Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Tesko....citao sam o nekim Sat Risiverima,a nije iskljuceno da je ista prica kao i za Tv koji snima.....da ako recimo snimljeni materijal das nekom ko ima isti box,ili Tv,Cak ni tu nije gledljivo,tj jest,samo na baznom uredjaju gde se vrsi snimanje....
treba se to proveriti....
To sam zaboravio da napomenem. Navodno usb hdd nemože ni na drugom la660 da se gleda . Zato se konvertuje i zaobilazi zastita vezana za tv.
Ja sam to trazio da masu crtaca klincu prebacim ma pad. Ali onda je on formatirao hdd i rešio me bede :)
Btw opcija formatiranje hdd-a je nevidjeno glupo odradjeno. Samo klikces ok i formatiras ga-zastita na nivou!

Sa mog satelitskog risivera snimljeni materijal bez problema može da se gleda na pc i na la660 (sa usb-a) bez ikakve konverzije.

cekaj...nisi naveo koji Sat Risiver..mogu ja i sa mog...cak u zadnje vreme snimam direktno na hard od kompa...ne treba mi eksterni hard...i svaki snimak,bilo da je sa Fta ili Pay kanala,moze da se gleda bilo gde...
risiver je Azbox HD Elite..sistem Enigma2 OpenPli 3.....

^aha...Ok,nisam video..:)....da ne idemo vise u OFF....i kod tebe je Enigma2,tako da je sve jasno.....

Jel moze nekako u Plexu da se izabere audio track na filmu?

OK, juce sam kupio ovaj TV, na brzinu ga namestio sinoc, instalirao Plex na komp, instalirao custom Plex na TV (http://plex.sithari.com.au/), 1080p preko wifija prilicno stucaju, ali analizu mreze cu ostaviti za neki drugi dan.

Tek kasnije sam video da aplikacija Smartshare sa televizora takodje vidi Plex server. Moje pitanje je - u cemu je ta Media link aplikacija koja je bila dostupna ranije, ili ova custom Plex aplikacija, bolja od Smartshare-a koji dolazi preinstalirana? Iskreno, nisam imao vremena da se previse igram ni sa jednom ni sa drugom, to je bilo nocas u 2h, a radim od 9... ;)

Tnx.

razlika je sto fabricka aplikacija vidi Plex kao DLNA server...a Plex app vidi svoj server..i moze lepo da prikaze sve one podatke,postere vezane za film,ili mjuzu....

OK, tako sam i mislio, ali u magnovenju u 2 ujutru jedino sto sam skontao je da oba pustaju filmove.. Doduse, videh i da je plex povukao sve zive podatke za filmove, da. :)

Jedno pitanje - kako instalirati app? Kontam da je moguce, kako ne bih morao da ubacujem usb svaki put kad hocu da startujem plex.

Jos par pitanja:
1. Gde kupiti (na Novom Beogradu, idealno) taj originalni daljinski? Treba mi backup za klince.. i da li znate da li moze neki Hama daljinski da se poveze na ove televizore? Pre 3 godine sam drugaru povezao njihov daljinski na LG tv bez problema..

2. Nisam uspeo da nadjem na netu da li postoji neki servisni meni na LA660S seriji gde moze da se vidi koliko sati je tv radio, i kako uci u njega, neko zna?

Imas na kupijem prodajem 20e original 10e kopija, na Zelenjaku kopija 800rsd AKB73615303 ja uzeo i sve radi(razlika izmedju tog i AKB737xxxxx je SMART dugme koje je ovde obelezeno kao HOME ali je isto plavo i isto otvara SMART meni)

Hvala, jel moze malo detaljnije to "na zelenjaku"? :) Na pijaci ili neka radnja?

Ovaaaaj.. jesam ja malo "spor" ili ovaj tv ne moze da puste filmove sa USB _flasha_, dakle nije HDD u pitanju?

Probao sam i FAT i NTFS, ne vidi .mkv fajl na flashu. Custom plex app koji je na flashu startuje bez problema.

Ne razumem se mnogo u te stvari,možda te zbog toga i ne shvatam šta ti pokušavaš.
Na računaru instaliraj Plex Media Server,postoje i drugi serveri kao što su Serviio (koji ja koristim,po meni bolji od Plex-a).
Kada pokreneš server Plex (program) ,u njemu obeleži folder sa računara (odredi mu putanju) gde ti se nalaze filmovi i Tv će ti prikazati sve moguće fajlove pa čak i mkv. Neće ti prikazivati samo 3D titlove,sve ostalo prepoznaje.
Ne znam šta ti je to Custom plex app i zašto je na flashu.
Ja sam na mom flashu skinuo razne crtaće sa YouTuba za ćerku (mkv.mp4.) i bez ikakvih app,samo uštekam u Tv i pušta ih.
Moja preporuka ti je da instaliraš Serviio server na računaru koji prikazuje baš sve.I nema dosadnog prebacivanja na flash.

Poslednja izmena:
Ali ima dosadnog vrtenja ventilatora u računaru.

@denigaj: custom plex app je ovo: http://plex.sithari.com.au/. Ovo je zamena za media link aplikaciju, koja vise ne dolazi instalirana na LG televizore. Dakle, imam plex server na kompu, ovo je klijent za televizor. :)

Elem, hteo sam da pustim mkv sa flasha zato sto je u pitanju 1080p koji mi shtuca preko wifija, dok ne sredim rack sa kablovima. Tu nailazim na problem - ukljucim flash u USB IN port i nista se ne desava. Pokrenem "video" aplikaciju, ne vidi fajl.

@prdex: ako je komp iole tih, nema. uostalom, zvuk je poprilicno pojacan kad gledas filmove/serije, tako da ne vidim kako uspevas da cujes ventilator? :)

Sada te razumem.
Jedina stvar što me buni kod tvog TV-a je što ti štuca 1080p preko WiFi i što ti flash ne prepoznaje mkv. To je zaista čudno,mislim da si jedini sa takvim problemom

Poenta tog televizora , pored HD slike, je baš u tome da preko USB-a možeš direktno puštati HD sadržaj tj. mkv filove.

Probaj da ides u "input", izaberi usb, pa dalje foldere gde je film i sam .mkv fajl
Ako tako ne vidi moguce da ga plex na flashu buni, probaj drugi flash bez plaxa ili ti nesto ne radi kako treba...

Hvala svima, izgleda da je Oggy u pravu - izgleda da ga buni Plex na sticku. Nabavio sam juce jos jedan flash, shljaka bez problema.

@Denigaj: imam asusov 802.11g ruter od pre jedno 5-6 godina, kontam da je on najveci problem.. mada citam po netu da vecini ljudi 1080p ne radi bez stucanja preko wifija?

Sve u svemu, sinoc sam razvukao kablove i switch preko sobe, sljaka bez problema. Vreme je da namontiram rack i sredim kablove (razvuceni kroz zid po celom stanu upravo za ovu namenu :) ).

Mora 5 Ghz ruter za fluidnost 1080p, mislim da cak i pise u uputstvu. Na mom 42570s pise u uputstvu. Da za full hd streem kroz vazduh WIFI mora 5ghz.

Ko moze neka poreba pa neka kaze.

Avatar 3D od 21GB ide glatko preko nekog smeća Telekomovog od rutera.

Da li vam seckaju ts filmovi preko Plex-a?

(mkv radi OK)

Mora 5 Ghz ruter za fluidnost 1080p, mislim da cak i pise u uputstvu. Na mom 42570s pise u uputstvu. Da za full hd streem kroz vazduh WIFI mora 5ghz.

Ko moze neka poreba pa neka kaze.
Ma jok, za full HD se navodi N300 standard i to je bitnije(300mbps) mada meni i na N150(2,4GHz) radi bez problema, uistinu blizu su...E sad ako su svi N300 5GHz onda je to to... ;)

Hvala, jel moze malo detaljnije to "na zelenjaku"? :) Na pijaci ili neka radnja?
Pijaca, tezga 209, trenutno je 720rsd, nekome sam skoro slao na PP link sa kupinda(kilekile)

jel probao neku opciju smart iptv...trazi sifru ilozinku...mada vidim na jednom ruskom sajtu da bi to moglo proci...instalira se direkt preko usb-a

^ako je taj Smart IPTV vezan za KartinaTV(Ruski IPTV servis)..nista specijalno....povremeno caste na mesec dana free User i Pass..probao sam davno na Sat Risiveru....nista zanimljivo,bar meni...:)

Vrh Dno