Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma da, ali seti se samo da je ovoga bilo i pre i to jos gore , pa zar BTC nije bio 30$ pa pao na koliko 4$ i sta, nista idemo dalje, tako ce to ovde biti dok god ne udju veeelikeee pare i onda vise nece biti ovako velikih oscilacija, ali nece biti ni ovakve zarade

haha, da.

kao da je 10 btc-a kupljenih na 800 isto sto i 10 kupljenih na 30.

to samo govori koliko jos mesta za paniku ima.

Poslednja izmena:
Evo sad bas nesta razmisljam ..

Mislim da je krajnji problem u tome sto ljudi koji imaju mnogo bitcoina (pa i sami clanovi ovog foruma), ne zele da kupuju nesta sa BTC-om/LTC-om nego samo gledaju kako da izvuku FIAT sto pre i odma.

Dakle problem alternativnih valuta je problem sto one nisu 'alternativne valute', nego su samo nacin da se dodje ovih obicnih valuta ;) ..

Sad kad razmisljam iskreno mislim a cemo uskoro videti kraj kripto valuta. Ne znam stio me uhvatio takav pesimizam ali ...

mislim da se zaboravlja jedan vazan faktor u toj tvojoj racunici.
rizik.

nije bio isti rizik za investiciju kada si ulazio na 30$ kao i onaj kada si ulazio na 800$ kao sto nije isti ni danas na ovih 400$.

mislim da se zaboravlja jedan vazan faktor u toj tvojoj racunici.
rizik.

nije bio isti rizik za investiciju kada si ulazio na 30$ kao i onaj kada si ulazio na 800$ kao sto nije isti ni danas na ovih 400$.

tačno.

a da bi imali neki uvid koliko je danas rizično ući na 400, dovoljno je samo jednu sliku pogledati.

caooo.png

dakle, od tamo januara 4-og, tj. onog velikog bounce-a imamo samo konstantan pad.

Poslednja izmena:
krenuce ponovo samo da prodje ova agonija, i oko datuma i raznih zabrana... Ali ja ocekujem da ce cena u medjuvremenu ici ispod 200$.

drzimo se na 400$. cijena za sada ne propada ni iz cetvrtog pokusaja nakon sto je probijena prosle godine. bice zanimljivo.

u svakom slucaju, nakon kise ide sunce.
ko prezivi, pricat ce.

vjerujem da ce ovo potrajati do 16.04. kada cemo imati povratak na 600 $ a onda lagan rast pa enorman skok nakon otvaranja SecondMarketa.

Ja bi bio obazriv sa ocekivanim padom, nisu kinezi veverice... zabrana sto se tice banaka je sa ovim vec potvrdjena,... tako da ce zvancina izjava vec biti stara vest i tada vec moze krenuti opravak, jer tona njih ceka da kupi...

Treba da ti je jasno da je firmama koje prave asic najvise vazna BTC cena (jer sad asic retko ko narucuje dok se cena ne oporavi), oni definitivno nece raditi dumping tek tako

Dumpuju najvise day traderi i klasicni traderi i oni 70-80% uticu na cenu.... niko vise

drzimo se na 400$. cijena za sada ne propada ni iz cetvrtog pokusaja nakon sto je probijena prosle godine. bice zanimljivo.

u svakom slucaju, nakon kise ide sunce.
ko prezivi, pricat ce.

vjerujem da ce ovo potrajati do 16.04. kada cemo imati povratak na 600 $ a onda lagan rast pa enorman skok nakon otvaranja SecondMarketa.

15.04 je datum do kada banke moraju da prestanu da rade sa racunima vezanim za btc. To sto ce 16. i dalje postojati berze u Kini nije razlog za rast. Jedini rast 16. moze da bude Bull trap da oderu budale . Toliko se kenya, kad ce sledeci bubble, kao, na leto i slicno a cena se rusi od pocetka godine. Posle 16. ce cena lagano da nastavi da pada do juna, kada svi koji gledaju u pasulj ocekuju novi bubble a onda ce da krene panika i najveci pad. Ako neki kit hoce jeftine(meh) novcice, samo treba da ceka da se svi skenjaju jer nije porasla cena a pricalo se da ce.
Da se ogradim, ovo je moje licno misljenje koje kao i tvoje qrcu ne vredi.

Poslednja izmena:
HOw yes nou

KNC bought an old helicopter-hangar in northern Sweden (5.500 m2) to simply mine Bitcoins with their powerful minings-rigs. "We make three million swedish crones (466,000USD) everyday from mining Bitcoins and selling, says Sam Cole, CEO KNCminer."

KNC Miner AB is based in Stockholm but has all of its revenues in dollars. Even when the company will charge you in bitcoin is careful to immediately switch the virtual currency to U.S. dollars, according to Sam Cole, who founded the company along with three Swedes.

Da li ti je neko pretio puškom?

Ja neznam sto ljudi slusaju savete, pogotovo ako je cena vec pala ili skocila, to je nagori momenat za prodaju/kupovini pod dejstvom straha..... nekoma izgleda jos nije jasno da berza nije tu da se neko obogati samo vec i da vecina gubi..... (sitnih riba bar)

Za one koji predvidjaju apokolipsu, imaju valjda oci da vide da na trzistu vladaju i vesti koje ruse BTC i one koje ulivaju poverenje i buducnost, trenutno vlada BEAR sindrom, ali ti isti dumperi preko noci postaju full BULL i obrnuto

Poslednja izmena:
Treba da ti je jasno da je firmama koje prave asic najvise vazna BTC cena (jer sad asic retko ko narucuje dok se cena ne oporavi), oni definitivno nece raditi dumping tek tako

Dumpuju najvise day traderi i klasicni traderi i oni 70-80% uticu na cenu.... niko vise

Ovo rezonovanje bi bilo tacno i logicno ali uz jedan uslov: da je njima primarna poslovna aktivnost prodaja asica.
Nazalost, indicije govore da to nije slucaj nego da asicima majnuju i dampuju na dnevnoj bazi i da ih za prodaju odavno vise nije briga..

Poslednja izmena:
@magny_cours
Dumpuju jedino ako se igraju na berzi.... nema snase da prodaju sad po ovoj ceni i kasnije ne kupe povoljnije

Jedan moj poznanik je prodao svoje LTC i kupio stan nedavno, da je taktizirao ne bi sada imao za prozore i laminat.

Poslednja izmena:
Ja bi bio obazriv sa ocekivanim padom, nisu kinezi veverice... zabrana sto se tice banaka je sa ovim vec potvrdjena,... tako da ce zvancina izjava vec biti stara vest i tada vec moze krenuti opravak, jer tona njih ceka da kupi...

Pa u pravu si a i nisi. Ima onih koji veruju da je vest patka i holduju coine. Ima i onih koji ne zele da ulaze u pricu da li je patka ili ne, pa cekaju sa $ da kupe ili su ih vec izvukli. Mislim da se najlakse od novcica oprastaju upravo oni koji ih nikad nisu ni kopali i nemaju pojma koliko je to mukotrpan i dug proces. Lepo danas, ili jos bolje, za neki dan, uzmes 2000$ i kupis 200+ LTC-a, za koje bi ti sa rigom od 2000$ trebalo debelo preko godinu dana, pogotovo ako ukalkulisemo troskove mininga. E sad, da li ce kriptovalute preziveti, videcemo, ali ovo je prilicno nezavidna situacija trenutno, i samo se nadam da saveti pojedinih centralnih banaka upuceni gradjanima da se okanu ovoga nisu bili uvertira u nesto lose. Nemojte napadati druge zbog cene, malo je glupo da ne valja onaj koji kaze da ce biti niska, a baja je neko ko predvidja da ce biti visoka. Realno, svi ovde smo na gubitku ako ide dole i svi se nadamo da ce ovo proci. Ko nema zivaca, nije trebao ni da se upusta u ovo. Na zalost, kriptovalute nam donose 60 dana srece i 300 dana patnje godisnje.

Jedan moj poznanik je prodao svoje LTC i kupio stan nedavno, da je taktizirao ne bi sada imao za prozore i laminat.

Zato ja imam jako negativan stav prema tom tzv extremnom torbarenju i torbarima i smatram torbarenje gorom i pogubnijom kockom od najgoreg kockanja na berzama.

Psiha je zeznuta stvar i kada jednom torbar prekrsi pravilo i odustane od prodaje po ceni koju je sam zacrtao jer mu se ucini da ce cena gore, to je put bez povratka i verujte da kad pohlepa jednom preuzme kontrolu, NEMA TE CENE po kojoj ce torbar prodati stek, to moze zvucati smesno ali je istina i ako jednom docekamo da ta cena krene na gore, samo posmatrajte i videcete taj fenomen na delu.

Hehehe ima istine :)

Uvek se prodaje postotak od steka, tako da svakom prodajom otkines lupam 70% od steka, tj. teorijski gledaci nikad neces ostati bez ijednog kojina :)

Zato ja imam jako negativan stav prema tom tzv extremnom torbarenju i torbarima i smatram torbarenje gorom i pogubnijom kockom od najgoreg kockanja na berzama.

Psiha je zeznuta stvar i kada jednom torbar prekrsi pravilo i odustane od prodaje po ceni koju je sam zacrtao jer mu se ucini da ce cena gore, to je put bez povratka i verujte da kad pohlepa jednom preuzme kontrolu, NEMA TE CENE po kojoj ce torbar prodati stek, to moze zvucati smesno ali je istina i ako jednom docekamo da ta cena krene na gore, samo posmatrajte i videcete taj fenomen na delu.

Nije problem pohlepa, tj. kad cena postigne zacrtan uvrednost, pa se ljudi polakome i hoce jos. To je normalno, zasto bi neko prodao ako cena raste. Problem je to sto kad cena prestane da raste, ljudi ne prodaju nego se nadaju da ce ponovo samo sto nije na Mesec itd. Tako se neki pale vec 4 meseca. Dok raste ne prodaj, kad padne 5-10%, tad prodaj pa ako pogresis nikom nista mali gubitak i teras dalje.
I obrnuta situacija ista prica. Npr. u trenutnoj situaciji dok se ne kupi par hiljada BTC ostajem u fiat-u. Ovako se od 600$ kockas kad je dno i samo gubis pare. Kad poraste na 500$ i kad volume bude "ljucki" tad kupuj.

Poslednja izmena:
Samo bez panike ljudi... koliko god da izgleda loše, uvek može i gore! :)

400$/10$ novi moon ..u neku ruku mi i drago zbog ovih proizvodjaca asica koji su jednu dobru ideju koja je mogla dosta stvari da promeni pretvorili u iskljucivo njihovo bogacenje na racun ostalih.

400$/10$ novi moon ..u neku ruku mi i drago zbog ovih proizvodjaca asica koji su jednu dobru ideju koja je mogla dosta stvari da promeni pretvorili u iskljucivo njihovo bogacenje na racun ostalih.

Ala si se ti uhvatio za te asice...Pa kakva je razlika izmedju kupca asica i kupca farme GPU-ova? Nikakva, apsolutno. Ko ti je kriv sto nisi poceo da kopas BTC 2011. godine, pitaj starije ili kuckaj u kalkulatoru koliko je mogla dnevno da nakopa samo jedna 5850? Evo ja cu ti reci, na danasnji dan 2011. godine 5850 je kopala skoro 3 BTC-a dnevno! Nema tog asica koji to moze danas. A za litecoin? Jos gore, 7950 je u aprilu 2012. godine kopala skoro 300 komada dnevno. ***, zakasnio si.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno