Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
nemam Vas model Tv-a..ali imam takodje 3D Tv...nije da nesto gledam...ali volim povremeno da skinem dobru kopiju 3D filma.i da odgledam(sto kaze nas narod..`Ne jede leba da ga imam`)..vise gledaju deca 3d crtace,i slicno..)..u prilog mi ide i to sto imam par 3D Sat Kanala,na kojima dosta daju razne dokumentarce,filmove,i stvarno je ok osecaj gledati sve to...
sto se tice Smart funkcija,nisu bas nesto jake kao na Lg,Samsungu(posto imam Philips)...probao sam par puta,ide to,ali nista spec...kako imam Android Tv Box...na njemu sve to mnogo bolje ide....ali nemam razloga da pljujem po Smart-u...verujem da ce sa jacim i brzim Tv,sve to da legne...ne smeta mi sto postoji:)
nema potrebe za svadjama....meni vise nervira Gotovanska politika ljudi,kad zele sve na tacni..a neko sedne lepo,procita forum,odgleda par YT prezentacija,pa se donese odluka o kupovini...
Uzivajte u tom LG,verujem da bi to bio moj izbor,da mi nije uletela kombinacija za moj Philips....

Poslednja izmena:
3D sam dobio gratis, između LG-ja i Samsung-a izabrao sam LG i slabije verzije su bile bez 3D-a, bez Smart-a itd. ali su bili deblji, ružniji a meni je na prvom mestu izgled. Kada kupujem bilo koji uređaj, nameštaj ili automobil, na prvom mi je mestu dizajn a ako je nešto lepo onda je i kvalitetno :)

@roadracer

Imaš par strana unazad diskusiju između mene i forumaša Džejms Dina...
hehehe..buraz gde izvuce to da'Sve sto je lepo,to je i kvalitetno'...
pa bre,,lepe su i neke Narodne pevaljke....pa sta treba da ih slusam...:),zato sto su kvalitene...mozda ali za govor Tijela..:)
naravno nije to za poredjenje...ali nije bas ta teza,uvek tacna....

Poslednja izmena:
Nisam spomenuo pevaljke, već stvari...

Da li je lepši VOX ili LG TV? Ako je LG (a jeste) onda je i skuplji.

Da li je lepši Logan ili Mazda 6? Ako je Mazda (a jeste) onda je i skuplja.

I tako dalje.

***,sta vredi kad nisi zadovoljan tvojom Skupljom Igrackom....

Poslednja izmena:
Ma zadovoljan sam, ali to ne znači da ako imam automobil od 100.000 evra da moram u njemu da spavam, da se kupam...

Super je TV ali mi sada dodaci malo znače. Evo na primer pošto ne igram igrice 2 para naočara do sada nisam ni jedanput koristio.

Da li to znači da ako sam dobio naočare za igre da moram da igram igre, ako sam dobio 17 pari naočara da moram da skupim 17 ljudi kada gledam 3D film, ako ima Smart da moram da koristim Youtube iako mi je lakše koristiti preko lapa.

Ko zna možda jednog dana i zatreba, na primer pokvari mi se komp i ja eto imam youtube, gmail, forum, vesti... preko Smart-a, jeste sporo ali će u tom momentu završiti posao.

Ili mi možda dođu u goste neki klinci pa ako hoće da igraju 3D igru preko TV-a u više igrača...

End off.

Slažem se sa tobom ,,makiacaveki,,
Nego,zaboravite prepirke.
Pošalji ti meni sajt u PP sa koga skidaš te remux filmove od 30 GB da probam i ja pa da uporedim razliku sa HD-Blu ray ripom.

Poslednja izmena:
@makiacaveki: a zasto ne uparis tv sa kompom i sa kompa pustas/biras jutjub klipove, a prikazuju se na TVu? ja klincima pustam tako decje pesme, nadjem neku plejlistu, pustim, ostavim u nekom tabu u chrome-u u pozadini a ja nastavim da radim svoje stvari..

Tako i radim:

TV sam upario sa kompom preko HDMI-ja i tako imam dva monitora (TV je drugi monitor). Na primer majka gleda neku tursku seriju "Karadayi" i prebacujem Safari (brauzer) na TV dok ona odgleda epizodu a ja radim nešto drugo na kompu.

Ali što se tiče slike kada gledam filmove kada prebacim Movist (program kao VLC, Media Player Classic... na PC-u) na drugi ekran ili kada uradim "Turn Display Mirroring On" slika je na filmovima nekako zrnasta, dok je na istim tim podešavanjima kod Plex-a slika bolja 10 puta.

Nisam mislio na to. :) Zalio si se da je youtube app na TVu spor - u okviru same aplikacije imas opciju "pair", izbaci ti pass/pin kod, na kompu odes na youtube.com/pair, uneses taj pass i sve sto pustas na kompu se prikazuje SAMO na TVu. Znaci bez HDMI kablova i sl.

Youtube remote aplikacija ili neki drugi nacin? Elem, da, pretpostavljao sam da moze, ali mi je mnogo komotnije da switchujem na drugi tab i pustim im nesto, ako sedim za kompom.. :)

Upario sam, kako sada da namestim da mi uvek pušta u najvećoj rezoluciji?

Edit: ili on automatski pušta u najvećoj rezoluciji automatski?

Poslednja izmena od urednika:
si probao da sve radis preko XBMC..ali da njemu bude primarni monitor tvoj TV...pa vidi kakvu sliku ti daje on....
a baci pogled za online servise na program KyloTv...imas i za Mac....

Da li postoji razlika izmedju ovog modela i la690s, i da li vredi dati jos 70e za tu razliku?

Ne vredi. Razlika je uglavnom u dizajnu(metalna lajsna na rubovima...)

Da li na ovom modelu postoji mogucnost da se tv sadrzaj pusti na tabletu ili telefonu?

Ako na telefonu ili tabletu instaliras LG remote, mozes u njemu da gledas trenutni program uistinu sa sekund,dve kasnjenja...
P.s.
Neki noname tableti ne podrzavaju valjda dve slike ili tako nesto pa nema slike onda-daljinski radi. Meni na telefonu radi normalno...

Ako na telefonu ili tabletu instaliras LG remote, mozes u njemu da gledas trenutni program uistinu sa sekund,dve kasnjenja...
P.s.
Neki noname tableti ne podrzavaju valjda dve slike ili tako nesto pa nema slike onda-daljinski radi. Meni na telefonu radi normalno...

Ne radi to ni na nekim brand modelima telefona. Recimo Galaxy 2/3/4...

Da li na ovom modelu postoji mogucnost da se tv sadrzaj pusti na tabletu ili telefonu?

Moze ukoliko je na tv izabran odgovarajuci input odn moze ukoliko gledas televiziju preko antene ili nekog risivera ( npr sbb-ov d3) koji je sa tv-om povezan preko scart ili komponentnog kabla ( kabla sa.bananicama) . Ne funkcionise ako je slika preko hdmi kabla.
Radi sa S2 provereno.

,,makiacaveki,,
Evo skinuo sam Captain Phillips Remux od 26 Gb.
Pustio sam preko Serviio servera jer Plex ne koristim i takodje film secka. Malo po malo ,,učitavanje...,, prosto iritira!
A i primetio sam da je slika zrnasta onako kako ti kažeš. Da li to ima veze sa TV-om (slikom) ili je to do formata fajla.
Puštao sam i preko HDMI kabla i preko Serviio i više filmova,svaki je tako ,,zrnast,,
Da li ima leka za to?

Mislim da ne, koja je poenta, sto gledas na 1 mozes i na 2 ako su vec u radiusu za mrezu. Jedino za neke placene stvari,topbox i sl.

Upravo to. Satelitski risiver mi je na jednom tv-u, a nekad bih gledao na drugom... A ima i druga varijanta. CAM modul i kartica od RV mi je u onom drugom tv-u, a možda bih nekad nešto gledao na prvom.

@denigaj

Mislim da nije do tv-a.. pre neki dan sam bio kod drugara i kaze skinuo je non-stop film ali mu secka kad pusti sto se inace ne desava... u pitanju je samsung F6500 3D.. ja pogledam, Non-Stop 2014 1080p Bluray Remux AVC DTS-HD MA 5.1-alrmothe od 24,4 gb... isto zrnasta slika...
Tako da ce biti da ti remux-i definitivno imaju neki problem...

Koristi li ko Smartshare za filmove? Nisam provalio kako titlove da ubacim, pa ako ima dobre duše da mi objasni. Ako može uopšte (mada mi je glupo da ne može).

Ja sam ubacio kad se pojavio na LG podrsci, ali imam i Nero MediaHome koji su ranije nudili umesto SmartShare, koristio sam par puta ali mi se cini da ne sprecava komp da ode u standby...pa usred filma cvrc...
Inace titlovi treba da budu istog imena kao i film, bez razmaka i po mogucstvu sto kraci...desi se da nece da povuce titl ako je ime filma ono dugacko film,godina,format,autor,kodek,rezolucija...tipa 2001.A.Space.Odessey.1968.720p.HDDVD.H264-hV

Moguće da je to sa dužinom naziva. Probaću kasnije. Meni radi odlično Smartshare, jedino titlovi zafrkavaju. Ne štucaju mi filmovi što je ovdje na forumu često, koliko vidim.

Pozdrav drugari
Evo registrovao sam se ali sam prvo 3 dana citao sve vase postove koje nebi da komentarisem jer ima poprilicno toga :D ali bi izneo svoje vidjenje ovog modela aj modela 620s koji je po karakteristikama skoro isti.

Prvo bi da naglasim da sam TV-om prezadovoljan jer nemam nikakvih problema u radu istog. Sto se tice tog daljinskog od modela 660s ja to nemam ali mislim da mi nije ni potreban jer daljinski od TV koristim samo da upalim tv, da prebacim ulaz i jedino ga koristim za smart opcije, ali celog dana koristim daljinski od D3 SBB uredjaja.
TV za moje oci i moj ukus ima odlicnu sliku preko D3 uredjaja narocito su HD kanali super.
Sto se tice 3D filmova sve mi radi dobro za sada sam odgledao 2 fima i nisam imao problema doduse gledam filmove bez titla jer mi nisu potrebni a i veci je dozivljaj takvog gledanja jer titlovi odvracaju paznju od desavanja i slike :D. Inace kod mene radi i plex a i preko HDMI kabla ja nikakvu razliku nevidim jedino sto mogu da kazem da oni koji imaju prblem sa plexom vide da im ruter nije na breage modu onda moze da dodje do problema.
Sto se samrt opcija tice ko ocekuje od TV-a da radi kao neki telefon ili tablet onda neka to i koristi nemoj da se muci na tv. KO nezna za gledanje youtube koristim svoj tablet kad nadjem sta ocu da gledam samo kliknem na ikonicu koja izgleda kao tv a u uglu znak wifi i konektujem se na tv i za par sekundi slika sa tableta krece na tv. Kasnije cu postaviti kao se povezuje TV sa svim periferijama jer sam se pre kupovine TV-a prvo lepo raspitao sta i kako se povezuje i koristi jer kupiti TV a nemati pojma sta cemu sluzi i kako se koristi to je po meni malo neozbiljno. Zasto je neko kupio tv sa opcijama WIDI. miracast, smart share ako nezna kako to da upotrebi.
Jedino sto za sada nisam probao to je snimanje i koriscenje Time mashine II jer nemam potrebe za tim. Sve sto mene zanima mogu da pogledam preko D3 SBB.
Nemam nikakvih probijanja svetla po ekranu i nadam se to necu imati prilike da vidim.

Ajmo sad o nacinima povezivanja svega i svacega na TV.
Postavicu vam tutorijale pa vi vidite sta sve moze i sta je od vasih uredjaja kompatibilno sa ovim opcijama koje tv nudi.
Kao osnovne karakteristike koje su potrebne da bi ste povezali svoj android telefon ili tablet sa tv-om je da oni podrzavaju neku od sledecih tehnologija a to su NFC i Wi-Fi Direct.
Ako vam android telefoni ili tableti nepodrzavaju ove 2 opcije necete moci da koristite miracast ni wifi direkt na tv-u.

LG Smart TV : SmartShare WiFi Direct
https://www.youtube.com/watch?v=x6UVzxZgvFk
LG Smart TV : SmartShare WiDi
https://www.youtube.com/watch?v=tGlntyeHaGM
LG Smart TV : SmartShare Miracast MHL
https://www.youtube.com/watch?v=ILy6vBIFJYs
LG Smart TV - Network Connection Wired
https://www.youtube.com/watch?v=pSR0BM3EW3Y
LG SMART TV : SmartShare-TagOn
https://www.youtube.com/watch?v=iCzZAsKvrvE
Smart Share - Setting up WIDI, Miracast and NFC
https://www.youtube.com/watch?v=c6GcPHgaxak

IMa jos dosta toga korisnog na youtube pa ako nekome ovo pomogne bice da nisam dzaba ovoliko kucao :wave:

Nazad
Vrh Dno