Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Ja sam procitao vec to, ali meni vsync daje 60Hz(a TV bi po tom postu trebalo da je 120). Sad da li je do kabla ili do TVa, nisam siguran. Moracu pozajmiti HDMI 1.4 da bih provjerio.

Poslednja izmena:
@Džejms Din

U tom postu je samo prikazano za 42", ja imam 32LA660S-ZA.BEEZLJP, kako da znam koliko ima Hz?

Eh da sad se i ja setih da sam negde pročitao da ako je 4. slovo posle tačke "Z" onda se radi o 120Hz panelu.

@milirad

Čekaj malo, nisam ukapirao...Evo poređenja James Dean-ovog i mog TV-a u oznakama, kako da znam da li i moj TV ima 120Hz?

42LA660S-ZA.BEEZLJG
32LA660S-ZA.BEEZLJP

OK, hvala!

Idem da se kurčim po selu kako imam TV od 120Hz :)

Gleda li neko 3D filmove preko Bino plejera?

Ako gleda može li mi reći da li koristi neka dodatna podešavanja i koliko se može bilo šta promeniti ili koristi sve po defaultu?

ja sma probao na Mac-u par puta Bino...nije to lose,ko ne zna za bolje,ili trenutno nema uslove za bolje...to pije vodu sa onim Crveno Plavim naocarima...

OK. Ja isto koristim Mac tako da gledam filmove ili preko Movist-a ili preko Plex-a... ali sam hteo da proverim da li neko koristi Bino, da li ima neke razlike...

Razlike u 3D ugodjaju...?
pa ako poredis pravi 3D sa Pasivnim ili Aktivnim naocarima sa onim Crvenom Plavim,naravno da ima....ovo je ok resenje,za pocetak ako neko nema 3D Tv....moze kolko tolko da oseti cari 3D-a....
skoro sam pokazivao drugaru Bino....i dao mu da gleda neki 3D Spiderman....kako nikad nije probao 3D...odusevio se...i odmah kuci ubacio Bino,i poceo da skida 3D filmove(naravno kupio i plastikanere Plavo-Crvene)...onda mu pokazao pravi 3d HD...i bilo je :(

pa mnogo bolje izgleda opcija 3D na Tv-u sa pravim naocarima...:)

Ta Anaglyph 3D varijanta(Plavo-Crvene naočare) ima samo jednu prednost, a to je da može da se gleda takav sadržaj, a ne mora da se ima 3D televizor. Ali sve ostalo je neusporedivo sa pravim pasivnim ili aktivnim 3D gledanjem. Strahovito je veliki napor duže gledati Anaglyph 3D.

Već sam ranije pisao ali da kažem ponovo...

Meni 3D filmovi (bilo da su SBS, OU, remux ili nešto četvrto) ili utakmice (primer: skinuo sam sky3D neke nemačke tekme) ili 3D crtaći... ne deluju "stvarno", vidi se ta razlika između 2D-a i 3D-a ali nisam zadovoljan dubinom, voleo bih da je kao na DEMO 3D snimcima LG-ja, tada bih bio zadovoljan. Voleo bih da stvari, predmeti, lopta i ostalo izleću iz ekrana na pola metra/metar a ne da se sve dešava u ekranu i da je 3D razlika između objekata par cm-a...

O tome smo već pisali. Promo materijali se prave sa izrazitim ciljem da u kratkoj formi pokažu sve čari 3D sadržaja. Zato su i prepuni ekstremnih iskakanja, U filmovima ili kad gledaš fudbal u 3D bitna je ta osnovna dubina koja postoji i koja je izražena, a ta iskakanja od metar i više se koriste samo u kombinaciji sa radnjom filma, kad treba istaći neki efekte, ili na fudbalu uglavnom sa kamerom pored aut linije ili na terenu.

OK. Evo sada nađoh da postoji:

3D način rada, 3D dubina i 3D ugao posmatranja.

3D način rada: Standardan
3D dubina:10
3D ugao posmatranja: 0

3D način rada: Sport
3D dubina: 15
3D ugao posmatranja: 0

3D način rada: Bioskop
3D dubina: 15
3D ugao posmatranja: -3

3D način rada: Ekstremno
3D dubina: 10
3D ugao posmatranja: 8

i postoji Ručno.

Koja podešavanja vama najviše odgovaraju? Da li koristite standardan 3D način rada ili kada gledate sport menjate na sport, kada gledate filmove stavljate na bioskop...?

Od skoro sam vlasnik ovog tv-a i imam samo pohvale. Nemam problema sa duhovima cak ni sa mojojm jako losom kablovskom. Interesuju me dve stvari, ako sam ih propustio u temi, neka mi neko samo kaze broj poruke. Da li postoji mogucnost da se kanali eksportuju na usb bez obicnog daljinskog? Uspeo sam da napravim 3D titlove, ali ni Bs Player ni WMP nece da ih puste, sta vi koristite za gledanje 3D sadrzaja?

Mislim da export imaš par stranica unazad. Ne moraš čitati sve od početka.
3D titovi teško. Jedino ako film puštaš preko HDMI kabla SA računara. TV sam bez računara ne uspjela korektno pustiti 3D titl. To je po meni i najveći minus ove serije LG-a, ako je za utjehu ni drugi proizvođači nemaju rješenje za ovo :). Dakle, u svakom slučaju nisi mogao bolje da pazariš.

upravo skidam novi softver..ima oznaku 04.24.08
ako uspem da primetim poboljsanja,javljam :)

jel ima nekih poboljsanja?
jel moze na ovom tv-u da podelis ekran i da gledas tv i nesto sa hdmi?

Nisam primjetio neku novinu, samo me natjeralo da se slozim sa nekakvim autorskim pravima.
Ne mozes podijeliti sliku nikako.

Ja od kako sam kupio TV nikad nisam primetio bilo kakvu razliku posle update-a... sve isti SW samo mu oznaku menjaju da mislimo da je novi xaxa :)

A nesto lafo skida dvadeset minuta :) mi kontamo vow sada ce nesto biti a ono corak

Sa jednog španskog foruma, google translate

Translate
World, although LG via notifications , reported that disappeared after 30 April.

The only novelty is the new conditions and terms of use. Or accept them , or you can't use the Smart TV apliaciones , either of which are integrated or that you have dropped you . So clear . I have a purchased application, and if you do not accept the new conditions , I can not use it.

And with these new conditions and terms of use?

As a brutal attack on privacy. As of now , LG ABSOLUTELY know all of us .

LG know what channels we see , we see that content on demand , what we see through HDMI , what we do to play movies, and we know how many times , forward, reotroceder , pause, etc. .

It will also collect information about how we use the command .

And they will also retrieve information if you use the voice control.

No longer exists in the ' settings' option habiliar or disable it to allow LG compile information of what we see menu. That option has disappeared.

If you do not want to accept these new conditions , you can, but you can not use the Smart TV applications . It's that simple .

Anyway , I have been astounded .

In the end, it was true. The famous upgrade, be there , but only serves to legitimemos LG total invasion of our privacy. And if you want, you run out to use the Smart TV . What do you think ?

As I have said, I have seen absolutely nothing new . I would like to believe that at least this update brings more than shit conditions , at least improvements and / or error correction internally ...

I have not checked what the TruMotion on channels with HbbTV service. But do not think I have fixed ... anyway , I'll check and I will comment .

Regarding the service ON NOW, still does not appear any HD channel , and La 1 saliéndome information is an Italian channel. Thanks LG , your effort to improve the Smart TV is commendable.

And that's it . Sold from LG Smart TV now in which, to use them, you have to give permission for what to do at ALL TIMES.

New ZERO . Improvements? To my knowledge, ZERO.

I guess if there are new things in Smart TV is only for 2014 models. 's 2013 models , lapsed news in December. We now have an obsolete model.

Premium i LG World aplikacije su ionako potpuni krsh, ne zna se koja je beskorisnija, tako da i nije neka steta sto su nedostupne ako se ne prihvati krsenje privatnosti, sve ostalo sto mi treba i sto sam i koristio kako vidim radi i dalje. Sa druge strane , prosle godine cini mi se da se digla neka buka u svetu da LG i kad je iskljucena opcija za prikupljanja podataka iste prikuplja, tako da ko zna da li je i dosad sa starim fw tv prikupljao podatke i slao , kao i da li sad iako nisam prihvatio uslove radi to isto. No , u neku ruku, bas me nesto i preterano nije briga sto ce LG ili neka treca strana znati da li sam gledao ovaj ili onaj program ili sta vec.... Svakako ostavicu ovo iskljuceno iz principa, a i kao sto rekoh dostupne aplikacije su potpuni krsh.

Vrh Dno