele da doniraju 2%.

Moze config za cgwatcher za taj novi miner?

Hvala!

Vrh Dno