Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi razumeo, koliko znam ukinuta je opcija odlaska u minus prilikom postavljanja aukcija, jedino moze da se ode prilikom naplate provizije na zavrsenu aukciju.
Skoro mi se desilo da isto ulazim u neki minus od mozda 10ak dinara i softver mi nije dozvolio da postavim aukciju, , a sada moze

Izvinjenje - pogrešno sam shvatio pitanje.
Vraćen je dozvoljeni minus za prodaju u iznosu od 50 dinara. Ukinut je, ali smo shvatili da je ovo prodavcima veoma značilo i olakšavalo prodaju, tako da je vraćen.

isti link i za prihvatanje pravila i za neprihvatanje?

ajde jednom desi se takva amaterska greska, ali 2 puta(isto je tako bilo i kod prosle promene pravila) vec nije greska, nego ocigledno namerno..

4-28-2014 10-22-14 AM.jpg

ajde jednom desi se takva amaterska greska, ali 2 puta(isto je tako bilo i kod prosle promene pravila) vec nije greska, nego ocigledno namerno..

Pogledajte prilog 140706

Ja sam dobio i opomenu o moderatora sa ovog foruma što sam ih oterao tamo gde ne treba zbog ove svinjarije.
Definitivno je ovo bila namera, pošto je prošlo izvesno vreme, upoznati su sa "greškom" i boli ih uvo da isprave.
Čak sam tražio da mi ukinu nalog i odgvorili su mi da hoće, u zakonskom roku od 15 dana. Baš me interesuje da li će da se "sete" ili ne.

Dobio si 1 poen koji istice za 1 mesec za ono sto je defenisano da se obavezno daje 4 ili 5 poena koji ne isticu .

Psovanje ili druge vulgarnosti 4 poena 30 Day(s)
Vređanje drugih korisnika 5 poena Never

Ako si ocekivao da mozes na benchmarku ma ko da je u pitanju pises onako , onda si pogresio.
Ja razumem da coveka iznervira takvo ponasanje limunda, ali moze i na normalan nacin da se to napise. Tvoje je pravo da njima napises sta god zelis, ali za to imas mail i njihov sajt , nemoj javno na benchmarku da te bljuvotine pises.

Poslednja izmena:
Izvinjenje - pogrešno sam shvatio pitanje.
Vraćen je dozvoljeni minus za prodaju u iznosu od 50 dinara. Ukinut je, ali smo shvatili da je ovo prodavcima veoma značilo i olakšavalo prodaju, tako da je vraćen.

e hvala Bogu da i vi uradite nesto pametno

Pogledajte prilog 140706

:Klanjanje Sherlock Holmes bi ti pozavideo
iz principa se nisam izjasnio, to je kao kada ne izadjes na izbore, posto vole statistiku neka objave koliko njih nije prihvatilo a koliko je odbilo da bilo sta izabere.
ne znam kako ide ona primena zakona i polovnim auto delovima, vidim da se i dalje prodaju polovni kocioni i upravljacki sistemi bez problema

Ja sam dobio i opomenu o moderatora sa ovog foruma što sam ih oterao tamo gde ne treba zbog ove svinjarije.
Definitivno je ovo bila namera, pošto je prošlo izvesno vreme, upoznati su sa "greškom" i boli ih uvo da isprave.
Čak sam tražio da mi ukinu nalog i odgvorili su mi da hoće, u zakonskom roku od 15 dana. Baš me interesuje da li će da se "sete" ili ne.

Hvala na prijavi. Žao mi je što je došlo do neprijatnosti. Trenutno proveravamo o čemu se radi. Poslato je više od 500.000 email-ova i do sada smo imali manje od 10 prijava u vezi sa ovim.
U svakom slučaju dok ne vidimo o čemu se radi, možete nam preko kontakt strane, ili ovde zatražiti zahtev i vaš nalog će biti zatvoren.
Hvala još jednom svima koji su ovo prijavili.

jedno moje skorasnje iskustvo:

covek dobio predmet i oce da vrati pod izgovorom:

"ne svidja mi se"

ja naravno, kazem: to si trebao da skapiras pre licitacije. (6 slika, detaljnih, detaljan opis) i ne dolazi u obzir da primim predmet nazad, predmet je u opisanom stanju.

covek se perfidno javlja u limundo poruci:

"hteo bih da reklamiram jer je predmet koriscen a napisan kao nov, nije originalan, i ima nesto zuto ..."

tekst napisan iskljucivo povodom poziva na reklamaciju koju ce da arbitrazno regulise Limundo tim.

Ja sam hteo da isteram svoje, i da zamolim pobednika aukcije da uslika to "koriscno i pozutelo" ali mi je onda palo napamet da on to moze i da "iscenira" i ja onda po svaku cenu dobijam nazad nesto sto je poslato novo, a vaceno upropasceno samo zarad arbitraze. vec mi se jednom desilo da je clanica koja je pogresila broj (u prepisci imam dokaz gde me pita dal ona koja nosi 40 moze da uzme patike broj 38 .. ) i mrtva ladna ih je isekla skalperom, vide se tragovi, samo da bi uslikala i pre nego sto je uopste kontaktirala mene, poslala limundo timu slike iskasapljenih patika

sta raditi u ovakvim situacijama, pitam benchmarkovce .. ?

Pa prijavis pokusaj obmane i prevare, takvi clanovi po pravilniku se odma uklanjaju..........
Problem je tvoja rec pritiv njene, ali ako imas slike i vise ocena, ne vidim problem......

Limundo jednostavno treba da se rukovodi dokazima a ako su podjednaki da se rukovodi istorijom clana

Poslednja izmena:
^ali tako ispada da povremeno moze da podvali na bilo koji nacin clan sa dosta prodaja...takav predlog otpada.

^odlicno, kao sto sam i rekao :), znaci povremeno moze da podvali sa neoborivim dokazima, pogotovo kad vidi da mu je kupac neki sveze registrovan :D

jedno moje skorasnje iskustvo:

covek dobio predmet i oce da vrati pod izgovorom:

"ne svidja mi se"

ja naravno, kazem: to si trebao da skapiras pre licitacije. (6 slika, detaljnih, detaljan opis) i ne dolazi u obzir da primim predmet nazad, predmet je u opisanom stanju.

covek se perfidno javlja u limundo poruci:

"hteo bih da reklamiram jer je predmet koriscen a napisan kao nov, nije originalan, i ima nesto zuto ..."

tekst napisan iskljucivo povodom poziva na reklamaciju koju ce da arbitrazno regulise Limundo tim.

Ja sam hteo da isteram svoje, i da zamolim pobednika aukcije da uslika to "koriscno i pozutelo" ali mi je onda palo napamet da on to moze i da "iscenira" i ja onda po svaku cenu dobijam nazad nesto sto je poslato novo, a vaceno upropasceno samo zarad arbitraze. vec mi se jednom desilo da je clanica koja je pogresila broj (u prepisci imam dokaz gde me pita dal ona koja nosi 40 moze da uzme patike broj 38 .. ) i mrtva ladna ih je isekla skalperom, vide se tragovi, samo da bi uslikala i pre nego sto je uopste kontaktirala mene, poslala limundo timu slike iskasapljenih patika

sta raditi u ovakvim situacijama, pitam benchmarkovce .. ?

Slikas predmet detaljno sa svih strana pred slanje, sa ukljucenim datumom na fotografijama. To je dokaz o stanju u kom je predmet poslat.

@Limundo
Još ću da vam poverujem za manje od 10 prijava... samo 3 ili 4 su sa ovog foruma...

Ja cu jos da poverujem da je ovo greska, taj mail je slat grupno, znaci ako je dobio jedan dobili su ga svi u istom izvornom formatu, koji je i kod mene takav , sem id-ja korisnika, a to je da na koji link kliknes isto ti dodje, to sto mali broj ljudi zna ili se setilo da poglead link je druga stvar.
limundi 2.PNG

@Dzekson
Uradi kako mislis da treba, ja sam takav da bi isterao pravdu pa i po cenu negativne ocene ako sam u pravu, kupovina necega da bi se probalo pa vratilo je smesno, ono za secenje patika jos ludje, ako iza sebe imas dugogodisnji staz i ocene a oni nemaju, onda se zna, tvoja rec protiv njihove, svaki dokaz moze da se namesti, od slika do ne znam cega, ne bi videli dinara osim ako nije u pitanju limundo cache pa zato mogu da izvoljevaju.

Bas sam jednom prilikom rekao za LC, hipoteticki govoreci kao i za domisljatost secenja patika, prodajem laptop, vrednost 300e, ide preko LC-a, kupac koji na zalost ima 0 ili par ocena, koga ja nisam mogao da biram, dobije masinu, otvori , uzme sebi plocu koja vredi 100e, vrati njegovu pregorelu, zali se da laptop ne radi, i sta onda? Prodavac ga poduvao i to debelo.

Kao sto postoje prodavci koji ce da zavrnu, tako postoje i kupci koji izvoljevaju, LC je koristan samo ako prodaje novajlija, ali nikako ne ide u prilog nekome ko ima ocene iza sebe, i naleti na kupca koji trazi dlaku u jajetu. Novac je nebitan koliko princip , neko moze da te zavrne bez bilo kakvog osnova, i imace podrsku u tome

Imam pitanje...covek prodaje nesto na Limundo, ima jednu jedinu negativnu ocenu. Vidim, da kod opcije slanje ima opciju licno preuzimanje, placanje puzecem itd...ja dok nisam prodao 10+ stvari na Limundo nisam imao opciju da izaberem ove opcije...zasto je dozvoljeno da prodavac sa jednom negativnom ocenom prodaje bilo sta bez LimundoCash opcije...

Postojao je problem kod slanja Pravilnika. Ko nije dobio ispravnu poruku, može nam javiti i poslaćemo novu.
Bio je mali broj prijava iz razloga što je malo njih kliknulo na link za odbijanje. Takođe, poruke se šalju segmentirano, tako da je samo manji broj Limundovaca dobio poruku sa pogrešnim linkom.

Imam pitanje...covek prodaje nesto na Limundo, ima jednu jedinu negativnu ocenu. Vidim, da kod opcije slanje ima opciju licno preuzimanje, placanje puzecem itd...ja dok nisam prodao 10+ stvari na Limundo nisam imao opciju da izaberem ove opcije...zasto je dozvoljeno da prodavac sa jednom negativnom ocenom prodaje bilo sta bez LimundoCash opcije...

Novim Pravilnikom je predviđeno da prodavac sa nula ocena mora da izabere ili lično ili LC, da bi mogao da nudi i slanje pouzećem.
Više o tome na:
http://www.limundo.com/fajlovi/Uslovi_koriscenja.pdf
(tačka 12.2)

Slikas predmet detaljno sa svih strana pred slanje, sa ukljucenim datumom na fotografijama. To je dokaz o stanju u kom je predmet poslat.

Malo se fotke dorade i kupac dobije krsinu. Neverovatno kako prodavci misle da su uvek u pravu.

Limundo se pretvorio u krs. Prevare na sve strane. A da ne pricam o kriterijumima za suspenziju. Neki imaju i po 5 ili 6 negativnih sa ocigl3dnim prevarama i nista. Jednostavno prevarantski sajt.

Poslednja izmena:
Limundo i Kupindo su trenutno veoma sigurni sajtovi za trgovinu preko interneta. Trgovina nikada besprekornije nije funkcionisala. O tome govori i podatak da 99% kupaca oceni pozitivno kupovinu predmeta preko Limunda i Kupinda.
http://blog.limundo.com/2013/07/nas-cilj-na-limundu-100/

Želimo da trgovina bude još lakša, sigurnija i udobnija kako za kupca tako i prodavca. Idemo polako ka tom cilju i verujem da ćemo uspeti. Postoji ogroman broj Limundovaca (preko pola miliona) koji veruje u to.

Ove odgovore kao da daje masina, a ne covek. Lepo sto je vama sve ruzicasto. Cinjenica je da je masa ljudi svaki dan prevarena. Jos uvek ima dobrih prodavaca, ali i njih je sve manje. Kvalitet robe koja se prodaje je ocajna. Nema izbora. Vi nastavite da se samohvalite.

Statistika je statistika......

Sigurno da ima prevara, i prevara u pokušaju, ali se ogromna većina završi OK .... to ti je kao sa operaterima, "svi" kukaju na MTS, u stvari, kukaju samo oni kojima nešto ne valja, ali stotine hiljada koristi i OK im je .... tako da je to za njih sve na nivou 1-2-3 % .... a to je phew ...

Limundo i Kupindo su trenutno veoma sigurni sajtovi za trgovinu preko interneta. Trgovina nikada besprekornije nije funkcionisala. O tome govori i podatak da 99% kupaca oceni pozitivno kupovinu predmeta preko Limunda i Kupinda.
http://blog.limundo.com/2013/07/nas-cilj-na-limundu-100/

Želimo da trgovina bude još lakša, sigurnija i udobnija kako za kupca tako i prodavca. Idemo polako ka tom cilju i verujem da ćemo uspeti. Postoji ogroman broj Limundovaca (preko pola miliona) koji veruje u to.
Nisi mi modgovorio do kada će se tolerisati prodaja kopija poznatih marki? Mislim već kada spominješ sigurnu kupovinu dobro bi bilo da se dotakneš i te teme. Sajt je pun kopija, a ne reagujete ni kod prijave (pogledati nekoliko stranica unazad)

Ja neznam jel ovde neki lobi uvoznika pa sad Nike umesto 55% rabata treba da bude 70%... ljudi kupuju kopije jer za leba nemaju... i na to je prinudjeno bar 90% srbistana... druga je stvar sto je zakonom zabranjena prodaja kopije i kao takva se nemoze deklarisati ko kopija..... tacno problem je jer nekad neznas sta je kopija jer prodavac nemse da napise isto.. ko je tu kriv, limundo, zakon ili drzava? (sta da necete da naterate sve da kupuju samo originale ili da idu bosi...)

Ovako da se zna sta je kopija a sta original, cist racun duga ljubav!

Kupuju kopije jer nemaju za leba? Pa ti koji nemaju za leba ne kupuju neke obicne patike vec uglavnom kopije er maksa i ostalih. Za par hiljada imas koliko hoces original patika nekih drugih "marki", ali ljakse je ljakse.

@zeljko
Mislim da bi dobro bilo da napišu zvaničan stav limunda, kada se već pojavio tu i nudi odgovore na pitanja. Ili želi samo da odgovara na pitanja koja mu odgovaraju? Upravo je to i problem što si ti napisao. Ako je kršenje zakona, nema to veze sa tim što nema šta da jede, onda može i da kraducka? Deo krivice je i na limundu jer dozvoljava takvu prodaju. Priče da ne zna šta je original su za malu decu.

Na osnovu cega ce neko da kaze da je patika original ili kopija, kad je 98% identicna (osim kolirteta i materijala), po meni resenje je da se zna sta je sta, zabranjivat je ludost u srbistanu
ako neko zeli air max za 3000din nek kupi, ako su original ~9000, bar ima izbor, samim tim kriminlaci koji se bave uvozom ce biti prinudjeni da snize cene bar malo...

Za mene licno je uvoznik originalne robe (bivsi DB stvor) vveci kriminalac od preprodavca kopija...

Jer da nema kopija budite sigurno da bi originali isli bar 20-40% gore

Eno original Champion tike u nF****** za 2900, zimus bile u jednom momentu i 2.000rsd.
Kupih pre 13-14 godina zimske cipele za ~15€ i jos vodu nisu propustile, a sneg svake godine cistim kao da sam jedini u zgradi :D

Ko hoce, moze i za male pare da se obuce sa stvarima pristojne kvalitete bilo pravilnim odabirom, bilo kupovinom kad je vreme

Ima siromasnih ljudi. I previse. No, ti sto sebe predstavljaju siromasima samo kukaju iz predostroznosti i stekaju. Stekaju dok jednog dana ne osvane kakav kucerak od tri sprata, kolica od par desetaka kila eura ili sta slicno. Nemam ja nista protiv, al' samo da godinama pre toga nisu davili kako nemaju. Te uzima drzava, te odricu se ovoga, te onoga, gledaju gde bi im ko sta dao, gde bi kome malo zakinuli. Za 3 dinara jeftinije idu 3 kilometra, tebi pricaju: "Lako je tebi, ti imas para..." ;)

BTW nisam znao da se i za Kupindo moras registrovati. Nadjoh nesto da kupim, ali broja nigde i onda skapiram registracija i kliknem i neka hvala. Previse koraka da bih kupio nesto cega ima i na drugim mestima :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno