Šta je novo?

Huawei Ascend P6 U06

I ostao sam na b132. Kernel nisu menjali i dalje je 3.0.8, tako da ionako ne mogu da predjem na ART, pa cu cekati kad izadje internacionalna verzija, ako ikad izadje, mozda tad azuriraju i kernel, videcemo.za sada teram ovaj, nemam potrebe da prelazim.

Ako se uradi backup pre klasicnog local updatea, trebalo bi po pricama da ostane gapps, bez ruta, rikaverija, force updatea i sl...jer tako pobrise sve i ostanes sa cistom china verzijom, mada i tad mozes naknadno da instaliras gapps.

meni je se greje tel. i krace traje baterija na b132 u odnosu ma b125

Poslednja izmena:
meni je se greje tel. i krace traje baterija na b132 u odnosu ma b125

I meni je baterija veoma kratko trajala na b132 pa sam onda presao na b506 na kom guglovi servisi nikako nisu lepo radili. Onda sam se vratio na b125. Moja preporuka je b125 u odnosu na b132. A sto se tice baterije mislim da je najbolji b506 mada on jeste za kinesko trziste,.

i dalje...ne menjam nista za sada.:) Stabilni su i jedan i drugi(597 sati rada bez restarta,a sa 125 sam dogurao do 500, al me zaj ebala prazna baterija i punjac nigde na vidiku :D), malo bolje b132 raspolaze baterijom, ali nista znacajno. ubrzano trosenje baterije na b132 rezultuje ponovna aktivacija nekih google aplikacija, pa ih treba disejblovati.Memory usage je malo veci, doduse posle dvadesetak dana, oko 720mb(na neksusu trenutno oko 600)
Od igrica od skoro pikam samo hill climb racing, koji nije zahtevan, tako da ne znam kakvo je stanje s ostalim jacim igrama.

Jedini problemcic do sada sam imao sa kamerom, nije htela da upali jednom, dok aplikaciju nisam obrisao iz recent apps, taj dan je koriscena bas dosta, pa je mozda i zato doslo do zagusenja, ali nakon brisanja sa liste je opet proradila.

Ne, na zvanicnim updateima se ne radi factory reset, tj nema potrebe raditi.jedino pozeljno kad prelazis na ili sa kastm romova, u slucaju da brljavi nesto.

Ne znam, moguce da neki osete boljitak u radu nakon fabrickog reseta, ja ni sa 125 ni sa 132 nisam imao problema, tako da nisam ih nisam ni radio.
Gde primecujes promene nakon reseta?

Sa 119 na 125 bez reseta baterija nije mogla trajati ni jedan dan i telefon je seckao i lagio, posle reseta druga priča, sad se ipak vraćam na b132 jer sam video na forumima da je sigao za Rumuniju, Češku ota apdejt, što znači da je pravljen za naš region

Da, 132 se sad isporucuje i kod nas( prosle nedelje sam imao prilike da pogledam jedan sa telenora, dosao je sa b132)

Znas kako, obicno pronadjem aplikaciju koja pravi problem, pa samo nju resetujem, nemam potrebe da radim za ceo sistem, ako ne moram i ako mi ne prijavljuje greske.
ja sam doduse prelazio sa b111 na b125, pa sa njega na 132, pa se tu osetio boljitak u rezimu mirovanja, ali ni tad nisam imao potrebe za resetom, sem disejblovanja nekih gugl aplikacija koje ni ne koristim, a koje su uzrok veceg trosenja, barem u mom slucaju.

Pozdrav svima.

Pre par dana sam uzela ovaj telefon preko mt:s paketa. Na FB-u sam nasla stranicu Moj Huawei, gde postoji neki link za 4.4.2 verziju sistema. Zanima me da li je neko pokusao da ubaci to na svoj telefon bez rutovanja i nekakvih posledica? :D
Preko opcije online update sam telefon prebacila na b132 o kojem vi pricate. Za sada sam zadovoljna ali mi se cini da vise trosi bateriju nego b125.

Pozdrav svima.

Pre par dana sam uzela ovaj telefon preko mt:s paketa. Na FB-u sam nasla stranicu Moj Huawei, gde postoji neki link za 4.4.2 verziju sistema. Zanima me da li je neko pokusao da ubaci to na svoj telefon bez rutovanja i nekakvih posledica? :D
Preko opcije online update sam telefon prebacila na b132 o kojem vi pricate. Za sada sam zadovoljna ali mi se cini da vise trosi bateriju nego b125.

Da, postoji zvanicna verzija za 4.4.2 verziju koja je za nekog kineskog provajdera ali radi kompletno normalno i na ovoj internacionalnoj. Ja sam jedno vreme bio na toj verziji sistema, utisci su pretezno pozitivni s tim sto mi google servisi uopste nisu lepo radili. Nije sinhronizovalo kontakte i slicno. Ja sam uradio najobicniji local update, znaci dload folder sa UPDATE.APP na memorijsku karticu i samo local update. Cini mi se da nijednu aplikaciju nisam izgubio. E sad problem je kod vracanja na Jelly Bean. To je onda malko komplikovanija procedura s tim sto se gube podaci.

Uh! Hvala na odgovoru dakifil.

Ipak je pametnije da ja ipak sacekam online update, ne bih da spetljam nesto (iako nije tesko :D ).

Ma nije komplikovano, veoma je jednostavno. Mada eto ja sam se vratio na b125 prevashodno jer mi nisu lepo radile google aplikacije. A koliko se ceka na KitKat za ovaj fon sve je pitanje da li ce doci za internacionalnu verziju.

Na xda pomenuo neko da je poslao mail huaweijevom predstavnistvu u madjarskoj, i da su u odgovorili da internacionalna verzija treba do kraja maja da izadje, pa cemo videti da li je patka ili ce ipak izaci.

To bi bilo lepo da je istina. Ali ne bi trebalo mnogo da prodje nakon kineske objave.

Primetio sam da se baterija skroz ispražnjena brže puni čak manje od 2 sata a i brže prazni na b132

Lep devojcurak, al izgleda da si omanuo sa linkom.:)

Elem potvrdjen i od madjara i od bugara a i od nemaca.Kao i na zvanicnom huawei news blogu
http://huaweinews.com/

Poslednja izmena:
Hahahah, tek sam sad ukapirao sta sam uradio a ne znam kako se edituje post -.- Nema veze, bitno da je na kraju dobijena prava informacija :D

Da li jos neko ima ovaj problem koji cu opisati? Softver mi je B132 mada mi se isto desavalo i na B125. Telefon radi sve ok odredjeno vreme i onda kada je u nekoj aplikaciji i kada pritisnem home dugme da izadjem iz aplikacije prvo se pojavi prazan home screen a tek posle 4-5 sekundi se pojave i ikonice na njemu, kao da se rebutuje. Jako je iritantno i nepredvidljivo i nisam provalio šemu zasto i kada se to desava osim toga da se uvek desava samo kada sam u nekoj aplikaciji i hocu da izadjem iz nje u home screen. Telefon inace ne leguje u radu skoro uopste, ima dosta slobodne memorije a testirao sam i da mu izvadim i SD karticu i jos uvek se desava taj bag. Ranije mi se to legovanje nije desavalo tako da i dalje mislim da je neki problem softverski ali nisam saznao sta je uzrok

Isto to sto si opisao sam video da se desava na jeftinijim Huawei uredjajima, tipa Ascend G510. Zvuci kao softverski problem ali nemam ideju kako se moze ispraviti. Da li je bio taj problem i na b111 npr?

Ne, nisam tu uviđao ranije. Ponaša se isto kao kada se ocisti memorija nekim cleanerom pa mu treba neko vreme da butuje aplikacije , samo što se ovo dogadja bez meni vidljivog razloga tj nepredviđeno i kada mu ne čistim namerno memoriju ali uvek kada izlazim iz aplikacije u home screen.

Poslednja izmena:
Udari mu factory reset sa prethodnim bekapom i vidi šta se dešava.

Meni je i sa 132, a prethodno i sa 125 radio sasvim normalno.

Da li moram da bekap fajl sačuvam na kompjuteru ili će mi i posle faktori reseta on biti na telefonu? Nikada nisam radio factory reset pa ne znam. Logično mi da će sve biti obrisano posle faktori reseta.

Poslednja izmena:
Sacuvas na memorijskoj kartici. Prilikom factory reseta ti se mem. kartica ne dira.

Vrh Dno