Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, ali ovi limunovci mi uopšte ne daju opciju da obrišem svoj nalog - uopšte ne vidim gde da kliknem i da ih se rešim.
Ako neko zna neka mi pokaže... Pa da ih više ne gledam i ne primam glupave mejlove...Ovakav nivo tretiranja korisnika odavno nisam doživeo...

Mozda ovaj lumundo nije los za prodaje, ovih dana sam gledao nesto skuplje tamo, nema takve aukcije gde ne upada multisa/pumpac cifre...jadno. Treba izbegavati taj sajt.
Limundo nije u opste dobar za prodavce... ja sam odavno presaltao na KP, jer bez pumpanja cene nema sanse tamo nesto da prodas za bar 70-80% realne vrednosti.

Muka mi je vise od tih sto licitiraju iskljucivo u zadnjoj minuti.

Odes u minus i odma ti blokiraju nalog :D

Da li?
Meni su blokirali nalog zbog toga sto sam u minusu nekih 30RSD a nisam imao nameru da ga ponovo aktiviram a taj minus je nastao zbog bezobrazluka Limunda. Ali sami su mi reaktivirali nalog da bih, valjda, mogao da prihvatim taj pravilnik o prikupljanju podataka. Nisam citao pravila, niti cu da ih prihvatim, ali sigurno se nesto veliko krije iza njih kad su mi oprostili celih 30 dinara :)

Zdravo,
ovim putem vas obaveštavamo da je vaš nalog koji je bio
privremeno deaktiviran, sada ponovo aktivan i možete ga koristiti.
Želimo vam dobrodošlicu među više od pola miliona Limundovaca!

OFF:
Nije lepo sto ste promenili ime teme. Ovo je tema o prevarama na Limundu a ne o Limundu. Ocigledno je napravljen neki Limundo-Bench deal :(

@zholinho
Drago mi je što ste imali lepa iskustva na Limundu! :)

@Lomnica_city, psyhound, RingeRaja
Moguće da je došlo do greške u ovom slučaju, proverićemo obavezno, nije nam u interesu da forma pogrešno radi.
Molim vas da nam odgovorite na e-mail koji je poslat, ukoliko ne prihvatate pravila.

@RingeRaja
Trenutno ne postoji mogućnost da se iz dela Moj Limundo zatvori nalog,
međutim, možete nam poslati pismeni zahtev putem Kontakt strane.
Čim primimo poruku, realizovaćemo zahtev.

@The Minister
Reaktivirani su nalozi koji su bili blokirani zbog minusa, tako da nalog sada možete koristiti za kupovinu. Za prodaju će biti potrebno da se izmiri postojeći dug.
Promenili smo način na koji radi ovaj sistem, jer smo shvatili da ovo više odgovara Limundovcima.

Što se tiče poslednje rečenice - nema takvog "deala". :) Ovde smo jer je upućeno mnogo pitanja za Limundo i Kupindo, a koja su ostala bez odgovora. :wave:

A ova svinjarija sa linkovima je prevara na kvadrat!!!!:mad::mad::mad:

Ajde i ja da podelim moje iskustvo/vidjenje Limunda od pre par meseci, ne znam da li je i sad tako:

+ ideja

- realizacija

- gomila krsa koje nikom ne treba [otvorena cetkica za zube, otkucane karte za prevoz/bioskop od par dana pre postavljanja aukcije, poluiskoricene svece itd]

- ne postoji nikakva zabrana ili kazna za one koji otkazu aukciju, ja znam za par ljudi a verovatno ih je i vise, koji su bez problema prekidali aukcije ako nisu dostigle odredjenu sumu [samim tim to vise nije aukcija i ceo sajt gubi smisao]

- samim tim ne postoji nikakva garancija Limunda da cu zaista kupiti taj predmet za koji prethodno licitiram

- ne postoji nikakav odabir stvari koje mogu da se okace za prodaju, povezano je sa gomilom krsa koji postoji

- konstantno "bid"-ovanje za 1 ili 2 dinara koje ide u nedogled

- lose resena verifikacija naloga; znam za ljude koji su imali po nekoliko naloga ne bi li nagruvali zeljenu cenu a ako ne dodju do zeljene cene, prodaju sami sebi i dodaju ocenu

- ocene; potpuno je isto da li je neko prodao 13 sapuna ili 13 lcd televizora

- ne postoji kazna za pogresan opis predmeta

+ svidja mi se ime sajta kao i dizajn

- ne postoji ogranicenje broja aukcijskih stvari

Ja razumem da je vama u Limundu jedino bitan profit ali ne kapiram sta vi zapravo radite osim sto odrzavate sajt? Zasto se bilo sta naplacuje tu posto je usluga nikakva?

Zasto lepo ne napravite/iznajmite neki poveci prostor gde ce se skuplje stvari zadrzavati uz prethodnu proveru sa vase strane? Dakle ja hocu da prodam televizor, ostavim ga vama i kad se proda vi uzmete lepo procenat, meni date moje pare i to je to. Neka to bude neki VIP limundo ili sta vec. Tako bi izbegli ono povlacenje predmeta iz prodaje ako se ne dostigne dobra cena i onda bi vas sajt zaista bio aukcijski. Ovako je samo dobar pokusaj ostavljen na milost i nemilost korisnika koji u 96% slucajeva gledaju svoj interes preko principa i pravila po kojima vas sajt funkcionise. Znam i za primere gde su ljudi ostajali u minusu jer odredjena stavka nije dostigla tu neku zeljenu cifru ali su bili fer igraci i prodali tu stvar bez obzira na sve.

A mozete i da otvorite novu sekciju "buvljak" i da se tu kace stvari koje se vecinom nalaze u ponudi Limunda; poput "neproverenih" uredjaja ili polupanih vaza i sl.

Poslednja izmena:
Ma na koji email da odgovorim kad sam pop... zbog vaseg bezobrazluka i sve pobrisao, i nalog bi kod vas, da sam mogao tj znao!!

Ne znam, ja mislim da kome se ne sviđa, treba da zaobiđe sajt i kraj priče. Dupli nalozi i pumpanje cene se ne mogu rešiti. Mislite da na ebay-u toga nema?? Ako su se ljudi iz limunda opredelili da rade to i žive od toga, naravno da im je bitan profit. Ljudi koji prodaju svakojake sitnice, ja tu ne vidim problem, eventualno ograničiti broj aukcija na neki pristojan broj. Svako ima pravo da proda ono što mu ne treba. Prostora za napredak svakako ima, ali za to je potrebna jaka konkurencija. To se može videti kroz kupindo, koji mnogo bolje funkcioniše od limunda, jer je kupujemprodajem ozbiljan rival.

Ja verujem da je Limundo na losem glasu pre svega i zbog veoma lose ekonomske situacije, gde i vredni predmeti ako ih postavis za 10din u vecini slucajeva odu za smesne pare..... naravno onda prodavcima takav sajt ne treba i besni su pre svega na isti, ali gube iz vida da je ipak to realno stanje gde zivimo, to vecina izgleda nemoze da primeti da vec danas afrika ima jaci standard (mislim na juznu :D )

Ja takodje sve manje postavljam aukcije od 10din, nema smisla bar za 95% stvari

Inace dosta vas gresi za duple naloge, kojih naravno ima, vecina dizu cene kolege, drugovi, sto se definitivno nemoze ni spreciti ni sankcionisati... jer je realno validno... upoznat sam sa nekolicinom njih koji imali zabranu prostupa, oni mogu da vam posvedoce da sistem limunda u sancionisanju itekako funkscionise :) (mada kad je prosecnom balkancu svaki bid kupca sa 0 ocena mutan, tako da ostalo ni ne vide)

mada kad je prosecnom balkancu svaki bid kupca sa 0 ocena mutan, tako da ostalo ni ne vide

Kako to da ponudjaca sa 0 ocena ima samo na ultra mega giga popularnim predmetima, tj. predmetima koji mogu vrlo lako dalje da se preprodaju? Ja ne prodajem "popularne" stvari na Limundu. Od mojih 400 kupaca mozda je 10 % bilo sa brojem ocena ispod 10, sve ostalo su "prekaljeni" Limundovci, a ako pogledas sada i ove sa manje od 10 ocena u tom trenutku makar 8 % je vec "nabilo" poprilican broj ocena, sto znaci da su se "razvili" kao clanovi na Limundu? Imao sam 2-3 slucaja na Kupindu gde se covek registrovao samo da bi nesto kupio od mene, i tu sam bio vrlo oprezan. Posto bi sve proslo kako treba covek se ne bi vise uopste pojavljivao na Limundu/Kupindu. To su specificni slucajevi, i kao takvi ne uticu na statistiku strukture kupaca.
Vrlo je nezgodno saradjivati sa clanovima sa 0 ocena. Ja se secam kad sam ja pocinjao 2009. da niko nije hteo nista da kupi od mene dok nisam dostigao neki prag od 10-ak ocena, i tako je i bilo. Malo sam i kupovinom dobio par ocena i posle je krenulo. D3bilnim igrarijama rukovodstva Limunda clanstvo je krenulo da se osipa i prodaja je toliko usporila, prakticno kao da je stala. Zlatno doba Limunda su bile 2010. i 2011. godina, posle toga je konstantna tendencija pada i za sve je kriv katastrofalan menadzment Limunda, na zalost "Megatrend" menadzeri se valjano prepoznaju ovde, a sto je najgore, oni to ni ne kriju. Moji predmeti su vec par godina iskljucivo na Kupindu, tj. ako se neko zezne pa udje tamo, moj akcenat prodaje je na kupujem-prodajem. Nikome ne placam proviziju za laznu sigurnost, imam veci broj pregleda predmeta nego na Kupindu. Para nema pa nema, kad natrci kupac na moj predmet a treba mu, on ce ga i kupiti jer su moje cene ispod realnih, ali opet mnogo vece od 10 din.

Jos jednom da naglasim, ne prodajem mobilne telefone, modne krpice, racunare i sl. ova prica ne vazi za takve prodavce.

^potpuno si u pravu....
batalio sam Limundo ima vise od godinu dana...I sve sto radim, radim na KP...smorili su me sa svojim mracnim pravilima....I primetno je da su prsli ko oblande, kada pocinju da salju starim korisnicima mail, gde pozivaju na nove pogodnosti, gde je sad mnogo toga dozvoljeno...inace imam tamo nesto manje od 200 pozitivnih ocena, ni jednu negativnu....
evo sta kaze novi mail...

Zdravo,

ovim putem vas obaveštavamo da je vaš nalog koji je bio 
privremeno deaktiviran, sada ponovo aktivan i možete ga koristiti.
Želimo vam dobrodošlicu među više od pola miliona Limundovaca! 

Na Limundu je došlo do promena kako bi kupovina i prodaja
bila još lakša:

- nema više limitacija prilikom kupovine - licitirajte na svim
 aukcijama koje vas zanimaju. 

- promenjeni su i ubrzani rokovi za obavljanje kupoprodaje 

- sada možete imati više adresa za slanje predmeta. Kupljeni
 predmeti stižu gde god želite: na posao, kod rodbine gde ste
 tokom odmora, kao poklon prijateljima...

- olakšana je i registracija, jer više nije neophodno uneti JMBG.
 Štitimo privatnost članova i ubrzavamo i olakšavamo dolazak novih.

- brinemo o prodavcima: predmeti plaćeni preko Kupinda su zaštićeni.
 To znači da, ako se poslati predmet vrati, iz bilo kog razloga,
poštarinu nadoknađujemo na vaš tekući račun.

- brinemo o kupcima: zato je tu Kupindo zaštita. To znači da, ukoliko
 ste platili novac za predmet prodavcu na račun, a niste dobili predmet,
 Kupindo vam vraća do 2.000 dinara.

Da biste koristili svoj nalog na Limundu i Kupindu, potrebno
je da ih pročitate i prihvatite. Nažalost, ukoliko odbijete uslove definisane
Pravilnikom, više nećete biti deo Limundo porodice i vaš nalog će biti
zatvoren. 

Ako se ne izjasnite o prihvatanju (ili odbijanju) Pravilnika Limunda
i Pravilnika Kupinda i nakon 8 dana od njihovog slanja, smatra se
da ste prihvatili pravila i možete neometano da nastavite korišćenje
Limunda i Kupinda.

Kliknite na odgovarajući link:

1. DA! Pročitao sam i prihvatam Uslove korišćenja Limundo d.o.o. Internet servisa, i saglasan sam da se moji lični podaci mogu prikupiti i obraditi na navedeni način.

2. NE! Nisam pročitao ili ne prihvatam Uslove korišćenja Limundo d.o.o. Internet servisa, ili nisam saglasan da se moji lični podaci mogu prikupiti i obraditi na navedeni način.

Pozdrav,
Limundo i Kupindo tim

@a c a
1. dogma oko megatrend i ostalih menadzera nema nikakve veze ko je koliko sposoban, nivo znanja na drzavnom fakultetu je smesan, imas strebere imas i one koji se provlace i ima max 15-20% onih sto se zapravo zalezu, da li je to megatrend ili neki BG fakultet sve jedno.... dok se u drzavi gleda bezvredan papir i ceni faks drzavni koji radi po planu iz 1980 tako ce nam i biti... a vidim javno mnjenje je jos gore jer ceni "bezvredan papir"
2. 2009 i 2014 je nebo i zemlja po standardu !!
3. naravno da su neki kupci sa 0 ocena nezgodni ali zeleli ili ne oni su vecina...

@a c a
Samo govori o svesti ovde, jer te boli nesto sto neko to prodaje??
Imas na ebay-u, ali expresu, dhgatu, ... ovi uredjai se mogu koristiti 100% legalno, na primer kad se radi zamena ECU-a, table itd... jer trba preprogramirat sve...

Druga je prica sto prosecan srbenda zeli auto za 3000e, metalik, nabudjen za 3500e!! sa 90 000km! pa onda jedini preostali preprodavcu su oni koji znaju da "ponude" sto kupci bez mozga traze (cast izuzecima), ja sam zato kupio beo auto za koji sam znao da ima original kilometrazu a ne neku zver

Vrlo lako se covek navikne da nenormalno postane normalno. Protivzakonito je vracati kilometrazu i dalje nema rasprave! To sto to svi rade ne znaci da trebam i ja.

@a c a
Samo govori o svesti ovde, jer te boli nesto sto neko to prodaje??

Da, ta ravnodusnost na kriminal svuda oko mene me uzasno nervira. Sutradan kad tvoje dete bude bilo u rukama nekih lokalnih krimosa, koje si godinama pustao da budu tu okolo "i nikome ne smetaju" ce biti kasno. Pricas o svesti, svest o ispravnom ne postoji ovde, a ne da li mene boli ili ne sta neko drugi radi. Da radi postenu stvar ne bih ga ni konstatovao, ovako mi para oci.

Poslednja izmena:
Vrlo lako se covek navikne da nenormalno postane normalno. Protivzakonito je vracati kilometrazu i dalje nema rasprave! To sto to svi rade ne znaci da trebam i ja.

Pa vidi na mom auto je kilometraza dignu za 40 000 zbog carine, ECU kaze 90K, kilometar sat 130... i sta ja da radim :)
Iz kine sam porucio jedan uredjaj i zaplenjen je na carini, i odustao sam, hteo sam da ustelujem kilometrazu na realnu jer malo prelazim i kad ga budem prodavao necu preci 180K sigurno..., i naravno onda bi taj uredjaj i prodao jer mi netreba

Kod jednog od retkih prodavaca sam uzeo koji ako steluje kilometrazu to ne radi bezobrazno, nagledao sam se svega, i opet ponavljam KUPCI su krivi... 80% gleda samo kilomtrazu i zivi u zabludi da besan,sto noviji auto mogu uzet jeftinije nego u nemackoj ili po istoj ceni, sto je nemoguce, jer vani stanje auta pre svega pa onda kilomtraza cine cenu.... jedino sluzbena vozila idu badava i ako su neka presla jako malo... (kao moj), ali u srbiji niko nece prepravljan beo van bele boje, o tome se radi

Poslednja izmena:
To samo znaci da ili ulazis svesno u kriminalne vode ili menjas profesiju.
Ja sam skoro prodavao svoj stari auto, sredio ga, "kupci" su dolazili i trazili na cemu da spuste cenu, ali nisu mogli da nadju. Onda je dosao pravi kupac koji nije ni pokusao da spusti, video da je sve kao sto sam bio naveo u oglasu, isplatio i zadovoljan odvezao auto. Ima normalnih kupaca.

Ko tebe tebe tera da menjas kilometrazu i po kom je to zakonu protivzakonito?

Da li vi ozbiljno mislite da limundo i kupindo treba da vodi racuna ko sve oglasava i sta prodaje?
Nisam neki ljubitel pomenutih sajtova ali stvarno ne vidim nacin i resurse kako bi oni tako nesto mogli da sprece.

Problem je sto vi smatrate da je doticna sprava namenjena iskljucivo za dovodjenje kupca u zabludu, a vec vam je gore objasnjeno da je to alat kao i svaki drugi.
Po toj logici ne bi se smeli prodavati ni pajseri jer sa njim moze neko da obije neciji stan.

Slazem se, ko kad bi reko da su torrenti protivzakoniti, nije im to jeidna svrha.

NO evo sve 3 prodaje su ukinute.... nc

Poslednja izmena:

Hvala puno na prijavi. Ovo nije dozvoljeno za prodaju na Limundu i Kupindu. Predmeti su sada zatvoreni. Lično ću proveriti da se ovako nešto drugi put ranije detektuje i zatvori. Hvala još jednom. :type::type:

@Limundo
Ja nisam siguran da je takva oprema po ikakvom zakonu zabranjena, pratio sam UK forume i kod njih se iste stvari prodaju online sajtovima, ebay-u itd bez ikakvog problema

Problem je sto vi smatrate da je doticna sprava namenjena iskljucivo za dovodjenje kupca u zabludu, a vec vam je gore objasnjeno da je to alat kao i svaki drugi.
Po toj logici ne bi se smeli prodavati ni pajseri jer sa njim moze neko da obije neciji stan.

Pravis se naivan. To je kao kao kad bi prodavao cuveni magnet za brojila i naveo da je to alat koji je samo magnet. Jeste alat za ilegalnu radnju samim tim je i on ilegalan.

Kakva glupava "diskusija" se ovde vodi????

Ovde su sve vrednosti toliko poremećene da mora da se objašnjava nešto što je očigledno.
Da li je torrent nastao za razmenu nelegalnog materijala? Da! Da li može da se razmenjuje i legalan? Da! Da li se razmenjuje? NE!!!!
Da li je kinez napravio uređaj za nelegalno prčkanje po kompjuteru auta? Da! Da li može da se koristi i legalno? Verovatno. Da li se koristi? NE!!!!

I ovde je poenta. Sve ostalo je licemerje i sviranje svircu, pa u krug...

@zeljko

Ti kao da uživaš što živiš u ovom šupku od države ili samo gledaš da se prilagodiš onome što se dešava, šta god da se dešava, po sistemu "boli me uvo", daj da vidim kako ja tu da prođem dobro, a za ostale me baš boli.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno