Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Eukaliptus, provereno.:) A to za uživanje si 100% u pravu. Ja na mom puštam HD i 3D i uživancija. Kupe ljudi TV pa umesto da se raduju i sa merakom gledaju, sednu ispred i traže mu manu.:D

Poslednja izmena:
Local Dimming moze da ublazi problem, i na mom se to deshava.

Postovanje svima,nov sam na forumu a i sto se tice oko smart tv takodje.Treba mi pomoc.Imam LG 42 LA 641s-ZS.Dobar je i zadovoljan sam ali opet ima jednu veliku manu koju pokusavam da resim.Naime timemashine 2 radi znate vec kako,formatira hdd za snimanje i snimas trenutno taj program a drugi ne mozes da gledas dok ne iskljucis snimanje. Kako to resiti? Imam toshiba hdd 1 tera ,prikacim ga formatira,snimim,izvadim,prikljucim na komp,prepozna ga ali nema ga ni na jednoj particiji.A da ne govorim o tome da nemogu da pogledam preko racunara sta sam snimio.Postoji neka mogucnost,ali naglasavam korak po koram,da snimam jedan program a gledam drugi? Bilo je nesto o tome ali niko nije detaljnije objasnio,unapred svima hvala na korisnim odgovorima.

Postovanje svima,nov sam na forumu a i sto se tice oko smart tv takodje.Treba mi pomoc.Imam LG 42 LA 641s-ZS.Dobar je i zadovoljan sam ali opet ima jednu veliku manu koju pokusavam da resim.Naime timemashine 2 radi znate vec kako,formatira hdd za snimanje i snimas trenutno taj program a drugi ne mozes da gledas dok ne iskljucis snimanje. Kako to resiti? Imam toshiba hdd 1 tera ,prikacim ga formatira,snimim,izvadim,prikljucim na komp,prepozna ga ali nema ga ni na jednoj particiji.A da ne govorim o tome da nemogu da pogledam preko racunara sta sam snimio.Postoji neka mogucnost,ali naglasavam korak po koram,da snimam jedan program a gledam drugi? Bilo je nesto o tome ali niko nije detaljnije objasnio,unapred svima hvala na korisnim odgovorima.

mozes snimati program sa analogne kablovske a da istovremeno gledas program sa digitalne(preko drugog ulaza) i to je sve.

ne mozes gledati jedan kanal na analognoj i istovremeno snimati drugi kanal na anlagnoj, cim pođes da promijenis kanal on prekida snimanje.

Sa digitale ako je resiver povezan putem HDMI ne mozes snimati nego samo ako je spojen skartom.
a Hard disk ti formatira samo za tajm šift i ne mozes ga koristiti ni za sta drugo niti ga racunar moze prepoznati ( navodno je to zbog autorskih prava),
mada sam citao da postoje neki programi koji to mogu riješiti
eto nadam se da sam ti pomogao

mozes snimati program sa analogne kablovske a da istovremeno gledas program sa digitalne(preko drugog ulaza) i to je sve.

ne mozes gledati jedan kanal na analognoj i istovremeno snimati drugi kanal na anlagnoj, cim pođes da promijenis kanal on prekida snimanje.

Sa digitale ako je resiver povezan putem HDMI ne mozes snimati nego samo ako je spojen skartom.
a Hard disk ti formatira samo za tajm šift i ne mozes ga koristiti ni za sta drugo niti ga racunar moze prepoznati ( navodno je to zbog autorskih prava),
mada sam citao da postoje neki programi koji to mogu riješiti
eto nadam se da sam ti pomogao[/QUOTE
Hvala ti na odgovoru,pomogao si mi,mada imam jos nesto nejasno u vezi toga.Ne razumem koji risiver treba da je povezan ili spojen sa skartom? Imam hdd i on je usb,nema nikakav drugi vid ulaza za taj hdd,gde i sa cim treba da povezem skart? Meni je scart povezan sa dream boxom d 500 i on nema mogucnost snimanja. to je cista glupost za mene,mozes da snimas samo ono sto gledas,pa sto ga nisu namestili kako valja!? Napisacu im da to promene ako moze narednim abdejtovima,ali cisto sumnjam da ce poslusati.Hvala u svakom slucaju,samo mi malo pojasni oko ovog skarta.izvini,nov sam u ovome.

Nije ni logicno tv da ti snima nesto sto do njega ne dolazi. To bi trebalo da ti snima ili dreambox ili risiver od kablovske.

Nije ni logicno tv da ti snima nesto sto do njega ne dolazi. To bi trebalo da ti snima ili dreambox ili risiver od kablovske.

Ok,ali ja nemam risiver od kabloske,a dream ovaj moj ne podrzava to snimanje,ili ja ne vidim gde bih na njega to mogao da povezem.Nista,cekacu dream 800 ili neko drugo resenje,hvala.

Ja nemam probijanje svetlosti, crna je savrsena i u uglovima i na ivicama... ali...
Pre neki dan obrisem ekran, i kada sam upalio, u gornjem desnom uglu vidim probijanje...
Posto sam odmah posumnjao da sam mozda malo jace stisnuo tu, samo sam na mestu gde probija malo rukom kao nategao sam okvir tv-a... i sve se vratilo u normalu...

Sad ne znam kako da objasnim, gde se spaja ivica ekrana sa ivicom plastike od rama ima dovoljno lufta da se zakaci nokat i malo mrdne ram...

Pa ko je pisao da ima probijanje neka proba, mislim da ce mu ovo pomoci...

Onda otvori pivo i uživaj.:) Ja kod televizora, kao i kod žena, gledam samo ono što mi se sviđa, eventualne mane, ignorišem, i uživancija 100%.;)

Ja sam spominjao tu manu :) Poslušao sam te roadracer i rešio problem. Naime, ja sam sa zadnje strane TV-a blago pritisnuo poklopac uz panel i svako probijanje je nestalo. Neću više da unosim paranoju ;)

Ljudi treba mi pomoc oko Plexa. Ako se u nesto ne razumem to su mreze... Jedan dan radi apsolutno normalno, drugi dan TV vidi Plex media server, ali kaze no files. Pri tom se apsolutno nista nije menjalo, u medjuvremenu.

Da li imate neki predlog?

Mislim stvarno me nervira, kako moze nesto jedan dan da radi drugi dan da ne radi? Stvarno je glupa situacija, niko nema ovakvih iskustava?

Ma tako radi i Samsung All Share - zeza.
Uradi sledece, ugasi ceo media server na pc, pokreni ponovo.
Ugasi/Upali TV, kako bi se tv ponovo povezao na mrezu.

Mislim da sam resio problem (odmah nakon posta). Router je bio u bridge modu. Kada je prebacen u dhcp/nat, pojavili su se i folderi u plexu na tv. Sad cekam sutra da vidim da li je to to...

Da li ima negde anti-glare folija da se kupi pošto preko dana kada hoću da gledam TV gledam bukvalno sebe i sobu sa strane?

Imam lap koji je matiran i to je milina za oči.

Da li ima negde anti-glare folija da se kupi pošto preko dana kada hoću da gledam TV gledam bukvalno sebe i sobu sa strane?

Imam lap koji je matiran i to je milina za oči.

i mene to nervira. uopce nisam o tome vodio racuna kad sam kupovao tv jer mi je dotadasnji ekran bio mat, doduse meni je prozor sa strane i smeta samo onom ko sa strane gleda ali svejedno je odvratno

Evo, konačno sam kupio LG LA 660S od 42" i pored njega LG 4030H kućni bioskop Blu Ray 3D.
Pri prvom povezivanju na net skinuo je poslednji update.
Povezao sam sve (postavio sam pitanje na temi vezano za HDMI kablove), ali ono što me muči je strašno spor interfejs naročiti za aplikacije tipa You Tube i sl.
Da li je to normalno, pošto je pretraživanje i skrolovanje jako sporo i bagovito, naročito kod učitavanja kvalitetnijih snimaka (recimo 3D)?
Brzina je SBB-ovih 10 Mbit/s.

Hvala unapred na odgovoru.

Normalno je da je sporije, jedina dobra stvar je koliko mi se čini Plex. Nema veze koliku imaš brzinu neta.

@xdekacx

Nema to veze sa brzinom interneta, problem je u slabasnom hardveru ovog TV-a, koliko sam uspeo da nadjem ima dualcore procesor na svega 0.9GHz i celih 1.25GB RAM memorije. zato je sve sporo do bola. :( Ako je za utehu ni kod drugih TV-ova situacija nije nista bolja

Tačno. Ja imam internet 20 Mbit/s. i takođe kilavi. Ipak im je još uvek osnovna i najbitnija funkcija dobar prikaz slike, a ne ove propratne džidže-badže.

Poslednja izmena:
Zna li neko sa kojim programom se može snimljeni materijal prebaciti na komp?
Hvala...

^ Zaboravi :).

Stvar je u tome da se sastoji iz nekoliko koraka(programa)...prenosim sta sam ja davno nasao i batalio.
-Program koji cita nevidljivu particiju iz Windowsa(particija je navodno neka linux varijanta)
-Izvlacenje fajlova koji cine video zapis-moguce da je jedan program za prva dva koraka
-Konvertovanje istih u neki gledljiv format zaobilazeci zastitu DRM cini mi se...
Od svega naglasavam da sam batalio celu stvar, jer nisam nasao neki valjan dokaz da je isto moguce-sve su naklapanja po nekim stranim forumima oko toga.

DRUGA STVAR (posedujem 42LA660S)
Sto se tice 3D titla preko DLNA...Sa programom MKVmerge sam do sad obradjivao filmove i serije i u njih(mkv) ubacivao titl. Kad pustim na TVu preko DLNA film se pusta sa titlom svaki put, za razliku od odvojenog .sub kada se nekad desi da ga ne povuce(iako je isto ime, bez razmaka itd.)
Probao sam isto sa 3D filmom SBS i napravio .mkv koji MP HC pusta sa titlom(dva, na svakoj strani po jedan) ali na TVu ga ne pusta-opcija za titl je siva kao da ga nema...

Poslednja izmena:
Zna li neko sa kojim programom se može snimljeni materijal prebaciti na komp?
Hvala...
Tesko....citao sam o nekim Sat Risiverima,a nije iskljuceno da je ista prica kao i za Tv koji snima.....da ako recimo snimljeni materijal das nekom ko ima isti box,ili Tv,Cak ni tu nije gledljivo,tj jest,samo na baznom uredjaju gde se vrsi snimanje....
treba se to proveriti....

Nazad
Vrh Dno