Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se, ko kad bi reko da su torrenti protivzakoniti, nije im to jeidna svrha.

NO evo sve 3 prodaje su ukinute.... nc
Ovde je suština. Prodavac je prodavao ove predmete kao predmete za vraćanje km. Dijagnostika je sasvim legalna, njena zloupotreba nije. ;)

Dopuna:
Torrenti nisu nelegalni. Njihova zloupotreba jeste.
Slično je i sa predmetima za auto dijagnostiku.

Poslednja izmena:
@RingeRaja a ko si ti da kazes za sta ko sta koristi, ja vec dao legalan primer zasto meni licno treba isto!
Ako neverujes mozes doci da proveris ECU i tablu a slobodno mozemo i u opelov servis da potvrde....

Tako da se vi isterivaci pravde malo prvo zapitate, sto se mene tice torrent je 100% legalan, samo licemer moze tvrditi da nije :d

U nasoj lepoj domovini 80% doktora kolje i ubija ako mu ne das mito, inspektori rukovode 60% kriminala i organizuju, politicari isto, vecina drzavnih sluzbenika neradi nista a otima nas dinar...itd i neko ovde prica sta je korektno a sta nije, e to je pravo licemerstvo....

@ringeraja
Ne ja ne uzivam ja samo gledam realno na situaciju....... i iz drugog ugla gledam sta je posledica a sta uzrok...

Poslednja izmena:
Problem je sto vi smatrate da je doticna sprava namenjena iskljucivo za dovodjenje kupca u zabludu, a vec vam je gore objasnjeno da je to alat kao i svaki drugi.
Po toj logici ne bi se smeli prodavati ni pajseri jer sa njim moze neko da obije neciji stan.

Ti nisi pitao po kom to zakonu je zabranjena prodaja tih uređaja, već si na konstataciju da je zabranjeno vraćati kilometražu, pitao po kom je to zakonu zabranjeno. Primećuješ finu razliku u značenju?

Poslednja izmena:
Ovde je suština. Prodavac je prodavao ove predmete kao predmete za vraćanje km. Dijagnostika je sasvim legalna, njena zloupotreba nije. ;)

Dopuna:
Torrenti nisu nelegalni. Njihova zloupotreba jeste.
Slično je i sa predmetima za auto dijagnostiku.

Tu se u potpunosti slazem jer je u nazivu naveo za sta sluzi.

Pa opet se vracam na moj slucaj, kad menjas tablu, kilometar sat, moras uraditi korekciju kilometraze na realnu!
Tu nema nista protivzakonitog, cak bi bilo protiv zakonito ako to ne bi uradio :p

Kakva glupava "diskusija" se ovde vodi????

Ovde su sve vrednosti toliko poremećene da mora da se objašnjava nešto što je očigledno.
Da li je torrent nastao za razmenu nelegalnog materijala? Da! Da li može da se razmenjuje i legalan? Da! Da li se razmenjuje? NE!!!!
Da li je kinez napravio uređaj za nelegalno prčkanje po kompjuteru auta? Da! Da li može da se koristi i legalno? Verovatno. Da li se koristi? NE!!!!

I ovde je poenta. Sve ostalo je licemerje i sviranje svircu, pa u krug...

@zeljko

Ti kao da uživaš što živiš u ovom šupku od države ili samo gledaš da se prilagodiš onome što se dešava, šta god da se dešava, po sistemu "boli me uvo", daj da vidim kako ja tu da prođem dobro, a za ostale me baš boli.
Glupa diskusija ?
A to sto ti napises automatski postaje pametno ?
Dajte bre... forum je za diskusiju , odviknite se stavova > TO SU GLUPOSTI , JA KAZEM DA JE OVAKO.

JA sam licno koristio torrent milion puta za skidanje legalnih fajlova , razmenu privatnih snimaka okupljanja, download stotine filmova koji su postali free i jos gomile primera i onda dodjes i napises ( sad dosta redje, ali u vreme kad nisu su bili retki http sajtovi gde je moglo da se okaci poveci fajl , ili gde je mogla da se postigne normalna brzina itekako sam koristio)

Neke ljude sa kojima smo razmenjivali filmove u zivotu nisu koristili torrent (IT ne bas pismeni) vec samo za to sa nasim instrkucijama..

Da li se razmenjuje? NE!!!!

Zato sto je NE velikim slovima ti si upravu ?

Da li se razmenjuje legalni materijal :

DA

SVako ima pravo na misljenje , ali izbegavajte :

" To je ovako kako ja kaze, sve ostalo je mlacenje prazne slame i netacno..."

Poslednja izmena:
Zašto nije legalan? Zato što onaj ko ima pravo da prčka po kompjuteru to radi sa uređajem koga dobija (kupuje) od proizvođača, sve ostalo je u sivoj zoni.
Nema legalnog vraćanja/povećavanja kilometraže.
A i slepcu je jasno zašto se uređaji za autodijagnostiku prodaju preko ebaya za šaku kikirikija, a ti se i dalje pravi pametan.
I nemojte mi praviti analogiju sa pajserom, kuhinjskim nožem i sličnim stvarima, pošto i ja mogu da napravim glupu analogiju sa mnogim legalnim stvarima koje se mogu zloupotrebiti.
Međutim, poenta je da je ovaj aparat (i torenti) napravljen sa namerom da se koristi za zloupotrebu (kao uostalom i torenti), a kuhinjski nož nije.

@weasel

Nemojmo biti bukvalisti. Kad sam napisao NE!!!, nisam mislio bukvalno. Pa ipak, kako je nastao torent i sa kojim motivom? Šta se u 90% slučajeva razmenjuje? To što ti i jedan broj koristi torent za razmenu legalnog sadržaja ne znači da apsolutna većina to ne zloupotrebljava. Poenta nije u zabrani, već u ograničavanju zloupotrebe, što se prodajom kineskih autodijagnostika širom net-a kojima možeš da brljaš po kompjuteru auta i falsifikuješ podatke nikako ne postiže.

A što se tiče mišljenja, citiraću: "mišljenje je kao dupe, svako ga ima".

Poslednja izmena:
Sad mogu da se slozim. No ja ne citam misli, tako da nisam mogao da znam sta mislis ;)

No poenta mog posta nisu ni torrenti niti autodijagnostika jer nije takvoj raspravi mesto ovde, vec jednostavno gadi mi se takav stav :
TO JE OVAKO KAKO SAM JA REKO, SVE OSTALO JE NETACNO , SVIRANJE , GLUPOST

A ustvari to sto si ti napisao nije tacno.

Sa takvim stavom sta god da napises ne mozes biti upravu.

Poslednja izmena:
Jeste, zato što ovde svako piše šta god mu padne na pamet, lupetanja koliko voliš i nikom ništa.
Zato sam i napisao ono iznad za mišljenje, sam si me naveo sa konstatacijom da svako ima pravo na mišljenje. Ima, ali svako treba da stoji iza onoga što je rekao/napisao i da odgovara za isto.
Lako je biti licemeran iza nick-a.

Pa sta predlazes ? Da izmenimo forum i stavimo umesto nicka svakome ime prezime i jmbg i sliku i to obavezno iz licne karte ? KOji je tvoj predlog ?
FOrum i sluzi za razmenu misljenje , diskusjiu, i normalno je na forumu da postoje nickovi !

JA stojim iza onoga sto sam napisao , napisi mi samo sta treba da uradim posto pored onoga sto sam napisao stoji moj nick .

Poslednja izmena:
@zeljko

Ti kao da uživaš što živiš u ovom šupku od države ili samo gledaš da se prilagodiš onome što se dešava, šta god da se dešava, po sistemu "boli me uvo", daj da vidim kako ja tu da prođem dobro, a za ostale me baš boli.

To ti je slika i prilika savremenog coveka, operisanog od ljudskosti i covecnosti. Nije to vezano samo za nas. To je odraz kapitalizma. Na zalost, mi nismo takvi bili, takvi smo postali posle svih neprilika koje su nas spopale.

Zašto nije legalan? Zato što onaj ko ima pravo da prčka po kompjuteru to radi sa uređajem koga dobija (kupuje) od proizvođača, sve ostalo je u sivoj zoni.
Nema legalnog vraćanja/povećavanja kilometraže.
A i slepcu je jasno zašto se uređaji za autodijagnostiku prodaju preko ebaya za šaku kikirikija, a ti se i dalje pravi pametan.
Au bre...kakve mudrosti :)

Dijagnostiku u opste ne moras kupiti od proizvodjaca, niti moras biti ovlasceni serviser sa originalnom dijagnostikom.
Postoji gomila malih servisera, koji rade, zaradjuju i doprinose ovoj drzavi.
Ima gomila primera gde je potrebno korigovati kilometrazu, a sad je limundo valjda i jedini sajt na kome je zabranjeno prodavati takve uredjaje pod umisljajem da ce se vrsiti nelegalne radnje.

Ovde su neki operisani od realnosti i ljudske empatije.... ne kaze se zabadava nebeski narod :d

A i dalje dotican predmet za vracanje (ispravnije je kazat stelovanje) kilomtraze je 100% legalan...... pa dubili vi na glavu to nece promenuti realnu potrebu istog za legalne stvari

Poslednja izmena:
Pa sta predlazes ? Da izmenimo forum i stavimo umesto nicka svakome ime prezime i jmbg i sliku i to obavezno iz licne karte ? KOji je tvoj predlog ?

Treba da budemo, i da se ugledamo na fejs buk. Knjigu za face. Uopšte nisi moderan :D

Pa realno, tamo su svi sa imenom prezimenom i ne samo svojim vec cele porodice kuceta , kanarinca, vaspitacice i frizerke , daleko bilo da budemo ko face :D

Inace ovde se ljudi ne poznaju van foruma , vec se svi kriju iza nick-a... mislim, sta sve ljudi nece napisati.

Poslednja izmena:
...i to se popravlja samo u ovlaštenom servisu koji tu intervenciju pridruži ostalim podacima o održavanju auta i mirna Bačka ...u suprotnom treba dozvoliti i javnu prodaju IR programatora za taksimetre a ne da se taksisti izlažu trošku odlaskom kod majstora ...jer nema šanse da bi oni tu mogućnost "popravke" u kućnoj radinosti zloupotrebili :trust:

ne stojim baš dobro sa BBcode pa ako fali neki kod zamislite da je tamo gde treba da bude :D

Da malo skrenem temu. Tašta se bavi nekim oslikavanjem stakla i još nekim sitnicama. Ranije je to prodavala na sajmovima cveća i sl. Međutim, kako je besparica, narod više ne ide, a ako ide, ne troši pare.

E sad, tašta je načula za Limundo i sada već dugo vreme me davi da joj pokažem šta i kako - jer se ja bavim internetom. :D
Pitanje za vas: da li postoji neko zlatno pravilo kako početi na Limundo, samo bi prodavala, ali ne bi htela da gubi pare, tj. da proda ispod cene, a nema šanse da se cima sa duplim nalogom?
Hvala

Pa jednostavno sve postavi na kupindu... po ceni po kojoj misli da moze da proda... onda proba na limundu da postavi nesto "jeftinije" (popularnije) na licitaciji od 10din na 10 dana... pa po tome nek proceni koliko su ljudi spremni da plate, u istoj aukciji na limundu nek stavi link ka svojim predmetima na kupindu... ako je vrednija stvar od 2000... nek plati opciju od ~130din da se aukcija vrti na pocetnoj strani...

Znam tipa koji prodaje slike, i on uglavnom gura dosta na limundu, po slici dobija 3000-4000din (cini mi se), slika ko manijak kaze po nekolicinu slika nedeljno... kaze fino zaradi

Ako ne bude zadovoljna cenom koju izvuce na limundu ti joj lepo dignes cenu :d (morao sam..)

Poslednja izmena:
Da malo skrenem temu. Tašta se bavi nekim oslikavanjem stakla i još nekim sitnicama. Ranije je to prodavala na sajmovima cveća i sl. Međutim, kako je besparica, narod više ne ide, a ako ide, ne troši pare.

E sad, tašta je načula za Limundo i sada već dugo vreme me davi da joj pokažem šta i kako - jer se ja bavim internetom. :D
Pitanje za vas: da li postoji neko zlatno pravilo kako početi na Limundo, samo bi prodavala, ali ne bi htela da gubi pare, tj. da proda ispod cene, a nema šanse da se cima sa duplim nalogom?
Hvala

lose ti je zeljko rekao, po mom misljenju. reba smelo da se okusa na Limundo-u

moja mama se bavi kvilingom i "trobočki" (ruski trip pravljenja stvari od papira gde mozes da napravis cak i sto i stolicu fazon, gotivno je) i ona hoce da pocne isto.

moj savet je da postavi stvari na Limundo, ali natenane, polako. 2-3 artikla za pocetak, nesto u sta je ulozeno osrednje truda, i da vidi kako ce da ide. Jer, ako nema potraznje u roku od 7 dana aukcije, stvar onda ni ne vredi vise od licitiranog. To kad neko obori aukciju da bi sledece nedelje dobio vise, to je zabluda - stvar otprilike nikad ne ide 20% gore ili dole ako se ponovi (osim kad je vredniji artikal u pitanju, govorimo o plus 4000, u tom slucaju ponovljena donosi manju vrednost po obicaju)

rukotvorine su nazalost izgubile vrednost. Gobleni koji zahtevaju i trud i kreativnost i umetnicki su vredni predmeti, ne dostizu ni 1000 dinara kakav god da je rad. A to je tuzno.

Ok, i nagađam da aukcija bude od 10din.

...i to se popravlja samo u ovlaštenom servisu koji tu intervenciju pridruži ostalim podacima o održavanju auta i mirna Bačka ...u suprotnom treba dozvoliti i javnu prodaju IR programatora za taksimetre a ne da se taksisti izlažu trošku odlaskom kod majstora ...jer nema šanse da bi oni tu mogućnost "popravke" u kućnoj radinosti zloupotrebili :trust:
Ovlasceni servis bre ne popravlja table niti im je to posao, najvise sto mogu je da je zamene a nova tabla kosta 800e, a moze da je popravi svako ko zna da drzi lemilicu.

Uspeo sam da udjem 2din u minus prilikom postavljanja aukcije, w t f
Jesu li menjali nesto ili je bitno i koliko se ulazi u minus?

@fox_87
Naplaćena je provizija za pokretanje aukcije (6 din), što je dovelo do odlaska u minus.
Ovo možete proveriti i u delu Moj Limundo >> Račun
Ako je potrebno detaljnije pojašnjenje, slobodno nam pošaljite PM. :wave:

Nisi razumeo, koliko znam ukinuta je opcija odlaska u minus prilikom postavljanja aukcija, jedino moze da se ode prilikom naplate provizije na zavrsenu aukciju.
Skoro mi se desilo da isto ulazim u neki minus od mozda 10ak dinara i softver mi nije dozvolio da postavim aukciju, , a sada moze

Ovlasceni servis bre ne popravlja table niti im je to posao, najvise sto mogu je da je zamene a nova tabla kosta 800e, a moze da je popravi svako ko zna da drzi lemilicu.

..a svaki onaj koji je ikada u ruci drzao TV daljinac ume da isprogramira taksimetar - jel mu to znanje daje I pravo da to uradi? Naravno da ne, stvarima o kojima pricas se bave samo prevaranti ...poput onih sto znaju da drze I cekic I zumbu a to svoje znanje ne koriste da buse rupice na kaisu nego da prekucavaju brojeve sasije. :D

Ok, i nagađam da aukcija bude od 10din.

Predlog:
Sav asortiman postaviti na Kupindo (besplatno),
a jedan najatraktivniji predmet postaviti na Limundo. U opisu aukcije obavezno staviti link do celog asortimana/ponude na Kupindu.

Postavljanje jeste besplatno, ali su provizije ogromne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno